Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Βιώσιμη παραγωγή, υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης: εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας βαφής σε περιορισμένη παρτίδα οχημάτων BMW M4.

+++ Το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ δοκιμάζει πιλοτικά μία νέα διαδικασία βαφής. +++ Η νέα διαδικασία βαφής πετυχαίνει υψηλή ακρίβεια εφαρμογής χωρίς υπερψεκασμό και διευρύνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης. +++ Μοναδικός συνδυασμός πλεονεκτημάτων πελατών και βιωσιμότητας. +++ Η τεχνολογία υποστηρίζει τη διατήρηση φυσικών πόρων και την ενεργειακή απόδοση. +++

G82
·
Εταιρικά
·
Περιβάλλον
·
Αειφορία
·
Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Coupé
·
Αυτοκίνητα M
·
M4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 79,07 KB)
  
Photos(11x, 50,32 MB)
  More below article text

Μόναχο / Ντίνγκολφινγκ . Το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ δοκιμάζει πιλοτικά μία νέα διαδικασία βαφής χωρίς υπερψεκασμό που επιτρέπει τη δημιουργία αρκετών αποχρώσεων και σχεδίων χωρίς χαρτοταινίες οριοθέτησης και μάσκες κάλυψης του οχήματος. Η εξαιρετικά καινοτόμα μέθοδος προάγει τα επίπεδα εξατομίκευσης για τους πελάτες και συμβάλλει στη βιωσιμότητα με τη μείωση αποβλήτων και κατανάλωσης ενέργειας. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε 19 οχήματα BMW M4 Coupé, που σύντομα θα περάσουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ με ειδική δίχρωμη βαφή και διακριτικά M4 στο καπό και την πίσω πόρτα.

 

Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Παραγωγής δήλωσε: «Προσδοκούμε τα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης, βιωσιμότητας και ψηφιοποίησης από την παραγωγή μας. Αυτή η ευφυής διαδικασία βαφής πληροί όλες τις απαιτήσεις για μία καινοτόμα μέθοδο παραγωγής και προσφέρει επίσης μοναδικά οφέλη στον πελάτη».

 

Το BMW Group ανέπτυξε τη νέα διαδικασία EcoPaintJet Pro για υδατοδιαλυτές βαφές και 2Κ βερνίκια σε συνεργασία με την Dürr, μία εταιρεία που ειδικεύεται στη μηχανική και την κατασκευή εγκαταστάσεων εργοστασίων. Στη συμβατική διαδικασία, η βαφή ψεκάζεται μέσω περιστρεφόμενου τυμπάνου με 35-55,000 στροφές το λεπτό και προσκολλάται ηλεκτροστατικά στο αμάξωμα. Η νέα μέθοδος καταργεί την ηλεκτροστατική διαδικασία και βασίζεται αποκλειστικά στον ψεκασμό. Η βαφή εφαρμόζεται μέσω πλάκας στομίου που επιτρέπει υψηλή ευκρίνεια με μεταβλητό πάχος βαφής μεταξύ 1 και περίπου 50 χιλιοστών. Η τεχνική αυτή απαιτεί μέγιστη ακρίβεια τόσο από το ρομπότ όσο και από την τεχνολογία εφαρμογής. Επίσης σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο διαφορετικά χρώματα βαφής, π.χ. για την οροφή και τις λωρίδες και την εφαρμογή άλλων σχεδίων – για παράδειγμα στο καπό. Στόχος κατά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των υλικών ήταν να επιτευχθεί το μέγιστο εύρος εφαρμογών. Τώρα θα μπορεί να βάφεται το κάθε εξωτερικό εξάρτημα – κάτι που προσφέρει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης.

 

Μέχρι τώρα, custom σχέδια όπως αυτό επιτυγχάνονταν μόνο με την τοποθέτηση μεθόδων οριοθέτησης (μάσκες, χαρτοταινίες κλπ.). Με τη νέα τεχνολογία, θα εξαλειφθούν οι δαπάνες υλικών και προσωπικού που απαιτούσε η προηγούμενη διαδικασία με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος επιλογών του είδους. Η καινοτόμα διαδικασία αποτρέπει επίσης το λεγόμενο υπερψεκασμό, δηλ. το πλεόνασμα σωματιδίων βαφής που κατέληγε στα απορρίμματα. Μία ακόμα συμβολή στη βιώσιμη παραγωγή προέρχεται από τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Καθώς δεν χρειάζεται πλέον διαχωρισμός της βαφής, μειώνεται και η ποσότητα του απαραίτητου αέρα. Με περίπου 7.000 ώρες λειτουργίας, αυτό εξοικονομεί πάνω από 6.000 μεγαβατώρες και μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα κατά 2.000 τόνους το χρόνο. Η ανάπτυξη της πρωτοποριακής τεχνολογίας βαφής για περαιτέρω εφαρμογές στην παραγωγή θα συνεχιστεί. 

 

Εφαρμόζοντας τη νέα μέθοδο σε ένα μικρό αριθμό οχημάτων M4, το BMW Group δοκιμάζει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Αυτά τα μοναδικά οχήματα θα χρησιμοποιούνται αρχικά στο στόλο της εταιρείας. Η εισαγωγή της νέας διαδικασίας βαφής στη μαζική παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022 στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση