Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Οι πρώτες BMW iX και BMW i4: Κοινή παγκόσμια καμπάνια παίζει στο ρυθμό της νέας επιτυχίας των Coldplay.

Το "Higher Power" γίνεται μουσική επένδυση σε τηλεοπτικές καμπάνιες για το ντεμπούτο των νέων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW. Έναρξη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ανάμεσα στην BMW και το επιτυχημένο συγκρότημα της Warner Music, με συνδετικό κρίκο τη βιωσιμότητα.

G26
·
i20
·
BMW i
·
BMW iX
·
BMW i4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~644,34 KB)
  
Photos(3x, ~32,21 MB)

Μόναχο. Η οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων κορυφώνεται τώρα πίσω από το τιμόνι των πρώτων BMW iX και BMW i4. Το soundtrack που αρμόζει στο ντεμπούτο των τελευταίων, αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων λέγεται "Higher Power" και φέρει την υπογραφή του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay. Μπορείτε να ακούσετε το τελευταίο single του κουαρτέτου στα τηλεοπτικά διαφημιστικά που συνοδεύουν το λανσάρισμα της κοινής, παγκόσμιας καμπάνιας επικοινωνίας για τα δύο νέα μοντέλα. Ο στίχος "This joy is electric" (‘αυτή η χαρά είναι ηλεκτρική’) μεταφέρει το τέλειο μήνυμα. Το τραγούδι για μία νέα εποχή ατομικής κινητικότητας σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ανάμεσα στην BMW και τους Coldplay.

 

Το 2014, το συγκρότημα Coldplay, που αποτελείται από τους μουσικούς Chris Martin, Jonny Buckland, Will Champion και Guy Berryman, γιόρτασε το τέλος της περιοδείας "Ghost Stories Tour" με μία συναυλία στο BMW Welt στο Μόναχο. Την παράσταση παρακολούθησαν περίπου 1.500 φίλοι του συγκροτήματος. Με βάση την επαφή που δημιουργήθηκε τότε, ξεκινά τώρα μία δημιουργική σχέση ανάμεσα στον κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων και τη μπάντα, που έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Αυτή απορρέει κυρίως από το κοινό τους ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα σε διάφορους τομείς της ζωής.

 

«Το αντιληφθήκαμε ήδη από τις πρώτες συζητήσεις: οι Coldplay και η BMW μοιράζονται πολλούς κοινούς στόχους που προχωρούν πέρα από το μάρκετινγκ», σχολίασε ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών και Μάρκας BMW. «Με βάση αυτό, αναπτύξαμε ένα project ‘συν-δημιουργίας’ όπου η μπάντα συνέβαλε ενεργά με τις απόψεις και τη φιλοσοφία της στο σχεδιασμό της καμπάνιας μας για την BMW iX και την BMW i4». Η κοινή επίγνωση της βιωσιμότητας αποτέλεσε το έναυσμα για μία εντατική δημιουργική διαδικασία ανάμεσα στην BMW και τους Βρετανούς μουσικούς θα αποφέρει περισσότερα projects συνεργασίας αργότερα μέσα στη χρονιά.

 

Για το BMW Group, η πρεμιέρα της BMW iX και της BMW i4 είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην παρούσα φάση μετασχηματισμού της εν όψει της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων της ήδη από το 2030. Οι Coldplay αναζητούν καινοτόμους τρόπους να συνδυάζουν τη δημοτικότητα και τις παραστάσεις τους μπροστά σε χιλιάδες ενθουσιώδεις ‘φαν’ με θετική επίδραση στη βιωσιμότητα. Οι μουσικοί δήλωσαν: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την BMW στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να κάνουμε όλες μας τις δραστηριότητες όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η BMW για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μπορεί να υποστηρίζει τις live παραστάσεις μας σχεδόν αποκλειστικά με βιώσιμη ενέργεια».

 

Για την πρεμιέρα του νέου τους τραγουδιού "Higher Power", οι Coldplay ήδη κατάφεραν να ξεπεράσουν τα συνήθη όρια του μουσικού στερεώματος. Τον περασμένο μήνα, οι Coldplay έκαναν τη πρεμιέρα του "Higher Power” στο διάστημα. Το τραγούδι παίχτηκε για πρώτη φορά από τον Γάλλο αστροναύτη, Thomas Pesquet, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Λίγο αργότερα, η μπάντα έπαιξε το πρώτο της live set του 2021 για το κοινό της Γης σε ειδική ζωντανή μετάδοση (livestream) από το χώρο του Glastonbury Festival.

 

Με το λανσάρισμα της τηλεοπτικής καμπάνιας για τις BMW iX και BMW i4, οι ‘φαν’ σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να απολαμβάνουν τον ήχο του "Higher Power". «Και αυτό είναι μόνον η αρχή», ανακοίνωσε ο Stefan Ponikva, Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας & Εμπειρίας Μάρκας BMW. «Ήδη ανυπομονούμε για την υλοποίηση συναρπαστικών projects σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα με μία εντατική και ουσιαστική συνεργασία με το συγκρότημα Coldplay.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση