Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Περί κινητήρων BMW M: Η BMW M4 συναντά την BMW M4 GT3.

Το βίντεο παρουσιάζει τα κοινά σημεία μεταξύ των κινητήρων της BMW M4 Competition και της νέας, αγωνιστικής BMW M4 GT3.

G82
·
Αυτοκίνητα M
·
Coupé
·
M4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~654,77 KB)
  
Photos(1x, ~486 KB)
  
Videos(1x, ~-1812440064 B)

Μόναχο. Από τη μαζική παραγωγή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και επιστροφή: μέρος 2ο. Μετά το βίντεο Περί Σχεδίασης BMW M (βλέπε εδώ), η BMW M GmbH κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που παρουσιάζει την κοινή καρδιά της νέας αγωνιστικής BMW M4 GT3 και του μοντέλου παραγωγής BMW M4 Competition (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,2 – 9,9 l/100 km κατά το πρότυπο WLTP, 10,2 l/100 km κατά NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 233 – 227 g/km κατά το πρότυπο WLTP, 234 g/km κατά NEDC). Στο βίντεο Περί κινητήρων BMW M, ο Marcus Engelke, Project Manager Συστημάτων Κίνησης BMW M4, και ο Ulrich Schulz, Επικεφαλής Σχεδίασης Συστημάτων Κίνησης της BMW Motorsport, αποκαλύπτουν συναρπαστικές λεπτομέρειες του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo, που σχεδιάστηκε εξ αρχής για μοντέλα παραγωγής και αγωνιστικά εργαλεία.

 

«510 hp, 650 Nm – είναι ο ισχυρότερος straight-six κινητήρας που έχουμε τοποθετήσει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής», δήλωσε ο Marcus Engelke ξεκινώντας το βίντεο. «590 hp, 700 Nm – είναι ο ισχυρότερος straight-six κινητήρας που έχει εγκαταστήσει ποτέ η BMW σε αγωνιστικό αυτοκίνητο από τις ημέρες του BMW M1 Group 5» πρόσθεσε ο Ulrich Schulz. Οι δύο μηχανικοί περιγράφουν στη συνέχεια τις απίστευτες ομοιότητες του κινητήρα της BMW M4 Competition με εκείνον που ‘κτυπά’ στην καρδιά της νέας ναυαρχίδας της γκάμας της BMW M Motorsport. Διανύοντας ήδη την τελευταία χρονιά εξέλιξης, η BMW M4 GT3 θα υποστηρίξει τις ομάδες της BMW M Motorsport σε αγώνες GT να διεκδικήσουν νίκες και τίτλους σε όλο τον κόσμο το 2022.

 

Καθώς τα εξαρτήματα του κινητήρα του μοντέλου παραγωγής M – μεταξύ των οποίων στροφαλοθάλαμος, κυλινδροκεφαλή, στρόφαλος, ρουλεμάν/κουζινέτα, μπιέλες – έχουν σχεδιαστεί για αγωνιστικές επιδόσεις, υπάρχει ήδη η τέλεια βάση για τη μονάδα αγωνιστικών προδιαγραφών. Ο Engelke και ο Schulz αποκαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια τη θέση και τον τρόπο τοποθέτησης του κινητήρα στο κάθε αυτοκίνητο, και υποστηρίζουν τις θέσεις τους με κατανοητά σχέδια στον πίνακα. Έτσι δημιουργείται μία σαφής εικόνα για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κινητήρα για κάθε μοντέλο (παραγωγής/αγωνιστικό) και τον τρόπο με τον οποίο η BMW M GmbH ανταποκρίθηκε στην πρόκληση.

 

Παράλληλα με την παρουσίαση των δύο ολοκληρωμένων κινητήρων, οι ειδικοί χρησιμοποιούν επίσης το βίντεο για να εμβαθύνουν στις λεπτομέρειες του κάθε εξαρτήματος, όπως το ξηρό κάρτερ και οι πεταλούδες γκαζιού του αγωνιστικού κινητήρα, και το intercooler της BMW M4 Competition. Επίσης, επισημαίνουν τα κοινά εξαρτήματα που μοιράζονται οι δύο κινητήρες, όπως οι μπιέλες με τα έμβολα και το κέλυφος τουρμπίνας – τα οποία μεταφέρονται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο χωρίς καμία μετατροπή.

 

«Παράλληλα με τη χρήση πολλών κοινών εξαρτημάτων, συνεργαζόμαστε στενά και σε επίπεδο παραγωγής. Ο κινητήρας συναρμολογείται με βάση τη μονάδα παραγωγής σε μικρή απόσταση από εδώ», δήλωσε ο Markus Engelke, αναφερόμενος στη ‘γενέτειρα’ του κινητήρα της BMW M4 Competition στην εγκατάσταση της BMW M στην Preussenstrasse, στο Μόναχο. «Επιστρέφουμε στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε», εξηγεί ο Ulrich Schulz: «Η BMW M και η BMW Motorsport έχουν κοινή ιστορία, και όλα ξεκίνησαν στην Preussenstrasse».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW M4 Competition:

Fuel consumption combined: 10.2 – 9.9 l/100 km [27.7 – 28.5 mpg imp] in the WLTP cycle, 10.2 l/100 km [27.7 mpg imp] in NEDC; CO2 emissions combined: 233 – 227 g/km in WLTP, 234 g/km in NEDC. 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση