Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

FIA WEC: Το BMW M Hybrid V8 Art Car θα φέρει τον αριθμό εκκίνησης 20 στις 24 Ώρες του Le Mans.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του 20ου BMW Art Car έχει ξεκινήσει. Στις 21 Μαΐου, η BMW M Hybrid V8 που φιλοτέχνησε η Julie Mehretu και πρόκειται να συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans στις 15/16 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι. Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει ήδη μερικά στοιχεία από το δημιούργημά της. Επιπλέον, έχει επιβεβαιωθεί ότι το Art Car θα φέρει τον αριθμό εκκίνησης 20.

Art Car
·
FIA WEC
·
Πολιτισμικά θέματα
·
BMW M Motorsport
·
LMDh
·
24h Races
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 911,47 KB)
  
Photos(10x, 36,5 MB)

Μόναχο. Η αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του 20ου BMW Art Car έχει ξεκινήσει. Στις 21 Μαΐου, η BMW M Hybrid V8 που φιλοτέχνησε η Julie Mehretu και πρόκειται να συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans στις 15/16 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι. Η καλλιτέχνιδα αποκαλύπτει ήδη μερικά στοιχεία από το δημιούργημά της. Επιπλέον, έχει επιβεβαιωθεί ότι το Art Car θα φέρει τον αριθμό εκκίνησης 20 με οδηγούς τους Sheldon van der Linde (RSA), Robin Frijns (NED) και René Rast (GER).

 

Η BMW M Hybrid V8 με τον αριθμό #20 θα είναι το πρώτο Art Car από το 2017, όταν η BMW M6 GTLM που φιλοτέχνησε ο John Baldessari έτρεξε στις 24 Ώρες της Daytona (ΗΠΑ), ενώ ακολούθησε το εικονικό BMW M6 GT3 Art Car του Cao Fei στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIA GT στο Μακάο (CHN). Στο παρελθόν, τα πιο διάσημα BMW Art Cars έχουν λάβει μέρος στο Le Mans: το 1975, η BMW 3.0 CSL του Alexander Calder, το 1976, η BMW 3.0 CSL του Frank Stella, το 1977, η BMW 320i Turbo του Roy Lichtenstein, το 1979, η BMW M1 του Andy Warhol, το 1999, η BMW V12 LMR της Jenny Holzer και το 2010, η BMW M3 GT2 του Jeff Koons. Αυτή η εντυπωσιακή συλλογή εμπλουτίζεται τώρα με την BMW M Hybrid V8 της Julie Mehretu.

 

Ο συνδυασμός οπτικών μοτίβων και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου παράγει έργα τέχνης σε τροχούς.

Για τη δημιουργία του 20ού BMW Art Car, η Mehretu εμπνέεται από τα χρώματα και τα σχήματα ενός πίνακα ζωγραφικής μεγάλου μεγέθους από μια πιο πρόσφατη σειρά έργων της: οι σκοτεινές φωτογραφίες, τα διάστικτα πλέγματα, το σπρέι χρώματος νέον και τα εμβληματικά χειρονομιακά σημάδια της Mehretu προσδίδουν στο έργο της μια αφηρημένη μορφή. Μεταφέρει το προκύπτον οπτικό μοτίβο ως φωτογραφία υψηλής ανάλυσης στο περίγραμμα του οχήματος χρησιμοποιώντας μια τεχνική τρισδιάστατης χαρτογράφησης. Έτσι δημιουργείται το μοναδικό καλλιτεχνικό περιτύλιγμα με το οποίο η BMW M Hybrid V8 θα τρέξει στο Le Mans.

 

Για πρώτη φορά, η Mehretu συνεργάζεται με την BMW σε ένα τρισδιάστατο format. Η αλληλεπίδραση των επιφανειών και της γεωμετρίας του οχήματος δημιουργεί ένα remix στοιχείων της ζωγραφικής της και ανοίγει νέες προοπτικές για την καλλιτέχνιδα στη δημιουργική της διαδικασία. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, η τρισδιάστατη έκδοση του έργου τέχνης μπορεί να εφαρμοστεί στην BMW M Hybrid V8 μόνο μέσω μιας μεμβράνης περιτύλιξης (φιλμ). Για το σκοπό αυτό, η Mehretu συνεργάζεται στενά με τη γερμανική ομάδα Race Spirit με επικεφαλής τους Manuel Eberl και Gertraud Brenninger για τον σχεδιασμό του 20ου BMW Art Car. Η Race Spirit έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου που δημιούργησε ο Jeff Koons για το 17ο BMW Art Car.

 

Σχόλια για το 20ό BMW Art Car.

 

Julie Mehretu : «Ο τρόπος με τον οποίο έπρεπε να προσεγγίσω το BMW Art Car αποκρυσταλλώθηκε αμέσως μετά την επίσκεψή μου πέρσι στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Σκεφτόμουν το πλέγμα του Frank Stella και το πώς αυτό θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με τους προηγούμενους δημιουργούς ενός BMW Art Car. Και πηγαινοερχόταν συνεχώς στο μυαλό μου αυτός ο πίνακας στο στούντιο μου που μόλις είχα τελειώσει και το μοντέλο του Art Car και αναρωτιόμουν πώς θα γινόταν να ‘παντρέψω’ το αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο πίνακα. Το δημιουργικό παιχνίδι των δυνατοτήτων σε αυτόν τον νέο, τρισδιάστατο χώρο αλλά και τα πράγματα που μπορείς να φανταστείς και να επινοήσεις προκειμένου να το υλοποιήσεις είναι άκρως διδακτική διαδικασία. Δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο αλλά οι σχεδιαστές και οι σκέψεις τους και πάνω απ’ όλα οι οδηγοί, οι επιθυμίες και οι προσδοκίες τους που το καθιστούν ένα project ονείρων όπου μπορούν να συμμετέχουν η ζωγραφική, η αφηρημένη τέχνη, η αεροδυναμική, η ταχύτητα και η αισθητική».

 

Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH: «Η προοπτική να αγωνιστούμε με ένα BMW Art Car στις 24 Ώρες του Le Mans αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για ολόκληρη την ομάδα της M Motorsport να προετοιμάσει την BMW M Hybrid V8 στο βέλτιστο δυνατό βαθμό για τον σημαντικό αυτό αγώνα. Στην 100ή επέτειο του αγώνα και 25 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της BMW στο Le Mans, η νίκη εκεί με ένα BMW Art Car θα ήταν η μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία για όλους μας».

 

Sheldon van der Linde:  «Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Τέχνης που αντιπροσωπεύουν τα BMW Art Cars. Ακόμα θυμάμαι το τελευταίο Art Car, που οδήγησε ο Augusto Farfus στο Μακάο το 2017. Είμαι περήφανος που τώρα είμαι και εγώ μέλος του πληρώματος ενός Art Car. Δεν έχω δει ακόμα το σχέδιο, αλλά έχω μεγάλη περιέργεια και είμαι σίγουρος ότι θα δείχνει πραγματικά cool. Για εμάς, είναι κάτι ξεχωριστό να βρισκόμαστε ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο της δημοσιότητας στις 24 Ώρες του Le Mans, μία διοργάνωση που έτσι κι αλλιώς είναι σημαντική».

 

Robin Frijns: «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που οδηγώ ένα αυτοκίνητο με ξεχωριστή σχεδίαση. Το γεγονός ότι θα είναι ένα από τα διάσημα BMW Art Cars είναι φανταστικό. Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό στο Le Mans και θα προσελκύσουμε την προσοχή τόσο των μέσων ενημέρωσης όσο και των φίλων του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια γεμάτη δράση εβδομάδα στο Le Mans. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί με το BMW M Hybrid V8 Art Car και να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

 

René Rast: «Είναι μεγάλη τιμή να οδηγείς ένα BMW Art Car και να γίνεσαι έτσι μέρος μιας πολύ ιδιαίτερης ιστορίας. Ως οδηγοί, θα είμαστε αναμφίβολα περισσότερο στο επίκεντρο της δημοσιότητας από ό,τι συνήθως. Ανυπομονώ πολύ να γίνω μέρος όλου αυτού του εγχειρήματος».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2022, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 202.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Τα κέρδη προ φόρων κατά το οικονομικό έτος 2022 ανήλθαν σε 23,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα ύψους 142,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, το BMW Group απασχολούσε 149.475 εργαζόμενους.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24/25 April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024; with the World Premieres of the new MINI Aceman and the new BMW i4.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση