Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Βιώσιμα ελαστικά για την BMW X5 Plug-in Hybrid: Το BMW Group γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί νέα ελαστικά Pirelli από φυσικό καουτσούκ με πιστοποίηση FSC και ρεγιόν.

+++ Ελαστικά 22 ιντσών από πιστοποιημένο βιώσιμο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των ελαστικών. +++ Φυτείες πιστοποιημένες από τον ανεξάρτητο οργανισμό Forest Stewardship CouncilTM (FSCTM). +++ Wendt: «Βοηθάμε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των δασών με σκοπό την αντιστάθμιση των ρύπων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». +++

G05
·
Περιβάλλον
·
Τεχνολογία
·
Κοινωνία
·
Efficient Dynamics
·
Εταιρικά
·
BMW Driving Experience
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
X5 xDrive45e
·
Αειφορία
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
X5
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~130,11 KB)
  
Photos(9x, ~43,78 MB)

Μόναχο . Το BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας, και γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών. Η εταιρεία θα προμηθεύεται ελαστικά 22 ιντσών σε πρώτη φάση αποκλειστικά από την Pirelli και από φέτος τον Αύγουστο θα τα χρησιμοποιεί στην BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 1,7-1,2 l /100 km ( WLTP ), 2,1-1,6 l /100 km ( NEDC ), συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 27,7-24,3 kWh /100 km ( WLTP ), 25,2-23,5 kWh /100 km ( NEDC ), συνδυασμένες εκπομπές CO 2: 39-27 g / km ( WLTP ), 47-37 g / km ( NEDC )) . Η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

 

«Ως premium κατασκευαστής, το ΒMW Group φιλοδοξεί να δείξει το δρόμο προς τη βιωσιμότητα και να αναλάβει ευθύνη», δήλωσε ο Dr. Andreas Wendt, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος τμήματος Αγορών και Δικτύου Προμηθευτών. «Έχουμε δεσμευτεί στη βελτίωση της καλλιέργειας του φυσικού καουτσούκ και στην αύξηση της διαφάνειας στο δίκτυο προμηθευτών από το 2015. Η χρήση ελαστικών από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ είναι ένα πρωτοποριακό επίτευγμα για τη βιομηχανία μας. Με αυτό τον τρόπο, βοηθάμε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των δασών για την αντιστάθμιση των ρύπων που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή».

 

Το φυσικό καουτσούκ είναι το βασικό υλικό για πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως οι μπότες και τα στρώματα. Περίπου έξι εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο είναι υπεύθυνοι για το άνω του 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας φυσικού καουτσούκ. Στη λεγόμενη ζώνη καουτσούκ στις τροπικές περιοχές, καλλιεργούν φάρμες σε εκτάσεις ενός έως δύο εκταρίων, σε ευρεία ποικιλία συνθηκών. Επομένως, η μεγάλη πρόκληση είναι να συμφωνηθούν ενιαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας με όλες αυτές τις ανεξάρτητες φάρμες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο και με διαφορά μερίδιο φυσικού καουτσούκ που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο προορίζεται για την παραγωγή ελαστικών. Η υψηλή ελαστικότητα και αντοχή το καθιστούν αυτή τη στιγμή αναντικατάστατο στην εν λόγω χρήση.

 

 Μικρό σήμα, υψηλή αναγνώριση .

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών FSC ένα αναπτύξει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο πιστοποίησης τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για μία περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών. Ο οργανισμός του οποίου το σήμα FSC είναι αναγνωρισμένο στη βιομηχανία ξύλου και χάρτου, εφαρμόζει αυτό το πρότυπο και σε προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

 

Το νέο ελαστικό P ZERO 22 ιντσών∗ έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC. Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome, Georgia, για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC® φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν. Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 km, και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid. Ο αστερίσκος ∗ στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.

 

Ο Giovanni Tronchetti Provera, Ανώτερος Αντιπρόεδρος στον τομέα Βιωσιμότητας & Μελλοντικής Κινητικότητας της Pirelli, δήλωσε: «Πριν καν φτάσει στο δρόμο, η βιώσιμη κινητικότητα ξεκινά από τις πρώτες ύλες. Με το πρώτο στον κόσμο ελαστικό πιστοποιημένο κατά FSC, η Pirelli για μία ακόμα φορά καταδεικνύει τη δέσμευσή της στην επιδίωξη όλο και πιο απαιτητικών στόχων σε επίπεδο βιωσιμότητας, αποδεικνύοντας ότι διερευνά συνεχώς καινοτόμα υλικά και τις πιο προηγμένες διαδικασίες παραγωγής. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη για τον πλανήτη μας, έχοντας επίγνωση ότι κάτι τέτοιο είναι σημαντικό και για το μέλλον της επιχείρησής μας».

 

Ο Jeremy Harrison, Chief Markets Officer, FSC International, πρόσθεσε: «Το νέο Ελαστικό Pirelli με πιστοποίηση FSC είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων σε όλη την αξιακή αλυσίδα του φυσικού καουτσούκ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου στο ‘ταξίδι’ για μία πιο βιώσιμη αξιακή αλυσίδα φυσικού καουτσούκ, βάζοντας φρένο στην αποψίλωση των δασών και στηρίζοντας τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής».

 

Μακροχρόνια δέσμευση για μεγαλύτερη διαφάνεια και βιωσιμότητα στο δίκτυο προμηθευτών φυσικού καουτσούκ.  

Η χρήση των πρώτων ελαστικών από πιστοποιημένο, βιώσιμο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν στο BMW Group είναι αποτέλεσμα της εκτενούς δέσμευσης της εταιρείας στον τομέα αυτό. Το 2019, το BMW Group ένωσε τις δυνάμεις του με διάσημους κατασκευαστές ελαστικών, ΜΚΟ, παραγωγούς καουτσούκ και καταναλωτές στη δημιουργία της πρωτοβουλίας Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR) – Παγκόσμια Πλατφόρμα για Βιώσιμο Φυσικό Καουτσούκ. Στην πρωτοβουλία αυτή εκπροσωπούνται και μικροί καλλιεργητές. Η GPSNR έχει δεσμευτεί στη βελτίωση κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνθηκών για την καλλιέργεια φυσικού καουτσούκ και την προώθηση της βιωσιμότητας. Επίσης, εφαρμόζει μέτρα για να σταματήσει η αποψίλωση των δασών και να αυξηθεί η διαφάνεια των προμηθευτικών αλυσίδων. Η GPSNR αυτή τη στιγμή απαριθμεί πάνω από 100 μέλη, που είναι υπεύθυνα για το 50% περίπου της παγκόσμιας αγοράς φυσικού καουτσούκ.

 

Μέσα από τις δραστηριότητές του στην GPSNR και τη στενή συνεργασία με τους προμηθευτές του, το BMW Group εργάζεται συνεχώς για την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού καουτσούκ. Το BMW Group επιταχύνει αυτές τις δραστηριότητες και σχεδιάζει να επεκτείνει σταθερά τη χρήση ελαστικών που κατασκευάζονται από βιώσιμο, φυσικό καουτσούκ.

 

Το BMW Group απαριθμεί πολλά χρόνια συνεργασίας με τον οργανισμό FSC (Licence code FSC-N002012). Η εταιρεία αποφάσισε τη χρήση πιστοποιημένου FSC® ξύλου στην BMW i3, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 2013. Η BMW iX που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά θα περιλαμβάνει επίσης πιστοποιημένο FSC® ξύλο. Το 2017, το BMW Group και το FSC υποστήριξαν την επέκταση των προτύπων FSC για καλλιέργεια φυσικού καουτσούκ στην Ταϊλάνδη.

 

Η βιωσιμότητα αναπόσπαστο στοιχείο ολόκληρης της προμηθευτικής αλυσίδας.

Ανεξάρτητα από αυτά τα μέτρα, από το 2014 όλοι οι άμεσοι προμηθευτές του BMW Group είναι συμβατικά υποχρεωμένοι να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να συμμορφώνονται με εκτεταμένα περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα και να χρησιμοποιούν συστήματα διαχείρισης που βελτιώνουν την ασφάλεια των χρηστών και προστατεύουν το περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας. Η συμβατική υποχρέωση ισχύει και για τους υπεργολάβους. Για το σκοπό αυτό, το τμήμα Αγορών του BMW Group δεν βασίζεται μόνο σε συμβατικές υποχρεώσεις, αλλά εφαρμόζει και ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων μέτρων με μία διάφανη διαδικασία. Ένα φίλτρο κινδύνου χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση εγκαταστάσεων υποψήφιων προμηθευτών από όλο τον κόσμο πριν από την πρόσκληση υποβολής προσφορών. Σε επόμενο βήμα, ζητά από τους υποψήφιους προμηθευτές να περιγράψουν τις δραστηριότητες βιωσιμότητας σε ένα λεπτομερές ερωτηματολόγιο. Εξωτερικοί συνεργάτες συνεργάζονται με εσωτερικούς ελεγκτές για την αξιολόγηση επιλεγμένων εγκαταστάσεων. Σε όλη τη διάρκεια της συμβατικής περιόδου, εξωτερικοί συνεργάτες συνεργάζονται με εσωτερικούς ελεγκτές για την επαλήθευση συμμόρφωσης με τα πρότυπα βιωσιμότητας μέσω ερωτηματολογίων και ελέγχων. Με αυτό τον τρόπο, το τμήμα Αγορών του BMW Group παρακολουθεί χιλιάδες εγκαταστάσεις κάθε χρόνο.

 

 Βιώσιμη κινητικότητα με την BMW X 5 xDrive 45 e .

Το BMW Group έχει ολοκληρώσει τον κύκλο πιστοποίησης εκπομπών CO2 για την BMW X5 xDrive45e – από την προμήθεια πρώτων υλών, την αλυσίδα προμηθειών, την παραγωγή και τη φάση χρήσης, μέχρι την ανακύκλωση. Εάν φορτίζεται κατά τη διάρκεια της φάσης χρήσης με το μέσο ευρωπαϊκό μείγμα ηλεκτρισμού, προσφέρει πλεονέκτημα περίπου 40% έναντι της BMW X5 xDrive40i. Εάν φορτίζεται με πράσινη ενέργεια, το πλεονέκτημα είναι περίπου 70%. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 77-88 km (WLTP).

 

 -Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid:

Fuel consumption combined: 1.7-1.2 l/100km (WLTP), 2.1-1.6 l/100 km (NEDC); Power consumption combined: 27.7-24.3 kWh/100 km (WLTP), 25.2-23.5 kWh/100 km (NEDC); CO2 emissions combined: 39-27 g/km (WLTP), 47-37 g/km (NEDC)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση