Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ισχυρά αποτελέσματα και σημαντικά υψηλότερα κέρδη για το BMW Group.

+++ Ο αυτοκινητιστικός τομέας κατέγραψε ρευστότητα 6,3 δισεκ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς. +++ Περιθώριο EBIT στο 11,3% για το ίδιο διάστημα. +++ Η BMW αύξησε το μερίδιο αγοράς της σε Ευρώπη, Ασία και Αμερικές από Ιαν. – Σεπ. +++ Οι παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 121,4% το διάστημα των εννέα μηνών. +++ Επιβεβαιώνεται η βελτιωμένη πρόβλεψη για όλο το 2021. +++

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 206,67 KB)
  
Photos(1x, 4,65 MB)

Μόναχο . Το BMW Group διατήρησε τα υψηλά επίπεδα κερδοφορίας το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, με έσοδα, κέρδη προ φόρων και καθαρά κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ για 3ο τρίμηνο. Τα ισχυρά αποτελέσματα του Group κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οφείλονται κυρίως στο ευνοϊκό προϊοντικό μίγμα και στη θετική επίδραση της τιμολογιακής πολιτικής καινούργιων μοντέλων αλλά και στις σταθερές τιμές πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.

 

Το BMW Group κατέγραψε επίσης τιμές ρεκόρ σε επίπεδο παραδόσεων, εσόδων και κερδών προ φόρων για την περίοδο των εννέα μηνών και, με δεδομένα αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του για ολόκληρη τη χρονιά στην τριμηνιαία συνέντευξη τύπου. Η πρόβλεψη για την τρέχουσα χρονιά αυξήθηκε σύμφωνα με ειδική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύοντας την υποκείμενη κερδοφορία του Group.

 

Την ίδια στιγμή, το Group συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά του να γίνει ένας κλιματικά ουδέτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων.

 

«Το BMW Group αποδεικνύει πώς η κερδοφορία και ο μετασχηματισμός μπορούν να συμβαδίζουν. Αντιμετωπίζουμε την τεχνολογική αλλαγή ως μία μεγάλη ευκαιρία για να ενισχύσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο μας σε βιώσιμη βάση. Στοχεύοντας σε μία κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, οδηγούμε σταθερά την εταιρεία σε ένα επιτυχημένο μέλλον», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τετάρτη.

 

Η σταθερή προσήλωση του BMW Group στη βιωσιμότητα και κατ’ επέκταση στην κυκλική οικονομία, υπογραμμίστηκε κατά την παρουσίαση του BMW i Vision Circular concept στην έκθεση IAA στο Μόναχο το Σεπτέμβριο. Αυτό το πρώτο, πλήρως ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο οραματικό όχημα που δημιούργησε το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα του 2040.

 

«Σε ό,τι αφορά την προστασία του κλίματος, το σχετικό ερώτημα είναι: πόσο μεγάλο είναι το ανθρακικό αποτύπωμα ενός οχήματος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, συμπερ. των επιπτώσεων των πρώτων υλών, της βιομηχανικής παραγωγής, της ενεργής χρήσης του οχήματος και της φάσης ανακύκλωσης; Αυτό είναι το νέο προ-απαιτούμενο και βάσει αυτού θα μετρηθεί η απόδοσή μας», τόνισε ο Zipse. «Ως εκ τούτου, βιωσιμότητα για εμάς σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από τη δημιουργία συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας για την επίτευξη της κλιματικής προστασίας – ξεκινώντας με τη βιώσιμη επιλογή μεμονωμένων πρώτων υλών για την παραγωγή και λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων».

 

Επέκταση της ηλεκτρικής κινητικότητας με ταχύτερους ρυθμούς – υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Το BMW Group γρήγορα και συστηματικά επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του. Με τη ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα να αυξάνεται συνεχώς, κατέγραψε πωλήσεις 231.575 αμιγώς ηλεκτρικών και plug - in υβριδικών οχημάτων κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2021, διπλάσιες συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα (2020: 116.400 μονάδες +98,9%). Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν δυναμικά, κατά 121,4% φτάνοντας τις 59.688 μονάδες (2020: 26.957 μονάδες).

 

Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου, το BMW Group απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή ειδικό τύπο και τους ειδικούς του χώρου του αυτοκινήτου για τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του, BMW iX και BMW i 4. Η εισροή παραγγελιών παγκοσμίως είναι υψηλή και για τα δύο μοντέλα, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν από τον τρέχοντα μήνα. «Με τις BMW i4 και BMW iX, προάγουμε την ηλεκτρική κινητικότητα σε νέα επίπεδα. Η BMW iX είναι η ναυαρχίδα καινοτομίας που προσφέρει στα προσεχή μοντέλα BMW νέες δυνατότητες που περιλαμβάνουν τεχνολογία 5G, την τελευταία γενιά λογισμικού και το πιο προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης που έχει αναπτύξει ποτέ το BMW Group. Η BMW i4 προέρχεται από την καρδιά της μάρκας BMW και προσφέρει στους πελάτες μία εντελώς νέα διάσταση οδηγικής απόλαυσης. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι απολύτως ξεκάθαρο: Εάν ένα όχημα φέρει το σήμα BMW, τότε είναι μία γνήσια BMW – ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης», σχολίασε ο Zipse .

 

Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης του BMW Group περνά σε φάση εντατικοποίησης. Από τις αρχές του 2023, το Group θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στους δρόμους – 13 από τα οποία αμιγώς ηλεκτρικά. Το διάστημα μέχρι το 2025, το BMW Group προτίθεται να αυξήσει τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά μέσο όρο πάνω από 50% ετησίως, παραδίδοντας γύρω στα δύο εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

 

Αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων.

Το BMW Group κατέγραψε σημαντική αύξηση όγκου πωλήσεων τους πρώτους εννέα μήνες της τρέχουσας χρονιάς, με τις παραδόσεις να αυξάνονται κατά 18% στις 1.932.224 μονάδες (2020: 1.638.167). Το 3ο τρίμηνο, οι μειωμένοι όγκοι παραγωγής του BMW Group λόγω της έλλειψης ημιαγωγών επηρέασε τις παραδόσεις. Το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, 593.177 οχήματα BMW , MINI και Rolls - Royce παραδόθηκαν σε πελάτες (2020: 675.592 μονάδες, -12,2%).

 

Η συνέχιση των θετικών επιπτώσεων από  την τιμολογιακή πολιτική καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων καθώς και ένα ευνοϊκό προϊοντικό μίγμα αντιστάθμισε και με το παραπάνω το χαμηλότερο όγκο πωλήσεων, ανεβάζοντας τα κέρδη 3ου τριμήνου στα  27,47 δισεκ. ευρώ (2020: 26,28 δισεκ. ευρώ, +4,5%, με προσαρμοσμένη ισοτιμία: +3,5%).  Η αύξηση εσόδων τους πρώτους εννέα μήνες ήταν ακόμα πιο αισθητή, φτάνοντας τα 82,83 δισεκ. ευρώ (2020: 69,50 δισεκ. ευρώ, +19,2%, με προσαρμοσμένη ισοτιμία: +20,5%).

 

Η βελτιωμένη τιμολόγηση διείσδυσης για καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα οφείλεται κυρίως στην ελκυστική προϊοντική γκάμα του BMW Group, στην ισχυρή ζήτηση και γενικά στη μειωμένη διαθεσιμότητα των οχημάτων λόγω έλλειψης ημιαγωγών.

 

«Τα κέρδη μας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους έχουν ωφεληθεί σημαντικά από την ευνοϊκή σταθερή κατάσταση της αγοράς και τη συνεχιζόμενη μεγάλη ζήτηση», δήλωσε ο Nicolas Peter, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος Οικονομικών. «Τα τελευταία αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη λειτουργική δύναμη του BMW Group και καταδεικνύουν την εξαιρετική προσήλωση του ανθρώπινου δυναμικού μας». Αναφερόμενος στις προσεχείς αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του BMW Group, πρόσθεσε: «Η ικανότητα κερδοφορίας αποτελεί προϋπόθεση για τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου μας. Ξεκάθαρη πολιτική μας είναι η χρηματοδότηση των απαραίτητων επενδύσεων από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητά μας. Με ένα συνδυασμό συνετού προγραμματισμού, καλής διαχείρισης και προσεκτικής επικέντρωσης στην απόδοση και την κερδοφορία, βρισκόμαστε σε εξαιρετική θέση για να το πετύχουμε».

 

Οι προσανατολισμένες στο μέλλον επενδύσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Οι δραστηριότητες έρευνας & εξέλιξης (R&D) για την περίοδο αναφοράς επικεντρώθηκαν σε νέα μοντέλα καθώς και στον εξηλεκτρισμό και την ψηφιοποίηση του στόλου οχημάτων και την αυτοματοποιημένη οδήγηση, με άλλα λόγια σε βασικά θέματα που αφορούν την πρόοδο της διαδικασίας μετασχηματισμού και την ενίσχυση της μελλοντικής βιωσιμότητας της εταιρείας. Οι δαπάνες R & D που αναγνωρίστηκαν στην έκθεση αποτελεσμάτων ανήλθαν σε   1,60 δισεκ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, +13,8% έναντι της προηγούμενης χρονιάς, με το ποσό να ανεβαίνει στα 4,33 δισεκ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 (2020: 4,14 δισεκ. ευρώ, +4.8%). Οι συνολικές δαπάνες R & D ανήλθαν σε 4 ,36 δισεκ. ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερες συγκριτικά με πριν από ένα χρόνο (2020: 4,39 δισεκ. ευρώ, -0,6%).

 

Λόγω της αύξησης των εσόδων, η αναλογία του τμήματος R & D για το διάστημα των εννέα μηνών μειώθηκε ελαφρά από 6,3% σε 5,3% (3ο τρίμηνο: 6,5%; 2020: 5,9%).

 

Τα κέρδη του Group προ φόρων & τόκων ( EBIT ) ανήλθαν σε 10,91 δισεκ. ευρώ (2020: 2,63 δισεκ. ευρώ) για το διάστημα των εννέα μηνών και στα 2,88 δισεκ. ευρώ (2020: € 1,92 δισεκ. ευρώ) για το 3ο τρίμηνο. Εκτός από τη βελτιωμένη τιμολόγηση των καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων όπως περιγράφεται παραπάνω, το EBIT ωφελήθηκε επίσης από το γεγονός ότι η πρόβλεψη για την κάλυψη πιστωτικών κινδύνων παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Η μερική αποδέσμευση της πρόβλεψης σχετικά με τις αντιμονοπωλιακές διαδικασίες της Ε.Ε. που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο είχε επίσης θετική επίπτωση στα κέρδη από την αρχή της χρονιάς μέχρι και το Σεπτέμβριο.

 

Το οικονομικό αποτέλεσμα για την περίοδο των εννέα πρώτων μηνών ήταν θετικό στα 2,24 δισεκ. ευρώ (2020: 329 εκατ. ευρώ, 3ο τρίμηνο: 534 εκατ. ευρώ, 2020: 540 εκατ. ευρώ). Το βελτιωμένο αποτέλεσμα των επενδύσεων οφείλεται κυρίως στο μερίδιο κέρδους του Group που παρήγαγε η Κινεζική Κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive Ltd., Shenyang, το οποίο αυξήθηκε στα 1,47 δισεκ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς (2020: 959 εκατ. ευρώ, +53,8%).

 

Το άλλο οικονομικό αποτέλεσμα ήταν  θετικό στα 940 εκατ. ευρώ (2020: -282 εκατ. ευρώ (αρνητικό ), 3ο τρίμηνο: 173 εκατ. ευρώ. 2020: 200 εκατ. ευρώ), ενώ η βελτίωση οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη ευνοϊκή εξέλιξη της αξίας των αντισταθμίσεων επιτοκίου (hedging) που προέκυψε από τις βελτιωμένες καμπύλες αποδόσεων στις ΗΠΑ. Η επαναμέτρηση των επενδύσεων της BMW i Ventures καθώς και η επένδυση στην SGL Carbon είχαν θετικό αντίκτυπο.

 

Τα κέρδη του Group προ φόρων ( EBT ) ανήλθαν σε 13,15 δισεκ. ευρώ (2020: € 2,96 δισεκ. ευρώ, το 3ο τρίμηνο: 3,41 δισεκ. ευρώ, 2020: 2,46 δισεκ. ευρώ).

 

Το περιθώριο EBT ανήλθε σε 15,9% για την περίοδο των εννέα μηνών (2020: 4,3%) και 12,4% για το 3ο τρίμηνο (2020: 9,4%).

 

Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις για τους πρώτους εννέα μήνες συγκριτικά με πέρσι.

Οι πωλήσεις του Αυτοκινητιστικού τομέα το τρίτο τρίμηνο του 2021 επηρεάστηκαν από την έλλειψη ημιαγωγών. Οι παραδόσεις σε Ευρωπαίους και Ασιάτες πελάτες μειώθηκαν, ενώ οι πωλήσεις στην Αμερικανική ήπειρο αυξήθηκαν από την προηγούμενη χρονιά. Για το διάστημα των  εννέα μηνών ωστόσο, καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων σε όλες τις σημαντικές περιοχές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας εξαιρετικής επίδοσης στις Ευρωπαϊκές αγορές, όπου οι παραδόσεις οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce αυξήθηκαν κατά 11,9% στις 725.721 μονάδες (2020: 648.494).

 

Οι περιορισμοί στη διαθεσιμότητα ημιαγωγών είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των παραδόσεων τρίτου τριμήνου στην Ασία στις 254.739 μονάδες (2020: 288.907 μονάδες, -11,8%). Ωστόσο, αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του Group για την περίοδο του πρώτου 9μηνου της χρονιάς, όπου παραδόθηκαν 835.090 μονάδες (2020: 705.789 μονάδες, +18,3%.

 

Οι πωλήσεις 3ου τριμήνου στην Κίνα υποχώρησαν στις 203.008 μονάδες (2020: 230.920, ‑12,1%). Και εδώ όμως η εικόνα για το πρώτο 9μηνο της χρονιάς είναι τελείως διαφορετική με παραδόσεις 670.964 οχημάτων BMW , MINI και Rolls - Royce από την αρχή του 2021, +19,7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (2020: 560.367 μονάδες).

 

Γενικά, το BMW Group συνέχισε να ενισχύει την ανταγωνιστική θέση του σε όλες τις σημαντικές περιοχές. Αντανακλώντας αυτή την ισχυρή τάση, η αύξηση του όγκου πωλήσεων σε επίπεδο μάρκας κυμάνθηκε μεταξύ ‘ισχυρής’ and ‘σημαντικής’ για το διάστημα των εννέα μηνών. Σε όλο τον κόσμο, οι πωλήσεις BMW αυξήθηκαν κατά 19,3% (2021: 1.703.068 μονάδες, 2020: 1.427.392). Οι παραδόσεις MINI αυξήθηκαν στις 224.838 μονάδες (2020: 208.124, +8.0%), ενώ η αύξηση κατά 106,6% στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων – ιδιαίτερα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI SE* – συνέβαλε σημαντικά στη συνολική καταγεγραμμένη άνοδο. Η υπερπολυτελής μάρκας Rolls - Royce παρέδωσε 4.318 οχήματα στους πελάτες της το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ 9μήνου με αύξηση 62,9% (2020: 2.651).

 

Τα έσοδα του Αυτοκινητιστικού τομέα αυξήθηκαν σημαντικά στα 70,37 δισεκ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους (2020: 54,82 δισεκ. ευρώ, +28,3%), από τα οποία τα 22,62 δισεκ. ευρώ αφορούν το 3ο τρίμηνο (2020: 21,96 δισεκ. ευρώ, +3,0%).

 

Τα κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT ) εκτοξεύτηκαν στα 7,94 δισεκ. ευρώ (2020: 152 εκατ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο: 1,75 δισεκ. ευρώ, 2020: € 1,47 δισεκ. ευρώ, +18,9%), προσφέροντας ένα περιθώριο EBIT 11,3% (2020: 0,3%) για το διάστημα των εννέα μηνών και 7,8% (2020: 6,7%) για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2021. Όπως αναμενόταν, το 3ο τρίμηνο επηρεάστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών και τα πάγια έξοδα (κυρίως δαπάνες R&D) καθώς και από το χαμηλότερο όγκο πωλήσεων.

 

Το οικονομικό αποτέλεσμα που κατέγραψε ο Αυτοκινητιστικός τομέας στους εννέα μήνες ανήλθε σε  1,71 δισεκ. ευρώ (2020: 615 εκατ. ευρώ. 3ο τρίμηνο: 374 εκατ. ευρώ, 2020: 383 εκατ. ευρώ). Όπως προαναφέρθηκε, κύριοι παράγοντες ήταν το βελτιωμένο μερίδιο κέρδους της Κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) και οι θετικές αποτιμήσεις που αναγνωρίστηκαν στο άλλο οικονομικό αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε από τις επενδύσεις της BMW i Ventures καθώς και στη επένδυση της SGL Carbon.

 

Τα κέρδη προ φόρων ( EBT ) του τμήματος ανήλθαν σε 9,65 δισεκ. ευρώ (2020: 767 εκατ. ευρώ) για το διάστημα των εννέα μηνών και   2,13 δισεκ. ευρώ (2020:  1,86 δισεκ. ευρώ, +14,5%) για το 3ο τρίμηνο.

 

Η ρευστότητα που παρήγαγε ο Αυτοκινητιστικός τομέας ανήλθε σε 1,39 δισεκ. ευρώ το 3ο τρίμηνο και σε 6,29 δισεκ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες. Η αύξηση ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητας προέρχεται κυρίως από τα υψηλότερα έσοδα προ φόρων και την καλή διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης. Η ρευστότητα του αυτοκινητιστικού τομέα για όλη τη χρονιά αναμένεται να φτάσει τα 6,5 δισεκ. ευρώ.

 

Ο τομέας Μοτοσικλετών κατέγραψε υψηλότερα έσοδα και κέρδη.

Η BMW Motorrad παρέδωσε 156.609 μοτοσικλέτες και maxi-scooters (2020: 129.599 μονάδες, +20,8%) σε πελάτες τους πρώτους εννέα μήνες του 2021. Με 48.999 ταξινομήσεις το 3ο τρίμηνο, οι παραδόσεις μειώθηκαν συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, λόγω αλλαγών μοντέλων και θεμάτων προμηθειών (2020: 52.892 μονάδες, -7,4%). Τα έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά στα 2,26 δισεκ. ευρώ (2020: € 1,71 δισεκ. ευρώ, +31,8%) το πρώτο 9μηνο της χρονιάς, συμπερ. 641 εκατ. ευρώ, που αφορούν το 3ο τρίμηνο (2020: 637 εκατ. ευρώ, +0,6%). Το EBIT του τομέα διαμορφώθηκε ανάλογα, και αυξήθηκε σημαντικά στα 323 εκατ. ευρώ για την περίοδο των εννέα μηνών (2020: 110 εκατ. ευρώ), αλλά παρέμεινε κάτω από αυτό της προηγούμενης χρονιάς στα 39 εκατ. ευρώ για το 3ο τρίμηνο (2020: 45 εκατ. ευρώ,  -13,3%). Το περιθώριο EBIT του τομέα διαμορφώθηκε στα 14,3% (2020: 6,4%) για τους εννέα μήνες και στο 6,1% (2020: 7,1%) για το 3ο τρίμηνο.

 

Ισχυρή ανάπτυξη για τον τομέα Financial Services με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο τομέας Financial Services κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη διευρύνοντας τον κύκλο εργασιών του με πελάτες λιανικής το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, υπογράφηκαν 1.509.195 νέες συμβάσεις χρηματοδότησης και μίσθωσης, αύξηση 12,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς (2020: 1.342.803 συμβάσεις). Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες με πελάτες λιανικής κατά τη διάρκεια του πρώτου 9μηνου της χρονιάς αυξήθηκαν κατά 16,2% αποφέροντας έσοδα 48,00 δισεκ. ευρώ (2020: 41,31 δισεκ. ευρώ), με την Κινεζική αγορά να συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την άνοδο.

 

Το τρίτο τρίμηνο ωστόσο, οι μειώσεις στις παραδόσεις που έχουν σχέση με προβλήματα εφοδιασμού είχαν ως αποτέλεσμα μειωμένο αριθμό νέων συμβάσεων (2021: 479.850 νέες συμβάσεις, 2020: 538.351 νέες συμβάσεις, ‑10,9%).

 

Το πρώτο 9μηνο του 2021, το 50,7% των νέων οχημάτων του BMW Group είτε μισθώθηκαν είτε χρηματοδοτήθηκαν μέσω του τμήματος Financial Services (2020: 50,5%; +0,2 ποσοστιαίες μονάδες).

 

Τα κέρδη του τμήματος εξελίχθηκαν πολύ θετικά τόσο για το τρίμηνο όσο και για το 9μηνο. Τα κέρδη προ φόρων ( EBT ) άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ με 2,92 δισεκ. ευρώ (2020: € 1,03 δισεκ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο: 988 εκατ. ευρώ, 2020: 458 εκατ. ευρώ).

 

Οι παράγοντες που συνέβαλαν κυρίως στην αύξηση των εσόδων ήταν η μεταπώληση οχημάτων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα leasing, κυρίως στην Αμερικανική αγορά. Η Μ. Βρετανία είχε επίσης συμβολή στην αύξηση των κερδών. Επιπλέον, η κερδοφορία του τομέα αυτού επωφελήθηκε την ευνοϊκή κατάσταση κινδύνου καθώς και από τα σταθερά περιθώρια κέρδους που προέκυψαν από τις νέες δραστηριότητες.

 

To BMW Group επιβεβαιώνει την αναπροσαρμοσμένη πρόβλεψη για όλη τη χρονιά.

Το BMW Group αύξησε την πρόβλεψή του για όλη τη χρονιά στις 30 Σεπτεμβρίου. Με ένα ελκυστικό portfolio προϊόντων, εκτιμά ότι θα συνεχίσει να επωφελείται από ένα συνεχές, ευνοϊκό προϊοντικό μίγμα και τις θετικές επιπτώσεις της τιμολογιακής πολιτικής για καινούργια και μεταχειρισμένα μοντέλα.

 

Το BMW Group συνεχίζει να προβλέπει ένα περιθώριο EBT σημαντικά υψηλότερο από πέρσι.

 

Ο Αυτοκινητιστικός τομέας αναμένεται να καταγράψει ισχυρή αύξηση από πέρσι στον αριθμό παραδόσεων οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce και η απόδοση χρησιμοποιηθέντος κεφαλαίου (RoCE) προβλέπεται να βελτιωθεί σημαντικά.

 

Το περιθώριο EBIT του Αυτοκινητιστικού τομέα για όλη τη χρονιά αναμένεται να κλείσει εντός εύρους 9,5% - 10,5% (πρόβλεψη πριν από την ειδική ανακοίνωση της 30ής Σεπτεμβρίου: 7% - 9%). 

 

Ο τομέας Financial Services προβλέπεται να πετύχει απόδοση ίδιων κεφαλαίων - return on equity (RoE) για όλη τη χρονιά σε ένα εύρος 20 - 23% (πρόβλεψη πριν από την ειδική ανακοίνωση: 17% - 20%) λόγω της βελτιωμένης κατάστασης κινδύνου.

 

Ο τομέας Μοτοσικλετών αναμένεται να καταγράψει σημαντική αύξηση στις παραδόσεις στο πλαίσιο της θετικής τάσης της αγοράς. Το περιθώριο EBIT αναμένεται να κλείσει εντός εύρους στόχου 8 - 10%, που θα οδηγήσει σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο RoCE από πέρσι.

 

Το BMW Group επαναβεβαιώνει επίσης την πρόβλεψή του για τους μη οικονομικούς δείκτες απόδοσης. Στο πλαίσιο αυτό, η αναλογία γυναικών σε διοικητικές θέσεις αναμένεται να αυξηθεί ελαφρώς. Την ίδια στιγμή, το BMW Group στοχεύει σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών του άνθρακα από τον Ευρωπαϊκό στόλο καινούργιων οχημάτων του. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προσδοκίες, αναμένεται μέτρια μείωση των εκπομπών του άνθρακα ανά παραγόμενο όχημα.

 

 Οι στόχοι του Group για τη χρονιά πρόκειται να επιτευχθούν με ελαφρώς μειωμένο ανθρώπινο δυναμικό. Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά προϋποθέτουν να μην αλλάξουν σημαντικά οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, η όποια επιδείνωση αυτών των παραγόντων μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στη πρόβλεψη του BMW Group. «Βαδίζουμε σταθερά στο σωστό δρόμο για την υλοποίηση της πρόβλεψής μας για όλη τη χρονιά και προσβλέπουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Nicolas Peter. «Αναμένουμε ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα και μετά το 2021».

 

* * *

 

BMW Group – επισκόπηση

Ιαν . – Σεπτ .
2021

Ιαν . – Σεπτ .
2020

Διαφορά %

Παραδόσεις σε πελάτες 1

 

 

 

 

Αυτοκίνητα

μονάδες

1 . 932 . 224

1 . 638 . 167

18 , 0

BMW2

μονάδες

1.703.068

1.427.392

19,3

MINI

μονάδες

224.838

208.124

8,0

Rolls-Royce

μονάδες

4.318

2.651

62,9

Μοτοσικλέτες

μονάδες

156 . 609

129 . 599

20 , 8

 

 

 

 

 

Περιθώριο EBIT τομέα αυτοκινήτων

%

11,3

0,3

-

Περιθώριο EBIT τομέα μοτοσικλετών

%

14,3

6,4

-

Περιθώριο EBT BMW Group 3

%

15 , 9

4 , 3

-

 

 

 

 

 

Έσοδα

δισεκ. ευρώ

82,83

69,50

19 , 2

από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

70,37

54,82

28,3

Μοτοσικλέτες

δισεκ. ευρώ

2,26

1,71

31,8

Financial Services

δισεκ. ευρώ

24,17

22,05

9,6

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

3

1

-

Διαγραφές

δισεκ. ευρώ

-13,98

-9,09

53,8

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT )

δισεκ. ευρώ

10,91

2,63

-

από: Αυτοκίνητα

 

7,94 δισεκ. ευρώ

152 εκατ. ευρώ

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

323

110

-

Οικονομικές  υπηρεσίες

δισεκ. ευρώ

2,86

1,05

-

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

-3

43

-

 

 

-221 εκατ. ευρώ

1,27 δισεκ. ευρώ

-

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων ( EBT )

δισεκ. ευρώ

13,15

2,96

-

από: Αυτοκίνητα

 

9,65 δισεκ. ευρώ

767 εκατ. ευρώ

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

324

108

-

Οικονομικές  υπηρεσίες

δισεκ. ευρώ

2,92

1,03

-

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

378

-290

-

Διαγραφές

 

-129 εκατ. ευρώ

1,33 δισεκ. ευρώ

-

 

 

 

 

 

Φόροι εισοδήματος

 

-2,94 δισεκ. ευρώ

-785 εκατ. ευρώ

-

Καθαρό κέρδος

δισεκ. ευρώ

10,20

2,17

-

Κέρδη ανά μετοχή (κοινή/προνομιούχο)4

 ευρώ

15 , 38/15 , 39

3 , 20/3 , 21

-

1Σε σχέση με μία αναθεώρηση του υπολογισμού πωλήσεων και των σχετικών μεθόδων αναφοράς, το BMW Group επανεξέτασε στοιχεία πωλήσεων λιανικής προηγούμενης περιόδου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες ταξινομήσεις δεν είχαν περιληφθεί στις σωστές περιόδους. Το BMW Group έχει ενημερώσει τα στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων αναδρομικά για τα προηγούμενα χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ετήσιο απολογισμό (Annual Report) του BMW Group για το 2020. Το BMW Group συνεχίζει να αναπτύσσει πολιτικές και διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα στοιχεία παραδόσεων οχημάτων, και δεν είναι πάντα εφικτή η αναθεώρηση δεδομένων για προηγούμενες περιόδους. Αυτό ισχύει κυρίως για μικροαλλαγές αλλαγές που δεν επηρεάζουν ουσιαστικά τη συγκρισιμότητα των περιόδων αναφοράς.

2 Συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων σε πελάτες της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd., Shenyang.

3 Κέρδη Group προ φόρων ως ποσοστό εσόδων του Group.

4 Κοινή / προνομιούχος μετοχή. Για τον υπολογισμό του μερίσματος κάθε προνομιούχου μετοχής, τα κέρδη που καλύπτουν τα πρόσθετα 0,02 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή κατανέμονται στα 4 τρίμηνα του αντίστοιχου οικονομικού έτους.

 

BMW Group – επισκόπηση

3ο τρίμηνο
2021

3ο τρίμηνο
2020

Διαφορά %

Παραδόσεις σε πελάτες 1

 

 

 

 

Αυτοκίνητα

μονάδες

593 . 177

675 . 592

-12 , 2

BMW2

μονάδες

524.858

585.239

-10,3

MINI

μονάδες

66.990

89.262

-25,0

Rolls-Royce

μονάδες

1.329

1.091

21,8

Μοτοσικλέτες

μονάδες

48 . 999

52 . 892

-7 , 4

 

 

 

 

 

Περιθώριο EBIT τομέα αυτοκινήτων

%

7,8

6,7

16,4

Περιθώριο EBIT τομέα μοτοσικλετών

%

6,1

7,1

-14,1

Περιθώριο EBT BMW Group 3

%

12 , 4

9 , 4

31 , 9

 

 

 

 

 

Έσοδα

δισεκ. ευρώ

27,47

26,28

4 , 5

από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

22,62

21,96

3,0

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

641

637

0,6

Financial Services

δισεκ. ευρώ

8,07

7,79

3,5

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

1

0

-

Διαγραφές

δισεκ. ευρώ

-3,87

-4,11

-5,9

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT )

δισεκ. ευρώ

2,88

1,92

49 , 8

από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

1,75

1,47

18,9

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

39

45

-13,3

Οικονομικές  υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

974

438

-

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

2

18

-88,9

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

112

-54

-

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων ( EBT )

δισεκ. ευρώ

3,41

2,46

38 , 7

από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

2,13

1,86

14,5

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

40

44

-9,1

Οικονομικές  υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

988

458

-

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

113

118

-4,2

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

146

-16

-

 

 

 

 

 

Φόροι εισοδήματος

εκατ. ευρώ

-833

-649

28 , 4

Καθαρό κέρδος

δισεκ. ευρώ

2,58

1,81

42 , 4

Κέρδη ανά μετοχή (κοινή/προνομιούχο)4

 ευρώ

3 , 89/3 , 89

2 , 71/2 , 71

43 , 5/43 , 5

1Σε σχέση με μία αναθεώρηση του υπολογισμού πωλήσεων και των σχετικών μεθόδων αναφοράς, το BMW Group επανεξέτασε στοιχεία πωλήσεων λιανικής προηγούμενης περιόδου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες ταξινομήσεις δεν είχαν περιληφθεί στις σωστές περιόδους. Το BMW Group έχει ενημερώσει τα στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων αναδρομικά για τα προηγούμενα χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ετήσιο απολογισμό (Annual Report) του BMW Group για το 2020. Το BMW Group συνεχίζει να αναπτύσσει πολιτικές και διαδικασίες σε ό,τι αφορά τα στοιχεία παραδόσεων οχημάτων, και δεν είναι πάντα εφικτή η αναθεώρηση δεδομένων για προηγούμενες περιόδους. Αυτό ισχύει κυρίως για μικροαλλαγές αλλαγές που δεν επηρεάζουν ουσιαστικά τη συγκρισιμότητα των περιόδων αναφοράς.

2 Συμπεριλαμβανομένων των παραδόσεων σε πελάτες της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd., Shenyang.

3 Κέρδη Group προ φόρων ως ποσοστό εσόδων του Group.

4 Κοινή / προνομιούχος μετοχή. Για τον υπολογισμό του μερίσματος κάθε προνομιούχου μετοχής, τα κέρδη που καλύπτουν τα πρόσθετα 0,02 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή κατανέμονται στα 4 τρίμηνα του αντίστοιχου οικονομικού έτους.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Cooper SE: Power consumption in kWh/100 km combined: 16.9-14.9 NEDC, 17.6-15.2 WLTP.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση