Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group Hellas οδηγεί τις εξελίξεις σε μία νέα εποχή για την Ηλεκτροκίνηση.

+++ Ολιστική προσέγγιση βιώσιμης μετακίνησης από την εταιρεία που θέτει νέα πρότυπα στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. +++ Επένδυση ύψους 200.000 ευρώ με την εγκατάσταση 32 νέων φορτιστών AC (ισχύος 22 kW) και 2 νέων φορτιστών DC (ισχύος 50 kW) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. +++ Παροχή Plug-in υβριδικών μοντέλων BMW και MINI για τα στελέχη της εταιρείας που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην ‘πράσινη’ ανάπτυξη.

G08
·
G20
·
F48
·
F39
·
G30
·
F60
·
I01
·
Εταιρικά
·
Περιβάλλον
·
Τεχνολογία
·
Κοινωνία
·
Αειφορία
·
Electrification
·
BMW i
·
MINI E
·
Σειρά 3
·
BMW i3
·
BMW iX3
·
330e
·
X1 xDrive25e
·
Σειρά 5
·
X1
·
X2 xDrive25e
·
MINI Countryman
·
X2
·
530e
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 77,69 KB)
  
Photos(23x, 106,56 MB)

Αθήνα. Από το 2013, το BMW Group Hellas σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες ενέργειες και δράσεις που συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην επέκταση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Με μία πλήρη γκάμα plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων BMW/BMWi και ΜΙΝΙ αλλά και πρωτοποριακά προγράμματα και υπηρεσίες φόρτισης για πελάτες, το BMW Group Hellas έχει δημιουργήσει μία ολιστική προσέγγιση βιώσιμης μετακίνησης που συμβάλλει στην ‘πράσινη’ ανάπτυξη και σε μία εναλλακτική φιλοσοφία οδήγησης, πιο φιλική προς το περιβάλλον.

 

Κατανοώντας από πρώτο χέρι τα σημαντικά οφέλη της ηλεκτροκίνησης (επιχειρηματικά, οικολογικά και φορολογικά) και θέλοντας να θέσει νέα πρότυπα για τη βιώσιμη μετακίνηση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, το BMW Group Hellas προχώρησε στη συνολική εγκατάσταση 32 φορτιστών AC (ισχύος 22 kW) και 2 φορτιστών DC (ισχύος 50 kW) επενδύοντας συνολικά 200.000 ευρώ. Οι 36 συνολικές θέσεις φόρτισης που πλέον υπάρχουν στις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το BMW Group Hellas επιτρέπουν ταυτόχρονη φόρτιση 36 αυτοκινήτων. Οι υπερσύγχρονοι φορτιστές μάρκας ABB, διαθέτουν εγκατεστημένο σύστημα “έξυπνης φόρτισης” και διαχείρισης ενέργειας (load management) καθώς και εγκατεστημένο λογισμικό για παροχή δεδομένων φόρτισης ανά φορτιστή (ώρες φόρτισης, διάρκεια, κατανάλωση ενέργειας κ.λπ.). Η Λειτουργία των φορτιστών μπορεί να γίνει μόνο μέσω κάρτας RFID ή app που απαιτεί προεγκατάσταση στο Smartphone του εκάστοτε χρήστη.

 

Στο πλαίσιο της «αλλαγής νοοτροπίας και αντίληψης» σε μία νέα εποχή για την Ηλεκτροκίνηση, και εκτός από την εγκατάσταση φορτιστών στις θέσεις στάθμευσης, το BMW Group Hellas προχώρησε και στην παροχή Plug-in υβριδικών εταιρικών οχημάτων (BMW Χ1 xDrive25e, BMW Χ2 xDrive25e, BMW 330e sedan και MINI Cooper SE ALL4 Countryman) σε στελέχη της εταιρείας. Επιπλέον, στους χρήστες των εταιρικών οχημάτων προσφέρονται δυνατότητες όπως Δωρεάν παροχή φόρτισης και Φορολογικά οφέλη (όπως μηδενικός εταιρικός φόρος) αλλά και σημαντικά οφέλη για την ίδια την εταιρεία (αυξημένες αποσβέσεις και φοροαπαλλαγές).

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το νέο στόλο Plug-in υβριδικών οχημάτων, η ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών CO2 υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30 τόνους (υπολογισμένη για 10.000 χλμ. διανυθέντων χλμ., ανά αυτοκίνητο, ανά έτος).

 

Για το BMW Group Hellas, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της «Δίολκος». Το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία είναι ενεργειακής κλάσης Α και διαθέτει πολλαπλά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που εξοικονομούν ετησίως 540 τόνους CO2 παρέχοντας «πράσινη» ενέργεια και στις νέες υποδομές φόρτισης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.  

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση