Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Νέες λύσεις μικροκινητικότητας για αυξημένη βιωσιμότητα στην αστική κυκλοφορία: Το BMW Group χορηγεί άδειες στις συνεργαζόμενες εταιρείες CUBE και SoFlow.

+++ Επίσημη χορήγηση αδειών από το BMW Group στις συνεργαζόμενες εταιρείες CUBE και SoFlow. +++ CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW: προηγμένο, συμπαγές cargo bike concept με εξαιρετική ευελιξία και ευχρηστία. +++ SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW: e-scooter με υψηλή οδηγική σταθερότητα και με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο δρόμο. +++

Παρουσιάσεις
·
Τεχνολογία
·
Europe
·
Munich
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 85,14 KB)
  
Photos(15x, 68,23 MB)
  More below article text

Μόναχο . Το BMW Group προσφέρει φρέσκια ώθηση με δύο καινοτόμα micromobility concepts για αστική κινητικότητα μηδενικών ρύπων. Ο έξυπνος σχεδιασμός τους βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και είναι ιδανικά για συνθήκες πόλης. Τα πρωτότυπα αυτά υλοποιούνται σε συνεργασία με τις εταιρείες CUBE και SoFlow. Επίσημη ανακοίνωση για τις άδειες που χορήγησε το BMW Group στους δύο εταίρους έγινε πριν από μερικές ημέρες στην έκθεση IAA Mobility 2021.

 

Το CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW είναι ένα συμπαγές, τρίτροχο, cargo bike concept που συνδυάζει υψηλή μεταβλητότητα με ευελιξία χρήσης για αυξημένη χρηστικότητα όλο το χρόνο. Επίσης διαθέτει μεταβλητή πλατφόρμα φόρτωσης με καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά φορτίων και/ή παιδιών και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

 

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW, διαθέτει εργονομική σχεδίαση κατάλληλη για καθημερινή χρήση, υψηλή οδηγική ευστάθεια και εξαιρετικά συμπαγή αναδίπλωση. Αποτελεί μία νέα πρόταση ανάμικτης κινητικότητας. Το καινοτόμο πρόγραμμα ‘public transport mode’ διευκολύνει την ενσωμάτωσή του σε ταξίδια με δημόσια μέσα μεταφοράς για πιο μακρινές διαδρομές. Ιδανικό για park & ride. Η συμπαγής αναδίπλωσή του επιτρέπει την μεταφορά στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.

 

Ως πάροχος οχημάτων πολυτελείας για ατομική κινητικότητα, το BMW Group βοηθά ενεργά στη δημιουργία της βιώσιμης πόλης του μέλλοντος.  Για το σκοπό αυτό επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν της βασικής αυτοκινητιστικής του δραστηριότητας. Το BMW Group έχει ήδη παρουσιάσει στο κοινό διάφορες καινοτόμες λύσεις μικροκινητικότητας στο παρελθόν.

 

Το CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW :
ο ιδανικός συνδυασμός ποδηλατικής απόλαυσης, ευελιξίας και ασφάλειας.

Το CUBE Concept Dynamic Cargo inspired by BMW είναι το πρώτο δυναμικό ‘pick-up’ ποδήλατο μεταφορών. Το βασικό εξάρτημα του τρίτροχου οχήματος είναι το εμπρός κύριο πλαίσιο που συνδέεται με το πίσω τμήμα μέσω ενός περιστρεφόμενου άξονα και γέρνει στις στροφές. Παραμένει σταθερό σε όλες τις στροφές χωρίς να γέρνει προς το δρόμο. Αυτό συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – που ενεργοποιείται μόλις ο αναβάτης αρχίσει να κάνει πεντάλ και κινεί τους δύο πίσω τροχούς – κάνοντας το ποδήλατο μεταφορών ευκολοδήγητο όπως ένα συνηθισμένο ποδήλατο. Πέρα από την πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα που πετυχαίνουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες συγκριτικά με τα δίτροχα ποδήλατα, οι πίσω τροχοί με τον άκαμπτο, μη περιστρεφόμενο άξονά τους, συγκροτούν τη βάση για μία ευέλικτη πλατφόρμα μεταφορών τύπου pick-up. Σε αυτή μπορούν να τοποθετηθούν ποικίλα καινοτόμα εξαρτήματα για τη μεταφορά αποσκευών και/ή παιδιών. Η αρθρωτή σχεδιαστική φιλοσοφία προετοιμάζει το δρόμο για περισσότερα είδη χρήσης. Η μη περιστρεφόμενη σχεδίαση της πλατφόρμας μεταφοράς έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ο αναβάτης σπάνια αντιλαμβάνεται το πρόσθετο βάρος που μεταφέρει, επιτρέποντας ασφαλή, σταθερή μεταφορά όλων των φορτίων.

 

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW:
ευέλικτο e-scooter για πολυτροπική κινητικότητα (multimodal mobility) .

Με το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW, το BMW Group παρουσιάζει ένα e-scooter που αναδιπλώνεται εύκολα για να μεταφέρεται σε δημόσιο μέσο μεταφοράς και/ή στο αυτοκίνητο χωρίς τον οποιονδήποτε συμβιβασμό στην οδηγική σταθερότητα.

 

Σε ‘public transport mode’, τα πλαϊνά του πατώματος αναδιπλώνονται και ο πίσω τροχός αναδιπλώνεται στο κενό που δημιουργείται. Αυτός ο μηχανισμός μειώνει σημαντικά το μεταξόνιο του e-scooter για να μπορεί να μεταφέρεται ακόμα και σε κυλιόμενες σκάλες χωρίς δυσκολία. Πρόκειται για μία σημαντική απαίτηση εάν το ταξίδι περιλαμβάνει υπόγειες διαδρομές.

 

Σε αυτή τη διάταξη μπορεί να κυλά και στους δύο τροχούς, όπως μία βαλίτσα με ροδάκια. Επίσης, το ενσωματωμένο μοτέρ στην πλήμνη του εμπρός τροχού παρέχει υποβοήθηση στο SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW σε μια ανηφορική ράμπα. Η συμπαγής αναδίπλωση του e-scooter επιτρέπει τη μεταφορά του σε όλα τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας δωρεάν.

 

Το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW αναδιπλώνεται σε μέγεθος που χωρά εύκολα σε ένα μικρό πορτμπαγκάζ, ενώ μεγαλύτεροι χώροι αποσκευών φιλοξενούν αρκετά από αυτά για τις οικογενειακές εξορμήσεις. Αναφορικά με τη γκάμα του BMW Group, αυτό σημαίνει ότι το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW χωράει σε διαμήκη διάταξη στους χώρους αποσκευών μοντέλων από τη Σειρά 3 και πάνω, χωρίς αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, ενώ στα μοντέλα MINI αντίστοιχα μπορεί να μεταφέρεται εγκάρσια.

 

Με τα μοναδικά προϊοντικά χαρακτηριστικά του, το SoFlow Concept CLEVER COMMUTE inspired by BMW είναι ένας ευέλικτος σύντροφος στην πόλη και επιτρέπει την ολοκλήρωση οποιουδήποτε ταξιδιού γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η πολυμορφική προσωπικότητά του το καθιστά ιδανικό για ‘πολυτροπικές μεταφορές’.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση