Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Οικογένεια υψηλών επιδόσεων: Τα μοντέλα MINI John Cooper Works.

Με ισχύ μέχρι 225 kW/306 hp, τεχνολογία πλαισίου βασισμένη σε αγωνιστική τεχνογνωσία, ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και σπορ αίσθηση στο εσωτερικό, οι κορυφαίοι αθλητές της Βρετανικής μάρκας θέτουν νέα σημεία αναφοράς στην ακραία διασκεδαστική οδήγηση στις κατηγορίες μικρών και πολυτελών compact οχημάτων.

R57
·
R60
·
John Cooper Works
·
MINI John Cooper Works Convertible
·
MINI John Cooper Works Countryman
·
MINI John Cooper Works
·
MINI John Cooper Works Clubman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~146,73 KB)
  
Photos(116x, ~908,4 MB)

Μόναχο . Όταν η γνώριμη διασκεδαστική οδήγηση εξελίσσεται σε συναρπαστική αγωνιστική αίσθηση, τότε μιλάμε για τα μοντέλα John Cooper Works με τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας MINI. Κάθε μοντέλο John Cooper Works συνδυάζει ξεχωριστό στυλ με αγωνιστικές επιδόσεις με το δικό του τρόπο. Στη γραμμή εκκίνησης φιγουράρουν κορυφαίοι ‘αθλητές’ της μικρής και της πολυτελούς compact κατηγορίας. Καθένας από αυτούς εγγυάται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση και συναρπαστικές επιδόσεις με τεχνολογίες κίνησης και πλαισίου προερχόμενες απευθείας από το μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

 

Η σχέση μεταξύ MINI και John Cooper Works βασίζεται σε μία παράδοση δεκαετιών, με επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στην κοινή αντίληψη περί διασκευαστικής οδήγησης, εξατομίκευσης και ανώτερης ποιότητας. Πριν από έξι δεκαετίες, ο σχεδιαστής σπορ αυτοκινήτων John Cooper προετοίμασε το δρόμο για τη συμμετοχή του κλασικού Mini σε αγώνες ταχύτητας και αγώνες ράλι. Τρεις νίκες γενικής κατάταξης στο Monte Carlo Rally εκτόξευσαν τη φήμη του βρετανικού μικρού μοντέλου ήδη από τη δεκαετία του 1960. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, η αγωνιστική καριέρα του MINI επισφραγίστηκε με έξι επιτυχίες στο Dakar Rally.

 

Με τα σημερινά μοντέλα John Cooper Works, τα πάθος για κορυφαίες επιδόσεις μπορεί να ικανοποιηθεί στην καθημερινή οδήγηση. Έχοντας τεχνολογία βασισμένη σε αγωνιστική τεχνογνωσία και σπορ εμφάνιση, διεκδικούν μία περίοπτη θέση στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Ως το πρώτο πολυτελές μικρό μοντέλο της ιστορίας, το MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 7,1 – 6,9 l/100 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 161 - 155 g/km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 163 - 158 g/km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC) ενσαρκώνει την κλασική φιλοσοφία τρίθυρου αμαξώματος με ιδιαίτερο σπορ στυλ. Η αποκλειστική open-air διασκεδαστική οδήγηση επιτείνει τη γοητεία του MINI John Cooper Works Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,4 – 7,1 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 7,4 – 7,1 l/100 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 - 161 g/km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 169 - 163 g/km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC). Και τα δύο μοντέλα θα συμμετέχουν τώρα στους αγώνες με φρέσκα σχεδιαστικά στοιχεία. Οι σημαντικότερες αλλαγές στο εξωτερικό περιλαμβάνουν ένα μινιμαλιστικό εμπρός τμήμα, την εξαγωνική μάσκα, που είναι μεγαλύτερη και πιο επιβλητική, τα νέα πλαϊνά φινιστρίνια και μία πίσω ποδιά σχεδιασμένη με ακρίβεια, στο κάτω τμήμα της οποίας ένας ιδιαίτερα εντυπωσιακός διαχύτης πλαισιώνει τώρα τις δύο απολήξεις του σπορ συστήματος εξαγωγής.

 

Ένας δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo παράγει συναρπαστικές επιδόσεις και στα δύο μοντέλα. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW/231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, στάνταρ, και ενός 8-τάχυτου Steptronic Sport (προαιρετικά). Το MINI John Cooper Works ολοκληρώνει το σπριντ 0 – 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα (αυτόματο: 6,1 δευτ.). Η τελική του ταχύτητα είναι 246 km/h. Το MINI John Cooper Works Cabrio έχει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 6,6 δεύτερα (αυτόματο: 6,5 δεύτερα) και αγγίζει την τελική ταχύτητα των 242 km/h (αυτόματο: 241 km/h).

 

Με τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα, τα δύο κορυφαία σπορ αυτοκίνητα προσφέρουν μία υψηλής έντασης εμπειρία επιδόσεων. Ένα σπορ σύστημα φρένων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη στο είδος Brembo αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού όπως και οι ζάντες αλουμινίου 17” της John Cooper Works. H νέα, προαιρετική έκδοση προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension) υιοθετεί τεχνολογία συνεχούς μεταβαλλόμενης απόσβεσης βάσει της συχνότητας των κραδασμών, πετυχαίνοντας βέλτιστη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης.

 

Τα δύο μοντέλα John Cooper Works ανοίγουν μία νέα διάσταση στις εμπνευσμένες επιδόσεις και την απεριόριστη καταλληλότητα για καθημερινή χρήση στην πολυτελή compact κατηγορία. Με μεταβλητό εσωτερικό, πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει κατασκευαστεί ποτέ για μοντέλα MINI και το σύστημα τετρακίνησης ALL4 (στάνταρ), έχουν όλα τα προσόντα για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης. Το MINI John Cooper Works Clubman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,9 – 7,4 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 7,0 – 6,6 l/100 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 180 - 168 g/km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 161 - 151 g/km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC) συνδυάζει τον ακραίο σπορ χαρακτήρα με την ξεχωριστή φιλοσοφία αμαξώματος ενός σύγχρονου Shooting Brake. Τέσσερις πλαϊνές πόρτες, δύο πίσω πόρτες και η εκτεταμένη γραμμή οροφής το καθιστούν λειτουργικότερο και καλύτερα προσανατολισμένο στο lifestyle του πελάτη. Ως το μεγαλύτερο και το πιο πολυχρηστικό μέλος της οικογένειας μοντέλων υψηλών επιδόσεων, το MINI John Cooper Works Countryman (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,2 – 7,6 l/100 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, 7,0 – 6,6 l/100 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 188 - 173 g/km σύμφωνα με το πρωτόκολλο, 161 - 152 g/km σύμφωνα με τον κύκλo NEDC) χαρακτηρίζεται από μία στιβαρή εμφάνιση και ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό.

 

Το σημαντικότερο κοινό στοιχείο τους μία ασυναγώνιστη αίσθηση ισχύος και επιτάχυνσης που προέρχεται από τη δύναμη ενός 2.0 L τετρακύλινδρου κινητήρα με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo. Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm. Συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport στάνταρ. Και στα δύο μοντέλα, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 αναλαμβάνει την κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών με ακρίβεια και όπως απαιτεί η εκάστοτε οδηγική κατάσταση. Το σύστημα υποστηρίζεται από το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο και μειώνει τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ των εμπρός τροχών. Με ποσοστό εμπλοκής έως 39%, βελτιώνει την πρόσφυση σε χαλαρά εδάφη ή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη δυναμική συμπεριφορά στις γρήγορες στροφές.

 

Ένα σπορ σύστημα πέδησης Brembo με δισκόφρενα και τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες στον εμπρός άξονα διασφαλίζει εξαιρετικό φρενάρισμα για τους κορυφαίους αθλητές της compact κατηγορίας. Ένα ακόμα στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού είναι οι ζάντες αλουμινίου John Cooper Works 18”. Σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης (Adaptive Suspension) διατίθεται επίσης προαιρετικά για τα MINI John Cooper Works Clubman και MINI John Cooper Works Countryman.

 

Σε όλα τα μοντέλα John Cooper Works, ένα σπορ cockpit υποστηρίζει την εμπειρία υψηλών επιδόσεων. Το επανασχεδιασμένο σπορ δερμάτινο τιμόνι Nappa με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών σε γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες και λογότυπο διατίθεται και με προαιρετικό σύστημα θέρμανσης. Σπορ καθίσματα John Cooper Works με ενσωματωμένα προσκέφαλα, σετ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι, ανθρακί επένδυση οροφής και ειδικός επιλογέας σχέσεων διατίθενται επίσης στάνταρ. Ο στάνταρ εξοπλισμός του MINI John Cooper Works Clubman και του MINI John Cooper Works Countryman περιλαμβάνει πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών, που διατίθεται προαιρετικά με τα άλλα δύο κορυφαία σπορ αυτοκίνητα. Σε όλα τα μοντέλα, ένα νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει βελτιστοποιημένες επιλογές για ταχύ και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, των συστημάτων ήχου, πλοήγησης, επικοινωνίας και των apps. Live widgets στην οθόνη αφής 8,8” του κεντρικού οργάνου χρησιμεύουν τώρα για την ενεργοποίηση του επιθυμητού στοιχείου του μενού, που μπορεί να επιλέγεται με μία κίνηση swipe, όπως σε ένα smartphone.

 

Δύο χρωματικές φιλοσοφίες διατίθενται τώρα για την οθόνη γραφικών ενδείξεων του κεντρικού οργάνου και του πίνακα οργάνων πολλαπλών λειτουργιών στην κολόνα του τιμονιού. Τα "Lounge" και "Sport" modes προσφέρουν χαλαρωτικούς μπλε και τιρκουάζ τόνους και έναν αναζωογονητικό συνδυασμό κόκκινου και ανθρακί, αντίστοιχα. Εάν ο οδηγός το επιθυμεί οι χρωματικές επιλογές μπορούν να συνδεθούν με τα στάνταρ MINI Driving Modes για άνετο ή σπορ οδηγικό προφίλ.

 

Νέες εκδόσεις και πακέτα εξοπλισμού επιτρέπουν τη διαμόρφωση όλων των μοντέλων John Cooper Works σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις των αγοραστών. Το John Cooper Works Trim διατίθεται εναλλακτικά αντί του στάνταρ εξοπλισμού. Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει ιδιαίτερα ελκυστικές εξωτερικές αποχρώσεις όπως Chili Red, Rebel Green, Rooftop Grey metallic ή Island Blue metallic. Επίσης περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου John Cooper Works σε διάσταση 18” για τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας και 19” για τα compact σπορ αυτοκίνητα, καθώς και εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες σε πολύ γυαλιστερό Piano Black και σε Carbon Black Dinamica/δερμάτινη επένδυση.

 

Τα πακέτα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για όλα τα μοντέλα John Cooper Works έχουν επίσης συνδυαστεί προσεκτικά. Νέο στη γκάμα για όλα τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα είναι το σύστημα Lane Departure Warning που περιλαμβάνεται στο Driving Assistant. Επιπλέον, το Active Cruise Control περιλαμβάνει τη λειτουργία Stop & Go για το MINI John Cooper Works και το MINI John Cooper Works Cabrio. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και αυξάνει την άνεση σε καταστάσεις όπου μία αργή ροή της κυκλοφορίας προσωρινά ‘φρενάρει’ την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση