Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε το Εργοστάσιο της Οξφόρδης για την επέτειο των 20 χρόνων σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ.

Τιμώντας είκοσι επιτυχημένα χρόνια σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Οξφόρδης για να συναντήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αυτοκίνητα και να αποκτήσει μία εικόνα σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής και τις εξελίξεις στη βιώσιμη παραγωγή.

MINI Electric
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~107,04 KB)
  
Photos(8x, ~20,39 MB)

Μόναχο. Ο Πρίγκιπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στο χώρο συναρμολόγησης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους 130 μαθητευόμενους, καθώς και μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην ενσωμάτωση της παραγωγής του Ηλεκτρικού MINI στη στάνταρ γραμμή παραγωγής, καθιστώντας το εργοστάσιο της Οξφόρδης το πρώτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ίδια γραμμή. Το Ηλεκτρικό MINI λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο το 2020 και έτυχε τόσο θερμής υποδοχής από τους πελάτες ώστε αποφασίστηκε η παραγωγή του να διπλασιαστεί για το 2021. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάρολος οδήγησε ένα Ηλεκτρικό MINI εκτός της γραμμής παραγωγής. Επίσης, γνώρισε μέλη της ομάδας της MINI των οποίων οι οικογένειες έχουν εργαστεί από γενιά σε γενιά στο εργοστάσιο επί δεκαετίες.

 

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου της Οξφόρδης δήλωσε: «Ήταν υπέρτατη τιμή και ικανοποίηση να υποδεχτούμε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην καρδιά της Βρετανικής μάρκας, εδώ στην Οξφόρδη, και χαρήκαμε που γιορτάσαμε μαζί αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αφοσίωση και το πάθος των συνεργατών μας, εκ των οποίων σχεδόν το 25% βρίσκεται μαζί μας από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2001, έχει συντελέσει στην ενίσχυση της φήμης της MINI σε όλο τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό που αυτό το εξαιρετικό γεγονός σηματοδοτήθηκε από μία βασιλική επίσκεψη. Το αποκορύφωμα ήταν να βλέπουμε τον Πρίγκιπα να οδηγεί ένα Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που μόλις πέρασε από τη γραμμή παραγωγής».

 

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητάς της πάνω από 108 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 3.700 εξειδικευμένους εργαζόμενους και μαθητευόμενους, οι οποίοι κατασκευάζουν 1.000 MINI την ημέρα – ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα.

 

Η MINI θα είναι η πρώτη μάρκα του BMW Group που θα γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Το εργοστάσιο της Οξφόρδης έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η παραγωγή MINI πιο βιώσιμη τα τελευταία 20 χρόνια και θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, καθώς υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του BMW Group στο στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων από όλα τα εργοστάσια παραγωγής του κατά 80% μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2019.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση