Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Αμιγώς ηλεκτρικό και κατασκευασμένο στη Γερμανία: Το νέο MINI Countryman.

Το νέο MINI Countryman συνδυάζει την ηλεκτρική αίσθηση go-kart με ένα ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα και συνεχίζει το success story του μεγαλύτερου μοντέλου MINI. Η έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία τον Νοέμβριο του 2023 θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα μοντέλο MINI θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

F60
·
F56
·
MINI Electric
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Αποτελώντας έναν κομψό, πολύπλευρο και ευρύχωρο καθημερινό σύντροφο, το ΜΙΝΙ Countryman συνεχίζει την προϊοντική επέλαση της μάρκας MINI στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Με πέντε πόρτες και εσωτερικό για πολλαπλές χρήσεις, το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας οχημάτων MINI οδηγεί τη μάρκα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων. Με την προαιρετική κίνηση σε όλους τους τροχούς, το πανίσχυρο όχημα περιπέτειας εξασφαλίζει επίσης ασφαλή και απεριόριστη διασκεδαστική οδήγηση εκτός της πεπατημένης.

 

Η πρώτη γενιά του MINI Countryman αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια επιτυχία για τη μάρκα, και από το 2010 επέκτεινε την οικογένεια μοντέλων με ένα compact SUV όχημα με τετρακίνηση, πέντε πόρτες και - για πρώτη φορά σε μοντέλο MINI - μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα. Στην πρώτη γενιά, το πορτμπαγκάζ του πολυμορφικού λάτρη της περιπέτειας μπορεί να επεκταθεί ευέλικτα από 370 λίτρα σε έως και 1.170 λίτρα χάρη στο συρόμενο και αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.Από το 2017, η δεύτερη γενιά MINI Countryman απέκτησε το MINI Cooper SE Countryman ALL4 ως το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο MINI, διαθέτοντας έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 65 kW/88 hp στον πίσω άξονα.

 

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου MINI είναι αμιγώς ηλεκτρική και απαλλαγμένη από εκπομπές ρύπων. Το MINI Countryman E αποδίδει 140 kW/191 hp, ενώ το MINI Countryman SE ALL4 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα αποδίδουν μαζί ισχύ 230 kW/313 hp, συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh. Με εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 450 χιλιομέτρων, το MINI Countryman κινείται με την ίδια άνεση στο κέντρο των πόλεων όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις σε επαρχιακούς δρόμους. Με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman, η MINI διευρύνει περαιτέρω το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Σήμερα, ένα στα πέντε MINI είναι ήδη ηλεκτρικό.Έχοντας αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά (στα 4.429 χιλιοστά), το ευρύχωρο περιπετειώδες όχημα προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους και άνεση για τους επιβάτες του. Το ύψος του αμαξώματος αυξήθηκε κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χιλιοστά, για μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής.Το νέο MINI Countryman συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων με τη μεγαλύτερη δυνατή περιβαλλοντική συμβατότητα και στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι καταργεί τα διακοσμητικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, ενώ οι χυτές ζάντες ελαφρού κράματος κατασκευάζονται από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%. Σε συνδυασμό με τη χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν σημαντικά σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες κατασκευής.Οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών. Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%. Παράλληλα υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η μάρκα στην ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος της επόμενης γενιάς μοντέλων MINI.Η μακροπρόθεσμη βιώσιμη στρατηγική για την παραγωγή και κατανάλωση ενέργειας του "πράσινου εργοστασίου" του BMW Group στη Λειψία περιλαμβάνει τέσσερις ανεμογεννήτριες ύψους 190 μέτρων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που θα μπορούσαν να παράγουν σε ετήσια βάση πάνω από 20 GWh ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Στη ‘Φάρμα Μπαταριών’ χρησιμοποιούνται έως και 700 μπαταρίες υψηλής τάσης δεύτερης ζωής από οχήματα BMW i3 για την αποθήκευση ενέργειας, όπως αυτή που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες. Με την αποθήκευση της ενέργειας στις εγκαταστάσεις, η τοπική διαχείριση της ενέργειας μπορεί να βελτιστοποιηθεί και το ηλεκτρικό δίκτυο να διατηρηθεί σταθερό.

 

Το BMW Group επεκτείνει την ικανότητα παραγωγής εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης στις εγκαταστάσεις του κατά οκτώ γραμμές παραγωγής έως το 2024 και επενδύει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ. Η απαλλαγή της παραγωγής από τον άνθρακα με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με υδρογόνο βρίσκεται στο επίκεντρο του εργοστασίου που αποτελεί ήδη μια από τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση