Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Προοπτική ενός υβριδικού μοντέλου εργασίας: Το BMW Group δημιουργεί ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα με το ConnectedWorks.

+++ Το BMW Group αναπτύσσει νέα εργασιακά περιβάλλοντα για περίπου 70.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. +++ Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει μία σύγχρονη ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής. +++ Η δια ζώσης εργασία παραμένει βασικός παράγοντας επιτυχίας. +++

Εταιρικά
·
Ανθρώπινοι πόροι
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 93,81 KB)
  
Photos(1x, 1,66 MB)

Μόναχο . Ευελιξία, εξατομίκευση, βιωσιμότητα – με βάση αυτό το τρίπτυχο θα οργανώσει το BMW Group τα νέα του εργασιακά περιβάλλοντα. Η εταιρεία αναπτύσσει σταδιακά ένα εργασιακό περιβάλλον με μελλοντικό προσανατολισμό για 70.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο σε περίπου 400 κτίρια γραφείων σε περισσότερες από 40 χώρες. Με την ονομασία ConnectedWorks, το BMW Group συνεχίζει μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2017: Για παράδειγμα, στο Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (FIZ) στο Μόναχο, δημιουργούνται νέα εργασιακά μοντέλα που προσφέρουν σε κάθε ομάδα μία ποικιλία επιλογών για το συνδυασμό ψηφιακής, εξ αποστάσεως εργασία με ευέλικτες, εξατομικευμένες μορφές δια ζώσης συνεργασίας. Στόχος είναι να επιτυγχάνονται πάντα τα καλύτερα εργασιακά αποτελέσματα.

 

Η εμπειρία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει δείξει ότι το BMW Group βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η ταχύτητα και η μη απαιτητή φυσική παρουσία έχουν αποδειχτεί σημαντικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής, εξ αποστάσεως εργασίας – αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των συναδέλφων. Επίσης, κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια των προκλήσεων του κορωνοϊού, ότι οι καινοτομίες, το δημιουργικό ομαδικό πνεύμα και η αίσθηση του ανήκειν αναπτύσσονται καλύτερα στο γραφείο. Τώρα που οι δια ζώσης συναντήσεις και οι επαγγελματικές συσκέψεις επιτρέπονται και πάλι, η πρόκληση έγκειται στο πώς μπορούν να συνδυαστούν τα καλύτερα στοιχεία των δύο διαφορετικών κόσμων. Για το BMW Group, το μοντέλο συνεργασίας για το μέλλον της κινητικότητας δεν αναφέρεται μόνο στο πόσες ημέρες οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο γραφείο ή σε άλλες τοποθεσίες. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό: Το ζητούμενο είναι πώς οι εργαζόμενοι του BMW Group μπορούν να εκτελούν καλύτερα περίπλοκα, συνεργατικά καθήκοντα, με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ένα στοιχείο είναι η εξ αποστάσεως εργασία. Χάρη σε αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι έχουν καταφέρει να οργανώσουν την καθημερινή εργασία τους ευέλικτα σε συμφωνία με τους διευθυντές τους από το 2013 – καθιστώντας το BMW Group πρωτοπόρο ολόκληρης της βιομηχανίας. «Ιδέες και καινοτομίες γεννιούνται κυρίως μέσα από την αλληλεπίδραση. Γι’ αυτό τα ελκυστικά εργασιακά περιβάλλοντα είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας για εμάς – και συμπληρώνονται από υβριδικά και ψηφιακά μοντέλα συνεργασίας», σχολίασε η Ilka Horstmeier, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων (HR).

 

Το ConnnectedWorks υποστηρίζει την ανάπτυξη των σύγχρονων αυτοκινήτων.

Όμως τί μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη; Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το εργασιακό περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί στο FIZ (Μόναχο), στην καρδιά του δικτύου έρευνας & εξέλιξης του BMW Group. Η σημερινή εξέλιξη των σύγχρονων αυτοκινήτων είναι μία περίπλοκη και συνεργατική διαδικασία. Επί αρκετά χρόνια τώρα, το BMW Group έχει δεσμευτεί να φέρνει κοντά εργαζόμενους από διαφορετικούς τομείς της εταιρείας οι οποίοι συνεργάζονται σε διαλειτουργικές και διεπιστημονικές ομάδες. Περισσότερα από 22.000 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή στο FIZ κάτω από την ίδια στέγη, κάτι που βοηθά στη διάδραση: Νέας σχεδίασης χώροι διευκολύνουν την επικοινωνία και επιτρέπουν τη συνεργασία ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων. Η αμεσότητα της επικοινωνίας και οι ευκαιρίες διατομεακής αλληλεπίδρασης δημιουργούν τις προϋποθέσεις για καινοτομίες στο FIZ Tech Campus. Η συνεργασία στις εγκαταστάσεις και δια ζώσης είναι κρίσιμης σημασίας – και η ταχεία ανάπτυξη ψηφιακών μορφών καθιστά τους χώρους συνεργασίας όλο και πιο σημαντικούς.  Ως εκ τούτου, η στρατηγική εργασίας του BMW Group εστιάζει σκόπιμα στη διάταξη και στη διαμόρφωση χώρων που διευκολύνουν τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών. Πάνω από το 30% των αιθουσών γραφείων σε όλο τον κόσμο έχει ήδη μετατραπεί. Παράλληλα με τους χώρους εργασίας των ομάδων που προάγουν την επικοινωνία και τη διάδραση, υπάρχουν επίσης αίθουσες όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να απομονωθούν για να συγκεντρωθούν καθώς και περιοχές όπου μπορούν να επιστρέφουν ανανεωμένοι και έτοιμοι να συνδεθούν. Με αυτό τον τρόπο, το BMW Group ενισχύει μία βιώσιμη διαχείριση της περιοχής, βοηθώντας ταυτόχρονα τους συνεργάτες να πετυχαίνουν βέλτιστα αποτελέσματα εργασίας και ενισχύοντας την εταιρική κουλτούρα του. Τα ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα συμπληρώνονται από ομαλή ενσωμάτωση ψηφιακών επιλογών για συνεργασία χωρίς φυσική παρουσία.

 

Στο μέλλον, οι αίθουσες γραφείων θα είναι ακόμα καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των εργαζομένων. Για παράδειγμα, το IT Centre project στο Μόναχο υποστηρίχτηκε από εργαζόμενους στο πλαίσιο μιας ανάλυσης μεθόδων εργασίας. Αυτή η φάση ανάλυσης είναι καθοριστική για την υλοποίηση της στρατηγικής εργασιακών χώρων. Οι πληροφορίες που συλλέγονται αποτελούν τη βάση για τον σχεδιασμό και τη φάση εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο, το BMW Group μπορεί να διασφαλίζει ότι οι χώροι είναι άριστα προσαρμοσμένοι στις ανάγκες του κάθε τμήματος και στις εργασιακές απαιτήσεις του. Το ζητούμενο είναι να προσφέρονται στους εργαζόμενους το τέλειο περιβάλλον εργασίας για το αντικείμενό τους και τη μέθοδο εργασίας που προτιμούν.

 

Ανταλλαγή και απόκτηση γνώσεων .

Το ConnectedWorks δεν είναι μία άκαμπτη φιλοσοφία. Είναι μία νοοτροπία που μπορεί να διαμορφώνεται ενεργά από επικεφαλής τμημάτων και εργαζόμενους. Κάθε ομάδα συζητά σε ατομική βάση ποιος συνδυασμός δια ζώσης εργασίας και ψηφιακής αλληλεπίδρασης μπορεί να πετύχει άριστα τους στόχους της.

 

Καθώς όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν ο ένας από τον άλλον, το BMW Group καλεί το προσωπικό να μοιραστεί εμπειρίες μεταξύ των χωρών σε μία πλατφόρμα εσωτερικής επικοινωνίας. Αυτό αναδεικνύει επίσης τις καλύτερες πρακτικές και παρέχει πληροφορίες για τη σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεθόδων που διατίθενται. Το BMW Group έχει ήδη δεσμευτεί σε μία ανοιχτή προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από σεβασμό στη συνεργασία και γνήσια αίσθηση της κοινότητας. Με το ConnectedWorks, η εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα για να καταστήσει την καθημερινή εργασία πιο συνδεδεμένη και ευέλικτη.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση