Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Τρία χρώματα, τρεις οροφές, ατελείωτη εξατομίκευση: Multitone Roof MINI.

Νέο σχεδιαστικό στοιχείο, μοναδικό στο περιβάλλον του ανταγωνισμού, προσφέρεται για το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Clubman. Καινοτόμα διαδικασία βαφής στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη επιτρέπει το τρίχρωμο φινίρισμα οροφής, που δημιουργεί οπτικές πινελιές στο κλασικό στυλ της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας.

F56
·
F54
·
MINI Clubman
·
MINI
·
MINI Electric
·
MINI 3 door
·
MINI 5 door
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~115,17 KB)
  
Photos(39x, ~328,46 MB)

Μόναχο . Η MINI έχει μακρά παράδοση στη χρωματική ποικιλία. Ένα κοντράστ φινίρισμα της οροφής κάποτε χάρισε στο κλασικό Mini μία ιδιαίτερα εκφραστική εμφάνιση και συνεχίζει να δημιουργεί ελκυστικές οπτικές πινελιές σε διάφορους χρωματισμούς από τότε που λανσαρίστηκε το σύγχρονο MINI πριν από 20 χρόνια. Με την αποκλειστική οροφή ‘Multitone Roof’, η εξατομίκευση του εξωτερικού του MINI που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βαφής φτάνει τώρα σε μία εντελώς νέα διάσταση. Για πρώτη φορά, μία καινοτόμα διαδικασία βαφής wet-on-wet χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, Μ. Βρετανία, για τη δημιουργία μιας τρίχρωμης οροφής.

 

Το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί αυτή την καινοτόμα σχεδίαση της οροφής είναι το MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km κατά WLTP, 16,9 – 14,9 kWh/100 km κατά NEDC). Για πρώτη φορά, η Multitone Roof προσφέρθηκε ως τμήμα του MINI Electric Collection για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής πολυτελούς  μάρκας, που παρουσιάστηκε μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας, νέας έκδοσης των μικρών μοντέλων MINI. Εν τω μεταξύ, η Multitone Roof, που είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο στο χώρο της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων διατίθεται προαιρετικά για τα πολυτελή μικρά 3-θυρα και 5-θυρα MINI και για το MINI Clubman, που είναι επιτυχημένο στην πολυτελή compact κατηγορία.

 

Το εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο της νέας σχεδίασης είναι η ρέουσα διαβάθμιση μεταξύ των τριών αποχρώσεων  που έχουν επιλεγεί για την Multitone Roof. Το εμπρός τμήμα της οροφής είναι βαμμένο σε σκούρο San Marino Blue που σταδιακά μεταβαίνει στην πιο ανοιχτή απόχρωση του Pearly Aqua, και στο πίσω τμήμα γίνεται Jet Black. Το μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργείται από αυτή τη χρωματική διαβάθμιση αναγνωρίζεται και σε συνδυασμό με την προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή καθώς και με τις προαιρετικές ράγες οροφής. Ο χρωματικός συνδυασμός της Multitone Roof δημιουργεί μία αλληλεπίδραση που είναι ελκυστική όσο και αρμονική με όλα σχεδόν τα φινιρίσματα αμαξώματος που διατίθενται για το 3-θυρο MINI, το 5-θυρο MINI και το MINI Clubman. Κατά συνέπεια διατίθεται σε συνδυασμό με όλα τα εξωτερικά χρώματα με εξαίρεση τις μεταλλικές εκδόσεις Chili Red uni και British Racing Green καθώς και τη μεταλλική Indian Summer Red που διατίθεται για το MINI Clubman.

 

Με το αντίθετο φινίρισμα της οροφής, το χαρακτηριστικό αμάξωμα τριών τμημάτων του MINI τονίζεται ακόμα περισσότερο. Η οριζόντια δομή του αμαξώματος, οι κρυστάλλινες επιφάνειες και η οροφή είναι μία κλασική σχεδιαστική αρχή της μάρκας. Το σχέδιο της οροφής γίνεται έκφραση προσωπικού στυλ. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, αντίθετα φινιρίσματα σε λευκό μαύρο και ασημί προσφέρονται ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός. Μία κόκκινη οροφή διατίθεται επίσης για τα μοντέλα. Επιπλέον, η σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ MINI περιλαμβάνουν διάκοσμο οροφής σε διάφορα σχέδια – από το μοτίβο της βρετανικής σημαίας Union Jack μέχρι το σχέδιο της καρό σημαίας (Checkered Flag) – για εκ των υστέρων τοποθέτηση.

 

Η επέκταση της γκάμας κοντράστ φινιρισμάτων για να συμπεριλάβει και αυτά της Multitone Roof έγινε πραγματικότητα χάρη σε μία νέα τεχνική βαφής στο Βρετανικό εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Εκεί, η ανοιχτή απόχρωση Pearly Aqua απλώνεται πρώτα στην οροφή των αντίστοιχα διαμορφωμένων οχημάτων. Σε επόμενα βήματα η San Marino Blue εφαρμόζεται στο εμπρός τμήμα της οροφής και η Jet Black πίσω, δημιουργώντας τη ρέουσα χρωματική διαβάθμιση της Multitone Roof. Η καινοτόμα διαδικασία βαφής ενσωματώνεται πλήρως στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη. Παρ’ όλα αυτά, μικρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο οφείλονται στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες, έτσι ώστε το MINI με Multitone Roof έχει ήδη ένα μοναδικό, εξατομικευμένο χαρακτήρα από τη διαδικασία βαφής στο εργοστάσιο.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση