Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ορόσημο παραγωγής για το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg: κατασκευάστηκε η 1.000.000ή BMW X1.

+++ Το όχημα ορόσημο είναι μία αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 σε χρώμα Alpine White. +++ Ο διευθυντής του εργοστασίου Carsten Regent δήλωσε: «Το BMW Group στο Regensburg κατασκευάζει άκρως ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα για την premium compact κατηγορία. – Η BMW iX1 είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους πελάτες σε όλο τον κόσμο». +++

Τεχνολογία
·
Εταιρικά
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Regensburg .  Το σημερινό ορόσημο παραγωγής σηματοδοτεί έναν ακόμα σταθμό στη σχεδόν 40χρονη ιστορία του εργοστασίου του BMW Group στο Regensburg, με την εκατομμυριοστή BMW X1 να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης. Πρόκειται για μία ηλεκτρική BMW iX1 με μπαταρία (BEV) σε χρώμα Alpine White. Η BMW X1 είναι το μικρότερο Sports Activity Vehicle της BMW - και έγινε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις του Regensburg το Νοέμβριο του 2022.

 

«Η BMW iX1 είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε εξαιρετικά ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα για την premium compact κατηγορία στο εργοστάσιό μας στο Regensburg. Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο αυτοκίνητο των πελατών σε όλο τον κόσμο», σχολιάζει ο διευθυντής του εργοστασίου, Carsten Regent. «Για να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές απαιτήσεις της αγοράς παγκοσμίως, βασιζόμαστε ως εταιρεία στην τεχνολογική ποικιλομορφία. Συγκεκριμένα, εδώ στο Regensburg, έχουμε την ευελιξία να κατασκευάζουμε διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης για την BMW X1 σε μια ενιαία γραμμή παραγωγής - μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και plug-in υβριδικά συστήματα, καθώς και με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης».

 

Στη φετινή ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού auto, motor und sport με τίτλο "Best Car 2023", η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX1 xDrive30* από το Regensburg αναδείχθηκε πρώτη, συγκεντρώνοντας το 8,4% των ψήφων. Απέσπασε το βραβείο best-in-class στην κατηγορία compact SUV (Sports Utility Vehicle), ακολουθούμενη με μικρή διαφορά από τη συμβατική έκδοση του compact Sports Activity Vehicle (8,3%), η οποία κατασκευάζεται επίσης στο ίδιο εργοστάσιο.

 

Από το τέλος του τρέχοντος έτους, το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg θα κατασκευάζει στο Άνω Παλατινάτο ένα δεύτερο μοντέλο BEV, την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2, που ανήκει στην compact κατηγορία. «Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για το εργοστάσιό μας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε σε πλήρη δυναμικότητα και ελπίζουμε ότι η τάση θα συνεχιστεί», σχολιάζει ο Regent.

 

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί τον Μάρτιο, το BMW Group θα επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγή οχημάτων στο Regensburg μέχρι το τέλος του έτους, δημιουργώντας μόνιμες θέσεις εργασίας για περίπου 500 νέους εργαζόμενους. «Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε προσωπικό στον τομέα παραγωγής στο εργοστάσιό μας. Τον Νοέμβριο, θα προσθέσουμε μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια και θα μεταβούμε σε λειτουργία τριών βαρδιών. Ήδη προσθέτουμε επιπλέον βάρδιες κάποια Σάββατα», επιβεβαιώνει ο Davide Vitolo, επικεφαλής του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού στο εργοστάσιο του Regensburg.

 

Συνολικά έως και 1.000 μονάδες των μοντέλων BMW Σειρά 1, BMW X1 και BMW X2 βγαίνουν αυτή τη στιγμή από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Regensburg κάθε εργάσιμη ημέρα που προορίζονται για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η μονάδα του BMW Group στο Regensburg έγινε πρόσφατα το πρώτο εργοστάσιο του κατασκευαστή παγκοσμίως που χρησιμοποιεί μια ολοκληρωμένη ψηφιοποιημένη και αυτοματοποιημένη διαδικασία για την επιθεώρηση, την επεξεργασία και τη σήμανση των βαμμένων επιφανειών των οχημάτων στην κανονική παραγωγή, η οποία βασίζεται σε ρομπότ που ελέγχονται από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς το ψηφιακό και έξυπνα συνδεδεμένο BMW iFACTORY για την εγκατάσταση στο Άνω Παλατινάτο. Ολόκληρο το εργοστάσιο είχε ήδη αποτυπωθεί ψηφιακά σε τρισδιάστατη μορφή το 2022 στο πλαίσιο ενός πιλοτικού project. Το "ψηφιακό δίδυμο" του εργοστασίου του Regensburg που προέκυψε επιτρέπει τον εξαιρετικά αποτελεσματικό σχεδιασμό των μελλοντικών δομών και εγκαταστάσεων παραγωγής.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX1 xDrive30:
Power consumption combined (WLTP): 18.1-16.8 kWh/100 km;
CO2 emissions: 0 g/km; NEDC data: – 
BMW X1 xDrive30e:
Fuel consumption combined: 1.0-0.7-litre/100 km; power consumption combined: 16.9 kWh-14.7 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 23-16 g/km (WLTP); NEDC data: – 

BMW X1 xDrive23i:
Fuel consumption combined: 7.2-6.5 litre/100 km; CO2 emissions combined: 163-146 g/km (WLTP); NEDC data: –  

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση