Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το νέο MINI Countryman S ALL4: συνδυασμός παραδοσιακών αξιών και προοδευτικού χαρακτήρα.

Το MINI Countryman είναι το μεγαλύτερο και πιο πολύπλευρο μοντέλο της γκάμας MINI. Είναι ευέλικτο στην πόλη, άνετο στους επαρχιακούς δρόμους αλλά και κατάλληλο για εκτός δρόμου διαδρομές. Ένα ενσωματωμένο ήπιο υβριδικό σύστημα 48V αυξάνει την αποδοτικότητα του δίλιτρου, τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα.

F60
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Μόναχο.  Ο ενθουσιασμός για την χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI δεν έχει όρια. Το ευέλικτο, ισχυρό και ευρύχωρο MINI Countryman S ALL4 εγγυάται τη διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας, σε όλες τις εδαφικές συνθήκες. Το νέο και μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας MINI συνδυάζει τις δυνατότητες ενός crossover με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το νέο MINI Countryman προσφέρει αισθητά περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40, ο χώρος αποσκευών προσφέρει πολλαπλές αποθηκευτικές λύσεις. Η χωρητικότητά του κυμαίνεται μεταξύ 450 και 1.450 λίτρων και μπορεί να μεταφέρει εύκολα ογκώδη αντικείμενα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.

 

Οι καινοτόμες λειτουργίες υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένης της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 2 και της πληθώρας ψηφιακών τεχνολογιών, βελτιώνουν την άνεση για τους οδηγούς και τους επιβάτες.  Ένα ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V αυξάνει την αποδοτικότητα του 2λιτρου Twin Power κινητήρα. Χάρη στον βελτιστοποιημένο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26, που αποτελεί νέο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά στο νέο MINI Countryman S ALL4.

 

«Με τον ισχυρό 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα και τη σπορ σχεδίαση, το νέο MINI Countryman S ALL4 θέτει νέα πρότυπα στην κατηγορία του», δηλώνει η Stefanie Wurst, επικεφαλής της μάρκας MINI.

 

Ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία χάρη στην ευφυή τετρακίνηση. 

Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση, την ασφάλεια, την οδηγική ευστάθεια και την ευελιξία. Χάρη στον γρήγορο και ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο του συστήματος, η ισχύς κατανέμεται μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις απαιτήσεις σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες.

 

Το ελαφρώς αυξημένο μετατρόχιο και με το μεγαλύτερο μεταξόνιο αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός συνόλου με εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση. Το MINI Countryman διατίθεται με νέους συνδυασμούς ζαντών και ελαστικών που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία.

 

Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και ο συνδυασμός εμπρός άξονα με γόνατα McPherson μονής άρθρωσης και άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω εγγυώνται την αδιαμφισβήτητη και χαρακτηριστική αίσθηση go-kart του MINI. Για να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές απαιτήσεις της οδήγησης στην πόλη αλλά και ενός road trip στη φύση, το πλαίσιο μπορεί να ρυθμίζεται με γνώμονα την άνεση ή το σπορ στυλ. Προαιρετικά διατίθεται ένα προσαρμοζόμενο πλαίσιο με χαμηλότερο κατά 15 mm ύψος και αμορτισέρ με απόσβεση που μεταβάλλεται ανάλογα με τη συχνότητα ταλάντωσης.

 

Το MINI Countryman S ALL4 (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 7,4 - 6,8 l/100 km: 169 - 155 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) προσφέρει ισχύ 160 kW/218 hp και ροπή 360 Nm με τον ομαλής λειτουργίας 2λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα του. Το ήπια υβριδικό σύστημα 48V υποστηρίζει τις επιδόσεις του οχήματος στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα και παρέχει στιγμιαία αύξηση ισχύος κατά 14 kW.

 

Ένα νέο χαρακτηριστικό του MINI είναι η δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης σε διαδρομές με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι σε ταχύτητες έως 60 km/h, αρκεί να συνεχίσει να παρακολουθεί επισταμένα την κυκλοφορία και να είναι έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή. Κατά την αλλαγή λωρίδας, το σύστημα βοηθάει εντοπίζοντας τα απαραίτητα κενά στην ροή της κυκλοφορίας προχωρώντας προς την έξοδο. Αυτό φέρνει το όχημα στη βέλτιστη ταχύτητα και ξεκινά αυτόματα την αλλαγή λωρίδας.

 

Ισχυρή ταυτότητα MINI με μία απέριττη σχεδιαστική γλώσσα.

Σε όλα τα περιβάλλοντα, το MINI Countryman ήταν πάντοτε και παραμένει μέχρι και σήμερα άμεσα αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά. Η νέα σχεδίαση εντυπωσιάζει με την καθαρή αισθητική της. Από μπροστά, το όχημα δείχνει ισορροπημένο και χαρακτηρίζεται από το τονισμένο σχήμα του καπό και τη νέα οκταγωνική εμπρός μάσκα. Οι προβολείς MINI LED τονίζουν τη μοναδικότητα της λιτής σχεδίασης μέσω μεμονωμένων χαρακτηριστικών λειτουργιών. Οι κοντοί πρόβολοι και το λεπτό περίγραμμα είναι ομοίως τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά MINI, όπως και η οροφή που δημιουργεί αντίθεση.

 

Η φαρδιά και στητή σιλουέτα του νέου MINI Countryman υπογραμμίζει την παρουσία και τον στιβαρό εκτός δρόμου χαρακτήρα του. Τα κάθετα φώτα πλαισιώνουν τις γραμμές στο πίσω μέρος και κάνουν το νέο crossover μοντέλο της MINI να δείχνει ιδιαίτερα στητό και σπορτίφ.

 

Η λιτή και απαλλαγμένη, από κάθε τι περιττό, σχεδίαση του οχήματος βρίσκει έκφραση σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις - Essential, Classic, Favoured, John Cooper Works - για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Για παράδειγμα, η έκδοση Favoured τονίζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του MINI Countryman S ALL4 με εκφραστικές λεπτομέρειες. Σε συνδυασμό με το κομψό χρώμα αμαξώματος Melting Silver και τις ζάντες 950 Rally Spoke των 21-ιντσών (διατίθενται ως αξεσουάρ), το MINI Countryman S ALL4 δείχνει στιβαρό αποπνέοντας υψηλή ποιότητα. Για το νέο μοντέλο, διατίθενται ζάντες αλουμινίου σε διάφορα σχέδια και μεγέθη από 17 έως 21-ίντσες.

 

Ανοίγοντας νέους δρόμους με καινοτόμα υλικά.

Στο εσωτερικό του νέου MINI Countryman S ALL4, καθαρά σχήματα υπογραμμίζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα. Το ταμπλό με το δίχρωμο ύφασμα δημιουργεί μια νέα και ιδιαίτερα οικεία αίσθηση χώρου. Η πανοραμική γυάλινη οροφή φέρνει περισσότερο φως στο εσωτερικό, ενώ τα υψηλής ποιότητας comfort καθίσματα προσφέρουν άνεση συγκρατώντας συγχρόνως ιδανικά το σώμα των επιβατών.

 

Τα υψηλής ποιότητας υλικά, η καινοτόμος τεχνολογία και ο ανεξάρτητα ρυθμιζόμενος φωτισμός δημιουργούν μια εμπειρία οδήγησης που ικανοποιεί τις αισθήσεις. Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του νέου MINI Countryman είναι τα MINI Experience Modes. Κάθε Mode έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα με ανάλογο εσωτερικό φωτισμό. Με μία μόνο εντολή, το cockpit μεταμορφώνεται και αναδεικνύονται οι διαφορετικές πτυχές του χαρισματικού και περιπετειώδους χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Νέοι, ειδικής σύνθεσης ήχοι εμπλουτίζουν με συναίσθημα την οδηγική εμπειρία MINI και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα σε συνάρτηση με τις εξατομικευμένες ρυθμίσεις οδήγησης.

 

Στο cockpit του MINI Countryman, δεσπόζει η στρογγυλή οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης. Με διάμετρο 240 mm και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας, ο πίνακας οργάνων θέτει νέα πρότυπα. Για τον άνετο χειρισμό των συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και υποβοήθησης, η μονάδα MINI Interaction Unit μεταφέρθηκε πιο κοντά στον οδηγό και τον συνοδηγό. Με το νέο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικών βοηθών.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI Countryman S ALL4 (fuel consumption combined: 7.4 – 6.8 l/100 km according to WLTP; CO2 emissions combined: 169-155 g/km).

*All specified technical data are preliminary.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση