Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW X1 M35i xDrive.

Ένα μοντέλο επιδόσεων με αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα M, τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας της BMW X1. Ένεση δυναμισμού, ευελιξίας και ακρίβειας Μ από την BMW X1 M35i xDrive στην αυθόρμητη οδηγική απόλαυση που βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας των compact Sports Activity Vehicles (SAV).

U11
·
X1
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Κινητήριο σύνολο και οδηγική εμπειρία. Η ισχυρότερη τετρακύλινδρη μονάδα από την τελευταία γενιά κινητήρων, τεχνολογία πλαισίου ειδική για μοντέλο M, BMW xDrive.

Ένα μοντέλο επιδόσεων με αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα M τοποθετείται στην κορυφή της νέας γκάμας της BMW X1. Βασισμένη στην αυθόρμητη οδηγική απόλαυση που βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας των συμπαγών Sports Activity Vehicles (SAV), η νέα BMW X1 M35i xDrive, προσθέτει έξτρα δυναμισμό, ευελιξία και ακρίβεια, ως διάσημα χαρακτηριστικά Μ. Η τετρακύλινδρη μονάδα του αποτελεί μέρος της νέας αρθρωτής γενιάς κινητήρων Efficient Dynamics του BMW Group και χρησιμοποιεί την τεχνολογία M TwinPower Turbo αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 221 kW/300 hp στην Ευρώπη και ακόμα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης που φτάνουν τα 233 kW/317 hp στις ΗΠΑ και σε άλλες επιλεγμένες αγορές.

 

Η νέα BMW X1 M35i xDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η ειδική τεχνολογία πλαισίου M - συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των φρένων M Compound για πρώτη φορά σε μοντέλο επιδόσεων - συνδυάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση BMW xDrive πετυχαίνοντας τις απόλυτες επιδόσεις. Ο πιο αιχμηρός χαρακτήρας της νέας BMW X1 M35i xDrive είναι ξεκάθαρος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το νέο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας διαθέτει το είδος των αποκλειστικών χαρακτηριστικών σχεδίασης και εξοπλισμού που προορίζονταν αρχικά για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δύο ζεύγη απολήξεων της εξάτμισης και τα προαιρετικά καθίσματα M Sport με φωτιζόμενο λογότυπο M.

 

Η νέα BMW X1 M35i xDrive ανοίγει επίσης νέους δρόμους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας: είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που διαθέτουν το νέο BMW iDrive με QuickSelect και το BMW Operating System 9. Το εμπορικό λανσάρισμα της νέας BMW X1 M35i xDrive θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 στις ΗΠΑ. Οι παραδόσεις στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο του 2023. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, μαζί με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της νέας BMW X1, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX1.

 

Νέος, ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας.

Η ισχυρότερη τετρακύλινδρη μονάδα βενζίνης της τελευταίας αρθρωτής γενιάς κινητήρων, παράγει την ωμή δύναμη που η νέα BMW X1 M35i xDrive μετατρέπει σε συναρπαστικές επιδόσεις. Διάφορες καινοτομίες διαφοροποιούν αυτούς τους νέους κινητήρες από την προηγούμενη γενιά. Μεταξύ αυτών είναι η υιοθέτηση του κύκλου Miller, οι επανασχεδιασμένοι αυλοί εισαγωγής και οι θάλαμοι καύσης, καθώς και οι αλλαγές στο χρονισμό του εκκεντροφόρου, στον ψεκασμό, στο σύστημα ανάφλεξης και στη διαδρομή των καυσαερίων.

 

Στα ειδικά χαρακτηριστικά Μ της δίλιτρης μονάδας περιλαμβάνονται ένας νέος, εξαιρετικά ανθεκτικός στροφαλοφόρος άξονας, βελτιστοποιημένο σύστημα παροχής λαδιού για τα έμβολα με κανάλια ψύξης, καθώς και κελύφη και καλύμματα κύριων ρουλεμάν που προέρχονται από τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα τελευταίας γενιάς. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo έχει αναβαθμιστεί με την αύξηση της απόδοσης του συστήματος υπερσυμπίεσης και της έμμεσης ψύξης του αέρα πλήρωσης, ενώ ταυτόχρονα εισάγεται ο διπλός ψεκασμός για την προετοιμασία του μίγματος σε συνάρτηση με το εκάστοτε φορτίο. Επίσης διαθέτει μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων VANOS με βελτιστοποιημένη παροχή λαδιού για τον ενεργοποιητή και πλήρως μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC. Ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του μεταξύ 5.750 και 6.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή των 400 Nm είναι διαθέσιμη από τις 2.000 έως τις 4.500 σ.α.λ.

 

Η δυναμική παροχή ισχύος του νέου τετρακύλινδρου κινητήρα συνοδεύεται από ένα συναισθηματικά πλούσιο ηχόχρωμα από το ειδικό σύστημα εξάτμισης M. Η νέα BMW X1 M35i xDrive είναι το πρώτο μοντέλο επιδόσεων της BMW M GmbH του οποίου τα καυσαέρια διοχετεύονται με δύο ζεύγη διπλών απολήξεων εξάτμισης. Αρμονικά τοποθετημένες εκατέρωθεν του πίσω προφυλακτήρα, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW M και πλέον υιοθετούνται από το ισχυρότερο μέλος της γκάμας των compact SAV.

 

Επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη και M Sport Boost .

Το επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic που διαθέτει η νέα BMW X1 M35i xDrive ξεχωρίζει για τον εξαιρετικά γρήγορο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αλλαγές ταχυτήτων. Τα paddles στο τιμόνι επιτρέπουν γρήγορες χειροκίνητες παρεμβάσεις στη διαδικασία επιλογής της κατάλληλης σχέσης.

 

Η λειτουργία M Sport Boost είναι επίσης διαθέσιμη για εκρηκτικές επιδόσεις. Εδώ, όλα τα συστήματα μετάδοσης κίνησης και πλαισίου αποκτούν την πιο σπορ ρύθμισή τους όταν ο οδηγός τραβήξει το αριστερό paddle για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο.

 

Εξαιρετική πρόσφυση και ευελιξία: Τετρακίνηση BMW xDrive , μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα.

Το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive εξασφαλίζει ότι η κινητήρια ισχύς κατανέμεται μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών όπως απαιτείται σε όλες τις περιστάσεις. Το σύστημα είναι διασυνδεδεμένο με την τεχνολογία ελέγχου του πλαισίου ανά πάσα στιγμή. Ένας πολύδισκος συμπλέκτης που ελέγχεται  ηλεκτροϋδραυλικά επιτρέπει τη μεταφορά της ροπής και στους πίσω τροχούς μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη πρόσφυση, κατευθυντική ευστάθεια και τη σπορ υπεροχή μιας BMW.

 

Το σύστημα τετρακίνησης έχει ως αρωγό στο έργο του το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που είναι ενσωματωμένο στο 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic της νέας BMW X1 M35i xDrive. Αποστολή του είναι ο περιορισμός της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ των εμπρός τροχών. Με ποσοστό εμπλοκής έως και 26%, αυξάνει την πρόσφυση σε χαλαρά εδάφη ή σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ευελιξία και τη δυναμική χειρισμού όταν το όχημα στρίβει με μεγάλη ταχύτητα.

 

Προσαρμοζόμενη ανάρτηση και σπορ σύστημα διεύθυνσης στάνταρ.

Ο βασικός εξοπλισμός της νέας BMW X1 M35i xDrive περιλαμβάνει την προσαρμοζόμενη ανάρτηση M, η οποία διαθέτει μηχανικά ελεγχόμενα και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ με επιλεκτική απόσβεση με βάση τη συχνότητα των κραδασμών. Αυτή η επιλογή επιδρά θετικά τόσο στην ευελιξία όσο και στην άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι μέγιστες τιμές πίεσης στο εσωτερικό των αμορτισέρ εξομαλύνονται με τη βοήθεια πρόσθετων βαλβίδων που είναι ενεργές στην πλευρά της επαναφοράς. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα προσφέρει άνετη απόκριση κατά την απορρόφηση μικρών ανωμαλιών στο οδόστρωμα σε συνδυασμό με σπορ χαρακτηριστικά απόσβεσης σε δυναμικές συνθήκες οδήγησης.

 

Η ειδική τεχνολογία του πλαισίου M επιτρέπει την περαιτέρω μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά σε σύγκριση με άλλες εκδόσεις της BMW X1. Το σπορ σύστημα διεύθυνσης που επίσης ανήκει στον βασικό εξοπλισμό συνδυάζει την υποβοήθηση Servotronic με αισθητήρα ταχύτητας με έναν εξαιρετικά άμεσο λόγο υποπολλαπλασιασμού.

 

Ενσωματωμένο σύστημα πέδησης με επιλογή φρένων Μ Compound .

Το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης που τοποθετείται στη νέα BMW X1 M35i xDrive παράγει ισχύ πλήρως εναρμονισμένη με τις εντολές του οδηγού, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετική ανάδραση μέσω του πεντάλ φρένου. Συνδυάζει τις λειτουργίες ενεργοποίησης, ενίσχυσης και ελέγχου πέδησης σε μια συμπαγή μονάδα, ενώ ένας ηλεκτρικός ενεργοποιητής χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της απαιτούμενης πίεσης πέδησης.

 

Η νέα BMW X1 M35i xDrive είναι το πρώτο μοντέλο επιδόσεων της BMW M GmbH που προσφέρεται με την επιλογή των φρένων M Compound, τα οποία περιλαμβάνουν τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες που επενεργούν σε διάτρητους δίσκους 385 mm στους εμπρός τροχούς και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες με ενσωματωμένο χειρόφρενο που επενεργούν σε δίσκους 330 mm στους πίσω τροχούς. Οι εσωτερικά αεριζόμενοι δίσκοι αποτελούνται από έναν δακτύλιο από φαιό χυτοσίδηρο και έναν θάλαμο αλουμινίου. Τα φρένα M Compound προσφέρουν πολύ άνετο φρενάρισμα, εξαιρετική αίσθηση και σταθερή ισχύ πέδησης ακόμη και υπό υψηλά φορτία. Επιπλέον, το βάρος έχει ελαχιστοποιηθεί και οι μη αναρτώμενες μάζες είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα πέδησης. Οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες σε γκρι χρώμα και φέρουν το λογότυπο M.

 

Τεχνολογία ελέγχου ολίσθησης ( near - actuator wheel slip limitation ) για μεγαλύτερη ευελιξία.

Στον αδιαπραγμάτευτο συνδυασμό ακλόνητης σταθερότητας και κορυφαίας ευελιξίας της BMW X1 M35i xDrive σημαντική είναι η συνεισφορά της τεχνολογίας ελέγχου της ολίσθησης των τροχών ‘near-actuator wheel slip limitation’, που συνεργάζεται με το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control). Εδώ, η λειτουργία ελέγχου πρόσφυσης είναι ενσωματωμένη στη διαχείριση του κινητήρα. Αυτό εξαλείφει τις μεγάλες διαδρομές σήματος προς τη μονάδα ελέγχου του DSC, πράγμα που σημαίνει ότι οι διορθωτικές παρεμβάσεις εφαρμόζονται έως και δέκα φορές ταχύτερα από ό,τι στα συμβατικά συστήματα και με εξαιρετική ακρίβεια. Ως εκ τούτου, η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη πρόσφυση (ακόμη και σε ολισθηρούς δρόμους), ακλόνητη σταθερότητα στην ευθεία με δυνατή επιτάχυνση και εξαιρετική κατευθυντική ευστάθεια στις στροφές.

 

Ζάντες αλουμινίου Μ 19” στάνταρ.

Οι ζάντες ελαφρού κράματος M διαμέτρου 19” σε σχέδιο διπλών ακτίνων ολοκληρώνουν τις ειδικές προδιαγραφές πλαισίου της νέας BMW X1 M35i xDrive. Οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου συνδυάζονται με ελαστικά με πέλμα που είναι 20 mm φαρδύτερο σε σχέση με του απερχόμενου μοντέλου, αυξάνοντας τις δυνατότητες δυναμικής οδήγησης. Ζάντες ελαφρού κράματος M 20’’ σε αποκλειστικό σχέδιο διπλών ακτίνων και σπορ ελαστικά βρίσκονται στη λίστα των προαιρετικών επιλογών.

 

Σχεδίαση και εξοπλισμός.   Μία αποκλειστική σπορ υπογραφή M .

Η νέα BMW X1 M35i xDrive ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας των compact SAV όχι μόνο λόγω των ανώτερων χαρακτηριστικών επιδόσεων, αλλά και εξ αιτίας της ξεχωριστής αισθητικής της. Τα ειδικά Μ σχεδιαστικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν τον ελίτ σπορ χαρακτήρα της με μια ένταση πρωτοφανή για μοντέλο επιδόσεων της BMW M GmbH.

 

Ήδη, σε επίπεδο βασικού εξοπλισμού, το εσωτερικό της νέας BMW X1 M35i xDrive αποπνέει μια έντονη σπορ ατμόσφαιρα, ενώ η ξεχωριστή του αύρα μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω με αποκλειστικές επιλογές όπως τα καθίσματα M Sport. Το ειδικό περιεχόμενο Μ της κυρτής οθόνης BMW Curved Display που περιλαμβάνει δύο ψηφιακές οθόνες - την οθόνη πληροφοριών 10,25” και την οθόνη ελέγχου 10,7” – επιτείνει την εστίαση του οδηγού στη σπορ οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, η ισχυρότερη έκδοση του compact SAV διατίθεται με σχεδόν την πλήρη γκάμα επιλογών που προσφέρονται για την BMW X1 για τη βελτιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης, της άνεσης και της εξατομίκευσης.

 

Αυτόνομη σχεδίαση με γνώριμες λεπτομέρειες M : Μάσκα νεφρών με οριζόντιες διπλές μπάρες, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών Μ, δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης.

Τα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία Μ της νέας BMW X1 M35i xDrive, μαρτυρούν τις τεχνικές απαιτήσεις ενός εξαιρετικά σπορ αυτοκινήτου όσον αφορά την παροχή αέρα ψύξης και την αεροδυναμική ισορροπία. Ο μπροστινός προφυλακτήρας με ιδιαίτερα μεγάλες εισαγωγές αέρα διασφαλίζει ότι ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα φρένα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στο παράθυρο βέλτιστης θερμοκρασίας ανά πάσα στιγμή, ακόμη και σε συνθήκες σκληρής οδήγησης. Οι προεξέχουσες πλευρικές ποδιές, η ειδική για το μοντέλο αεροτομή οροφής και ο πίσω προφυλακτήρας με ενσωματωμένο διαχύτη, αναδεικνύουν έντονα τον προσανατολισμένο στις επιδόσεις χαρακτήρα του κορυφαίου μοντέλου.

 

Η μάσκα νεφρών BMW M της νέας BMW X1 M35i xDrive φέρει το λογότυπο M. Η μάσκα φέρει επίσης οριζόντιες διπλές μπάρες, μία λεπτομέρεια που μέχρι  πρότινος συναντούσαμε μόνο σε μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Παρατηρώντας το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας από το πλάι, τα μαύρα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών M με σχεδίαση twin-stalk υποδηλώνουν το υψηλό κύρος του. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης - με διάμετρο 80 χιλιοστών η καθεμία - που είναι ενσωματωμένες στον πίσω προφυλακτήρα. Όπως και στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, αυτά τα ζεύγη απολήξεων που είναι τοποθετημένα αριστερά και δεξιά στο πίσω μέρος της BMW X1 M35i xDrive, παραπέμπουν ξεκάθαρα στην παρουσία του καλύτερου κινητήρα στη συγκεκριμένη γκάμα μοντέλων.

 

Εσωτερικό προδιαγραφών Μ, προαιρετικά καθίσματα M Sport .

Ομοίως, ο ειδικός για μοντέλα Μ σχεδιασμός του cockpit συμβάλλει στη δημιουργία μιας εμπειρίας επιδόσεων υψηλής έντασης μέσα στην καμπίνα. Στα highlights περιλαμβάνονται ένας πίνακας οργάνων με επένδυση Alcantara, στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης Aluminium Hexacube Dark, ανθρακί οροφή, επένδυση μαρσπιέ M, πεντάλ M, τα ειδικά M γραφικά της κυρτής οθόνης BMW Curved Display - και προαιρετικά BMW Head-Up Display - και ένα δερμάτινο τιμόνι M με paddles αλλαγής ταχυτήτων.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW X1 M35i xDrive περιλαμβάνει επίσης μαύρα Sensatec/Alcantara σπορ καθίσματα με μπλε ραφή αντίθεσης. Αυτά, εναλλακτικά μπορούν να παραγγέλνονται με επένδυση Vernasca με ειδικό καπιτονέ σε σχήμα ρόμβου. Η λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνει επίσης καθίσματα M Sport με ευρεία γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων (συμπεριλαμβανομένης λειτουργίας μνήμης για το κάθισμα του οδηγού). Διαθέτουν ενσωματωμένα προσκέφαλα και κοσμούνται από ένα φωτιζόμενο λογότυπο M στο πάνω μέρος της πλάτης.

 

Η έντονη σπορ ατμόσφαιρα της καμπίνας συμβαδίζει με την απεριόριστη λειτουργικότητα. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων της νέας BMW X1 M35i xDrive είναι διαιρούμενη και αναδιπλούμενη (40 : 20 : 40), ενώ η γωνία κλίσης κάθε τμήματος μπορεί να ρυθμίζεται και ατομικά. Η προαιρετική ρύθμιση της διαδρομής εμπρός/πίσω για τα πίσω καθίσματα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 540 λίτρα σε 1.600 λίτρα το μέγιστο.

 

Προηγμένες επιλογές για ακριβή εξατομίκευση.

Ένα ειδικό για το μοντέλο M Sport package Pro διατίθεται προαιρετικά για την BMW X1 M35i xDrive. Αυτό προσθέτει εξωτερικά στοιχεία M high-gloss Shadowline με εκτεταμένο περιεχόμενο και M lights Shadowline στην ήδη εκφραστική σχεδίαση του αυτοκινήτου. Επίσης περιλαμβάνει το σύστημα φρένων M Sport με κόκκινες δαγκάνες, και καθίσματα M Sport και ζώνες ασφαλείας M.

 

Η νέα BMW X1 M35i xDrive διαθέτει στάνταρ αυτόματο διζωνικό έλεγχο κλιματισμού, BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, ράγες οροφής M σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας και αισθητήρα βροχής με αυτόματη ενεργοποίηση των προβολέων, καθώς και τέσσερις θύρες USB-C και δύο πρίζες 12V. Μεταξύ των διαθέσιμων προαιρετικών επιλογών που αναβαθμίζουν τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι ένα πακέτο εσωτερικών και εξωτερικών καθρεπτών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, η πανοραμική γυάλινη οροφή και το ηχοσύστημα Harman Kardon.

 

Το μοντέλο Μ διατίθεται επίσης με ποικίλα συστήματα αιχμής  που επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση. Ήδη στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης, το Cruise Control με λειτουργία πέδησης και το Parking Assistant με κάμερα υποβοήθησης οπισθοπορείας (Reversing Assist Camera) και Reversing Assistant. Προαιρετικά, διατίθενται τα συστήματα Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Active Navigation και η λειτουργία Exit Warning, καθώς και οι λειτουργίες Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder και Remote Theft Recorder. Οι υπάρχουσες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω της δυνατότητας απομακρυσμένης αναβάθμισης λογισμικού (Remote Software Upgrade), η οποία επιτρέπει επίσης την προσθήκη νέων λειτουργιών (η διαθεσιμότητα εξαρτάται από το hardware που είναι τοποθετημένο στο όχημα και τις συνθήκες της αγοράς).

 

Σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας, συνδεσιμότητα.
Αναβαθμισμένο BMW iDrive  με QuickSelect & BMW Operating System 9.

Η νέα BMW X1 M35i xDrive είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της μάρκας που διαθέτει την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive με QuickSelect και BMW Operating System 9. Για να καταστήσει την επιλογή και τον χειρισμό πολυάριθμων λειτουργιών και ψηφιακών υπηρεσιών ακόμα πιο διαισθητική και απλή, το BMW iDrive νέας γενιάς προσφέρει μία ανανεωμένη αρχική οθόνη και τη λειτουργία QuickSelect. Η βελτιωμένη δομή μενού είναι εμπνευσμένη από τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης. Εμφανίζοντας τις σωστές πληροφορίες στην κατάλληλη θέση, το νέο BMW iDrive ενισχύει την προσήλωση και αυτοπεποίθηση του οδηγού πίσω από το τιμόνι.

 

Το ανανεωμένο BMW iDrive με QuickSelect στη νέα BMW X1 M35i xDrive υποστηρίζεται από το BMW Operating System 9. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει μία ευρύτερη γκάμα ψηφιακού περιεχομένου για ενημέρωση και ψυχαγωγία, ταχύτερους κύκλους ενημέρωσης για λειτουργίες και βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε πολλές ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες. Το BMW iDrive με QuickSelect συνδυάζεται επίσης με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display και τον προσωπικό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant. Είναι σχεδιασμένο με συνέπεια για να λειτουργεί μέσω της οθόνης αφής και με φυσική γλώσσα.

 

BMW iDrive με QuickSelect : οι λειτουργίες εμφανίζονται σε ένα επίπεδο και μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω τεχνολογίας ταχείας πρόσβασης.

Η νέα αρχική οθόνη του BMW Operating System 9 εμφανίζει ανά πάσα στιγμή την προβολή χάρτη του συστήματος πλοήγησης ή άλλα γραφικά που μπορούν να διαμορφωθούν ξεχωριστά. Στο ίδιο επίπεδο, τα εικονίδια λειτουργιών εμφανίζονται κάθετα διατεταγμένα στην πλευρά του οδηγού στην οθόνη ελέγχου. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να μεταβαίνει από το ένα στο άλλο κάνοντας swipe. Η τεχνολογία ταχείας πρόσβασης QuickSelect επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην επιθυμητή λειτουργία χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Και μόλις επιλεγούν οι σχετικές ρυθμίσεις, αρκεί ένα γρήγορο πάτημα στο εικονίδιο home στο κάτω άκρο της οθόνης για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη. Δίπλα στο σύμβολο home υπάρχουν τώρα τα σύμβολα για την άμεση πρόσβαση στο μενού του κλιματισμού, στο μενού All Apps και στο Apple CarPlay® / Android Auto™, εφόσον είναι ενεργοποιημένα.

 

Η νέα, επίπεδη δομή του μενού διευκολύνει πολύ την ενεργοποίηση των λειτουργιών και τις ρυθμίσεις. Το ψηφιακό περιεχόμενο του οχήματος - όπως και το hardware, με τη μορφή του BMW Curved Display - έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα για τον οποία φημίζεται η BMW. Για να διασφαλιστεί ο διαισθητικός χειρισμός εν κινήσει, το γραφικό περιβάλλον χρήστη και η δομή του μενού υιοθετούν μια διάταξη που αναπτύχθηκε από το BMW Group Design, η οποία εκφράζει με συνέπεια το πνεύμα της μάρκας.

 

Η γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις επιθυμίες.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά του ανανεωμένου BMW iDrive στη νέα BMW X1 M35i xDrive είναι η τελευταία γενιά του συστήματος πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud. Επιπλέον, οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές που έχουν ήδη παρουσιαστεί στη νέα BMW X1 είναι επίσης διαθέσιμες με το BMW Operating System 9. Για παράδειγμα, το BMW Intelligent Personal Assistant και άλλοι φωνητικά ελεγχόμενοι βοηθοί, το BMW ConnectedDrive Store, οι απομακρυσμένες αναβαθμίσεις λογισμικού BMW, η ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay® / Android Auto™ και τα My Modes μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη νέα BMW X1 M35i xDrive. Εξάλλου, με την επιλογή της προαιρετικής Personal e-SIM το σύστημα κεραιών του αυτοκινήτου είναι ρυθμισμένο για να λειτουργεί με την τεχνολογία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

 

Το BMW Operating System 9 θέτει επίσης τις βάσεις για μία άκρως εξατομικευμένη επιλογή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Με το νέο BMW Digital Premium, οι πελάτες αποκτούν πρόσβαση σε ένα διευρυμένο BMW ConnectedDrive Store. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στη χώρα τους, π.χ. για music streaming, ειδήσεις ή gaming, σε συνδρομητική βάση. Το BMW Digital Premium διαθέτει επίσης βελτιωμένες λειτουργίες πλοήγησης BMW Maps και διευρυμένη λειτουργικότητα για το BMW Intelligent Personal Assistant, καθώς και πρόσθετα My Modes. Οι προαιρετικές παροχές περιλαμβάνουν τη χρήση δεδομένων για όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές που διατίθενται από το BMW ConnectedDrive Store, συμπεριλαμβανομένου του music streaming. Η λήψη του BMW Digital Premium μπορεί να γίνει μέσα στο αυτοκίνητο από το BMW ConnectedDrive Store, μέσω της εφαρμογής My BMW App ή στο διαδίκτυο. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μηνιαίων ή ετήσιων προγραμμάτων πληρωμής, τα οποία παρέχουν μέγιστη ευελιξία στη επιλογή ψηφιακών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις προσωπικές τους απαιτήσεις.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X1 M35i xDrive*:

Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 8.0 – 8.5
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 192 – 181

 

*All figures are preliminary values.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση