Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Μία πρώτη ματιά στην Neue Klasse σε SAV εκδοχή: Η BMW Vision Neue Klasse X.

+++ Ο καινοτόμος έλεγχος του συστήματος μετάδοσης κίνησης και του πλαισίου βελτιώνει την ακρίβεια, τη δυναμική συμπεριφορά, την αποδοτικότητα και την οδηγική απόλαυση. +++ Προσωπικός αγαπημένος ήχος με το νέο BMW iDrive. +++ Χρήση υλικών φυτικής προέλευσης στο εσωτερικό για εξοικονόμηση πόρων. +++ Ευρύχωρη, ανοιχτή, προοδευτική σχεδίαση. +++

BMW i
·
BMW Group Design
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
Εταιρικά
·
BMW Design
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 1,42 MB)
  
Photos(78x, 2,75 GB)

Μόναχο.  Ένα νέο Vision Vehicle του BMW Group προσφέρει μια πρόγευση της Neue Klasse σε SAV εκδοχή: Η BMW Vision Neue Klasse X εισάγει την αισθητική, την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και τη φιλοσοφία της Neue Klasse στην κατηγορία των Sports Activity Vehicles. Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική υπερυψωμένη παραλλαγή που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία το 2025.

 

«Μαζί με την BMW Vision Neue Klasse, η BMW Vision Neue Klasse X αναδεικνύει το εύρος της μελλοντικής γκάμας μοντέλων BMW. Η Neue Klasse αντικατοπτρίζει την ποικιλία όλων των μοντέλων που επιθυμούν οι πελάτες σήμερα και στο μέλλον - από σπορ sedan, με όλες τις παραλλαγές, μέχρι τη σύγχρονη οικογένεια SAV», δηλώνει ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. «Με αυτόν τον τρόπο, υπογραμμίζουμε ότι η Neue Klasse είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αυτοκίνητο ή ένα ειδικό πρωτότυπο. Έρχεται να επαναπροσδιορίσει τη μάρκα BMW και ταυτόχρονα είναι μία αντιπροσωπευτική BMW περισσότερο από ποτέ».

 

Η εταιρεία παρουσίασε το όραμά της για το μέλλον της μάρκας στην κατηγορία των sedan αυτοκινήτων με την BMW Vision Neue Klasse στην έκθεση κινητικότητας IAA 2023. Το πιο πρόσφατο Vision Vehicle απεικονίζει πλέον πώς βλέπει η BMW το μέλλον των X μοντέλων της. Η BMW Vision Neue Klasse X συμβολίζει ένα δραστήριο lifestyle και μία αποδοτική δυναμική, με μία εμφάνιση που ξεχειλίζει αυτοπεποίθηση. Η καθαρή σχεδιαστική γλώσσα που χαρακτηρίσει τις εξωτερικές της επιφάνειες συνδυάζεται με ένα φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό. Τα ειδικά εφέ φωτισμού και ήχου που εξασφαλίζει η επόμενη γενιά του BMW iDrive ενισχύουν τη διαισθητική ψηφιακή εμπειρία χρήστη. Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά της Neue Klasse - ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική - επεκτείνονται εδώ για να συμπεριλάβουν μια τέταρτη διάσταση. Η οδηγική απόλαυση που αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας BMW περνάει στο επόμενο επίπεδο με έλεγχο για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο που αναπτύχθηκε ειδικά για την Neue Klasse και με την αρωγή της έκτης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive. Η φιλοσοφία της στον τομέα της βιωσιμότητας εξασφαλίζει επίσης υπεύθυνη παραγωγή, λειτουργία, αποσυναρμολόγηση και ανακύκλωση.

 

Καινοτόμος έλεγχος για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο: πιο δυναμικές επιδόσεις, περισσότερη ακρίβεια, μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Ένας νέος τύπος ελέγχου για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το πλαίσιο προσφέρει μια ανώτερη οδηγική εμπειρία που προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες. Βασίζεται σε μια νέα στοίβα λογισμικού που αναπτύχθηκε εσωτερικά από το BMW Group και εγγυάται ομαλή οδήγηση σε όλες τις συνθήκες. Οι δύο από τους τέσσερις νέους σούπερ-εγκεφάλους θα μεταφέρουν την οδηγική εμπειρία στη Neue Klasse σε μια νέα διάσταση.

 

«Neue Klasse σημαίνει οδήγηση BMW σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα», εξηγεί ο Frank Weber, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, υπεύθυνος για την Ανάπτυξη. «Η BMW του μέλλοντος θα διαθέτει τέσσερις εντελώς νέους σούπερ-εγκεφάλους. Με άλλα λόγια, υπολογιστές υψηλής απόδοσης που θα συνεργάζονται έξυπνα σε στοιχεία που μέχρι τώρα επεξεργάζονταν ανεξάρτητα. Αναπτύξαμε τον πρώτο σούπερ-εγκέφαλο εξολοκλήρου εσωτερικά. Αυτός ενσωματώνει ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τη δυναμική οδήγησης διαθέτοντας έως και δέκα φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ. Ο δεύτερος σούπερ-εγκέφαλος θα επιτρέψει το επόμενο κβαντικό άλμα στην αυτοματοποιημένη οδήγηση», συνεχίζει ο Weber. «Στο μέλλον, θα συνδυάζουμε τέσσερις βασικές μονάδες ελέγχου σε έναν υπολογιστή υψηλής απόδοσης. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο δυναμικές επιδόσεις, μεγαλύτερη ακρίβεια, περισσότερη αποδοτικότητα και ακόμα πιο απολαυστική οδήγηση».

 

Σχεδίαση: τα μοντέλα BMW X επαναπροσδιορίζονται με ισχυρά χαρακτηριστικά.

Σε συνδυασμό με τη σχεδίαση δύο όγκων ενός μοντέλου BMW X, η λιτή σχεδιαστική γλώσσα που αναπτύχθηκε για τη Neue Klasse αποτελεί επίσης ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική σχεδίαση. Με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει νέες δυνατότητες για ένα ακόμη πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Επιτρέπει τη δημιουργία ενός αμαξώματος με μακρύ μεταξόνιο, κοντούς προβόλους και κλασικές αναλογίες BMW. Οι μεγάλες επιφάνειες των παραθύρων και η πανοραμική γυάλινη οροφή πλημμυρίζουν το εσωτερικό με φυσικό φως, δημιουργώντας μια ευάερη ατμόσφαιρα και αίσθηση ευρυχωρίας που ενισχύεται με χρήση υφασμάτων σε ζεστά χρώματα.

 

«Η BMW Vision Neue Klasse X δίνει τη δυνατότητα για μια πρώτη ματιά στα μοντέλα X της Neue Klasse. Οι ίδιες αρχές ισχύουν και για τα Sport Activity Vehicles: ηλεκτρικά, ψηφιακά και κυκλικά», σχολιάζει ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design.

 

«Τα μοντέλα X θα διατηρήσουν τον ισχυρό χαρακτήρα τους: με συμπαγές ενιαίο σχήμα, καθαρά και με μια πολύ χαρακτηριστική κάθετη ερμηνεία της φωτεινής υπογραφής της BMW».

 

Η νέα εμφάνιση της μάρκας για τα μοντέλα BMW X συνεισφέρει επίσης στην ισχυρή παρουσία του Vision Vehicle. Οι κάθετα στοιχισμένες μονάδες LED προσφέρουν μια νέα ερμηνεία της χαρακτηριστικής φωτεινής υπογραφής της BMW. Μπροστά και στο κέντρο βρίσκεται η μάσκα νεφρών της μάρκας, η οποία επανασχεδιάστηκε ως τρισδιάστατο γλυπτό με κατακόρυφη διάταξη και φωτιζόμενα περιγράμματα. Σε συνδυασμό, οι προβολείς και η μάσκα νεφρών δημιουργούν ένα εφέ φωτισμού που ενεργοποιείται καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημα και συνεχίζει μπαίνοντας στο εσωτερικό.

 

Το πίσω τμήμα είναι ισχυρό και αθλητικό. Τα φώτα που φτάνουν αρκετά στο κέντρο του πίσω μέρους αποτελούν μια οριζόντια ερμηνεία των γνωστών, σχήματος L, φωτιστικών σωμάτων της BMW. Τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία του πίσω μέρους ελέγχονται ξεχωριστά με μεταβλητή ένταση φωτός για να μεταφέρουν μία ιδιαίτερα εκφραστική αίσθηση βάθους.

 

Οι λείες γυάλινες επιφάνειες και η φωτεινή εξωτερική βαφή "Coral Silver" προσδίδουν στη BMW Vision Neue Klasse X μια ανάλαφρη αίσθηση. Στο πίσω τμήμα των πλευρικών παραθύρων, το χαρακτηριστικό για τη μάρκα Hofmeister kink δεν οριοθετείται από στοιχεία χρωμίου, αλλά σχηματίζεται από ένα ανακλαστικό στοιχείο που σχηματίζει μια διαφανή ή ανακλαστική επιφάνεια, ανάλογα με τη γωνία θέασης.

 

Εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη με BMW Panoramic Vision και προσωπική εμπειρία ήχου HYPERSONX WHEEL.

Η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση του καθίσματος εμπλουτίζει την οδηγική εμπειρία με αυτοπεποίθηση. Το επανασχεδιασμένο τιμόνι με τα κουμπιά πολλαπλών λειτουργιών, η κεντρική οθόνη με τη διαισθητική λειτουργία ελέγχου αφής και το BMW Panoramic Vision, σε συνδυασμό με τον προηγμένο φωνητικό έλεγχο του BMW Intelligent Personal Assistant, λειτουργούν ως αβίαστες και διαισθητικές διεπαφές για την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου. Το BMW Panoramic Vision προβάλλει βασικές πληροφορίες σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Στα μοντέλα παραγωγής της Neue Klasse θα συμπληρώνεται από το βελτιωμένο BMW 3D Head-Up Display.

 

Στην BMW Vision Neue Klasse X, η κεντρική οθόνη είναι κομψά ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων, παρέχοντας και στους δύο εμπρός επιβάτες βέλτιστη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του infotainment. Τα χρώματα που εμφανίζονται δεν μεταφέρονται μόνο στον κρυφό, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά και στις υφασμάτινες επιφάνειες του πίνακα οργάνων μέσω οπίσθιου φωτισμού.

 

Η Προσωπική Εμπειρία Ήχου, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά με το νέο HYPERSONX WHEEL, ανοίγει περαιτέρω δυνατότητες. Με αυτή την ψηφιακή λειτουργία, οι επιβάτες του αυτοκινήτου μπορούν να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους ήχο σε κάθε ταξίδι. Ο ήχος, που παράγεται σε πραγματικό χρόνο και ρυθμίζεται με μία κίνηση στο τιμόνι HYPERSONX WHEEL, αποτελεί μια καινοτόμο συμβολή στην εμβυθιστική και ολιστική εμπειρία χρήστη, που μετατρέπει το εσωτερικό της BMW Vision Neue Klasse X σε προσωπικό χώρο.

 

Τεχνολογία BMW eDrive: Η έκτη γενιά πιο αποδοτική από ποτέ.

Στη Neue Klasse, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος φτάνει σε νέα επίπεδα. Η τελευταία, έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive είναι το κλειδί για αυτό. Εκτός από τις βελτιωμένες μονάδες e-drive, διαθέτει επίσης νέες και πλέον κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου, με ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα υψηλότερη κατά πάνω από 20% σε σχέση με εκείνη των πρισματικών κυψελών που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Σε συνδυασμό με τη μετάβαση σε ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, αυτό θα βελτιώσει την ταχύτητα φόρτισης έως και κατά 30% - επιτρέποντας στα οχήματα να φορτίζουν σε μόλις 10 λεπτά προκειμένου να εξασφαλίσουν αυτονομία 300 km. Η έκτη γενιά του BMW eDrive προσφέρει επίσης έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία. Η BMW Vision Neue Klasse X εντυπωσιάζει επίσης με την αεροδυναμική της, έχοντας αντίσταση μειωμένη κατά 20% σε σχέση με ένα συγκρίσιμο μοντέλο της τρέχουσας γκάμας. Τα νέα σχέδια των ελαστικών καθώς και το  ειδικό σύστημα πέδησης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στην αύξηση της συνολικής αποδοτικότητας του οχήματος έως και 25%.

 

Μειωμένο αποτύπωμα CO 2 μέσω της πιο αποδοτικής από πλευράς πόρων παραγωγής και αλυσίδας εφοδιασμού.

Για τις επιφάνειες του εσωτερικού αναπτύχθηκε ένα υλικό καθαρά φυτικής προέλευσης, με βάση ορυκτά και χωρίς πετρέλαιο. Θα χρησιμοποιηθεί στην BMW Vision Neue Klasse X στο κάτω τμήμα της επένδυσης των θυρών και στην κεντρική κονσόλα. Τα πλαστικά που συλλέγονται από τις θάλασσες αξιοποιούνται επίσης για πρώτη φορά για εξαρτήματα που χυτεύονται με έγχυση. Σε επιλεγμένα εξαρτήματα, αυτή η δευτερογενής πρώτη ύλη, η οποία λαμβάνεται, για παράδειγμα, από εγκαταλελειμμένα δίχτυα αλιείας, αντιπροσωπεύει ήδη το 30%.

 

Η επιλογή των υλικών και η μέθοδος κατασκευής επιτρέπουν την ευκολότερη αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων και τη βελτίωση της ανακυκλωσιμότητας τους. Οι πλαϊνές ποδιές και τα προσαρτημένα μέρη στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα παράγονται επίσης από ανακυκλωμένα μονοϋλικά. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ακολουθεί την αρχή του BMW i Vision Circular που παρουσιάστηκε το 2021, το οποίο βασίστηκε εκτενώς σε μονοϋλικά για τη βελτιστοποίηση της ανακυκλωσιμότητας.

 

Η Neue Klasse σηματοδοτεί επίσης ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του τομέα παραγωγής. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Ντέμπρετσεν στην Ουγγαρία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως iFACTORY. Όταν η παραγωγή της Neue Klasse ξεκινήσει το 2025, θα γίνει η πρώτη μονάδα παραγωγής του BMW Group στον κόσμο που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ενέργεια απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το  BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2023, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,55 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 209.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2023 ήταν 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 155,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 154.950 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

AUTO CHINA 2024.

Beijing. 24./25. April 2024.

Here you can see the Webcasts of the BMW Group Night and Press Conference at the Auto China 2024.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση