Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Κατάλληλο για όλα τα εδάφη και αμιγώς ηλεκτρικό: Το MINI Countryman SE ALL4.

Με τη στιβαρή του σχεδίαση, το αμιγώς ηλεκτρικό crossover μοντέλο αποπνέει αυτοπεποίθηση και δίψα για περιπέτεια. Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL4, το ισχυρό MINI Countryman SE ALL4 γίνεται ένας αξιόπιστος σύντροφος, προσφέροντας άριστη πρόσφυση σε όλων των ειδών τις επιφάνειες.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Μόναχο. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4 είναι ένας αξιόπιστος σύντροφος για να ανακαλύψετε νέα μονοπάτια εκτός της πεπατημένης. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο όχημα παντός εδάφους, απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων, ευέλικτο και έτοιμο για περιπέτεια. Χρήσιμα εργαλεία στη φαρέτρα του είναι η ισχυρή τετρακίνηση ALL4, οι εκτεταμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης, η μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 και η ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει έως και τα 433 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.*

 

Η μοντέρνα, μινιμαλιστική σχεδίαση με τις καθαρές επιφάνειες και τους φαρδύτερους θόλους των τροχών ενισχύει το στυλ του MINI Countryman SE ALL4. Επιπλέον, οι αισθητά μεγαλύτερες διαστάσεις του έχουν διαμορφωθεί ως εξής: μήκος 4.433 mm, πλάτος 1.843 mm και ύψος 1.656 mm. Ως αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο - επί του παρόντος - μοντέλο MINI προσφέρει πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Με χωρητικότητα έως και 1.450 λίτρα, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα.

 

«Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο MINI Countryman είναι η επιτομή της ευελιξίας και της διασκεδαστικής οδήγησης. Είναι το πρώτο MINI ‘Made in Germany’ και γνήσιος εκφραστής της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας. Χάρη στις αυξημένες διαστάσεις του, είναι ένα όχημα για όλη την οικογένεια», σχολιάζει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI.

 

Αμιγώς ηλεκτρική τετρακίνηση για ταξίδια περιπέτειας με μηδενικούς ρύπους.

Δύο ισχυροί ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 230 kW/313 hp και ροπή 494 Nm υποστηρίζουν το MINI Countryman SE ALL4 σε όλα τα εδάφη. Μαζί, επιταχύνουν το όχημα από τα 0 στα 100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 km/h. Η ισχυρή μπαταρία έχει ενεργειακό περιεχόμενο 66,45 kWh.*

 

Με ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) έως και 130 kW, μόλις 30 λεπτά αρκούν για την πλήρωση της μπαταρίας από το 10% στο 80%. Οι πελάτες μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία φόρτισης ανά πάσα στιγμή μέσω εύχρηστων ρυθμίσεων και να τις προβάλλουν μέσω του MINI app.

 

Για μια ιδιαίτερα ευχάριστη εκκίνηση, η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί την καθορισμένη ώρα αναχώρησης και μέχρι τότε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Για πρώτη φορά, το νέο MINI Countryman SE ALL4 μπορεί να φορτιστεί με το σύστημα Plug & Charge που αναγνωρίζει δημόσιους σταθμούς φόρτισης χωρίς πρόσθετη εξουσιοδότηση και ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία φόρτισης στους κατάλληλους σταθμούς.

 

Καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό εν κινήσει. Με το Driving Assistant Professional, το MINI Countryman SE ALL4 προσφέρει για πρώτη φορά μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 2 σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να αφήνει το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 km/h, αρκεί να παρακολουθεί συνεχώς την κυκλοφορία και να παραμένει σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση εάν χρειαστεί. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να εντοπίζει τα κενά στην κυκλοφορία που είναι απαραίτητα για την αλλαγή λωρίδας προς την έξοδο. Στη συνέχεια ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα για υποβοηθούμενες αλλαγές λωρίδας.

 

Το απόλυτο off - roader με τυπικές αναλογίες MINI .

Η σχεδίαση του MINI Countryman SE ALL4 υπογραμμίζει τον χαρακτήρα του crossover μοντέλου μέσω του κατακόρυφου προσανατολισμού των λεπτομερειών του αμαξώματος. Η χαρακτηριστική μάσκα, τα διακριτικά φωτιστικά σώματα και το έντονα σμιλεμένο καπό υπογραμμίζουν την εμφάνιση. Οι κοντοί πρόβολοι και το λεπτό περίγραμμα προσδίδουν στη σιλουέτα του οχήματος ένα κομψό συνολικό στυλ.

 

Οι χαρακτηριστικές ζάντες ελαφρού κράματος του MINI Countryman SE ALL4, διαστάσεων έως 20 ιντσών, είναι βελτιστοποιημένες αεροδυναμικά, όπως και ολόκληρο το αμάξωμα. Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση και προσφέρει αυξημένη αυτονομία. Ο κομψός σχεδιασμός της κολόνας C με το ειδικό για το μοντέλο λογότυπο ALL4 υποστηρίζει την εκτεταμένη γραμμή οροφής στο πίσω μέρος του οχήματος, δείχνοντάς το ταυτόχρονα πιο κοντό. Το πίσω τμήμα είναι ιδιαίτερα ομοιόμορφο με καθαρές επιφάνειες και χωνευτά πίσω φώτα. Ο κατακόρυφος προσανατολισμός του υπογραμμίζει τη φαρδιά σιλουέτα του MINI Countryman SE ALL4. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα MINI LED ενισχύουν την ξεχωριστή εμφάνιση με νέα λάμψη μέσω μοναδικών φωτεινών υπογραφών.

 

Τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού προσδίδουν νότες εξατομίκευσης  και τονίζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά του οχήματος με κομψά εξωτερικά και εσωτερικά στοιχεία. Το MINI Countryman SE ALL4 υποδέχεται για πρώτη φορά τη νέα απόχρωση Vibrant Silver στη γκάμα των οροφών MINI με χρωματική αντίθεση.

 

Προηγμένη τεχνολογία και υλικά υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό.

Το κεντρικό σημείο του cockpit στο MINI Countryman SE ALL4 είναι η στρογγυλή οθόνη OLED. Το κεντρικό όργανο με διάμετρο 240 mm και η γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας ελέγχει ταυτόχρονα το infotainment και τα συστήματα υποβοήθησης. Με το νέο MINI Operating System 9, η διαχείριση όλων των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να γίνεται διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικού βοηθού.

 

Τα MINI Experience Modes προορίζονται για ιδιαίτερα συναρπαστικές εμπειρίες οδήγησης. Εκτός από συγκεκριμένα γραφικά στοιχεία στην οθόνη OLED, οι φίλοι του MINI μπορούν να απολαύσουν μία διαφορετική, εμβυθιστική εμπειρία μέσω ειδικών γραφικών φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα και μοτίβα. Επιπλέον, τα νέα MINI Driving Sounds στο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Countryman SE ALL4 δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

 

Στο νέο MINI Countryman SE ALL4 ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν σημαντικά βελτιωμένα επίπεδα άνεσης με σχεδόν τρία εκατοστά επιπλέον πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Τα πίσω καθίσματα έχουν επίσης αυξηθεί σε πλάτος κατά 2,5 εκατοστά στην περιοχή των ώμων. Χάρη στα καθαρά σχήματα και το ταμπλό με τη δίχρωμη σχεδίαση των υφασμάτων, το cockpit δείχνει μοντέρνο και απέριττο. Με την πανοραμική γυάλινη οροφή, το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα φωτεινό και φιλόξενο. Οι τέσσερες ανανεωμένες επενδύσεις αποτυπώνουν τη σύγχρονη φιλοσοφία του εσωτερικού σε διάφορες μορφές.

 

Οι πιο σημαντικές λειτουργίες οδήγησης είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της επανασχεδιασμένης μπάρας διακοπτών. Έτσι, καθώς καταργείται η ανάγκη για επιλογέα ταχυτήτων, δημιουργείται πρακτικός αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα. Για παράδειγμα, τα smartphones μπορούν να αποθηκεύονται σε έναν άνετο χώρο και ταυτόχρονα να φορτίζονται μέσω ασύρματης φόρτισης.

 

*Όλα τα τεχνικά στοιχεία είναι προκαταρκτικά.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Countryman SE ALL4 (electricity consumption combined: 18,5 – 17,0 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km).

 

*All specified technical data are preliminary.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση