Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Goodwood Festival of Speed 2023: Πρεμιέρες καταξιωμένων μοντέλων ΜΙΝΙ στη Μ. Βρετανία.

Ο ήχος, η συγκίνηση, η ατμόσφαιρα: Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood τιμά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκινητιστική κουλτούρα με μοναδικό τρόπο. Στη φετινή 30ή επετειακή έκδοση του φεστιβάλ στο West Sussex της Αγγλίας, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στη θρυλική ανάβαση.

F56
·
MINI John Cooper Works
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Goodwood .  Η MINI έδωσε μια πρώτη γεύση από τη μελλοντική οικογένεια μοντέλων της με την πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Concept Aceman. Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Cabrio εντυπωσίασε επίσης το κοινό με την υπόσχεση της ηλεκτρικής open-air διασκεδαστικής οδήγησης. Στο Goodwood Festival of Speed 2023 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η MINI κατάφερε να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους επισκέπτες με αρκετές πρεμιέρες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το θρυλικό φεστιβάλ μηχανοκίνητου αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο γραφικό πάρκο γύρω από το Goodwood House στο West Sussex για τριακοστή φορά. Η ΜΙΝΙ συμμετείχε στο θερινό πάρτι της αυτοκίνησης με μία ευρεία γκάμα προτάσεων. Με την ευκαιρία του φεστιβάλ, η μάρκα παρουσίασε την ποικιλόμορφη γκάμα της, όπου ξεχώρισαν το MINI JCW 1to6 Edition, το MINI Concept Aceman και το περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Convertible.

 

Το MINI γίνεται πηγή έμπνευσης στη θρυλική ανάβαση.
Το Goodwood Festival of Speed είναι γνωστό για την αμεσότητα πρόσβασης που προσφέρει στο κοινό καθώς και για το θρυλικό αγωνιστικό τμήμα πέρα από το Goodwood House. Σπάνια οι λάτρεις της αυτοκίνησης έχουν την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά στα οχήματα και τους οδηγούς που τους έκαναν διάσημους. Στο επίκεντρο της δράσης βρίσκεται η θρυλική ανάβαση. Μετά τον τερματισμό του στο βάθρο στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, το MINI John Cooper Works 1to6 Edition γιόρτασε το βρετανικό ντεμπούτο του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο Hillclimb το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων όχι μόνον ενέπνευσε το όνομα αυτής της ειδικής έκδοσης, αλλά απογειώνει και τις επιδόσεις της. Με περιορισμένη παραγωγή 999 αντιτύπων, η έκδοση τιμά τις ρίζες της μάρκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς και την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart μεγιστοποιώντας τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της», εξηγεί η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

 

Οδηγός της ειδικής έκδοσης δεν ήταν άλλος από τον Charlie Cooper, εγγονό του θρυλικού μηχανικού αγωνιστικών αυτοκινήτων John Cooper. Κάθε χρόνο, το δυσδιάκριτο τμήμα της πίστας μέχρι την κορυφή του λόφου του Goodwood θεωρείται ένα απαιτητικό σημείο αναφοράς για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν όσον αφορά τις επιδόσεις των οχημάτων και των οδηγών τους.

 

Ματιές στο μέλλον.
Το MINI Concept Aceman, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δίνει μια γεύση από τη μελλοντική οικογένεια MINI, έκανε επίσης το ντεμπούτο του στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκάλυψε τη δυναμική της ηλεκτρικής κινητικότητας της MINI. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο τι επιφυλάσσει το μέλλον για την MINI όσον αφορά τη σχεδίαση, το εσωτερικό και τις ηλεκτρικές επιδόσεις.

 

Το περιορισμένης παραγωγής MINI Cooper SE Cabrio στην Electric Avenue .
Μακριά από την πίστα, οι επισκέπτες της Electric Avenue είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio. Το τμήμα του φεστιβάλ, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, παρείχε στους επισκέπτες πληροφορίες για όλες τις μάρκες ως προς τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Με περιορισμένη παραγωγή μόλις 150 αντιτύπων για το Ηνωμένο Βασίλειο, το MINI Cooper SE Cabrio έχει αυτονομία 201 χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές ανοιχτό όχημα χωρίς εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων καθιστώντας ταχύτερη τη μετάβαση στην επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI.

 

Μετά από ένα τετραήμερο δράσης, οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες περιμένουν ήδη με ανυπομονησία τις καινοτομίες της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα παρουσιαστούν του χρόνου στο Goodwood Festival of Speed.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The vehicle shown is a development vehicle that is not available for sale.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση