Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

20 χρόνια σύγχρονης διασκεδαστικής οδήγησης με μοντέλα MINI.

Η μάρκα MINI και τα Βρετανικά εργοστάσια παραγωγής του BMW Group στην Οξφόρδη και το Σουίντον γιορτάζουν 20 χρόνια παραγωγής του πρώτου μικρού μοντέλου της πολυτελούς κατηγορίας για τον 21ο αιώνα.

MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 131,18 KB)
  
Photos(7x, 58,23 MB)

Μόναχο/Οξφόρδη/Σουίντον. Ένα success story που τώρα συμπληρώνει δύο δεκαετίες: Στη αρχή του 2001, ξεκίνησε στο Σουίντον η παραγωγή εξαρτημάτων αμαξώματος MINI. Και λίγο αργότερα, στις 26 Απριλίου 2001, το πρώτο νέο MINI έφυγε από τη γραμμή παραγωγής της Οξφόρδης. Από τότε, η MINI έχει κατασκευάσει πάνω από πέντε εκατομμύρια πολυτελή αυτοκίνητα στη Μ. Βρετανία. Μόνο στο εργοστάσιο της Οξφόρδης κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή το 3θυρο ΜΙΝΙ, το 5θυρο ΜΙΝΙ και το MINI Clubman καθώς και το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE – όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. 

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του BMW Group, Oliver Zipse, ήταν υπεύθυνος παραγωγής του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη από το 2007 μέχρι το 2008. Με την ευκαιρία της 20ής επετείου από την έναρξη παραγωγής, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους των εργοστασίων της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη και το Σουίντον γι’ αυτό το εξαιρετικό ορόσημο παραγωγής. Έχω ακόμα πολύ γλυκιές αναμνήσεις από την εποχή που ήμουν στην Οξφόρδη. Ήταν πραγματική ευχαρίστηση να εργάζομαι στην έδρα και την καρδιά της μάρκας MINI με τόσο αφοσιωμένους και ενθουσιώδεις εργαζόμενους, το ένα τέταρτο εκ των οποίων έχει αφιερώσει αυτά τα 20 χρόνια ή και ακόμα περισσότερα στην κατασκευή των αυτοκινήτων μας».

 

Ήδη σήμερα, πάνω από 4.500 άριστα καταρτισμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στα εργοστάσια της MINI στην Οξφόρδη και το Σουίντον, μεταξύ των οποίων 130 μαθητευόμενοι. Με την υποστήριξη αυτής της ισχυρής ομάδας περίπου 1.000 οχήματα MINI κατασκευάζονται στη Μ. Βρετανία καθημερινά - ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

 

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος των εργοστασίων της Οξφόρδης και του  Σουίντον από το 2019, προσθέτει: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τις ομάδες μας στην Οξφόρδη και το Σουίντον και την απίστευτη δουλειά που κάνουν. Η συνεχής δέσμευση και το πάθος τους τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ενισχύει τη φήμη της ΜΙΝΙ σε όλο τον κόσμο».

 

Τα εργοστάσια της Οξφόρδης και του Σουίντον ήδη έχουν μακρά παράδοση ως εγκαταστάσεις παραγωγής: Αυτοκίνητα κατασκευάζονται εκεί επί 65 χρόνια (Σουίντον), ακόμα και επί 108 χρόνια (Οξφόρδη). Για μεγάλο διάστημα, αυτό γινόταν αθόρυβα, αλλά τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο της Οξφόρδης έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης για τους τουρίστες. Στο μεταξύ, η βραβευμένη περιήγηση εργοστασίου της MINI έχει προσελκύσει περίπου 26.000 φίλους της μάρκας.

 

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης έκανε ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον το 2020, φιλοξενώντας στις γραμμές παραγωγής του το MINI Cooper SE, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

 

Και αυτό ήταν μόνον η αρχή: Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group της οποίας ολόκληρη η γκάμα μοντέλων θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό. Τα τελευταία 20 χρόνια, τα εργοστάσια της Οξφόρδης και του Σουίντον έχουν διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στο να γίνει η παραγωγή MINI πιο βιώσιμη και απαραίτητη για τη στρατηγική του BMW Group για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.

 

Η μάρκα MINI και η παραγωγή στη Μ. Βρετανία:

 

26 Απριλίου 2001

Έναρξη παραγωγής του MINI στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

2002

Μόλις 13 μήνες μετά την έναρξη παραγωγής, το 100.000ό MINI έχει ήδη φύγει από το εργοστάσιο της Οξφόρδης.

2004

Το BMW Group ανακοινώνει επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο του Σουίντον.

Παρουσιάζεται το MINI Cabrio.

2006

Στο εργοστάσιο του Hams Hall κατασκευάζεται μία νέα γενιά κινητήρων με προορισμό την Οξφόρδη για την παραγωγή του MINI: τα τρία εργοστάσια αποτελούν το Βρετανικό τρίγωνο παραγωγής MINI.

Αποκαλύπτεται το MINI Cooper S με John Cooper Works GP Kit.

2007

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης πρωτοπορεί με μία καινοτόμα τεχνολογία βαφής. Είναι το πρώτο εργοστάσιο του δικτύου παραγωγής του BMW Group που χρησιμοποιεί IPP (Integrated Paint Process).


Αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο σύστημα πετυχαίνει εξοικονόμηση ενέργειας και μειώσεις εκπομπών ρύπων πάνω από 10% στη βαφή των κελυφών αμαξωμάτων.

2008

Λανσάρεται το νέο MINI Clubman.

2009

Έναρξη δοκιμών του MINI E, με την υποστήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης. Παγκόσμια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες από το BMW Group για την αξιολόγηση τεχνικών και κοινωνικών θεμάτων σε σχέση με τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στην καθημερινότητα.

2010

Λανσάρεται το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της μάρκας, το MINI Countryman.

2011

Η γκάμα επεκτείνεται με την προσθήκη του MINI Coupé.

2012

Λανσάρεται το MINI Roadster.

 

2013

Πρεμιέρα για το MINI Paceman.

2014

Λανσάρεται το πρώτο 5θυρο MINI.

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα οροφής της Μ. Βρετανίας εγκαθίσταται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Στη στέγη του φανοποιείου, το ηλιακό πάρκο έχει πάνω από 11.500 φωτοβολταϊκά πάνελ, που καλύπτουν 20.000 τετραγωνικά μέτρα (πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου). Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται είναι αντίστοιχη με την τροφοδοσία 850 νοικοκυριών (πάνω από 3 megawatts). Με αυτό τον τρόπο, το εργοστάσιο της Οξφόρδης μειώνει το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά περίπου 1.500 τόνους C02 το χρόνο.

2016

Ανακοινώνεται η τελευταία γενιά του MINI Cabrio.

2017

Αποκαλύπτεται η δεύτερη γενιά του MINI Countryman.

2019

Το εργοστάσιο της MINI στην  Οξφόρδη κατασκευάζει το 10.000.000ό MINI.

Ανακοινώνονται δύο νέα σημαντικά μοντέλα: το τρίτο MINI John Cooper Works GP και το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα παραγωγής, το  MINI Cooper SE.

Ιανουάριος 2020

Ξεκινά η παραγωγή του MINI Cooper SE στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI ενσωματώνεται πλήρως στη διαδικασία παραγωγής. Έτσι γίνεται το πρώτο εργοστάσιο του BMW Group που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα στην ίδια γραμμή με τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, επιτρέποντας ευέλικτη παραγωγή σύμφωνα με την παγκόσμια ζήτηση.

Μέχρι το τέλος του 2020, συνολικά 17.580 οχήματα είχαν πουληθεί και παραδοθεί σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Οκτώβριος 2020

Η MINI ανακοινώνει μελλοντικά προϊοντικά σχέδια και μία νέα στρατηγική, εστιάζοντας στην ηλεκτροκίνηση, στην εισαγωγή ενός νέου crossover μοντέλου και στην παραγωγή μοντέλων στην Κίνα από το 2023 και μετά.

Μάρτιος 2021

Η MINI επιβεβαιώνει ότι το τελευταίο μοντέλο της μάρκας με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί το 2025. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2030, η μάρκα θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich, 12 May 2021.

Here you can see the public on-demand webcast of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση