Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group αυξάνει την ετήσια πρόβλεψή του για το 2023.

Το BMW Group επικαιροποίησε σήμερα την πρόβλεψή του για όλο το 2023. Δεδομένων των σταθερών λειτουργικών επιδόσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία αναμένει θετική δυναμική στην επιχείρηση τους επόμενους μήνες. Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη ισχυρή παραγγελιοληψία και στην αναμενόμενη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πολυτελών οχημάτων της.

Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Εταιρικά
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Μόναχο. Το BMW Group επικαιροποίησε σήμερα την πρόβλεψή του για όλο το 2023. Δεδομένων των σταθερών λειτουργικών επιδόσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία αναμένει θετική δυναμική στην επιχείρηση τους επόμενους μήνες. Αυτό οφείλεται στη συνεχιζόμενη ισχυρή παραγγελιοληψία και στην αναμενόμενη βελτίωση της διαθεσιμότητας των πολυτελών οχημάτων της.

 

Το BMW Group προχώρησε στις ακόλουθες αλλαγές στην πρόβλεψή του σχετικά με τους χρηματοοικονομικούς δείκτες:

 

  • Οι παραδόσεις αυτοκινήτων σε πελάτες αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερή αύξηση σε σχέση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους (προηγουμένως: μικρή αύξηση).
  • Στον τομέα αυτοκινήτου, το περιθώριο EBIT για το σύνολο του 2023 αναμένεται να είναι μεταξύ  9% και 10,5% (προηγουμένως: 8% έως 10%).
  • Στον τομέα αυτοκινήτου, η απόδοση του απασχολούμενου κεφαλαίου (RoCE) αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 18% και 22% (προηγουμένως: 15% έως 20%).
  • Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoE) του τομέα Financial Services αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 16% και 19% (προηγουμένως: 14% έως 17%).

 

Επιπλέον, οι ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα αυτοκινήτου αναμένεται τώρα να ξεπεράσουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του 2023, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλότερες επενδύσεις για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τα αυξημένα αποθέματα για την εξασφάλιση του απαραίτητου εφοδιασμού των αγορών με οχήματα.

 

Επιπλέον, το BMW Group αναμένει υψηλότερες δαπάνες για τους προμηθευτές εξαιτίας του πληθωρισμού, με την εφοδιαστική αλυσίδα να συνεχίζει να δημιουργεί αντιξοότητες στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 

Η νέα πρόβλεψη βασίζεται στα ακόλουθα προκαταρκτικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και το δεύτερο τρίμηνο του 2023 αντίστοιχα:

 

  • Οι επιδόσεις του BMW Group απέδωσαν περιθώριο EBT 12,6% για τον Όμιλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, 11,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
  • Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ανήλθαν σε 1,2 εκατ. μονάδες το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς - αύξηση 4,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
  • Ο τομέας αυτοκινήτου πέτυχε περιθώριο EBIT 10,6% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και 9,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αυτό προκύπτει από τον βελτιωμένο όγκο πωλήσεων, το ισχυρό προϊοντικό μείγμα και την ευνοϊκή τιμολόγηση, παρά τις αρνητικές επιδράσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα υψηλότερα κόστη υλικών και εγγύησης.
  • Ο τομέας Financial Services δημιούργησε κέρδη προ φόρων ύψους 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 και 759 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο.
  • Η σταθερή κερδοφορία αποτέλεσε τη βάση για ελεύθερες ταμειακές ροές στον τομέα αυτοκινήτου  ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το δεύτερο τρίμηνο συνεισέφερε 1,2 δισ. ευρώ σε ελεύθερες ταμειακές ροές. Οι αντίξοες συνθήκες προέκυψαν από την αύξηση των αποθεμάτων για τη δημιουργία μιας σταθερή ροής προμήθειας οχημάτων καθώς και από το υψηλότερο κόστος των υλικών και των πρώτων υλών.

 

Τα πλήρη τριμηνιαία αποτελέσματα και οι προοπτικές θα δημοσιευθούν στην έκθεση του πρώτου εξαμήνου του 2023 στις 3 Αυγούστου 2023.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση