Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Μινιμαλιστικό all-rounder: Το νέο MINI Countryman.

Μεγαλύτερο σε ύψος και μήκος κατά έξι και δεκατρία εκατοστά αντίστοιχα, το νέο MINI Countryman είναι αισθητά μεγαλύτερο συγκρινόμενο με τον προκάτοχό του. Με φαρδύτερους θόλους τροχών, χαρισματικό χαρακτήρα και σύγχρονη μινιμαλιστική σχεδίαση με καθαρές επιφάνειες, το αυτοκίνητο κάνει τώρα ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Μόναχο. Στο εσωτερικό, το στιβαρό, περιπετειώδες μοντέλο της MINI προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους, άνεση και ασφάλεια, ακόμα και εκτός ασφάλτου χάρη στην τετρακίνηση. Τα νέα MINI Experience Modes και τα περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του MINI Intelligent Personal Assistant το οποίο ελέγχεται μέσω φωνητικών εντολών κάνουν τις αποδράσεις με το νέο MINI Countryman ακόμα πιο άνετες και διασκεδαστικές. Σε αυτό συμβάλλει και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας με δύο επίπεδα ισχύος. Καθώς είναι το πρώτο MINI που κατασκευάζεται στη Γερμανία, το μοντέλο ανοίγει επίσης νέους δρόμους όσον αφορά την παραγωγή.

 

Με μήκος 4.433 mm, πλάτος 1.843 mm και ύψος 1.656 mm, το MINI Countryman είναι ταυτόχρονα ένα κομψό all-rounder και ο καθημερινός σας σύντροφος προσφέροντας άφθονους χώρους. Η αύξηση του μεταξονίου στα 2.692 mm συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της άνεσης. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman διατίθεται σε δύο επίπεδα απόδοσης: Ως MINI Countryman E με ισχύ 150 kW/204 hp και ροπή 250 Nm, έχει αυτονομία 462 km. Το MINI Countryman SE ALL4 με 230 kW/313 hp και 494 Nm προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία 433 km.*

 

Στην ηλεκτρική τρίτη γενιά του, το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας MINI, συνεχίζει το ταξίδι της μάρκας στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το συμπαγές crossover μοντέλο βρίσκεται σε τροχιά επιτυχίας από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το 2010, διαθέτοντας πέντε πόρτες και - για πρώτη φορά σε μοντέλο MINI εκείνη την εποχή - μήκος πάνω από τέσσερα μέτρα. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι η προαιρετική τετρακίνηση αυτού του πανίσχυρου λάτρη της περιπέτειας εξασφαλίζει ασφαλή και αχαλίνωτη διασκεδαστική οδήγηση - ακόμη και σε διαδρομές εκτός της πεπατημένης.

 

«Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman, το μεγαλύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας MINI, εισάγει τη μάρκα στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων. Το πρώτο MINI που θα κατασκευάζεται στη Γερμανία προσφέρει επίσης το υψηλότερο δυνατό επίπεδο περιβαλλοντικής συμβατότητας στην παραγωγή. Η ευελιξία του και το ισχυρό σύστημα ηλεκτροκίνησης το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για την πόλη αλλά και για πιο μακρινές περιπέτειες», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

 

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα MINI : Charismatic Simplicity .

Η σχεδίαση της νέας γενιάς μοντέλων MINI είναι μοντέρνα, ψηφιακή και ξεκάθαρη. Με τη νέα οικογένεια MINI, η μάρκα μεταφέρει τη διασκέδαση της οδήγησης, την εμπειρία χρήστη και την υπεύθυνη συμπεριφορά σε μια νέα εποχή. Αυτή η ολοκληρωμένη μεταμόρφωση καθώς η μάρκα οδεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030 αντικατοπτρίζεται στην αυθεντική σχεδίαση των νέων μοντέλων, συνδυάζοντας την τεχνολογία του μέλλοντος με τις στοιχειώδεις αρχές της σχεδίασης αμαξώματος και τις καταβολές της μάρκας. Με αυτόν τον τρόπο, τονίζεται ο αστικός χαρακτήρας της MINI μαζί με την απόλυτη χαρά της καινοτομίας.

 

«Το νέο MINI Countryman είναι το όχημά μας για όλη την οικογένεια. Στην πιο πρόσφατη γενιά του, δεν έχει μεγαλώσει μόνο σε ύψος, μήκος και εσωτερικό - έχει επίσης βελτιωθεί αισθητά σε χαρακτήρα, εμφάνιση και εμπειρία. Είναι τώρα ακόμη πιο σύγχρονο, πιο ευρύχωρο και πιο σταθερό. Η προσωπικότητά του στο εμπρός μέρος αντανακλάται τόσο στις πιο ευθυτενείς αναλογίες του όσο και στον κατακόρυφο προσανατολισμό της σχεδιαστικής γλώσσας. Ο στιβαρός και ακλόνητος χαρακτήρας του είναι επίσης άμεσα αναγνωρίσιμος από την πιο χαρακτηριστική γρίλια του ψυγείου, τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και το σμιλεμένο καπό του», δηλώνει ο Oliver Heilmer, επικεφαλής του τμήματος MINI Design.

 

Η εξωτερική σχεδίαση: εκφραστικός μινιμαλισμός με χαρακτήρα.

Με την ευθυτενή και μινιμαλιστική σιλουέτα του, το νέο MINI Countryman ενσαρκώνει το περιπετειώδες πνεύμα, την ευελιξία και την αξιοπιστία ενός compact crossover. Ο εκφραστικός off-road χαρακτήρας του καθορίζεται από τις τυπικές αναλογίες MINI, διασφαλίζοντας ότι το νέο MINI Countryman έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα. Οι κοντοί πρόβολοι, το κοντό καπό και το μακρύ μεταξόνιο με τους μεγάλους τροχούς συνδυάζουν τα κλαστικά σχεδιαστικά στοιχεία MINI με ένα αθλητικά ώριμο αμάξωμα.

 

Επιπλέον, η νέα και βελτιωμένη σε επίπεδο αεροδυναμικής σχεδίαση του MINI Countryman συμβάλει στη βελτίωση της κατανάλωσης, κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας cd 0,26 για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman είναι πραγματικά εντυπωσιακός – έναντι 0,31 του προηγούμενου μοντέλου. Έτσι το επόμενης γενιάς crossover μοντέλο της MINI επιτυγχάνει στο συγκεκριμένο τομέα τη βέλτιστη απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, υιοθετώντας έξυπνη σχεδίαση με ελάχιστο αποτύπωμα.

 

Η μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση υποστηρίζεται από καθαρές επιφάνειες και μία ελαφρώς κυρτή οροφή που μεταβαίνει απρόσκοπτα στη νέα κολόνα C, η οποία διαθέτει σχήμα ανάλογο της έκδοσης αποτελώντας έτσι ένα ιδιαίτερα ορατό στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ των μοντέλων, των επιλογών εξοπλισμού και των επακόλουθων παραλλαγών. Η σχεδίαση της κολώνας C εξαρτάται επομένως από την επιλογή εξοπλισμού προσδίδοντας σε κάθε παραλλαγή το δικό της χαρακτήρα. Τα γραφικά και τα λογότυπα είναι μινιμαλιστικά, δένουν αρμονικά με το ανάγλυφο και είναι ασορτί με το χρώμα αντίθεσης της επιλεγμένης οροφής. Στοιχείο της εξωτερικής σχεδίασης είναι και οι περιμετρικές επενδύσεις σε μαύρο χρώμα.

 

Καθώς οι σχεδιαστές αποφάσισαν υπέρ μιας απέριττης εμφάνισης, τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του MINI, όπως ο οπτικός διαχωρισμός του αμαξώματος σε τρία μέρη και η μεγάλη επιφάνεια των παραθύρων περιμετρικά του, σε συνδυασμό με την οροφή που δημιουργεί αντίθεση έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο, επιτρέποντας στη νέα σχεδιαστική γλώσσα να αναπτύξει μια ισχυρή παρουσία.

 

Προβολείς MINI LED με Signature Modes : εντυπωσιακή λάμψη με εξατομικευμένες λειτουργίες φωτισμού.

Το εμπρός τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman καθορίζεται από το εκφραστικό περίγραμμα της νέας οκταγωνικής μάσκας. Ένας ιδιαίτερα μικρός αισθητήρας ραντάρ είναι ενσωματωμένος στην επιφάνειά της προκειμένου να υποστηρίξει την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

 

Στη νέα γενιά του μοντέλου, το MINI Countryman είναι το πρώτο όχημα με συστήματα υποβοήθησης επιπέδου 2 που επιτρέπουν την ημιαυτόνομη οδήγηση. Ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εμπρός μέρος του οχήματος διαφέρουν ανάλογα με το επιλεγμένο επίπεδο εξοπλισμού. Για παράδειγμα, η έκδοση Favoured επιστρατεύει το απαστράπτον χρώμα Vibrant Silver για τις εξωτερικές λεπτομέρειες.

 

Τα στοιχεία των φώτων ημέρας των προβολέων LED υποστηρίζουν αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση με φρέσκια λάμψη χάρη στις μοναδικές φωτεινές υπογραφές. Προαιρετικά, τα στοιχεία των φώτων ημέρας μπορούν να αλλάξουν και να δημιουργήσουν τρεις φωτεινές υπογραφές στα εμπρός και πίσω φώτα LED, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε οχήματος. Επιπλέον, όλες οι λειτουργίες φωτισμού ξεκινούν και τελειώνουν με ένα ειδικά συντονισμένο animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού. Αυτή η αλληλεπίδραση με το MINI αυξάνει την προσμονή για το αυτοκίνητο ακόμα και πριν ξεκινήσετε.

 

Αυθεντική σχεδίαση για μία ισχυρή παρουσία και αυξημένη δυναμική απόδοση.

Όπως σε όλο το αμάξωμα έτσι και στο πλαίσιο των εμπρός προβολέων δεν υπάρχουν στοιχεία χρωμίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το εμπρός τμήμα να διαθέτει μια εστιασμένη έκφραση. Σε συνδυασμό με το κυρτό καπό, το ελαφρώς φαρδύτερο μετατρόχιο και το υπερυψωμένο αμάξωμα, το πιο ευέλικτο MINI ξεχειλίζει από στιβαρότητα.

 

Σε προφίλ όψη, το νέο MINI Countryman αποπνέει δυναμισμό μέσα από μία μινιμαλιστική εμφάνιση. Οι περιμετρικές επενδύσεις σε μαύρο χρώμα είναι στενότερες από του προκατόχου του. Η χαρακτηριστική σχεδίαση της κολόνας C υποστηρίζει τη γραμμή οροφής στο πίσω μέρος του οχήματος, δείχνοντάς την ταυτόχρονα πιο κοντή. Αυτό κάνει ολόκληρο το αμάξωμα να φαίνεται πιο ευθυτενές, τονίζοντας τον χαρακτήρα του νέου MINI Countryman. Οι ζάντες με διάμετρο έως και 20 ίντσες είναι διαθέσιμες σε διάφορα σχέδια προσθέτοντας στιβαρότητα. Πλέον, η σχεδίαση εστιάζει πολύ περισσότερο στο χρώμα του αμαξώματος με έμφαση στην κομψότητα.

 

Ως αποτέλεσμα της νέας αισθητικής του MINI, το πίσω τμήμα αποπνέει μία σχεδιαστική συνοχή με τις καθαρές επιφάνειες και τα χωνευτά πίσω φώτα. Εδώ, η κάθετη διάταξή τους παραπέμπει στα κλασικά φώτα MINI πλαισιώνοντας το μεγάλο κεντρικό τμήμα του πίσω μέρους του οχήματος. Η εν λόγω σχεδίαση τονίζει το μεγαλύτερο πλάτος του νέου MINI Countryman, ενώ ταυτόχρονα δίνει στο αμάξωμα μια ιδιαίτερα ποιοτική και ευθυτενή εμφάνιση. Όπως συμβαίνει με τους εμπρός προβολείς, έτσι και τα πίσω φώτα μπορούν να αναδεικνύουν ορισμένα χαρακτηριστικά του οχήματος μέσω διαφορετικών λειτουργιών τους. Οι έντονοι ώμοι ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση του νέου MINI Countryman. Το πίσω μέρος στενεύει κάτω από την επιγραφή του μοντέλου, με αποτέλεσμα να χωρίζεται οπτικά σε δύο τμήματα. Το κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα τονίζει το στιβαρό στήσιμο του οχήματος, ενώ οι γενναιόδωρες επιφάνειες στο άνω τμήμα κάνουν το όχημα να δείχνει πιο ελαφρύ.

 

Τέσσερις ανεξάρτητες εκδόσεις και νέα χρώματα οροφής.

Η νέα απόχρωση Vibrant Silver διευρύνει τη γκάμα των χαρακτηριστικών οροφών με χρωματική αντίθεση του MINI Countryman. Επιπλέον, το μοντέλο διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η έκδοση Essential αποπνέει μέγιστη καθαρότητα με μία απέριττη συνολική εμφάνιση, τονίζοντας ορισμένα λειτουργικά στοιχεία, όπως το λογότυπο στο νέο χρώμα Vibrant Silver. Η νέα γκάμα των εξωτερικών χρωμάτων υπογραμμίζει το μοντέρνο χαρακτήρα του νέου MINI και προσδίδει μία θετική αύρα με φωτεινούς τόνους όπως το Indigo Sunset Blue.

 

Ενώ η έκδοση Classic αφορά κυρίως το εσωτερικό, η Favoured διαθέτει ιδιαίτερα εμφατικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό. Αυτή η έκδοση, για παράδειγμα, προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του νέου χρώματος Vibrant Silver για την οροφή σε αρμονία με την εμπρός μάσκα που δημιουργεί αντίθεση.

 

Από την άλλη, η έκδοση John Cooper Works δίνει μέγιστη έμφαση στη σπορ αίσθηση του MINI Countryman με μια ξεχωριστή σχεδίαση εμπρός και πίσω. Το πλαίσιο της μάσκας και το λογότυπο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα υπογραμμίζουν τη δυναμική συνολική εμφάνιση, μαζί με τις ειδικές για το μοντέλο λωρίδες σε κόκκινο και μαύρο. Μία οροφή με αντίθεση σε Chili Red - εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό - μαζί με την εντυπωσιακή κολόνα C στον ίδιο χρωματισμό και ένα εντυπωσιακό λογότυπο JCW προαιρετικά τονίζουν τον γνώριμο δυναμικό χαρακτήρα των μοντέλων MINI στο δρόμο.

 

Το εσωτερικό: γενναιόδωρο, ψηφιακό, εμβυθιστικό και φιλόξενο.

Το ταμπλό του νέου MINI Countryman στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης: όλο το σχετικό περιεχόμενο προβάλλεται στο προαιρετικό head-up display. Αυτή η αναγωγή στα ουσιώδη βελτιώνει την ορατότητα προς τα εμπρός, διαμορφώνοντας το ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνα σχεδιασμένα, υψηλής ποιότητας εξαρτήματα.

 

Όπως στο νέο MINI Cooper, το μεγάλο σε μέγεθος κυρτό ταμπλό στις εκδόσεις Classic, Favoured και JCW υιοθετεί για πρώτη φορά υφασμάτινες επιφάνειες. Τα ζεστά και ευχάριστα υλικά συνθέτουν ένα νέο και οικείο περιβάλλον για το MINI Countryman με έμφαση στον παράγοντα ευεξίας. Μια ειδική τεχνική πλέξης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της πρακτικής και ευέλικτης δομής του δίχρωμου υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Ολόκληρο το εσωτερικό χωρίζεται σε ένα άνω και ένα κάτω τμήμα κατά μήκος μιας οριζόντιας γραμμής που βρίσκεται κάτω από το νέο στρογγυλό όργανο. Πάνω από αυτό, όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι αεραγωγοί και οι χειρολαβές των θυρών, έχουν κάθετο προσανατολισμό, τονίζοντας τον χαρακτήρα του οχήματος, και στο εσωτερικό.

 

Τα καθαρά σχήματα στο cockpit και ο αυξημένος χώρος στα εμπρός καθίσματα χαρίζουν στο εσωτερικό μια μοντέρνα, ευάερη αίσθηση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν αισθητά βελτιωμένη άνεση στο νέο MINI Countryman, με σχεδόν τρία εκατοστά επιπλέον πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Το πλάτος για τους ώμους των επιβατών στα πίσω καθίσματα έχει επίσης αυξηθεί κατά 2,5 εκατοστά.

 

Η προαιρετική πανοραμική ηλιοροφή κάνει το εσωτερικό ιδιαίτερα φωτεινό και φιλικό, με το εμπρός μισό τμήμα της να μπορεί να ανοίξει. Τα σπορ καθίσματα διατίθενται σε βασική έκδοση και σε έκδοση JCW, καθώς και με προαιρετική ηλεκτρική ρύθμιση με λειτουργία μνήμης. Προαιρετικά, η λειτουργία μασάζ μπορεί να προσφέρει πρόσθετη χαλάρωση. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, το φαρδύ, ρυθμιζόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο αυξάνει την άνεση.

 

Το πίσω τμήμα είναι λιτό αλλά και ευρύχωρο. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Έτσι επιτυγχάνεται είτε εξαιρετική ευρυχωρία στην περιοχή των ποδιών ή πρόσθετη χωρητικότητα στο χώρο αποσκευών.

 

Η πλάτη των τριών πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται επίσης μεμονωμένα σε έξι θέσεις και σε γωνία έως και 12 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι το κάθισμα δύναται να προσφέρει είτε τη δυνατότητα ανάκλισης είτε την υποστήριξη μιας όρθιας θέσης φιλοξενίας των πίσω επιβατών. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450 λίτρα. Ένας πρόσθετος χώρος στο δάπεδο παρέχει βολικό χώρο για τα αξεσουάρ φόρτισης του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman. Ο προαιρετικός κοτσαδόρος προσφέρει ένα επιπλέον πλεονέκτημα πρακτικότητας καθώς έχει ηλεκτρικό μηχανισμό αναδίπλωσης. Η ικανότητα ρυμούλκησης είναι έως και 1.200 kg.

 

MINI Interaction Unit : Η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED σηματοδοτεί ένα τεράστιο άλμα στην ψηφιακή εποχή.

Η κεντρική οθόνη OLED θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς με την υψηλή της ανάλυση και, για πρώτη φορά, το στρογγυλό σχήμα της. Όπως και το στρογγυλό όργανο του προηγούμενου μοντέλου, η νέα κεντρική οθόνη αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της καμπίνας με μία εντελώς νέα αίσθηση και ευέλικτες λειτουργίες. Ως πίνακας οργάνων, το MINI Interaction Unit αποτελεί κέντρο εμπειρίας και άνεσης. Χάρη στο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά με αφή ή με φωνητικό έλεγχο. Η οθόνη στο ανασχεδιασμένο cockpit έχει μετακινηθεί πιο κοντά στους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων, για καλύτερη πρόσβαση. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης αφής, η οποία διαθέτει υψηλής ποιότητας γυάλινο περίγραμμα, έχει αυξηθεί στα 240 mm. Η λογική λειτουργίας της θυμίζει τα γνωστά πρότυπα των smartphones.

 

Η μοντέρνα γραφική αναπαράσταση του περιεχομένου επικεντρώνεται στα ουσιώδη. Η επάνω περιοχή περιέχει σχετικές πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το όχημα, όπως η ταχύτητα κίνησης και η κατάσταση της μπαταρίας. Όταν πατηθεί η ένδειξη ταχύτητας, εμφανίζεται μια μεγάλη, εντυπωσιακή ένδειξη που απεικονίζει ένα ταχύμετρο πλήρους μεγέθους που εστιάζει ξεκάθαρα στην οδήγηση. Στο μενού Home, τα άλλα widgets εμφανίζονται σε προβολή μικρογραφιών αριστερά και δεξιά της τρέχουσας λειτουργίας του μενού. Αυτά μπορούν να εμφανίζονται και να επιλέγονται σύροντάς τα οριζόντια προς το κέντρο. Στην κάτω περιοχή της οθόνης OLED, τα στοιχεία του μενού Navigation, Media, Phone και Climate) μπορούν να επιλεγούν απευθείας ανά πάσα στιγμή. Όλες οι άλλες λειτουργίες είναι προσβάσιμες μέσω του μενού όπως σε ένα smartphone. Η οθόνη επιστρέφει στην προεπιλεγμένη ρύθμιση μέσω του πλήκτρου Home.

 

Συναισθηματικά MINI Experience Modes : για εμβυθιστικές οδηγικές εμπειρίες.

Τα προαιρετικά MINI Experience Modes επεκτείνουν την εμπειρία στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας μια μονάδα προβολέα πίσω από το στρογγυλό όργανο. Έτσι, το ταμπλό φωτίζεται με διαφορετικά μοτίβα και χρώματα μέσω ειδικών φωτεινών γραφικών, ανάλογα με το επιλεγμένο Experience Mode. Τα χρώματα του ατμοσφαιρικού φωτισμού σε όλο το όχημα βασίζονται στα προβαλλόμενα φωτεινά μοτίβα. Σε συνδυασμό με τα νέα MINI Driving Sounds στο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman και τα ειδικά γραφικά στοιχεία στην οθόνη OLED, οι φίλοι της μάρκας μπορούν να βιώσουν μία εντελώς διαφορετική εμπειρία στο εσωτερικό του νέου MINI Countryman.

 

Η εμβυθιστική εμπειρία χρήστη προσθέτει εντελώς νέες επιλογές εξατομίκευσης για το νέο MINI Countryman. Στο Personal Mode, για παράδειγμα, μια επιλεγμένη εικόνα μπορεί να οριστεί ως φόντο της οθόνης μέσω της εφαρμογής MINI App. Τα κυρίαρχα χρώματα της εικόνας επεκτείνονται στη συνέχεια στις υφασμάτινες επιφάνειες του ταμπλό μέσω ενός ψηφιακού επιλογέα χρωμάτων. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός κάτω από το ταμπλό και στον καθρέφτη της πόρτας έχει επίσης ασορτί χρωματικό κώδικα.

 

Τα ειδικά σχεδιασμένα δυναμικά φόντα χαρίζουν στα διαφορετικά MINI Experience Modes μία ιδιαίτερα ζωηρή εμφάνιση. Οι διάφορες επιλογές των modes υποστηρίζονται από διακριτικές κινήσεις του φωτός χωρίς να αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Κάθε mode καθιστά κάθε ‘Mode App’, που αντικατοπτρίζεται στην οθόνη και στο υπόλοιπο περιβάλλον, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο Go-Kart Mode, για παράδειγμα, υπάρχει μια δυναμική εστίαση στο αγωνιστικό DNA της MINI. Η οθόνη και το εσωτερικό στο σύνολό του υιοθετούν το ανθρακί και κόκκινο χρώμα, ενώ ειδικές αναλογικές ενδείξεις που αφορούν τη δυναμική οδήγηση συμπληρώνουν αυτό το MINI Experience Mode, το οποίο αντλεί έμπνευση από το John Cooper Works. Στο Vivid Mode ο ατμοσφαιρικός φωτισμός βασίζεται στα χρώματα του εξωφύλλου του άλμπουμ της μουσικής που παίζει εκείνη τη στιγμή. Τα Core Mode, Green Mode, Timeless Mode, Balance Mode και Personal Mode είναι επίσης διαθέσιμα για επιλογή ανάλογα με τη διάθεση και τις προσωπικές ανάγκες. Το Trail Μode, το οποίο εστιάζει στην επιθυμία του οδηγού να εξερευνά, είναι μοναδικό για το MINI Countryman.

 

Επανασχεδιασμένη μπάρα διακοπτών: αναμφισβήτητα MINI .

Κάτω από το ταμπλό, η σχεδίαση του MINI Countryman είναι ιδιαίτερα προσεγμένη σε εμφάνιση και επηρεασμένη από την παράδοση της μάρκας. Η νέας σχεδίασης μπάρα διακοπτών εξασφαλίζει ότι οι διάφορες λειτουργίες πραγματοποιούνται μέσω πέντε διαφορετικών επιλογών. Αυτό επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες (χειρόφρενο, επιλογέας ταχυτήτων, πλήκτρο start/stop, εναλλαγή experience modes, έλεγχος έντασης ήχου). Ταυτόχρονα, εξαλείφεται η ανάγκη ύπαρξης επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται περισσότερος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα.

 

Εκτός από τις μεγαλύτερες ποτηροθήκες, το ταμπλό περιλαμβάνει επίσης έναν μεγάλο ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη μπάρα διακοπτών ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κινητά τηλέφωνα σε θέση εύκολης πρόσβασης και ταυτόχρονα να τα φορτίζει. Από την έκδοση Favoured και πάνω διατίθεται επίσης ένα κουτί αποθήκευσης με ασορτί πλεκτό κάλυμμα ως στάνταρ εξοπλισμός.

 

Τέσσερις εκδόσεις νέας σχεδίασης για ξεχωριστή εμφάνιση.

Η νέα σύγχρονη φιλοσοφία χρωμάτων και υλικών είναι επίσης σκόπιμα μινιμαλιστική. Χρησιμοποιούνται μόνο σύγχρονα, υψηλής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών που φέρουν 2D υφασμάτινη πλεκτή επένδυση από ανακυκλωμένο πολυεστέρα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με ιδιαίτερους τόνους χάρη στη διχρωμία τους. Τέσσερις πρόσφατα σχεδιασμένες εκδόσεις ενσαρκώνουν διαφορετικές εκδοχές της σύγχρονης έννοιας της ευεξίας στο εσωτερικό.

 

Το εσωτερικό της έκδοσης Essential είναι απέριττο με καθαρές γραμμές. Μαύρα σπορ υφασμάτινα καθίσματα με ευδιάκριτα μοτίβα πολυτονικών χρωμάτων εναρμονίζονται με μια χρωματιστή υφασμάτινη λωρίδα στο ταμπλό. Ορισμένα λειτουργικά εξαρτήματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό τονίζονται με το νέο χρώμα Vibrant Silver. Εξωτερικά, για παράδειγμα, το λογότυπο εμφανίζεται στο νέο χρώμα, δημιουργώντας έντονη αντίθεση με τη μαύρη, οκταγωνική μάσκα.

 

Από την έκδοση Classic και πάνω, το βασικό τιμόνι με τις δύο ακτίνες δίνει τη θέση του σε ένα νέο με τρεις ακτίνες, στο οποίο η κατακόρυφη αποτελείται από έναν υφασμάτινο ιμάντα. Επιπλέον, η MINI χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στο εσωτερικό ενός οχήματος παραγωγής ένα μοντέρνο 2D πλεκτό ύφασμα. Στο ταμπλό και στις πόρτες, το δίχρωμο μαύρο και μπλε πλεκτό ύφασμα προσφέρει μια συναρπαστική αντίθεση με το υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα των καθισμάτων. Διατίθεται σε γκρι και μαύρο χρώμα με διάτρητο μοτίβο houndstooth, ενώ το πλαϊνό τμήμα κάνει αντίθεση με το μπλε ύφασμα.

 

Η σύγχρονη, υψηλής ποιότητας έκδοση Favoured είναι η πιο εκφραστική.  Το κομψό φινίρισμα Dark Petrol εκτείνεται από το ταμπλό μέχρι τις επενδύσεις των θυρών, όπου συγχωνεύεται με το καφέ πλεκτό ύφασμα. Πολυτελή σπορ καθίσματα με παραδοσιακές ραφές και κεντημένο λογότυπο ΜΙΝΙ διατίθενται σε τρία χρώματα. Το διάτρητο συνθετικό δέρμα από Vescin χαρίζει σκούρες ή ανοιχτές πινελιές με εμφάνιση υψηλής ποιότητας, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Το εξωτερικό με την εμπρός μάσκα σε Vibrant Silver μπορεί να συνδυαστεί με εύστοχο τρόπο με τη νέα οροφή, επίσης σε Vibrant Silver.

 

Η έκδοση JCW ερμηνεύει τη νέα φιλοσοφία υλικών με τρόπο που δίνει μέγιστη έμφαση στη σπορ αίσθηση. Το κάθισμα JCW με σπορ γεωμετρία και πρόσθετη πλευρική στήριξη βελτιώνει σημαντικά την άνεση. Σε συνδυασμό με το πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα και το μαύρο συνθετικό δέρμα με τις κόκκινες ραφές, απηχεί τη χρωματική φιλοσοφία του ταμπλό και των επενδύσεων των θυρών. Μια ξεχωριστή εμπρός και πίσω σχεδίαση αναδεικνύει επίσης το αγωνιστικό DNA της έκδοσης, με τη μάσκα και το λογότυπο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα να υπογραμμίζουν την ισχυρή συνολική εντύπωση. Προαιρετικά διατίθενται μία οροφή σε χρώμα αντίθεσης Chili Red και οι ειδικές για το JCW κόκκινες ή μαύρες ρίγες στο καπό.

 

Hey MINI !”: ο πρώτος έξυπνος προσωπικός βοηθός MINI Intelligent Personal Assistant .

Στο νέο MINI Countryman, πολυάριθμες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Το MINI Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται με τον χαιρετισμό "Hey MINI" ή από το μπουτόν push-to-talk στο τιμόνι.

 

Η αλληλεπίδραση μέσω φωνητικού ελέγχου πραγματοποιείται στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar. Για την οπτικοποίηση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του "MINI" - μιας στυλιζαρισμένης αναπαράστασης ενός MINI - ή προαιρετικά του "Spike" ήδη γνωστό σε πολλούς φίλους του MINI. Η επικοινωνία με αυτόν τον εικονικό σύντροφο είναι ιδιαίτερα αληθοφανής χάρη στη βελτιωμένη αναγνώριση φωνής. Για τη διασφάλιση της ομαλής επικοινωνίας, οι φωνητικές εντολές μεταδίδονται άμεσα και οπτικοποιούνται στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει την πλοήγηση, το τηλέφωνο, την ψυχαγωγία και πολλές άλλες λειτουργίες του οχήματος μέσω φωνητικών εντολών.

 

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τον οδηγό, το MINI Intelligent Personal Assistant μαθαίνει συνεχώς και είναι σε θέση να αναλαμβάνει καθημερινά καθήκοντα σε επαναλαμβανόμενες διαδρομές. Χρησιμοποιώντας γεωγραφικά δεδομένα, για παράδειγμα, το όχημα μπορεί να μάθει να ανοίγει αυτόματα το παράθυρο όταν εισέρχεται σε ένα χώρο στάθμευσης. Ως αποτέλεσμα, οι καθημερινές μετακινήσεις γίνονται πιο άνετες και προσωποποιημένες.

 

Προηγμένα συστήματα υποβοήθησης: άνετη οδήγηση με αναβαθμισμένη ασφάλεια.

Εκτός από το γνώριμο Automatic Active Cruise Control, το Steering & Lane Assistant υποστηρίζει την πλευρική καθοδήγηση ως μέρος του προαιρετικού πακέτου Driving Assistant Plus. Το ακριβές και άμεσης απόκρισης σύστημα διεύθυνσης βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη σωστή πορεία. Το σύστημα συνδυάζει εύκολο, άνετο και άριστο έλεγχο του οχήματος, ενώ παράλληλα απαλλάσσει τον οδηγό από τις μονότονες και λιγότερο απαιτητικές πτυχές της οδήγησης. Η σαφής διάταξη των ενδείξεων, των χειριστηρίων και των λειτουργικών χαρακτηριστικών εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

 

Το ολοκληρωμένο πακέτο επιλογών Driving Assistant Professional περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία που βοηθά τον οδηγό να αλλάξει λωρίδα με βάση την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. Χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του οχήματος και άλλα συστήματα υποβοήθησης, ο βοηθός εντοπίζει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας προς την έξοδο και διασφαλίζει ότι το όχημα κινείται με τη βέλτιστη ταχύτητα για την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας.

 

Για πρώτη φορά, το MINI Countryman προσφέρει επίσης ημιαυτόνομη οδήγηση σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες έως 60 km/h. Μέχρι αυτή την ταχύτητα, ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή την κυκλοφορία. Ο οδηγός πρέπει να είναι έτοιμος να στρίψει και να φρενάρει ανά πάσα στιγμή. Αυτή η λειτουργία βασίζεται στα υπόλοιπα συστήματα υποβοήθησης, αναλαμβάνοντας τόσο την καθοδήγηση κατά τον διαμήκη και πλευρικό άξονα εντός της τρέχουσας λωρίδας κυκλοφορίας.

 

Όλες οι επιλογές που προσφέρονται από τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού οπτικοποιούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Assisted View στην οθόνη OLED. Το γεγονός ότι οι υποδείξεις για τον έλεγχο του οχήματος που παρέχουν τα συστήματα υποβοήθησης είναι απλές και κατανοητές, καθιστά τα νέα συστήματα πιο εύχρηστα.

 

Ως στάνταρ εξοπλισμός, μια νέα εκδοχή του Trailer Assistant βοηθά κατά τους ελιγμούς σε χώρο στάθμευσης με ρυμουλκούμενο και προσφέρει συμβουλές σχετικά με την απαιτούμενη γωνία του τιμονιού κατά την όπισθεν. Εκτός από τις λειτουργίες αυτόματου παρκαρίσματος και το Parking View 360 μοιρών, το νέο MINI Countryman είναι σε θέση να εντοπίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις πιθανές θέσεις στάθμευσης χάρη σε 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες Surround View, ενώ μπορεί επίσης να ξεκινήσει ανεξάρτητα διαδικασίες στάθμευσης σε περιορισμένο χώρο. Ως μέρος του προαιρετικού Parking Assistant Professional, το όχημα μπορεί να ξεπαρκάρει αυτόνομα μέσω smartphone χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία Remote Parking. Εάν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στο πλάι του οχήματος, το MINI Countryman χρησιμοποιεί αυτή τη λειτουργία για να βγει μόνο του από τη θέση στάθμευσης, διευκολύνοντας τον οδηγό να επιβιβαστεί.

 

Το νέο MINI Operating System 9: σύγχρονη συνδεσιμότητα για ψηφιακή άνεση.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα «Charismatic Simplicity» αντικατοπτρίζεται επίσης στην αισθητική της διεπαφής χρήστη, η οποία συνδυάζει λειτουργικά και συναισθηματικά στοιχεία. Η απέριττη σχεδίαση χρησιμοποιεί ολοκαίνουργια γραφικά πετυχαίνοντας μία  εξαιρετικά μοντέρνα εμφάνιση. Τα στατικά και δυναμικά στοιχεία συνδυάζονται με φυσικό τρόπο στη στρογγυλή οθόνη OLED, ακολουθώντας μια σαφή δομή. Τα micro-animations ενισχύουν την ήδη εξαιρετικά διαισθητική αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του κεντρικού οργάνου και υπογραμμίζουν τον ψηφιακό χαρακτήρα της νέας οικογένειας MINI.

 

Το MINI Operating System 9 έχει αναπτυχθεί εσωτερικά από το BMW Group και βασίζεται σε μια στοίβα λογισμικού Android Open Source Project (AOSP). Ο χειρισμός είναι διαισθητικός και ακολουθεί τα πρότυπα που είναι γνωστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης.

 

Στο κέντρο της οθόνης βρίσκεται το μενού έναρξης, όπου μπορείτε να επιλέξετε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να το θέσετε σε λειτουργία κάνοντας swipe στο πλάι. Στο κάτω τμήμα της οθόνης βρίσκεται η σταθερή γραμμή κατάστασης που περιέχει τα στοιχεία του μενού “Navigation”, “Media”, “Telephony”, “All Apps” και, ανάλογα με την κατάσταση, “Home”, τα οποία μπορούν να επιλεγούν απευθείας.

 

Κάνοντας swipe προς τα πάνω από το κάτω άκρο της οθόνης, αποκαλύπτεται μια ζώνη εργαλείων, κάτι που οι πελάτες γνωρίζουν από πολλές συσκευές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Οι προτιμώμενες λειτουργίες μπορούν να αποθηκευτούν εδώ και να ανακληθούν γρήγορα, π.χ. προορισμοί πλοήγησης και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Η ζώνη εργαλείων μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί μέσω του πλήκτρου του αστεριού στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Η επάνω περιοχή της οθόνης προορίζεται για περιεχόμενο σχετικό με την οδήγηση, όπως η ταχύτητα κίνησης του οχήματος και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή του. Το προαιρετικό head-up display εμφανίζει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό στο οπτικό του πεδίο.

 

Η θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού για τον οδηγό και τον συνοδηγό εμφανίζεται μόνιμα στην αριστερή και δεξιά πλευρά της οθόνης. Οι ρυθμίσεις του κλιματισμού είναι ενσωματωμένες στο MINI Interaction Unit και μπορούν πάντα να προσαρμόζονται στο επάνω επίπεδο μέσω αφής ή φωνητικής εντολής.

 

Ανάλογα με το επιλεγμένο Experience Mode, ένα απλό πάτημα στην ένδειξη της ταχύτητας μετατρέπει ολόκληρο το MINI Interaction Unit σε ένα τυπικό ταχύμετρο MINI.

 

«Το νέο MINI Operating System 9 χαρακτηρίζεται από απλή, συναισθηματική λειτουργία αφής ειδικά σχεδιασμένη για το MINI. Σε συνδυασμό με το νέο MINI Navigation που είναι βασισμένο στο cloud για ιδιαίτερα ακριβή και γρήγορο υπολογισμό διαδρομής, συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας και προαιρετική δυνατότητα 5G, το νέο MINI Countryman κάνει ένα τεράστιο άλμα στον ψηφιακό κόσμο, υπογραμμίζοντας έτσι την χαρισματική κληρονομιά της μάρκας», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

 

Κατά την οδήγηση, το πλήρες πακέτο πλοήγησης MINI Navigation Package σε συνδυασμό με το προαιρετικό MINI Connected Package παρέχει υποστήριξη με τη μορφή ρεαλιστικών τρισδιάστατων απεικονίσεων σε περίπλοκες στροφές, απεικόνιση της τρέχουσας κατάστασης της κυκλοφορίας ακόμη και χωρίς ενεργοποιημένη την καθοδήγηση διαδρομής, πληροφορίες επιλογών στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών επιλογών πληρωμής και πολλά άλλα. Επιπλέον, διατίθεται προαιρετικά μια λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας για την απεικόνιση των οδηγιών από στροφή σε στροφή. Για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper μπορεί να υπολογιστεί μια βελτιστοποιημένη ως προς τη φόρτιση διαδρομή αμέσως μετά την εισαγωγή του προορισμού.

 

Επιπλέον, τα MINI Connected Upgrades επιτρέπουν ευέλικτες κρατήσεις πρόσθετων λειτουργιών του οχήματος – απλά και ψηφιακά. Σε συνδυασμό με το προαιρετικά MINI Connected Package, το MINI Connected Store παρέχει πρόσβαση σε μια συνεχώς εξελισσόμενη ποικιλία πρακτικών και διασκεδαστικών εφαρμογών, όπως παιχνίδια, μουσική και video streaming. Η νέα εφαρμογή AirConsole παρέχει μια μοναδική μορφή in-car gaming για όλους τους επιβάτες, καθιστώντας το smartphone το χειριστήριο του παιχνιδιού στην οθόνη OLED.

 

Ηλεκτρική αίσθηση go - kart χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του συστήματος κίνησης.

Το νέο MINI Countryman συνδυάζει την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων με την αμιγώς ηλεκτρική διασκεδαστική οδήγηση. Το πλήρως ανανεωμένο σύστημα κίνησης και η αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία παρέχουν τη δυνατότητα ταξιδιών πέρα από τα όρια της πόλης - με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση. Πλήρως ηλεκτρικό, το όχημα διατίθεται στην έκδοση Countryman E και με αυξημένη ισχύ και κίνηση σε όλους τους τροχούς ως Countryman SE ALL4.

 

Ο ηλεκτροκινητήρας των 150 kW/204 hp του MINI Countryman E αποδίδει ροπή 250 Nm και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 170 km/h. Με ισχύ 230 kW/313 hp, οι ηλεκτροκινητήρες στο τετρακίνητο MINI Countryman SE ALL4 επιτυγχάνουν συνδυασμένη ροπή 494 Nm, επιταχύνουν το όχημα από 0 έως 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 180 km/h.*

 

Το νέο MINI Countryman διατίθεται επίσης με καινοτόμους και αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Προσφέρεται ως MINI Countryman C με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ως MINI Countryman S ALL4 με σύστημα τετρακίνησης και ως μοντέλο αυξημένης απόδοσης με τετρακίνηση στην έκδοση MINI Countryman JCW ALL4. Το νέο MINI Countryman θα είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση diesel.

 

Εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά για μία άνετη και σπορ οδηγική εμπειρία.

Τα ελαφρώς μεγαλύτερα μετατρόχιο και μεταξόνιο αποτελούν τη βάση για εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά. Ακόμα και το βασικό πλαίσιο του νέου MINI Countryman αποπνέει μια σπορ αύρα με την τυπική αίσθηση του go-kart. Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται ένα υψηλής ποιότητας, με ακρίβεια ρυθμισμένο σύστημα απόσβεσης σε συνδυασμό με αντιστρεπτικές δοκούς με υψηλή προφόρτιση. Οι τελευταίες βελτιώνουν την ακρίβεια και απόκριση του τιμονιού, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα κατά την κύλιση του οχήματος.

 

“Precisely tuned” σημαίνει ότι το σύνολο των εξαρτημάτων, από τους άξονες, το σύστημα διεύθυνσης και τα αμορτισέρ μέχρι τα συστήματα ελέγχου οδήγησης και ευστάθειας, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εξαιρετική εμπειρία σε όλες τις καταστάσεις όσον αφορά την άνετη και σπορ οδήγηση. Το νέο MINI Countryman προσφέρει μια πολύ άμεση αίσθηση τιμονιού με αναλογία 55 mm ανά μία στροφή του τιμονιού.

 

Το ενσωματωμένο σύστημα πέδησης συμβάλλει περαιτέρω στην εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματος. Η σίγουρη και ασφαλής αίσθηση κατά το φρενάρισμα αυξάνει τη δυναμική και την ακρίβεια του οχήματος χάρη στην αξιόπιστη δυνατότητα ακινητοποίησης. Σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, εξασφαλίζονται μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος που αυξάνουν την ασφάλεια.

 

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας ισορροπημένης και άνετης διαμόρφωσης του πλαισίου ή μιας ιδιαίτερα σπορ διαμόρφωσης, ανάλογα με την επιθυμητή οδηγική εμπειρία. Η προσαρμοζόμενη και χαμηλότερη κατά 15 mm σε ύψος ανάρτηση Adaptive Suspension διαθέτει αμορτισέρ που αποσβένουν τους κραδασμούς ανάλογα με τη συχνότητα ταλάντωσης και διατίθεται προαιρετικά. Λειτουργεί μηχανικά και προσαρμόζεται στις οδικές συνθήκες προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία όσον αφορά τον ταυτόχρονο έλεγχο του οχήματος. Επιπλέον, οι τροχοί των 19 και 20 ιντσών μπορούν να συνδυαστούν με σπορ ελαστικά για τη βελτιστοποίηση της δυναμικής του οχήματος κατά τον πλευρικό και διαμήκη άξονα. Οι βελτιστοποιημένοι αεροδυναμικοί τροχοί των 17 ιντσών αυξάνουν περαιτέρω την αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Countryman.

 

Με τη διάμετρο των τροχών του αυξημένη κατά 30 mm στα 710 mm, το MINI Cooper έχει πιο ισχυρή οπτική παρουσία, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει βελτιωμένες δυναμικές επιδόσεις και άνεση στην οδήγηση. Επιπλέον, το πλάτος του πέλματος των ελαστικών των προαιρετικά διαθέσιμων ζαντών των 19 και 20 ιντσών αυξάνεται αντίστοιχα κατά 20 mm στα 245 mm, δίνοντας έμφαση στη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart των μοντέλων MINI. Τα διαθέσιμα μεγέθη ζαντών κυμαίνονται από 18 έως 20 ίντσες.

 

Νέα MINI Experience Modes για εξατομικευμένη διασκεδαστική οδήγηση.

Για πρώτη φορά, τα MINI Experience Modes αποτυπώνουν τη χαρακτηριστική για τη μάρκα διασκεδαστική οδήγηση με ψηφιακά και οπτικά επίσης μέσα. Ένα πάτημα του διακόπτη "Experiences" αρκεί για να ενεργοποιηθούν τα διαφορετικά modes. Το εμπνευσμένο από τους αγώνες GO-KART Mode αναδεικνύει την ευελιξία του MINI Countryman ρυθμίζοντας ανάλογα την ανάρτηση και δίνοντας στην οδηγική εμπειρία μία ιδιαίτερα συναισθηματική χροιά.

 

Σε αυτό το mode, η μονάδα του προβολέα πίσω από την κεντρική οθόνη OLED φωτίζει επίσης ολόκληρο το εσωτερικό με τις εμπνευσμένες από το John Cooper Works κόκκινες αποχρώσεις. Η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού είναι βελτιστοποιημένη για σπορ οδήγηση. Για μια ιδιαίτερα σπορ εμπειρία οδήγησης, έχει δημιουργηθεί ένας go-kart ήχος που διαθέτει πολύ έντονες διακυμάνσεις όσον αφορά τον τόνο και την ένταση του, παρέχοντας έτσι το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο για ευέλικτη και δυναμική οδήγηση. Επιπλέον, η διασκεδαστική οδήγηση μπορεί να ενισχυθεί με τη ρύθμιση της συμπεριφοράς του τιμονιού, καθώς και με ειδικά ρυθμισμένα όρια παρέμβασης για το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

 

Μία ακόμα πτυχή της διασκεδαστικής οδήγησης MINI τονίζεται από το Green Mode. Αυτό βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης βελτιστοποιώντας την απόκριση του γκαζιού για εξοικονόμηση ενέργειας και ρυθμίζοντας τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα με γνώμονα τη μέγιστη αυτονομία βάσει διαφόρων παραμέτρων. Η βελτιωμένη διαχείριση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας στο νέο MINI Countryman είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό τροφοδοτώντας την περίσσεια ενέργειας στη μπαταρία κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αυτονομία του οχήματος. Η οπτικοποίηση του προσωπικού του στυλ οδήγησης επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πώς αυτό επηρεάζει την αυτονομία. Οι συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και ο μετρητής ισχύος αυξάνουν το κίνητρο του οδηγού για οικονομική οδήγηση με διασκεδαστικό τρόπο. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να συνειδητοποιεί την επίδραση του οδηγικού του στυλ  αποκτώντας το λεγόμενο "μπόνους αυτονομίας".

 

Επιπλέον, αυτές οι εμβυθιστικές εμπειρίες οδήγησης ενισχύονται από εντελώς νέα ηχοτοπία που δημιουργούνται από τα ψηφιακά MINI Sounds. Ένα προαιρετικό ηχοσύστημα Harman Kardon Surround διατίθεται για το νέο MINI Countryman που προσφέρει επιλογές και σε ακουστικό επίπεδο, για μία έντονη ή χαλαρή ατμόσφαιρα μέσω εντελώς νέων ήχων οδήγησης. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έναν αδιαμφισβήτητο ήχο ως στοιχείο της ταυτότητας MINI και jingles για τα νέα MINI Experience Modes και 30 νέα ηχητικά σήματα για λειτουργίες πληροφοριών και προειδοποιήσεις. Αυτά τα λεγόμενα earcons εξυπηρετούν παρόμοιο σκοπό με τα εικονίδια, καθώς λειτουργούν ως σαφώς καθορισμένα σύμβολα για ορισμένα γεγονότα ή πληροφορίες. Περίπου 30 από αυτά τα ηχητικά σήματα είναι νέα - από την ακουστική συνοδεία των φλας και του συστήματος προειδοποίησης ζωνών ασφαλείας μέχρι τους ήχους του συστήματος Park Distance Control (PDC). Έτσι δημιουργείται ένα είδος ταυτότητας για το MINI και σε ακουστικό επίπεδο.

 

Απλή και αποδοτική φόρτιση μπαταρίας.

Η μπαταρία του MINI Countryman μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα με 22 kW. Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι επίσης εφικτή και στα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα με 130 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, λιγότερο από 30 λεπτά είναι αρκετά για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80%. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η ενεργή πλοήγηση μέσω του MINI Navigation σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης διασφαλίζει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης φτάνει νωρίτερα στην ιδανική θερμοκρασία για αποδοτική φόρτιση. Ως εκ τούτου, ο χρόνος φόρτισης μπορεί να μειωθεί σημαντικά, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

 

Για μια διαφανή και απλή διαδικασία φόρτισης, ο πελάτης μπορεί να βελτιστοποιήσει τη φόρτιση της μπαταρίας με κατανοητές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλεγεί η ώρα έναρξης της φόρτισης ή να οριστεί ένα ιδανικό χρονικό παράθυρο για τη φόρτιση. Επίσης, μπορεί να καθοριστεί εκ των προτέρων ένα συγκεκριμένο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Τέλος, η φόρτιση μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επιλεγμένη ώρα αναχώρησης, με το σύστημα κλιματισμού να έχει ήδη εξασφαλίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, για ένα ευχάριστο ξεκίνημα του ταξιδιού.

 

Με το MINI App ο πελάτης έχει στη διάθεση του μια επισκόπηση της διαδικασίας φόρτισης, ακόμα και από απόσταση. Η εφαρμογή παρέχει λεπτομέρειες για την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας, ένα σχέδιο διαδρομής βελτιστοποιημένο με γνώμονα τη φόρτιση, καθώς και ιστορικό των φορτίσεων - συμπεριλαμβανομένων όλων των δαπανών και των εξοικονομήσεων που έχουν επιτευχθεί.

 

Βιώσιμη κινητικότητα προσανατολισμένη στο μέλλον χάρη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο περιβαλλοντικής συμβατότητας.  

Το νέο MINI Countryman συνδυάζει ηλεκτρική κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο περιβαλλοντικής συμβατότητας και στην παραγωγή. Αυτό περιλαμβάνει την κατάργηση όλων των χρωμιωμένων διακοσμητικών στοιχείων στο εξωτερικό και το εσωτερικό, καθώς και την κατασκευή των χυτών ζαντών ελαφρού κράματος από δευτερογενές αλουμίνιο σε ποσοστό έως και 70%. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι για την παραγωγή χρησιμοποιείται πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, κατέστη δυνατή η μείωση των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με τις συμβατικές διαδικασίες του είδους. Επιπλέον, δεν απαιτούνται σπάνιες γαίες για την παραγωγή των αποδοτικών, σύγχρονων ηλεκτροκινητήρων μόνιμου μαγνήτη.

 

Οι επιφάνειες, το εσωτερικό των θυρών και το δάπεδο καθώς και τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Αυτή η υψηλής ποιότητας, πολύχρωμη και άνετη εναλλακτική λύση αντί των παραδοσιακών υλικών μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2 σε όλη την αλυσίδα αξίας και χρησιμοποιεί λιγότερο νερό κατά την παραγωγή από ό,τι το βαμβάκι.

 

* Τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι προσωρινά.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Countryman SE ALL4 (electricity consumption combined: 18,5 – 17,0 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km).

*All specified technical data are preliminary.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση