Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η έναρξη παραγωγής της BMW iX1* στο Regensburg ανεβάζει το ρυθμό: Μέχρι το 2024, μία στις τρεις BMW από τα εργοστάσια της Βαυαρίας θα είναι ηλεκτρική.

+++ Τηρούμε τις υποσχέσεις μας: Αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα από όλα τα Γερμανικά εργοστάσια. +++ Μικρές αποστάσεις: μπαταρία υψηλής τάσης για την BMW iX1* επίσης από το Regensburg. +++ Πάνω από 3.300 άτομα εργάζονται στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων του BMW Group. +++

U11
·
BMW i
·
Τεχνολογία
·
Εταιρικά
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Αειφορία
·
BMW iX1
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
Electrification
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 108,42 KB)
  
Photos(32x, 231,39 MB)
  More below article text

Regensburg . Η έναρξη παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX1* στο Regensburg δείχνει το ρυθμό με τον οποίο το BMW Group ενισχύει την ηλεκτροκίνηση. Όπως ανακοινώθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια, όλα τα Γερμανικά εργοστάσια κατασκευάζουν τώρα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το μικρότερο μοντέλο της BMW στην κατηγορία Sports Activity Vehicles θα αυξήσει τον όγκο πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για την παραγωγή, ήδη ανακοίνωσε το επόμενο ορόσημο στην έναρξη παραγωγής: «Τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Μέχρι το 2024, τουλάχιστον μία στις τρεις BMW που θα βγαίνουν από τα εργοστάσιά μας στη Βαυαρία θα είναι ηλεκτρική». Μια ακόμη απόδειξη λοιπόν, ότι το BMW Group εφαρμόζει συστηματικά τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του, βασισμένο στην ταχύτητα και τις μικρές αποστάσεις. Η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW iX1* προέρχεται επίσης από το Regensburg.

 

Ο υπουργός μεταφορών της Βαυαρίας, Christian Bernreiter, δήλωσε: «Η Βαυαρία είναι το Νο.1 κρατίδιο της Γερμανίας στα αυτοκίνητα και έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή οχημάτων. Ωστόσο, αυτή η επιτυχία δεν έγκειται μόνο στα επιτεύγματα του παρελθόντος, αλλά και στην έρευνα, την εξέλιξη και την καινοτομία. Η BMW iX1* και η μπαταρία υψηλής τάσης που διαθέτει υπογραμμίζουν ότι η BMW μπορεί να κυριαρχήσει στο μέλλον. Το γεγονός ότι αυτό το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Regensburg, αντιπροσωπεύει επίσης μία ισχυρή δέσμευση για τη Βαυαρία, ως τοποθεσία κατασκευής αυτοκινήτων».

 

Η έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW iX1* σημαίνει ότι το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg κατασκευάζει τώρα όλες τις τεχνολογίες κίνησης σε μία γραμμή, στο πλαίσιο μιας ευέλικτης διαδικασίας παραγωγής – για μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά. Σύμφωνα με τον Carsten Regent, επικεφαλής του εργοστασίου του BMW Group στο Regensburg: «Ο εξηλεκτρισμός και ο μετασχηματισμός του εργοστασίου με γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Στόχος μας τώρα – και με τη νέα BMW iX1* – είναι να συνεχίζουμε να εντυπωσιάζουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, με αυτοκίνητα κατασκευασμένα στο Regensburg».

 

BMW iFACTORY : Ψηφιακό δίδυμο του εργοστασίου του Regensburg .

Λιτό, πράσινο, ψηφιακό: με το BMW iFACTORY, το BMW Group θέτει νέα πρότυπα και καθορίζει το μέλλον της παραγωγής αυτοκινήτων. Αυτό είναι εμφανές και στην τοποθεσία του Regensburg, όπου το εργοστάσιο είναι πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση. Στο πλαίσιο ενός πρόσφατου πιλοτικού προγράμματος, το εργοστάσιο χαρτογραφήθηκε ψηφιακά. Το ψηφιακό δίδυμο (digital twin) που προέκυψε, επιτρέπει έναν άκρως αποδοτικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών εργοστασίων και εγκαταστάσεων παραγωγής. Το βαφείο του εργοστασίου, για παράδειγμα, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη: Οι επιφάνειες βαφής σκανάρονται για να εξασφαλίζεται αψεγάδιαστη ποιότητα και ακολουθεί το φινίρισμα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για κάθε όχημα, ώστε ο πελάτης να απολαμβάνει μία τέλεια εμπειρία. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) χρησιμοποιείται επίσης στη συναρμολόγηση οχημάτων στο εργοστάσιο του Regensburg – συγκεκριμένα, μέθοδοι αναγνώρισης εικόνων που υποστηρίζονται από AI, βοηθούν τους εργαζομένους στους ελέγχους ποιότητας. Το σύστημα υπολογιστή AIQX (Artificial Intelligence Quality Next) το οποίο χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, μαθαίνει να αναγνωρίζει αντικείμενα όπως ένα άτομο από δείγματα εικόνων, που το καθιστά ένα πολύτιμο συμπλήρωμα σε συμβατικές επιθεωρήσεις ποιότητας βασισμένων σε κάμερα.

 

Η προγνωστική συντήρηση εξασφαλίζει ότι τεχνικές βλάβες, π.χ. σε συστήματα μεταφοράς, ανιχνεύονται νωρίς, πριν προκύψουν διακοπές λειτουργίας του συστήματος. Οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα παρακολουθούνται μέσω αυτοματοποιημένης αξιολόγησης δεδομένων της διαδικασίας.

 

Μικρές αποστάσεις: μπαταρία υψηλής τάσης από τη γειτονική μονάδα παραγωγής.

Αποφυγή κατανάλωσης και εξοικονόμηση πόρων: Το BMW iFACTORY αφορά επίσης τη διασφάλιση μικρών αποστάσεων στον τομέα logistics. «Η στενή σύνδεση μεταξύ παραγωγής εξαρτημάτων και οχημάτων είναι μέρος της στρατηγικής μας», δήλωσε ο Markus Fallböhmer, επικεφαλής Παραγωγής Μπαταριών στο BMW Group. Η εταιρεία κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η πρώτη από τις πέντε γραμμές επίστρωσης για κυψέλες μπαταριών ξεκίνησε μόνο στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικών εξαρτημάτων του Regensburg τον Απρίλιο του 2021. «Θέσαμε σε λειτουργία τη νέα μας γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης τον Οκτώβριο. Τώρα, ήδη εφοδιάζουμε το γειτονικό εργοστάσιο οχημάτων με μπαταρίες υψηλής τάσης για την BMW iX1*», εξήγησε ο Fallböhmer. Μέχρι το τέλος της χρονιάς, περισσότερα από 400 άτομα θα εργάζονται στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων στην εγκατάσταση επιφάνειας 45.000 τετραγωνικών μέτρων στο Regensburg.

 

Επένδυση ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ σε ηλεκτρικά εξαρτήματα στα Γερμανικά εργοστάσια μέχρι σήμερα.

Μέχρι το τέλος του 2022, το BMW Group θα έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 1,6 δισεκ. ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων στα Γερμανικά εργοστάσιά του στο Dingolfing, τη Λειψία και το Regensburg. Περισσότερα από 3.300 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων του BMW Group στις τοποθεσίες αυτές.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX1 xDrive30: electric power consumption, combined in the WLTP cycle: 18.1 – 16.8 kWh/100 km; CO2 emissions: 0 g/km; figures in NEDC cycle: –   

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση