Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

H BMW Σειρά 5 κατακτά τον τίτλο «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2024».

+++ Η όγδοη γενιά του πιο επιτυχημένου business sedan στον κόσμο κερδίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κριτικής επιτροπής. +++ Η δυναμική ισχύς, η απαράμιλλη άνεση σε μεγάλες αποστάσεις και οι ψηφιακές καινοτομίες αποτέλεσαν έναν συναρπαστικό συνδυασμό κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. +++ Ένατος τίτλος για την BMW στον διάσημο θεσμό βραβείων. +++

G60
·
BMW i
·
BMW i5
·
Σειρά 5
·
Βραβεία προϊόντων
·
Sedan
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 942,61 KB)
  
Photos(4x, 62,35 MB)

Μόναχο. Πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών, ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό και, για πρώτη φορά, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – στην έκδοση BMW i5, η νέα BMW Σειρά 5 ενισχύει την ηγετική της θέση στην πολυτελή executive κατηγορία. Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards, η νέα άφιξη ξεχώρισε ανάμεσα στα πολυτελή μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου τους τελευταίους 12 μήνες. Τελικά, η BMW Σειρά 5 ήταν αυτή που κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car 2024 (Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024). Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου 2024 της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο τελετής που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

 

Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. Τα σκορ καταγράφηκαν στη συνέχεια λεπτομερώς από τους διοργανωτές των World Car Awards. Η BMW Σειρά 5, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από 13 νέα πολυτελή μοντέλα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κριτικής επιτροπής, όχι μόνο με την απαράμιλλη απόδοση ισχύος των εξηλεκτρισμένων θερμικών κινητήρων της, αλλά και με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις και τις πολυάριθμες ψηφιακές καινοτομίες. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Η ετυμηγορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής δείχνει ότι ο ισχυρός χαρακτήρας των προϊόντων μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της BMW πείθουν και εμπνέουν απαιτητικά target group σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Bernd Körber, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Μάρκας & Προϊόντων της μάρκας BMW, Connected Company.

 

BMW Σειρά 5: Συνεπής ηλεκτροκίνηση και ψηφιακές καινοτομίες.

Η BMW Σειρά 5 επιδεικνύει τον προοδευτικό της χαρακτήρα με την τεχνολογία του συστήματος κίνησης και τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η κομψή, σπορ σχεδίαση, η γενναιόδωρη ευρυχωρία, η απουσία θορύβων και η προηγμένη, premium ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το motorway assistant και το Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού, υπογραμμίζουν τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Εξοπλισμένη με σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/χειρισμού BMW iDrive με QuickSelect, BMW Curved Display και BMW Intelligent Personal Assistant με διευρυμένη λειτουργικότητα, η i5 επιτρέπει την αλληλεπίδραση χρήστη-οχήματος με έλεγχο μέσω αφής και φυσικής ομιλίας. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι επιβάτες της BMW Σειράς 5 μπορούν να απολαμβάνουν video streaming στην οθόνη ελέγχου και να βιώσουν νέες συγκινήσεις gaming μέσα στο αυτοκίνητο -  π.χ. περνώντας ευχάριστα το διάστημα που πραγματοποιείται η φόρτιση της μπαταρίας.

 

Ως αναπόσπαστο μέλος της νέας οικογένειας της BMW Σειράς 5, η BMW i5 προσφέρει οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW i5 πηγάζουν από την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, που περιλαμβάνει ενσωματωμένες μονάδες κίνησης και μπαταρίες υψηλής τάσης με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Επιπλέον, η πιο εξελιγμένη εκδοχή της λειτουργίας προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, βοηθούν στην επίτευξη αυτονομίας έως και 582 km στον κύκλο WLTP, ανάλογα με την έκδοση και τις προδιαγραφές. Η συνδυασμένη μονάδα φόρτισης Combined Charging Unit της BMW i5 επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW και φόρτιση DC με έως και 205 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 156 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 10 λεπτά όταν συνδεθεί σε σταθμό ταχείας φόρτισης.

 

Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει επίσης εξηλεκτριστεί. Μια ευέλικτα σχεδιασμένη αρχιτεκτονική κίνησης, που ήταν εξαρχής ανοιχτή σε διαφορετικές τεχνολογίες, επιτρέπει στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan να είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά με αμιγή ηλεκτροκίνηση, plug-in υβριδικά συστήματα και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη νέα αρθρωτή γενιά κινητήρων BMW Group Efficient Dynamics διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση της ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt.

 

Η BMW κατακτά τον ένατο τίτλο στα World Car Awards.

Ο θεσμός World Car Awards ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και ήρθε να πλαισιώσει εθνικούς και τοπικούς διαγωνισμούς με σκοπό την αναγνώριση εξαιρετικών καινοτομιών και νέων προϊόντων στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Φέτος, βραβεία απονεμήθηκαν σε συνολικά πέντε κατηγορίες πέρα από το συνολικό έπαθλο.

 

Μέχρι τώρα, η BMW είχε συγκεντρώσει οκτώ βραβεία στον θεσμό World Car Awards. Ένας από τους νικητές ήταν η BMW Σειρά 7, η οποία κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car το 2016. Το 2018, το βραβείο World Performance Car απονεμήθηκε στην BMW M5. Αυτός ο ένατος τίτλος για τη βαυαρική premium αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο πιο πρόσφατος σε μια μακρά σειρά διακρίσεων που απέσπασε η νέα BMW Σειρά 5 τους τελευταίους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση προσέθεσε στη συλλογή τροπαίων συνολικά τρία βραβεία Αυτοκινήτου της Χρονιάς (Car of the Year) από τη Νορβηγία, τη Δανία και την Ιταλία.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group περιλαμβάνει πάνω από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το 2023, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,55 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 209.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2023 ήταν 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 155,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 154.950 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογική και υπεύθυνη δράση. Η εταιρεία καθόρισε από νωρίς την πορεία της για το μέλλον και θέτει τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα των πόρων στο επίκεντρο της στρατηγικής της κατεύθυνσης - από την αλυσίδα εφοδιασμού, μέχρι την παραγωγή, και το τέλος της φάσης χρήσης, για όλα τα προϊόντα της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

WLTP combined: Energy consumption 18.9-15.9 kWh/100km; CO2 emissions 0 g/km; CO2 class A

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE 2024.

Munich. Here you can see the on demand webcast of the BMW Group Annual Conference 2024, with the world premiere of the next BMW vision vehicle on the "Road to Neue Klasse".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση