Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Gold Award κατέκτησε το BMW Group Hellas στα Μobility Awards 2023.

H καινοτόμα τεχνολογία/υπηρεσία BMW eDrive Zones απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Mobility Solutions & Convenience / Vehicle Technologies».

Εταιρικά
·
Εταιρικά βραβεία
·
BMW i
·
Αειφορία
·
Περιβάλλον
·
Τεχνολογία
·
Electrification
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Αθήνα. Σημαντική επιτυχία σημείωσε το BMW Group Hellas στα φετινά Mobility Awards 2023 που διοργάνωσε η Boussias Events την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στον πολυχώρο House124 με την Ακαδημαϊκή Υποστήριξη του Εργαστήριου Κυκλοφοριακής Τεχνικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την Επιστημονική Υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Στη διοργάνωση που αναδεικνύει καινοτόμες πρακτικές, τεχνολογίες και εφαρμογές επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της κινητικότητας & αυτοκίνησης, το BMW Group Hellas κατέκτησε το Gold Award στην Κατηγορία «Mobility Solutions & Convenience / Vehicle Technologies» με την υποψηφιότητα «BMW eDrive Zones».

 

Για αυτή την πολύτιμη διάκριση της εταιρείας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas, Andreas Sieben, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμβάλουμε δυναμικά στην ‘καθαρή’ μετακίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων και στη μείωση της ηχορύπανσης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες όπως τα BMW eDrive Zones. Η Βιωσιμότητα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους πρακτικές λύσεις που ενισχύουν την πράσινη μετακίνηση στην Ελληνική αγορά». 

 

Το BMW Group Hellas εισήγαγε την καινοτόμα υπηρεσία των BMW eDrive Zones στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το 2022. Στην Αθήνα, το eDrive Zone έχει καθοριστεί με βάση τα όρια του υφιστάμενου «Καθαρού Δακτυλίου», ενώ στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάστηκε για πρώτη φορά μια περιοχή που να εξυπηρετεί τη λειτουργία μιας ζώνης χαμηλών/μηδενικών ρύπων. O σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά κριτήρια, με την πολύτιμη συμβολή του κυρίου Δημήτρη Μαργαρίτη, Μεταδιδακτορικού Συνεργάτη (μηχανικού οχημάτων) του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.).

 

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας (ELECTRIC) γίνεται αυτόματα στα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, όταν αυτά εισέρχονται στις οριοθετημένες περιοχές “eDrive Zones”. Στη συνέχεια, τα plug-in υβριδικά μοντέλα κινούνται με μηδενικούς ρύπους – όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά – αθόρυβα και με πολύ χαμηλό κόστος. Το όχημα αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία eDrive διατίθεται στάνταρ στη συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων μοντέλων και στο άμεσο μέλλον σε όλα ανεξαιρέτως τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW.  

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση