Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο δρόμο για την επιτυχία: πάνω από το 15% όλων των MINI είναι ήδη ηλεκτροκίνητα.

Από τότε που το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κυκλοφόρησε στην αγορά, οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο υπερβαίνουν τα 30.000 οχήματα. Οι πωλήσεις του plug-in υβριδικού MINI Cooper SE Countryman ALL4 δείχνουν επίσης μία σταθερά αυξανόμενη τάση των καταναλωτών για βιώσιμη διασκεδαστική οδήγηση.

F56
·
Εταιρικά
·
MINI Electric
·
Πωλήσεις και μάρκετινγκ
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~121,37 KB)
  
Photos(64x, ~499,19 MB)

Μόναχο. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η MINI μετατρέπεται σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Οδεύοντας προς τα εκεί, όλο και περισσότεροι πελάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν έμπρακτα τον ενθουσιασμό τους για τα εξηλεκτρισμένα οχήματα MINI. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, το μερίδιο αυτών των οχημάτων επί των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας ήδη αυξήθηκε πάνω από 15%. Συνολικά, η MINI πούλησε 157.799 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ξεπερνώντας το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατά 32,6%. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των οχημάτων MINI με εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα ανήλθαν στις 23.777 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021. Ως δημοφιλέστερο όχημα για διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων αναδεικνύεται το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km κατά WLTP, 16,9 – 14,9 kWh/ 100 km κατά NEDC) με πωλήσεις 13.454 μονάδων το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2021. Συνολικά 31.034 μονάδες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της MINI έχουν ήδη παραδοθεί από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.

 

Την αποστολή να πείσει περισσότερους υποψήφιους πελάτες υπέρ μιας βιώσιμης διασκεδαστικής οδήγησης έχει αναλάβει το MINI Cooper SE Countryman ALL4 (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 2,1 – 1,7 l/100 km κατά WLTP, 2,1 – 1,9 l/100 km κατά NEDC, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 15,5 – 14,8 kWh/100 km κατά WLTP, 14,8 – 14,1 kWh/100 km κατά NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 47 - 39 g/km κατά WLTP, 48 - 44 g/km κατά NEDC). Το plug-in υβριδικό μοντέλο της πολυτελούς compact κατηγορίας αύξησε τις πωλήσεις του στις 10.323 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

«Η MINI ανέκαθεν ξεχώριζε για τις έξυπνες λύσεις και την απόδοση των οχημάτων της και επόμενο είναι να ‘δέσει’ άριστα με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Bernd Körber, επικεφαλής της μάρκας MINI. «Η αστική διασκεδαστική οδήγηση και η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Και οι πελάτες μας το νιώθουν».

 

Με έναν ηλεκτροκινητήρα 135 kW/184 hp και τη διάσημη ευελιξία ΜΙΝΙ, το MINI Cooper SE εμπλουτίζει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με μία αίσθηση go-kart σε μοναδικό στυλ ΜΙΝΙ. Επίσης, με αυτονομία 203 - 234 km, κατά το πρότυπο WLTP, η γνώριμη διασκεδαστική οδήγηση MINI μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της πόλης. Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 έχει ένα ακόμα πιο ευέλικτο κινητήριο σύνολο το οποίο αποτελείται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολικά 162 kW/220 hp. Το plug-in υβριδικό μοντέλο έχει ηλεκτρική αυτονομία έως 59 km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP – αρκετή, για παράδειγμα, για να υποστηρίξει τις καθημερινές μετακινήσεις από και προς τη δουλειά με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

 

Με τέτοιες ικανότητες, και τα δύο έχουν συνεισφέρει σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ξεκίνημα για το μετασχηματισμό της μάρκας MINI οδεύοντας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Οι αυτοκινητιστικές αγορές σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις περιοχές πωλήσεων στις οποίες η προοπτική της οδήγησης μηδενικών ρύπων ενθουσιάζει τους φίλους της ΜΙΝΙ. Στη Γερμανία, 6.324 MINI Cooper SE και MINI Cooper SE Countryman ALL4 πωλήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2021. Αυτό αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων MINI στη Γερμανία τη συγκεκριμένη περίοδο. Ως εκ τούτου, η Γερμανική αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη για εξηλεκτρισμένα μοντέλα MINI. Στη δεύτερη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκεται η εγχώρια αγορά της Βρετανικής μάρκας. Εκεί, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συγκέντρωσαν ποσοστό γύρω στο 17,4% επί των συνολικών πωλήσεων MINI το πρώτο εξάμηνο του 2021. Συνολικά 4.027 αντίτυπα και των δύο μοντέλων πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση