Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Περιφερειακή Δημοσιογραφική Παρουσίαση της BMW Σειράς 5, της BMW i5 και της BMW i7 M70 xDrive.

Από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου, η νέα BMW Σειρά 5, η αμιγώς ηλεκτρική BMW i5 καθώς και η i7 M70 x Drive, η ισχυρότερη αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της BMW, έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα περιβάλλον με έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα στα πλαίσια της Περιφερειακής Δημοσιογραφικής Παρουσίασης που έλαβε χώρα στην Ίστρια της Κροατίας.

G60
·
G70
·
Αυτοκίνητα M
·
Τεχνολογία
·
BMW i
·
BMW i5
·
Σειρά 5
·
BMW i7
·
i7 M70
·
Sedan
·
Electrification
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Author.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Το διάστημα 23 - 27 Οκτωβρίου εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την BMW Σειρά 5 και την BMW i5, οι οποίες έρχονται να συνθέσουν ένα νέο σύμβολο βιώσιμης, premium κινητικότητας στην ανώτερη μεσαία κατηγορία, καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 M70 x Drive, η οποία με 660 ίππους και ροπή 1.100 Nm είναι το ισχυρότερο μοντέλο με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στο χαρτοφυλάκιο του BMW Group. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι και influencers από 13 χώρες, όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

 

Καθώς το BMW Group διαμορφώνει τον μετασχηματισμό του με κεντρικούς πυλώνες την ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την κυκλικότητα, παρουσιάστηκε επίσης η στρατηγική του ομίλου για τη βιωσιμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου.

 

Μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καθίσουν πίσω από το τιμόνι των μοντέλων BMW i5 M60 xDrive, BMW i5 eDrive40, BMW 520d xDrive Sedan και BMW i7 M70 xDrive και να ζήσουν μία απολαυστική οδηγική αλλά και γαστρονομική εμπειρία με γκουρμέ γεύσεις της περιοχής. Μέσα από μία πανοραμική διαδρομή που περιελάμβανε οδήγηση και σε αυτοκινητόδρομο, οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με τον πολυτελή χαρακτήρα της νέας Σειράς 7, ενώ οδηγώντας σε περιφερειακούς δρόμους είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τη δυναμική συμπεριφορά που μπορεί να προσφέρει η BMW Σειρά 5 με τη δύναμη και την κομψότητά της.

 

Η όγδοη γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan – πιο δυναμική από ποτέ, με πλήθος ψηφιακών καινοτομιών και, για πρώτη φορά, αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Η BMW Σειρά 5 χαρακτηρίζεται από μία τεχνολογικά ανοικτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική συστημάτων κίνησης, διαθέτοντας στη γκάμα της αμιγώς ηλεκτρικές, plug-in υβριδικές, βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με ενιαία φιλοσοφία και σχεδιασμό οχήματος. Το BMW iDrive με "QuickSelect" και το BMW Operating System 8.5, το in-car gaming με το AirConsole και οι νέες λειτουργίες My Modes, προάγουν την εμπειρία του χρήστη στο επόμενο επίπεδο.

 

BMW Σειρά 5: Για πρώτη φορά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με τη μορφή της BMW i 5.

Πρωτοπόρος στο δρόμο για την βιώσιμη, premium κινητικότητα στην ανώτερη μεσαία κατηγορία, η όγδοη γενιά της Σειράς 5 της BMW είναι το πιο επιτυχημένο business sedan στον κόσμο. Τώρα, διατίθεται για πρώτη φορά σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή με τη μορφή της BMW i5, συνδυάζοντας την χαρακτηριστική σχεδίαση και την μοναδική ισορροπία μεταξύ σπορτίφ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης με τον καινοτόμο εξοπλισμό και τις προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Καθώς ο όμιλος εργάζεται για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των εργοστασίων του σε BMW iFACTORY, η BMW i5 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, όπως όλες οι προηγούμενες γενιές του μοντέλου.

 

Η BMW i 7 M 70 xDrive προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ηλεκτρικής κινητικότητας και επιδόσεων, εξασφαλίζοντας μία οδηγική εμπειρία μοναδική στην πολυτελή κατηγορία.

Αποδίδοντας την μεγαλύτερη ισχύ που έχει επιτύχει ποτέ ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο του BMW Group, η BMW i7 M70 xDrive σηματοδοτεί άλλο ένα ορόσημο για την BMW M GmbH στο δρόμο του μετασχηματισμού της στην ηλεκτρική κινητικότητα. Μετά το λανσάρισμα της BMW i4 M50 – του παγκόσμιου best-seller της BMW M GmbH το 2022 - και της BMW iX M60, η BMW i7 M70 xDrive είναι τώρα το τρίτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της εταιρείας με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Την κίνηση παρέχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, αποδίδοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 485 kW/660 hp, τιμή που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M τόσο στις πλευρικές επιφάνειες όσο και πίσω αναδεικνύουν ξεκάθαρα τον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων της κορυφαίας παραλλαγής του μοντέλου.

 

Ψηφιακή παρουσίαση της βιωσιμότητας σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου.

Η Anette Connor, Senior Manager Εταιρικής Στρατηγικής - Βιωσιμότητας και Κινητικότητας του BMW Group, παρουσίασε τα κύρια σημεία της στρατηγικής βιωσιμότητας σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου, λέγοντας: «Επιθυμία μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας διαφάνεια σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου και να την επεκτείνουμε εστιάζοντας όχι μόνο στον αντίκτυπο του CΟ2 στο κλίμα, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές και διαστάσεις της βιωσιμότητας, όπως η κυκλικότητα και η κοινωνική ευθύνη».

 

Το BMW Group στοχεύει να επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω του πλήρους εξηλεκτρισμού των μοντέλων του, τα οποία αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2030, ενώ παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσει περαιτέρω τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και την τεχνολογία υδρογόνου.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2022 ήταν 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 142,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 149.475 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING.

Munich. Here you can watch the webcast of the 104 Annual General Meeting of BMW AG.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Change Search Settings.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Ελληνικά
  • Γλώσσα του συνημμένου αρχείου
  • Αγγλικά
  • Ελληνικά
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση