Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Περί σχεδίασης BMW M: η BMW M4 συναντά την BMW M4 GT3.

Βίντεο με τις ομοιότητες μεταξύ της BMW M4 Competition και της αγωνιστικής BMW M4 GT3.

G82
·
Αυτοκίνητα M
·
Coupé
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
M4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 885,18 KB)
  
Photos(3x, 45,09 MB)
  
Videos(1x, 12,25 GB)

Μόναχο. Από τη μαζική παραγωγή στο χώρο των αγώνων – και από την αγωνιστική πίστα στην παραγωγή: Σε ένα νέο βίντεο, η BMW M GmbH αποκαλύπτει πληροφορίες για την εξέλιξη της νέας αγωνιστικής BMW M4 GT3 και εντοπίζει μερικές συναρπαστικές ομοιότητες ανάμεσα στη νέα ναυαρχίδα της σειράς BMW M Motorsport και της BMW M4 Competition παραγωγής (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,2 – 9,9 l/100 km στον κύκλο WLTP, 10,2 l/100 km κατά το πρότυπο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 233 – 227 g/km στον κύκλο WLTP, 234 g/km κατά το πρότυπο NEDC). Σχεδιαστές και μηχανικοί από το τμήμα εξέλιξης μοντέλων παραγωγής της BMW και την BMW M Motorsport παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τα δύο αυτοκίνητα. Στη Σχεδιαστική Ανάλυση συμμετέχουν η Anne Forschner, Exterior Designer, BMW M4 Competition, και ο Michael Scully, Global Automotive Director, BMW Group Designworks.

 

Το βίντεο ξεκινά με την Forschner και τον Scully να συζητούν για το πιο εντυπωσιακό σχεδιαστικό στοιχείο των δύο αυτοκινήτων: τη μάσκα νεφρών BMW. «Όλες οι BMW M έχουν μία πολωτική επίδραση, που σημαίνει ότι δεν έχουν αυτόματα την ίδια απήχηση σε όλους. Η επίδρασή τους είναι φυσική και συναισθηματική», δήλωσε η Forschner. «Η μάσκα νεφρών διατηρεί την γεωμετρία του αυτοκινήτου παραγωγής, ενώ ο σχεδιασμός των επιφανειών του εσωτερικού της υποδηλώνουν τις ανάγκες του αγωνιστικού κινητήρα για ψύξη», εξηγεί ο Scully. Η BMW M4 GT3 – που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελευταίο έτος εξέλιξης – έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις ομάδες της BMW M Motorsport να αγωνιστούν για να κατακτήσουν νίκες και τίτλους σε όλο τον κόσμο από το 2022. Ο Scully συνεχίζει: «Τα πρόσθετα φώτα στις εμπρός γωνίες της M4 GT3 παραπέμπουν στις αεροκουρτίνες του μοντέλου παραγωγής και προσδίδουν ταυτότητα και οπτική δομή σε ένα αεροδυναμικό κρίσιμο τμήμα του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Το σχήμα τους που θυμίζει μπούμερανγκ αντιγράφει τη φυσική σκιά που δημιουργούν οι επιφάνειες της πρόσοψης του μοντέλου παραγωγής, ενώ ο πρόσθετος φωτισμός υποστηρίζει την νυχτερινή ορατότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων αντοχής».

 

Παρατηρώντας τα από το πλάι, είναι σαφές ότι το αγωνιστικό μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο καταιγισμό σχεδιαστικών στοιχείων με το αυτοκίνητο παραγωγής στο προφίλ του αμαξώματος, με σημεία ‘κλειδιά’ το πάνω τμήμα των κρυστάλλινων επιφανειών / της  κολόνας Α, το εμπρός φτερό και την ανοδική πτυχή στο κάτω τμήμα του αμαξώματος.

 

Η οροφή, με τα δύο της διαμήκη πτερύγια και το έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ είναι επίσης ίδιας αισθητικής και στα δύο μοντέλα - BMW M4 Competition και BMW M4 GT3. Τα στοιχεία αυτά επιτρέπουν μία ιδανική ροή αέρα προς την πίσω πτέρυγα του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

 

Οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι πιο εμφανείς στο πίσω τμήμα. «Η ουρά της BMW M4 GT3 είναι γνώριμη σε μερικά σημεία, ενώ σε άλλα διαφέρει σημαντικά», δήλωσε η Anne Forschner. «Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι μεν κατά 75 mm φαρδύτερο σε κάθε πλευρά, αλλά έχουμε υιοθετήσει τα πίσω φώτα και το πορτμπαγκάζ από το αυτοκίνητο παραγωγής», πρόσθεσε ο Michael Scully.

 

Η Forschner τονίζει πώς οι πολλές μεταξύ τους ομοιότητες, που ήδη χαρίζουν στο στάνταρ μοντέλο μία πολύ σπορ εμφάνιση και αποτελούν την τέλεια βάση για την αγωνιστική έκδοση, αντανακλούν με σαφήνεια το πώς εξελίχθηκαν τα δύο αυτοκίνητα: «Από το δρόμο για την αγωνιστική πίστα και από την αγωνιστική πίστα για το δρόμο». Εν τω μεταξύ, ο Scully μιλά με ενθουσιασμό για τους συναδέλφους του από το τμήμα μαζικής παραγωγής. «Η BMW M4 Competition παραγωγής αντιπροσωπεύει μία θαυμάσια βάση πάνω στην οποία δημιουργείται ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αυτό έχει εμβληματικά στοιχεία και γεωμετρία κατάλληλα προσαρμοσμένη για υψηλές επιδόσεις και αποδοτική λειτουργία».

 

Ένα δεύτερο βίντεο σε μερικές εβδομάδες θα έχει θέμα την κοινή ‘καρδιά’ των δύο αυτοκινήτων. Σε αυτό, ο Marcus Engelke, Project Manager Drivetrain, BMW M4, και ο Ulrich Schulz, Head of Drivetrain Design της BMW Motorsport, θα συζητήσουν για τον εξακύλινδρο κινητήρα M TwinPower Turbo, που σχεδιάστηκε εξ αρχής τόσο για αυτοκίνητα δρόμου όσο και για αγωνιστικά εργαλεία.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M4 Competition:

Fuel consumption combined: 10.2 – 9.9 l/100 km [27.7 – 28.5 mpg imp] in the WLTP cycle, 10.2 l/100 km [27.7 mpg imp] in NEDC; CO2 emissions combined: 233 – 227 g/km in WLTP, 234 g/km in NEDC. 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση