Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το HERE HD Live Map υποστηρίζει την hands-free οδήγηση και τη δυνατότητα προσδιορισμού διαδρομής στη νέα BMW Σειρά 7.

+++Το BMW Group λανσάρει την αυτοματοποιημένη οδήγηση SAE Level 2 με το HERE HD Live Map. +++Η BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα που προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση SAE Level 2+ με ταχύτητα 130 km/h, στις ΗΠΑ και τον Καναδά. +++Η λειτουργικότητα θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα βασισμένα στην ίδια τεχνική πλατφόρμα. +++Η πλατφόρμα HERE παρέχει ήδη στην BMW Σειρά 7 υπηρεσίες Predictive Routing και πληροφορίες Real-Time Traffic.+++

Τεχνολογία
·
Συστήματα υποβοήθησης οδηγού
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~118,78 KB)
  
Photos(2x, ~17,3 MB)

Μόναχο/Άμστερνταμ. Η HERE Technologies, η κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων τοποθεσίας και τεχνολογίας, ανακοίνωσε ότι το BMW Group χρησιμοποιεί το HERE HD Live Map, τον χάρτη υψηλής ευκρίνειας της HERE που επιτρέπει hands-free οδήγηση σε ΗΠΑ και Καναδά. Η HERE είναι από τις πρώτες εταιρείες στον κόσμο που παρέχει υψηλής ανάλυσης χάρτες για δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 σε οχήματα παραγωγής. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ της BMW και της HERE σχετικά με τις δυνατότητες χαρτογράφησης επόμενης γενιάς.

 

Η Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα παραγωγής της BMW που χρησιμοποιεί το HERE HD Live Map για hands - free οδήγηση.

Το BMW Group εισήγαγε για πρώτη φορά την hands-free οδήγηση με μέγιστη ταχύτητα 130 km/h το 2018. Τώρα, η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής του premium κατασκευαστή που λανσάρεται με αυτοματοποιημένες λειτουργίες Επιπέδου 2+ (SAE Level 2+) με μέγιστη ταχύτητα 130 km/h. Με το HERE HD Live Map στο αυτοκίνητο, η λειτουργία αυτή επιτρέπει hands-free οδήγηση σε διαπολιτειακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους, με την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί παραμένουν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα HERE παρέχει τη δυνατότητα στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος να προβάλει σε πραγματικό χρόνο, σε ποιο σημείο η λειτουργία SAE Level 2+ μπορεί να ενεργοποιηθεί με ασφάλεια. Με την πάροδο του χρόνου, το HERE HD Live Map θα ενσωματωθεί σε επιπλέον μοντέλα BMW, καθώς οι δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης αυξάνονται σε οχήματα, δρόμους και περιοχές.

 

«Ένας ψηφιακός χάρτης HD είναι απαραίτητος για υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το HERE HD Live Map είναι πλούσιο και αξιόπιστο: παρέχει πληροφορίες για τη γεωμετρία του δρόμου, το προφίλ της διαδρομής και τα σήματα οδικής κυκλοφορίας  – όλα σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Dr. Nicolai Martin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Οδηγικής Εμπειρίας του BMW Group. «Συνεργαζόμαστε με την HERE εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να φέρουμε μία υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση στην αγορά. Και τώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας να παίρνει σάρκα και οστά. Μαζί, κάνουμε ένα βήμα ακόμα προκειμένου να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε μία ανώτερη οδηγική εμπειρία στους πελάτες μας».  

 

«Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε το HERE HD Live Map να επιτρέπει την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου Level 2+ σε οχήματα παραγωγής της BMW. Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει την αξία των χαρτών για υψηλού επιπέδου αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε την επέκταση του Level 2+ σε όλους τους τύπους των δρόμων», δήλωσε ο Fred Hessabi, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Πελατών της HERE Technologies.

 

Το HERE HD Live Map αποτελεί βασικό στοιχείο για την ασφάλεια της αυτοματοποιημένης οδήγησης και την άνεση του χρήστη.

Το HERE HD Live Map αποτελείται από πλούσια, πολύ ακριβή και νέα επίπεδα δεδομένων που θα υποστηρίζουν το όχημα ούτως ώστε να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται στο δρόμο και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της διαδρομής. Τα δεδομένα σε επίπεδο λωρίδας αποτελούν μία επιπλέον πηγή πληροφοριών για τους αισθητήρες του οχήματος, παρέχοντας πρόσθετες διασφαλίσεις ποιότητας του συστήματος. Το HERE HD Live Map βοηθά ένα όχημα να προσαρμόζει προληπτικά τη συμπεριφορά του στα επερχόμενα χαρακτηριστικά του δρόμου. 

 

Η BMW Σειρά 7 χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Predictive Routing και HERE Real-Time Traffic.

Όπως η BMW iX, η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 7 διαθέτει επίσης την υπηρεσία HERE Predictive Routing, μία λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής βασισμένη σε cloud που μαθαίνει από ατομικά μοτίβα οδήγησης, για να προτείνει πιο εξατομικευμένες διαδρομές. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 7 χρησιμοποιεί την υπηρεσία HERE Real-Time Traffic σε 70 χώρες, που παρέχει στους οδηγούς λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους στο δρόμο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, με ακρίβεια επιπέδου λωρίδας. Χάρη στη δυνατότητα αυτόματου επαναπροσδιορισμού διαδρομής, βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν ασφαλείς και να εξοικονομούν χρόνο.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση