Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Μέτρα αναβάθμισης μοντέλων BMW για την άνοιξη του 2024.

+++ Έναρξη πωλήσεων για την τρίτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. +++ Πρόσθετες παραλλαγές συστημάτων κίνησης για την αμιγώς ηλεκτρική BMW iX2, την BMW X2 και την BMW XM. +++ Το Highway Assistant είναι τώρα διαθέσιμο και για τα μοντέλα BMW Σειρά 7, BMW XM, BMW iX, BMW X5, BMW X6 και BMW X7. +++ Αναβαθμισμένη ενσωμάτωση smartphone για οχήματα με BMW Operating System 9 και βελτιστοποιημένη προβολή των σταθμών φόρτισης. +++ Διευρυμένη λειτουργικότητα για το My BMW App. +++ Νέα εξωτερικά χρώματα για επιλεγμένα μοντέλα. +++

i20
·
U10
·
G06
·
G09
·
G07
·
F39
·
G05
·
Αυτοκίνητα M
·
BMW iX
·
BMW i
·
BMW i5
·
XM
·
X6
·
BMW iX2
·
X7
·
Σειρά 7
·
X5
·
X2
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 1,96 MB)
  
Photos(9x, 81,32 MB)

Μόναχο. Με την προσθήκη νέων συστημάτων κίνησης και προαιρετικών πρόσθετων επιλογών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω η απήχηση και η ποικιλομορφία της γκάμας προϊόντων BMW από την άνοιξη του 2024. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα BMW i5 Sedan και BMW iX2 θα είναι διαθέσιμα από τον Μάρτιο του 2024 με μία επιπλέον παραλλαγή για το σύστημα κίνησης. Ομοίως, θα προσφέρονται περισσότερες επιλογές συστημάτων κίνησης για τις BMW X2 και BMW XM. Το καινοτόμο Highway Assistant θα αναβαθμίσει τα επίπεδα άνεσης σε μακρινά ταξίδια σε περισσότερες σειρές μοντέλων της μάρκας. Παράλληλα, η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων διευρύνεται για τις BMW Σειρά 5 Sedan, BMW X2 και BMW iX2. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν το business sedan με νέες παραλλαγές της δερμάτινης επένδυσης BMW Individual Merino.

 

Την άνοιξη του 2024 αναμένονται επίσης ελκυστικά νέα χαρακτηριστικά στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτά περιλαμβάνουν την ευκολότερη χρήση της φωνητικής βοηθού Siri (στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης του Apple iPhone στα αυτοκίνητα που διαθέτουν το BMW Operating System 9), καθώς και τη βελτιστοποιημένη προβολή των αξιολογήσεων των σταθμών φόρτισης για τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Σταθερά συνεχίζεται επίσης η επέκταση της γκάμας λειτουργιών του My BMW App.

BMW i5 xDrive 40: η τρίτη, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του business sedan.

Μια τρίτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα προστεθεί στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan τον Μάρτιο του 2024. Η νέα BMW i5 xDrive40 Sedan (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη: 20,0 - 17,2 kWh/100 km στον κύκλο WLTP) διαθέτει δύο εξαιρετικά ενσωματωμένες ηλεκτρικές μονάδες κίνησης στον εμπρός και πίσω άξονα, οι οποίες αποδίδουν μαζί έως 290 kW/394 hp και μέγιστη ροπή 590 Nm. Με την υποστήριξη αυτού του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, η BMW i5 xDrive40 Sedan επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 215 km/h.

 

Η τρίτη αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του νέου business sedan αποθηκεύει την ενέργεια σε μια μπαταρία υψηλής τάσης που τοποθετείται χαμηλά στο δάπεδο του οχήματος. Η μπαταρία προσφέρει ωφέλιμη χωρητικότητα 81,2 kWh. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit – CCU) της BMW i5 Touring επιτρέπει τη φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με ισχύ 11 kW στάνταρ και 22 kW προαιρετικά. Επιτρέπει επίσης τη φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) σε σταθμούς ταχείας φόρτισης με έως και 205 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία της BMW i5 xDrive40 Sedan μπορεί να αυξηθεί κατά 156 χιλιόμετρα με φόρτιση δέκα λεπτών. Η επίσης στάνταρ λειτουργία Plug & Charge Multi Contract επιτρέπει την αυτόματη αναγνώριση του αυτοκινήτου σε δημόσια σημεία φόρτισης. Η αυτονομία της νέας BMW i5 xDrive40 Sedan, όπως υπολογίζεται στον κύκλο WLTP, είναι 463 - 538 km.

 

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από πρόσθετα εξωτερικά χρώματα που θα είναι διαθέσιμα για όλες τις εκδόσεις μοντέλων της νέας BMW Σειράς 5 Sedan από τον Μάρτιο του 2024. Η παλέτα των χρωμάτων θα περιλαμβάνει πλέον και τα μεταλλικά φινιρίσματα BMW Individual Frozen Portimao Blue και BMW Individual Malachite Green. Πέραν αυτών, το business sedan θα προσφέρεται με άκρως αποκλειστικά ειδικά φινιρίσματα βαφής της BMW Individual, η οποία έχει δημιουργήσει περίπου 150 εντυπωσιακές αποχρώσεις (απλές, μεταλλικές και ματ) για αυτά τα προϊόντα. Όλες οι ειδικές βαφές BMW Individual ξεχωρίζουν με το εντυπωσιακό βάθος και την εξαιρετική λάμψη τους. Οι πελάτες μπορούν να δουν όλα τη γκάμα των προσφερόμενων επιλογών για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan χρησιμοποιώντας το BMW Individual Visualizer, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω ενός συνδέσμου στον διαμορφωτή οχήματος.

 

Πλέον αυτών, διατίθενται πρόσθετες παραλλαγές των καθισμάτων και των εσωτερικών επιφανειών για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Με τα προαιρετικά καθίσματα comfort, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν την επένδυση από δέρμα BMW Individual Merino στις δίχρωμες προτάσεις Dark Violet/Atlas Grey και Taupe Grey/Atlas Grey από τον Μάρτιο του 2024.

 

Νέα entry - level έκδοση για την BMW iX 2, λανσάρισμα της BMW X2 xDrive 20d.

Η επέλαση της BMW στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας εμπλουτίζει την premium compact κατηγορία. Μια νέα entry-level έκδοση της αμιγώς ηλεκτρικής BMW iX2 θα ξεκινήσει να πωλείται τον Μάρτιο του 2024. Η νέα BMW iX2 eDrive20 (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, συνδυασμένη: 16,9 - 15,3 kWh/100 km στον κύκλο WLTP) υπόσχεται προσιτή οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων με ένα compact Sports Activity Coupé (SAC). Ο ηλεκτροκινητήρας 150 kW/204 hp στον εμπρός άξονα, προσφέρει επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 8,6 δευτ. και εξασφαλίζει αυτονομία 439 - 478 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 170 km/h.

 

Η μπαταρία υψηλής τάσης της νέας BMW iX2 eDrive20 έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 64,78 kWh και μπορεί να φορτιστεί από πηγές ηλεκτρικής ενέργειας εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) με ισχύ έως 11 kW στάνταρ και έως 22 kW προαιρετικά. Η φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) είναι δυνατή με ισχύ έως 130 kW. Χάρη στο εξαιρετικά αποδοτικό λογισμικό φόρτισης και τη δυνατότητα προληπτικής διαχείρισης της θερμότητας, σύντομες στάσεις αρκούν για να αυξηθεί σημαντικά η φόρτιση της μπαταρίας. Σε δέκα λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η BMW iX2 eDrive20 ανακτά ενέργεια που είναι αρκετή για να αυξήσει την αυτονομία της κατά 120 χιλιόμετρα. Η BMW iX2 eDrive20 είναι επίσης συμβατή με τη λειτουργία Plug & Charge Multi Contract, η οποία προσφέρεται στάνταρ.

 

Δίπλα στη νέα entry-level έκδοση της BMW iX2 βρίσκεται η νέα BMW X2 xDrive20d (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 5,2 - 4,8 λίτρα/100, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 136 - 125 g/km στον κύκλο WLTP). Η δεύτερη diesel έκδοση του compact SAC ξεχωρίζει για την ταχύτερη παροχή ισχύος και την βελτιωμένη αποδοτικότητα καυσίμου που εξασφαλίζει η ήπια υβριδική τεχνολογία 48V. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων συνδέεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο επτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Το ηλεκτρικό αυτό μοτέρ λειτουργεί ως μίζα/γεννήτρια που κινείται από τον στροφαλοφόρο άξονα και μπορεί τόσο να μειώσει το φορτίο του πετρελαιοκινητήρα όσο και να λειτουργεί σε συνδυασμό με αυτόν. Το σύστημα κίνησης αναπτύσσει συνδυαστικά μέγιστη ισχύ 120 kW/163 hp (ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεισφέρει με έως 110 kW/150 hp και ο ηλεκτροκινητήρας αντίστοιχα με έως 14 kW/19 hp) και μέγιστη ροπή 400 Nm (με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να παράγει έως 360 Nm και τον ηλεκτροκινητήρα έως 55 Nm), η οποία μεταφέρεται στο δρόμο μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. Ως αποτέλεσμα, η BMW X2 xDrive20d επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 8,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 207 km/h.

 

Από τον Μάρτιο του 2024, όλες οι εκδόσεις μοντέλων της νέας BMW X2 και της νέας BMW iX2 θα διατίθενται επίσης με εμπλουτισμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων. Το Frozen Black metallic είναι μια νέα προσθήκη.

 

BMW XM 50e: υψηλές επιδόσεις με μέγιστη απόδοση.

Αποτελώντας την πιο πρόσφατη έκδοση του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, η νέα BMW XM 50e (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 1,7 - 1,3 λίτρα/100 χλμ: 32,2 - 31,5 kWh/100 χλμ: 37 - 30 g/km στον κύκλο WLTP) συνδυάζει τον δυναμισμό ενός μοντέλου M, εξωστρεφή σχεδίαση και πρωτοποριακή πολυτέλεια στο εσωτερικό με τη μέγιστη δυνατή απόδοση. Το σύστημα κίνησης του M HYBRID αποτελείται από έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που ενσωματώνονται, μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος, στο οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύ 350 kW/476 hp (με συνεισφορά του κινητήρα εσωτερικής καύσης έως 230 kW/313 hp και του ηλεκτροκινητήρα έως 145 kW/197 hp) και μέγιστη ροπή συστήματος 700 Nm (κινητήρας εσωτερικής καύσης έως 450 Nm και ηλεκτροκινητήρας έως 280 Nm.

 

Η τελευταία έκδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης των 3,0 λίτρων που χρησιμοποιεί η BMW XM 50e οφείλει τις βελτιωμένες επιδόσεις, μεταξύ άλλων, στη λειτουργία με βάση των θερμοδυναμικό κύκλο Miller, στον διπλό ψεκασμό, στην πολλαπλή εξαγωγής που είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και στον μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων VANOS, ο οποίος λειτουργεί πλέον ηλεκτρικά. Ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει ένα σύστημα pre-gearing - πατέντα της BMW - που επιτρέπει την αύξηση της ωφέλιμης ροπής στην είσοδο του κιβωτίου στα 450 Nm. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου υψηλών επιδόσεων - το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης M xDrive - είναι 250 km/h με παρέμβαση από τον ηλεκτρονικό κόφτη. Χάρη στην ηλεκτρική αυτονομία των 77 - 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP, η BMW XM 50e μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών - π.χ. σε αστικά κέντρα - με μηδενικές τοπικές εκπομπές ρύπων. Μπορεί επίσης να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και εκτός των ορίων της πόλης με ταχύτητες έως 140 km/h.

 

Η πιο αποδοτική έκδοση του νέου συστήματος M HYBRID συνδυάζεται με την γνώριμη και εντυπωσιακή σχεδίαση του μοντέλου υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία Sports Activity Vehicle. Τα ειδικά για το μοντέλο σχεδιαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη μαύρη χαρακτηριστική λωρίδα κατά μήκος των πλευρικών επιφανειών του αυτοκινήτου, καθώς και ένα περίγραμμα για τη μάσκα νεφρών της BMW και λεπτομέρειες για τον πίσω διαχύτη (και τα δύο σε Pearl-effect Chrome), απόληξη εξάτμισης σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και ασημί χρώμα περιγράμματος για το σήμα του μοντέλου. Οι πελάτες που επιθυμούν να δώσουν μια επιπλέον προσωπική πινελιά στο εσωτερικό της νέας τους BMW XM 50e – που επίσης προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό μοντέρνας σπορ αύρας και υπέρμετρης πολυτέλειας με το ειδικό για μοντέλα M cockpit, τα πολυλειτουργικά καθίσματα M, τη σμιλεμένη επένδυση οροφής και το M Lounge στον πίσω χώρο - μπορούν να επιλέξουν χαρακτηριστικά όπως αποκλειστικό δέρμα Vintage για το επάνω τμήμα του πίνακα οργάνων και τα διακοσμητικά πάνελ των θυρών.

 

Highway Assistant:  Καινοτόμα λειτουργικότητα ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 για περισσότερα μοντέλα.

Τα ξεκούραστα ταξίδια σε μεγάλες αποστάσεις και η εντυπωσιακή εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Highway Assistant, που έκανε το ντεμπούτο του στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan και πλέον διατίθενται και για άλλα τρέχοντα μοντέλα BMW.

 

Ως μία πρόσθετη λειτουργία του Steering and Lane Control Assistant που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό Driving Assistant Professional, το Highway Assistant αναλαμβάνει τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης, της απόστασης του οχήματος από τα υπόλοιπα, καθώς και του συστήματος διεύθυνσης σε αυτοκινητόδρομους με ξεχωριστές λωρίδες κυκλοφορίας σε ταχύτητες έως 135 km/h. Ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι και να τα τοποθετήσει σε μια άνετη θέση, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να προσέχει τι συμβαίνει στο δρόμο και είναι σε θέση να αναλάβει ξανά τον έλεγχο του τιμονιού ανά πάσα στιγμή. Αυτή η λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 - όπως καθορίζεται από την SAE (Society of Automotive Engineers) - θα είναι επίσης διαθέσιμη για τα πολυτελή sedan BMW Σειρά 7, BMW iX, BMW XM, BMW X5, BMW X6 και BMW X7 από την άνοιξη του 2024. 

 

Το Active Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης των ματιών που περιλαμβάνεται στο νέο Highway Assistant ανεβάζει στο επόμενο επίπεδο την εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της κυκλοφορίας, δύναται να εκτελέσει τους απαραίτητους ελιγμούς διεύθυνσης για μία προσπέραση, για παράδειγμα, και να ρυθμίσει την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με τις ανάγκες. Επιπλέον, για πρώτη φορά, ο οδηγός είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής λωρίδας που προτείνεται από αυτό το σύστημα, κοιτάζοντας απλά στον εξωτερικό καθρέφτη για επιβεβαίωση.

 

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες, My BMW App με περισσότερες λειτουργίες.

Μεταξύ των ψηφιακών υπηρεσιών που θα είναι διαθέσιμες για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2024 είναι η εκτεταμένη ενσωμάτωση smartphone για τα οχήματα που υποστηρίζονται από το BMW Operating System 9. Αυτό επιτρέπει την ενεργοποίηση του φωνητικού βοηθού Siri για το Apple iPhone απευθείας με φωνητική εντολή και χωρίς τη χρήση του μπουτόν push-to-talk. Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud διαθέτει πλέον βελτιωμένη απεικόνιση των πληροφοριών που αφορούν τους σταθμούς φόρτισης. Οι διαθέσιμες εικόνες και οι αξιολογήσεις εμφανίζονται τόσο στη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης όσο και στην αναλυτική οθόνη. Οι αξιολογήσεις των σταθμών φόρτισης θα εμφανίζονται πλέον με σαφήνεια σε μια κλίμακα από μηδέν έως πέντε αστέρια.

 

Επιπλέον, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας του BMW iDrive σε αρκετά από τα τρέχοντα μοντέλα επιτρέπει επίσης την ψηφιακή πληρωμή των τελών στάθμευσης και - στη Γερμανία – το κόστος ανεφοδιασμού καυσίμου μέσα από το αυτοκίνητο. Όπως και στην πληρωμή των τελών στάθμευσης, χρησιμοποιούνται στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που είναι αποθηκευμένα νωρίτερα στις εφαρμογές του οχήματος.

 

Ως μια καθολική ψηφιακή διεπαφή για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του πελάτη και του αυτοκινήτου του, το My BMW App εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες λειτουργίες. Από την άνοιξη του 2024, το Comfort Access με το BMW Digital Key Plus θα ενσωματωθεί στο My BMW App στα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με BMW Operating System 8, 8.5 ή 9. Επιπλέον, η προβολή χαρτών για την επιλογή προορισμών πλοήγησης που εισάγονται στο όχημα έχει σχεδιαστεί με νέο τρόπο, κάτι που επίσης βελτιώνει τη λειτουργία αναζήτησης και την προβολή του πιο σχετικού περιεχομένου. Οι λειτουργίες χαρτών και διαδρομών θα προτείνονται στο μέλλον με βάση το τρέχον περιβάλλον του οχήματος ή του χρήστη.

 

Τέλος, η νέα λειτουργία Ε-mobility Analysis θα προστεθεί επίσης στο στοιχείο του μενού My Trips στο My BMW App. Με βάση την οδηγική συμπεριφορά του πελάτη, η λειτουργία αυτή προτείνει το πλέον κατάλληλο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW, με απώτερο σκοπό να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον κατόχων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Με μια ματιά: Τα νέα μοντέλα BMW για την άνοιξη του 2024*

BMW Σειρά 5

Ισχύς (kW/hp)

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας WLTP (kWh/100 km)

Εκπομπές CO2 
WLTP (g/km)

BMW i5 xDrive40

290/394

20.0 – 17.2

0

 

 

 

 

BMW iX2

Ισχύς (kW/hp)

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας WLTP (kWh/100 km)

Εκπομπές CO2 
WLTP (g/km)

BMW iX2 eDrive20

150/204

16.9 – 15.3

0

 

 

 

 

BMW X2

Ισχύς (kW/hp)

Κατανάλωση καυσίμου WLTP (l/100 km)

Εκπομπές CO2 
WLTP (g/km)

BMW X2 xDrive20d

120/163

5.2 – 4.8

136 – 125

 

 

 

 

BMW XM

Ισχύς (kW/hp)

Κατανάλωση καυσίμου WLTP (l/100 km)

Εκπομπές CO2 
WLTP (g/km)

BMW XM 50e

350/476

1.7 – 1.3

37 – 30

 

* Όλα τα νέα μοντέλα θα μπουν στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2024.
Όλα τα στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων είναι προσωρινά.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX M60: Power consumption combined:  24.5 – 21.9 kWh/100 km according to WLTP; CO2 emissions: 0 g/km.

BMW iX xDrive40: Combined power consumption: 21.0 - 19.3 kWh/100km WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km.

BMW iX xDrive50: Combined power consumption: 21.4 - 19.8 kWh/100km WLTP; CO2 emissions combined: 0 g/km.

BMW iX2xDrive30: Electric power consumption, combined in WLTP cycle: 17.7 – 16.3 kWh/100 km, Electric power consumption, combined in NEDC cycle: – , Range: 417 – 449 km (259 – 279 miles) in WLTP cycle.

BMW X2 sDrive20i: Fuel consumption, combined in WLTP cycle: 6.5 – 6.0 l/100 km (43.5 – 47.1 mpg imp), Fuel consumption, combined in NEDC cycle: – , CO2 emissions, combined in WLTP cycle: 148 – 136 g/km, CO2 emissions, combined in NEDC cycle: – .

BMW X2 sDrive18d: Fuel consumption, combined in WLTP cycle: 5.5 – 5.1 l/100 km (51.4 – 55.4 mpg imp), Fuel consumption, combined in NEDC cycle: – , CO2 emissions, combined in WLTP cycle: 145 – 133 g/km, CO2 emissions, combined in NEDC cycle: – .

BMW X2 M35i xDrive: Fuel consumption, combined in WLTP cycle: 8.0 – 7.7 l/100 km (35.3 – 36.7 mpg imp), Fuel consumption, combined in NEDC cycle: – , CO2 emissions, combined in WLTP cycle: 181 – 174 g/km, CO2 emissions, combined in NEDC cycle: – .

BMW X5 xDrive50e: Petrol consumption, combined: 1.1 – 0.8 l/100 km (256.8 – 353.1 mpg imp); electric power consumption, combined: 27.0 – 22.9 kWh/100 km; CO2 emissions: 26 – 18 g/km in the WLTP cycle. 

BMW X5 M60i xDrive: Fuel consumption, combined: 12.5 – 11.5 l/100 km (22.6 – 24.6 mpg imp); CO2 emissions: 283 – 261 g/km in the WLTP cycle.

BMW X5 xDrive40i: Fuel consumption, combined: 9.9 – 8.5 l/100 km (28.5 – 33.2 mpg imp); CO2 emissions: 224 – 193 g/km in the WLTP cycle.

BMW X5 xDrive30d: Fuel consumption, combined: 8.2 – 7.1 l/100 km (34.5 – 39.8 mpg imp); CO2 emissions: 215 – 186 g/km in the WLTP cycle.

BMW X6 M60i xDrive: Fuel consumption, combined: 12.3 – 11.4 l/ 100 km (23.0 – 24.8 mpg imp); CO2 emissions: 279 – 258 g/km in the WLTP cycle.

BMW X6 xDrive40i: Fuel consumption, combined: 9.6 – 8.5 l/100 km (29.4 – 33.2 mpg imp); CO2 emissions: 218 – 192 g/km in the WLTP cycle.  

BMW X6 xDrive30d: Fuel consumption, combined: 7.9 – 7.0 l/100 km (35.8 – 40.4 mpg imp); CO2 emissions: 208 – 184 g/km in the WLTP cycle.

BMW X7 xDrive40i: Fuel consumption, combined: 10.6 – 9.6 l/100 km (26.6 – 29.4 mpg imp) (WLTP); – (NEDC); CO2 emissions, combined: 240 – 217 g/km (WLTP); – (NEDC).*

BMW X7 M60i xDrive: Fuel consumption, combined: 12.9 – 12.1 l/100 km (21.9 – 23.3 mpg imp) (WLTP); – (NEDC); CO2 emissions, combined: 292 – 274 g/km (WLTP); – (NEDC).*

BMW X7 xDrive40d: Fuel consumption

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

21 March - 09:00 AM CET.
Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση