Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Innovation @Summit. Η νέα BMW Σειρά 5 και οχήματα του προγράμματος Driverless @Development δοκιμάστηκαν στην καρδιά των Αυστριακών Άλπεων.

+++ Χειμερινή εμπειρία: Η νέα BMW Σειρά 5 επιδεικνύει τις ικανότητές της στον παγετώνα. +++ Αμιγώς ηλεκτρική οδηγική απόλαυση στο χιόνι και στον πάγο: η τεχνολογία της BMW i5 πρωτοπόρος στο Σόλντεν. +++ Driverless @Development σε χειμερινές συνθήκες οδήγησης. +++

Τεχνολογία
·
BMW i
·
BMW i5
·
Σειρά 5
·
Automated Driving
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Μόναχο/Σόλντεν. Κλείνοντας τη χρονιά, η BMW προσκαλεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στον αυστριακό παγετώνα, και συγκεκριμένα στο Σόλντεν, για το Innovation @Summit. Εκτός από την BMW Σειρά 5 που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο, το απόλυτο highlight της εκδήλωσης θα είναι η παρουσίαση των καινοτόμων εξελίξεων στους τομείς του Driverless @Development, της τεχνητής νοημοσύνης και της εξαιρετικά αυτοματοποιημένης οδήγησης. Κατά τη διάρκεια των test drives σε χειμερινές συνθήκες, το κομψό business sedan της BMW και τα οχήματα Driverless @Development επιδεικνύουν τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά τους αρκετές φορές.

 

Η BMW Σειρά 5 εντυπωσιάζει με τη μοναδική συμπεριφορά της στον πάγο και στο χιόνι.

Στη νέα BMW Σειρά 5, το συστήματα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας (DSC - Dynamic Stability Control) και ολίσθησης των τροχών με αισθητήρα ενσωματωμένο στη μονάδα ελέγχου του κινητήρα (near-actuator wheel slip limitation), καθώς και το σύστημα ελέγχου μετάδοσης κίνησης είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συντονίζονται και να αλληλοσυμπληρώνονται με ευελιξία σε κάθε οδηγική κατάσταση. Η βέλτιστη συνεργασία των συστημάτων κίνησης και πλαισίου αποτελεί προϋπόθεση για την εξαιρετική συμπεριφορά της BMW Σειράς 5 στις χειμερινές δοκιμές. Όσο πιο απαιτητικές είναι οι συνθήκες, τόσο περισσότερο η αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή της νέας BMW Σειράς 5 Sedan εντυπωσιάζει με την ταχύτητα και την ακρίβεια των συστημάτων ελέγχου της συνδυάζοντας αρμονικά τη βέλτιστη πρόσφυση κατά την εκκίνηση με την ανώτερη οδηγική ευστάθεια στις στροφές ή στο φρενάρισμα. Χαρακτηριστικό που είναι μοναδικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με τη νεότερη τεχνολογία κυψελών μπαταρίας και το ευφυές σύστημα ελέγχου διαχείρισης της θερμότητας, η τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, η οποία έχει εξελιχθεί περαιτέρω για τη νέα BMW i5, επιτρέπει μεγάλη αυτονομία και σύντομους χρόνους φόρτισης κατά τον ανεφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Το "Powered by Austrian Engineering", το κέντρο ανάπτυξης που βρίσκεται στο Steyr της Αυστρίας, είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα του BMW Group.

 

Καινοτομία στις δοκιμές οχημάτων: Το Driverless @ Development στο BMW Group αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην ανάπτυξη οχημάτων και τεχνολογιών. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται τώρα στον υψηλότερο παγετώνα της Αυστρίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Το BMW Group εργάζεται από το 2002 για την αυτοματοποιημένη λειτουργία των οχημάτων με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Το καινοτόμο, νέο πρόγραμμα Driverless @Development αυξάνει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην ανάπτυξη νέων οχημάτων και τεχνολογιών. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων, μονότονων καταστάσεων οδήγησης ανακουφίζει τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων όταν δοκιμάζουν συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυτοματοποιημένες λειτουργίες του οχήματος. Η αυξημένη ταχύτητα ανάπτυξης και η βελτίωση της ποιότητας επιτυγχάνονται μέσω της καλύτερης αναπαραγωγιμότητας και της μείωσης της συχνότητας σφαλμάτων, για παράδειγμα κατά τη σύγκριση εξαρτημάτων. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Driverless @Development είναι η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και η βελτίωση της υγείας των εργαζομένων της BMW χάρη στη μειωμένη σωματική και ψυχολογική πίεση.

 

Το BMW Group θα προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες σε επερχόμενα workshops αναφορικά με θέματα που σχετίζονται με τους τομείς της εξαιρετικά αυτοματοποιημένης οδήγησης και της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Τεχνολογία επόμενου επιπέδου: Εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 2 ( Level 2) και Επιπέδου 3 ( Level 3). Workshop αυτοματοποιημένης οδήγησης: το παρόν και το μέλλον.

Πάρτε τα χέρια σας από το τιμόνι και προσωρινά στρέψτε την προσοχή σας μακριά από την κυκλοφορία – αυτό ακριβώς είναι η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3. Η νέα λειτουργία που απαλλάσσει τον οδηγό από τα καθήκοντα της οδήγησης σε καθορισμένες καταστάσεις κυκλοφορίας και ρυθμίζει την ταχύτητα, την απόσταση και την καθοδήγηση στη λωρίδα κυκλοφορίας φέρει την ονομασία BMW Personal Pilot L3. Με την εισαγωγή της λειτουργικότητας Επιπέδου 3 στην BMW Σειρά 7, το BMW Group καθίσταται ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 2 και Επιπέδου 3 στην προϊοντική του γκάμα, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να απομακρύνουν τα χέρια τους από το τιμόνι και να τα τοποθετούν άνετα κάπου αλλού. Για την εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση Επιπέδου 3, το BMW Personal Pilot L3 αποτελεί την προϋπόθεση προκειμένου ο οδηγός να στρέψει την προσοχή του μακριά από την κυκλοφορία και να εστιάσει σε άλλες, δευτερεύουσες δραστηριότητες.

 

Ένας υψηλής ανάλυσης χάρτης με ακριβείς διαδρομές ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο βάσει του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού (GPS) και λειτουργεί με αισθητήρες 360° για να εξασφαλίζει ακριβή εντοπισμό θέσης και παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα. Ο χάρτης είναι πάντα επικαιροποιημένος. Εκτός από τις κάμερες, τα οχήματα που φέρουν το BMW Personal Pilot L3 είναι επίσης εξοπλισμένα με αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ τελευταίας γενιάς και έναν εξαιρετικά ευαίσθητο 3D αισθητήρα lidar για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το όχημα και τις συνθήκες κυκλοφορίας.

 

Μια ιδιαίτερα καινοτόμος, ημιαυτόνομη λειτουργία οδήγησης SAE Επιπέδου 2 είναι ήδη δυνατή με το BMW Highway Assist σε όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 5. Υπάρχει επίσης η μοναδική λειτουργία Active Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού. Αυτή η λειτουργία στη νέα BMW Σειρά 5 έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, επιτρέποντας στον οδηγό να υιοθετήσει μια χαλαρή στάση σώματος πίσω από το τιμόνι. Η εν λόγω πρόσθετη λειτουργία του Steering & Lane Control Assistant μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο της ταχύτητας και απόστασης και του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως 130 km/h.

 

Αύξηση της απόδοσης μέσω τεχνητής νοημοσύνης ( AI ).

Το BMW Group χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια, για παράδειγμα στην παραγωγή για τον ποιοτικό έλεγχο, στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με υπολογιστική όραση ή έμμεσα στην ανάλυση εγγράφων ή στην αυτόματη μετάφραση. Η ανακάλυψη μεγάλων γλωσσικών μοντέλων έχει ανοίξει πολλά νέα πεδία εφαρμογής και χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για brainstorming στο σχεδιασμό, για τη δημιουργία κειμένων, κώδικα και εικόνων στην ανάπτυξη οχημάτων, την πληροφορική, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Σημείο εστίασης είναι πάντα η αλληλεπίδραση ανθρώπου και μηχανής: Στο BMW Group, οι άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 520d*:
Συνδυαστική κατανάλωση σύμφωνα με το WLTP: 5,6 – 5,1 l/100 km, Εκπομπές CO2 σε συνδυασμό σύμφωνα με το WLTP: 147 – 134 g/km

BMW 520d xDrive*:
Συνδυαστική κατανάλωση σύμφωνα με το WLTP: 6,0 – 5,5 l/100 km,
Εκπομπές CO2 σε συνδυασμό σύμφωνα με το WLTP: 157 – 143 g/km

BMW i5 M60 xDrive*:
Συνδυαστική κατανάλωση σύμφωνα με το WLTP: 20,6 – 18,2 kWh/100 km, Εμβέλεια: 455 – 516 km σύμφωνα με το WLTP

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση