Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο.

+++ Στη σημαντικότερη έκθεση κινητικότητας στον κόσμο θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις στον μετασχηματισμό της εταιρείας και των μαρκών της. +++ Η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η κυκλική οικονομία στο επίκεντρο. +++ Παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Vision Neue Klasse. +++ Ο εκθεσιακός χώρος και το Open Space στο κέντρο της πόλης λειτουργούν ως πλατφόρμες εποικοδομητικού διαλόγου για το μέλλον της ατομικής κινητικότητας. +++ Οι μάρκες BMW, MINI και BMW Motorrad εκθέτουν τα νέα, ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους. +++

G30
·
G60
·
G70
·
G05
·
Παρουσιάσεις
·
Τεχνολογία
·
BMW i
·
iX5 Hydrogen
·
Europe
·
550e
·
Σειρά 5
·
BMW i7
·
Munich
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Sedan
·
BMW iX5
·
Electrification
·
530e
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Μόναχο. Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, το BMW Group θα παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του συνεχιζόμενου μετασχηματισμού του στους πολύ σημαντικούς τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας. Τα πιο πρόσφατα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα των μαρκών BMW, MINI και BMW Motorrad, καθώς και τα Vision Vehicles και τα πρωτότυπα που προορίζονται για την κινητικότητα του μέλλοντος, υπογραμμίζουν την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας. Στη χαραυγή μιας νέας εποχής στην ατομική κινητικότητα, το BMW Group πρόκειται να παρουσιάσει το τελευταίο του δημιούργημα, την BMW Vision Neue Klasse, που συγκεντρώνει την τεχνογνωσία ανάπτυξης του Ομίλου στους τρεις κρίσιμους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας για το μέλλον.

 

Η έκθεση IAA Mobility διοργανώνεται στο Μόναχο για δεύτερη φορά προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία στο BMW Group και τις μάρκες του για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου όσον αφορά το μέλλον της ατομικής κινητικότητας με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και με τους επισκέπτες της έκθεσης εκτός Μονάχου και άλλους ενδιαφερόμενους. Το IAA Mobility Summit στο εκθεσιακό κέντρο και το Open Space του BMW Group στην πλατεία Max-Joseph-Platz στην καρδιά του Μονάχου θα είναι οι κύριοι χώροι όπου η BMW, η MINI και η BMW Motorrad θα παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα στις 5 - 10 Σεπτεμβρίου 2023. Δίπλα στην BMW Vision Neue Klasse θα φιγουράρει η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύουν επίσης οι παγκόσμιες πρεμιέρες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper, του νέου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman και του BMW CE 02 eParkourer.

 

Ηλεκτροκίνηση, ψηφιοποίηση, κυκλικότητα – στο επίκεντρο του BMW Group .

Η παρουσία του BMW Group στην IAA Mobility 2023 κινείται σε δύο άξονες: από τη μία διαφαίνεται η αυστηρή προσήλωση της εταιρείας στην ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική κινητικότητα για το μέλλον, από την άλλη αποκαλύπτεται η πρόοδος που έχει συντελεστεί στους κόλπους του σε αυτούς τους τομείς. Η BMW Vision Neue Klasse πλαισιώνεται από νέα μοντέλα που εκπροσωπούν όλες τις μάρκες του Ομίλου, των οποίων τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, οι ψηφιακές καινοτομίες και η αποδοτική παραγωγή με λελογισμένη χρήση πόρων αντικατοπτρίζουν τη συνεχή εξέλιξη με ποικίλους τρόπους.

 

Τα νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να λανσάρει η BMW περιλαμβάνουν τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5. Η νέα BMW i7 Protection - το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό θωρακισμένο όχημα στην κατηγορία των πολυτελών sedan - κάνει επίσης το ντεμπούτο του στην IAA Mobility 2023.

 

Η MINI αποκαλύπτει για πρώτη φορά τα μέλη της νέας οικογένειας μοντέλων της με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες, με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman να παρουσιάζονται αμφότερα στο Open Space. Ένα νέο μοντέλο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αποτελεί το highlight της BMW Motorrad στην πλατεία Max-Joseph-Platz. Σχεδιασμένο ως ένα πρωτοποριακό compact eParkourer, το νέο BMW CE 02 δίνει νέα ώθηση στην αστική κινητικότητα.

 

Η ιδέα της κινητικότητας μηδενικών εκπομπών ρύπων προάγεται μέσα από τα εκθέματα.

Η IAA Mobility θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου. Το εκθεσιακό περίπτερο του BMW Group θα βρίσκεται στο Hall A2, με την παρουσίαση της BMW Vision Neue Klasse να σηματοδοτεί την έναρξη της διοργάνωσης. Η αμιγώς ηλεκτρική θωρακισμένη BMW i7 Protection θα κάνει επίσης την πρώτη της εμφάνιση στο IAA Mobility Summit.

 

Το IAA Mobility Summit, με την ονομασία ‘Experience Connected Mobility’, απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς επισκέπτες. Στα πλαίσια αυτού θα παρουσιαστούν οι τάσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες για τη μελλοντική κινητικότητα κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομιλιών, παρουσιάσεων και συζητήσεων. Ένα από τα κεντρικά θέματα είναι η χρήση του υδρογόνου ως πηγή ενέργειας για τα σημερινά και μελλοντικά οχήματα. Η BMW είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα με την ανάπτυξη και δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες ενός Sports Activity Vehicle με σύστημα κίνησης κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Η BMW iX5 Hydrogen εκτίθεται επίσης στο Summit.

 

Η κινητικότητα μηδενικών ρύπων είναι επίσης το κεντρικό θέμα στο Open Space με τα μοντέλα που περιμένουν τους επισκέπτες. Η BMW διαθέτει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε όλες τις σχετικές κατηγορίες μοντέλων. Η μάρκα παρουσιάζει στο κοινό ολόκληρη τη γκάμα της, από το compact Sports Activity Vehicle BMW iX1 μέχρι τις BMW i4 και BMW i5, την BMW iX και το πολυτελές sedan BMW i7.

 

Το Open Space στην πλατεία Max-Joseph-Platz θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Η είσοδος θα είναι δωρεάν. Επιπλέον, το BMW Welt θα συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της αυτοκίνησης κατά τη διάρκεια της IAA Mobility 2023. Τα τρέχοντα μοντέλα των BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad δίνουν το παρών εδώ, μαζί με τις τελευταίες συλλογές BMW και MINI Lifestyle. Επιπλέον, από τις 2 Σεπτεμβρίου 2023, η BMW Lifestyle μαζί με την BMW M GmbH θα λειτουργήσουν ένα pop-up κατάστημα ‘GOODS WITH FREUDE’ στο εμπορικό κέντρο Hofstatt, επί της οδού Sendlinger Straße 10. Το κατάστημα, που απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το Open Space, θα διαθέτει γνωστά προϊόντα lifestyle καθώς και τη νέα συλλογή BMW Lifestyle.

 

Παγκόσμια πρεμιέρα: η BMW Vision Neue Klasse .

Στην IAA Mobility 2023, το BMW Group προσφέρει στους επισκέπτες μια πρώτη γεύση της Neue Klasse, της μελλοντικής γενιάς μοντέλων της BMW. Η BMW Vision Neue Klasse συνδυάζει καινοτομίες από τους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της ψηφιοποίησης και της κυκλικότητας με το χαρακτηριστικό στυλ της BMW. Το Vision Vehicle προάγει το σχεδιασμό, τον έλεγχο, τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα σε άλλο επίπεδο, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στο δρόμο.

 

Κατά τη διάρκεια της IAA Mobility 2023, η BMW Vision Neue Klasse θα δώσει το παρών τόσο στο Summit όσο και στο Open Space. Το νέο Vision Vehicle ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες καινοτομίες που υιοθετεί το BMW Group σε βασικούς τομείς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ως εκ τούτου, βασίζεται στα BMW i Vision Circular και BMW i Vision Dee - τα οποία έχουν ήδη αναδείξει την τεχνογνωσία του BMW Group στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της ψηφιοποίησης - και συνδυάζει τις ιδιότητές τους με νέες εξελίξεις σε επίπεδο εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης, εμπειρίας χρήστη και τεχνολογίας κίνησης και μπαταριών.

 

Παγκόσμια πρεμιέρα: οι plug - in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 Sedan .

Εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική BMW i5, θα αποκαλυφθούν δύο ακόμη παραλλαγές μοντέλων με συστήματα ηλεκτροκίνησης στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Ήδη από την άνοιξη του 2024, δύο μοντέλα με προηγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία θα προστεθούν στη γκάμα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Οι εξακύλινδροι και τετρακύλινδροι εν σειρά βενζινοκινητήρες τους από τη νέα γενιά αρθρωτών μονάδων Efficient Dynamics θα συνδυάζονται ο καθένας με την πιο σύγχρονη τεχνολογία BMW eDrive για plug-in υβριδικά συστήματα. Ο συνδυασμός αυτός θα αποφέρει μια αξιοσημείωτη αύξηση της ισχύος, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα και την ηλεκτρική αυτονομία σε σχέση με την απερχόμενη γενιά μοντέλων.

 

Ο ηλεκτροκινητήρας που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το νέο plug-in υβριδικό σύστημα ενσωματώνεται στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος του. Η ενσωματωμένη αυτή μονάδα συνεισφέρει έως και 145 kW/197 hp στη μέγιστη συνδυασμένη ισχύ των 360 kW/489 hp στην περίπτωση της νέας BMW 550e xDrive Sedan (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 1,1 - 0,8 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 22,5 - 20,1 kWh/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 24 - 19 g/km στον κύκλο WLTP, προσωρινά στοιχεία) και 220 kW/299 hp για τη νέα BMW 530e Sedan (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,8 - 0,6 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 21,4 - 18,9 kWh/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 19 - 14 g/km στον κύκλο WLTP, προσωρινά στοιχεία).

 

Μια καινοτομία που κατοχυρώθηκε από την BMW χρησιμοποιήθηκε για τη βελτίωση της απόδοσης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα στα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα: ένα σύστημα pre-gearing επιτρέπει την αύξηση της ονομαστικής ροπής των 280 Nm σε πραγματική ροπή έως και 450 Nm στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα. Επομένως, ο συμπαγής ηλεκτροκινητήρας είναι σε θέση να αυξήσει τη ροπή σε επίπεδο που κανονικά θα ήταν εφικτό μόνο με τη χρήση μιας μεγαλύτερης μονάδας, γεγονός που γίνεται αισθητό τόσο κατά την επιτάχυνση από στάση όσο και εν κινήσει. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει πλέον τα 79 - 90 km (WLTP) για τη νέα BMW 550e xDrive Sedan και τα 87 - 101 km (WLTP) για τη νέα BMW 530e Sedan.

 

Η τοποθέτηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής τάσης στο κάτω μέρος του αμαξώματος είναι επωφελής τόσο για το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου όσο και για τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, ο οποίος φτάνει συνολικά στα 520 λίτρα στα plug-in υβριδικά μοντέλα - αντίστοιχος με αυτόν που προσφέρουν οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ωφέλιμη ενέργεια που παρέχει η μπαταρία υψηλής τάσης έχει ανέβει στις 19,4 kWh. Παράλληλα, η μέγιστη ισχύς φόρτισης έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και ανέρχεται πλέον στα 7,4 kW, επιτρέποντας την πλήρη επαναφόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης από 0 στο 100% σε 3 ώρες. Όταν συνδέεται σε συμβατική οικιακή πρίζα, η πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 9,8 ώρες.Παγκόσμια πρεμιέρα: η
BMW i 7 Protection .

Η BMW παρουσιάζει στην έκθεση IAA Mobility 2023 μια νέα γενιά θωρακισμένων οχημάτων  στην κατηγορία των πολυτελών sedan. Η νέα BMW i7 Protection (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον κύκλο WLTP: 30,0 kWh/100 km, προσωρινή τιμή) είναι απολύτως μοναδική σε αυτή την κατηγορία, καθώς πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο θωρακισμένο sedan στον κόσμο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Διαθέτοντας δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, πληροί όλες τις απαιτήσεις προστασίας της κατηγορίας VR9 χωρίς περιορισμούς, όπως και η νέα BMW Σειρά 7 Protection με κινητήρα εσωτερικής καύσης (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου στον κύκλο WLTP: 15,6 l/100 km, εκπομπές CO2: 355 g/km, προκαταρκτικά στοιχεία).

 

Και τα δύο μοντέλα συνδυάζουν την ολοκληρωμένη φιλοσοφία προστασίας που ενσωματώθηκε στην εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 7 με εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας, προηγμένα χαρακτηριστικά εξοπλισμού και την ασυναγώνιστη δυναμική ικανότητα για την οποία φημίζεται η BMW. Η φιλοσοφία επικεντρώνεται γύρω από το νέο και μοναδικό BMW Protection Core, το οποίο σχηματίζει μία αυτοφερόμενη δομή αμαξώματος από θωρακισμένο ατσάλι. Αυτό συνδυάζεται στη συνέχεια με χαρακτηριστικά όπως πρόσθετη θωράκιση για το κάτω μέρος του αμαξώματος και την οροφή, καθώς και θωρακισμένα τζάμια. Το αποτέλεσμα είναι η εξατομικευμένη προστασία από επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά για άτομα που αποτελούν στόχο επίθεσης. Το γυαλί στα νέα οχήματα προστασίας πληροί ακόμη και τις απαιτήσεις για την υψηλότερη κατηγορία προστασίας για πολιτικά οχήματα, VPAM 10.

 

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 Protection είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον κάθε άξονα. Μαζί παράγουν συνδυασμένη ισχύ 400 kW/544 hp και μέγιστη συνδυασμένη ροπή 745 Nm και δημιουργούν ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης. Η νέα BMW i7 Protection επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 9,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h. Η άμεση και καλά συντονισμένη παροχή  ισχύος από τους δύο κινητήρες εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση και κατευθυντική ευστάθεια, ακόμα και σε συνθήκες απαιτητικής οδήγησης, όπως σε μία καταδίωξη.

 

Έχοντας ρυθμιστεί και βελτιστοποιηθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, η τεχνολογία του πλαισίου λαμβάνει επίσης υπόψη το πρόσθετο βάρος της θωράκισής του, με αποτέλεσμα αξιόπιστες επιδόσεις σε κάθε περίσταση. Ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο για την κατηγορία αυτή είναι η ενσωμάτωση του Integral Active Steering στον βασικό εξοπλισμό. Αυτό μειώνει τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου, αυξάνει την ευελιξία στις στροφές με υψηλή ταχύτητα και βελτιώνει την οδηγική άνεση για τους πίσω επιβάτες. Οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών αποτελούν ένα ακόμη χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει. Τα ελαστικά PAX που επίσης ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να συνεχίσει το ταξίδι του με ταχύτητα έως και 80 km/h ακόμη και σε περίπτωση πλήρους απώλειας πίεσης.

 

Διαθέτει την τελευταία γενιά του BMW iDrive που βασίζεται στο BMW Operating System 8.5 και συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη BMW Curved Display. Το σύστημα είναι διαισθητικό στη χρήση και λειτουργεί με τρόπο οικείο στους οδηγούς της BMW. Οι ειδικές λειτουργίες που σχετίζονται με την προστασία των επιβατών ελέγχονται επίσης μέσω του BMW iDrive. Τα νέα θωρακισμένα οχήματα μπορούν επίσης να προσδιοριστούν με ακρίβεια για κάθε χρήση ως προς το επίπεδο εξοπλισμού τους με στοιχεία όπως σύστημα παροχής φρέσκου αέρα και πυρόσβεσης, φάρους που αναβοσβήνουν, πομποδέκτες και ιστούς για την τοποθέτηση σημαίας στην περίπτωση που το αυτοκίνητο βρίσκεται σε επίσημη αποστολή, καθώς και άλλες ειδικές επιλογές ανάλογα με τον πελάτη.

 

Πρωτοποριακή: BMW iX 5  Hydrogen .

Η BMW iX5 Hydrogen που παρουσιάζεται στην IAA Mobility 2023 αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ισχυρής καινοτόμου δύναμης της εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας κίνησης. Μια πιλοτική σειρά αντιτύπων του Sports Activity Vehicle με σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, που αναπτύχθηκε με βάση την τρέχουσα BMW X5, έχουν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία για λόγους επίδειξης και δοκιμών με διάφορα target groups σε όλο τον κόσμο. Αυτό επιτρέπει σε επιλεγμένες ομάδες που δεν έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της BMW iX5 Hydrogen και να αποκτήσουν για πρώτη φορά μια άμεση εικόνα των χαρακτηριστικών του.

 

Η BMW iX5 Hydrogen είναι εξοπλισμένη με την τελευταία, πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Η εξαιρετικά ενσωματωμένη μονάδα κίνησης στον πίσω άξονα αντλεί την ενέργειά της από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης με τεχνολογία ιόντων λιθίου, η οποία αναπτύχθηκε ειδικά για το όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου και παράγει μέγιστη ισχύ 295 kW/401 hp. Ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί επίσης ως γεννήτρια που τροφοδοτεί ενέργεια πίσω στην μπαταρία υψηλής απόδοσης κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα.

 

Οι δύο δεξαμενές υδρογόνου από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) έχουν συνολική χωρητικότητα 6 kg (πλήρωση εντός 3 - 4  λεπτών), σε αέρια μορφή, με πίεση 700 bar. Στο σύστημα κυψελών καυσίμου λαμβάνει χώρα μια χημική αντίδραση μεταξύ του υδρογόνου και του οξυγόνου του αέρα, μέσω της οποίας παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Η BMW iX5 Hydrogen επιτυγχάνει αυτονομία 504 χιλιομέτρων (WLTP) χωρίς ανεφοδιασμό. Το υδρογονοκίνητο SAV ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 180 km/h.

 

Η BMW iX5 Hydrogen συνδυάζει ικανότητες για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και σύντομες στάσεις για ανεφοδιασμό με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και το δυναμικό χαρακτήρα μιας BMW. Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου δύναται – εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις - να αποτελέσει έναν επιπλέον πυλώνα στο μελλοντικό χαρτοφυλάκιο συστημάτων κίνησης του BMW Group. Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου μετασχηματισμού του, το BMW Group ακολουθεί μια προσέγγιση που υποστηρίζει όλες τις τεχνολογίες συστημάτων κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προετοιμάζεται για τις διαφορετικές απαιτήσεις των πελατών, τα πρότυπα υποδομής και τα πολιτικά και ρυθμιστικά πλαίσια στις διάφορες περιοχές του κόσμου. Αυτός ο βαθμός ευελιξίας επιτρέπει στο BMW Group να αντιδρά ταχύτατα στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των αγορών σε όλες τις καταστάσεις και να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες τις κατάλληλες προτάσεις μοντέλων ανά πάσα στιγμή.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2022 ήταν 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 142,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 149.475 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 550e xDrive Sedan: fuel consumption combined: 1.1 – 0.8 l/100 km [256.8 – 353.1 mpg imp]; electric power consumption combined: 22.5 – 20.1 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 24 – 19 g/km in WLTP cycle, provisional figures 

 

BMW 530e Sedan: fuel consumption combined: 0.8 – 0.6 l/100 km [353.1 – 470.8 mpg imp]; electric power consumption combined: 21.4 – 18.9 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 19 – 14 g/km in WLTP cycle, provisional figures 

 

BMW i7 Protection: electric power consumption combined in WLTP cycle: 30.0 kWh/100 km, provisional figure

 

BMW 7 Series Protection: fuel consumption combined in WLTP cycle: 14.6 l/100 km [19.3 mpg imp]; CO2 emissions: 328 g/km, provisional figures 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση