Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW R 1200 GS Adventure

Az új BMW R 1200 GS Adventure motorkerékpárral a BMW Motorrad a boxermotoros nagy GS-modellek több mint 30 esztendeje tartó sikertörténetét írja tovább. A nagy hengerűrtartalmú túra-endurók legsikeresebb gyártójaként a BMW Motorrad 2005 óta kínálja nagy GS Adventure gépét, mint csúcsszínvonalú távolsági túra-motorkerékpárt. Nyergében a Föld legtávolabbi tájain is átélhetők a motorozás kalandjai, ott is biztosan továbbhaladva, ahol mások már rég visszafordulnának.

R sorozat
·
R 1200 GS/ GS Adventure
·
BMW Motorrad
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~269,99 KB)
  
Photos(117x, ~742,36 MB)

Összefoglaló

 

Az új BMW R 1200 GS Adventure motorkerékpárral a BMW Motorrad a boxermotoros nagy GS-modellek több mint 30 esztendeje tartó sikertörténetét írja tovább. A nagy hengerűrtartalmú túra-endurók legsikeresebb gyártójaként a BMW Motorrad 2005 óta kínálja nagy GS Adventure gépét, mint csúcsszínvonalú távolsági túra-motorkerékpárt. Nyergében a Föld legtávolabbi tájain is átélhetők a motorozás kalandjai, ott is biztosan továbbhaladva, ahol mások már rég visszafordulnának.

 

 

A BMW R 1200 GS Adventure expedíciók és hosszú távú túrák ideális partnere

Az új R 1200 GS Adventure e hagyományok hű folytatója. Az R 1200 GS dinamikus, kifejezetten a terepezésre összpontosító karakterének alapjain az Adventure a legújabb csúcstechnikaként érkezik a terepezést kedvelő túramotorosok, világjárók és endurósok számára.

 

Az új R 1200 GS Adventure az R 1200 GS jól bevált és karakteres, lég-/vízhűtésű, boxermotorját vette át. Az R 1200 GS számára újonnan kifejlesztett, tavaly bemutatott 1170 köbcentiméteres aggregát teljesítménye 7750-es percenkénti fordulatszámnál 92 kW (125 LE), különleges technikája pedig precíziós hűtése, amelynek eddigi olaj hűtőközegét most víz váltotta fel. Szintén újdonság a motor még kedvezőbb teljesítmény-leadást szolgáló, függőleges irányú átáramoltatása, illetve a motorral közös házba integrált, nedves tengelykapcsolóval szerelt, hatfokozatú sebességváltó. Sorozatgyártású BMW motorkerékpáron első ízben került a bal oldalra a karbantartásmentes kardánhajtás. Az új R 1200 GS Adventure az elsősorban terepen még kedvezőbb menettulajdonságok érdekében mintegy 950 grammal nagyobb kiegyenlítő-tömeggel és hajtásrendszerében egy kiegészítő lengéscsillapítóval készül.

 

 

Koncepció, technika és felszereltség világutazóknak

A nagy BMW GS Adventure kétségkívül mércéül szolgálhat a felsőkategóriájú túra-endurók körében, a legjobb választást kínálva a világ rejtettebb zugait felkeresni vágyó túrázók számára. Legyen szó aszfaltozott vagy köves utakról, akár nehéz terepről, a nagy GS Adventure mindenkor biztonsággal célba juttatja utasait. A BMW Motorrad tervezői így szinte kötelességüknek érezték, hogy az új R 1200 GS Adventure minden részletében még tökéletesebb legyen.

 

Akárcsak az R 1200 GS, az Adventure is robusztus és nagy torziós merevségű csővázra épül, a tekintélyes hatótáv szolgálatában megnövelt üzemanyagtartállyal (30 liter; + 10 liter az R 1200 GS tankjához képest), amely könnyű alumíniumból készül. Az R 1200 GS Adventure is már alapkivitelében tartalmazza a blokkolásgátló berendezést (ABS), a kipörgésgátlót (ASC – Automatic Stability Control) illetve „Rain” és Road” üzemmódokat, amelyekkel a jármű menettulajdonságai széles körben a pillanatnyi útviszonyokhoz igazíthatók. Ezzel jelentősen bővül az új R 1200 GS Adventure alkalmazási területe, különösen síkos útfelületen kínálva tekintélyes pluszt az aktív biztonság területén.

 

Az extrafelszerelésként kínált „Pro menetprogramok” opcióval három további menetprogrammal bővül a kínálat, a biztonságot pedig a terephasználatra készült „Enduro ABS” és „Enduro ASC” mód fokozza tovább. Az említett három további üzemmód – „Dynamic”, „Enduro” és „Enduro Pro” (kódolással aktiválható) – segítségével az ASC, az ABS, illetve – amennyiben a felszereltség tartalmazza – a félaktív Dynamic ESA (Dynamic Electronic Suspension Adjustment – dinamikus, elektronikus futóműállítás) rendszerei egyaránt a terepezés különleges követelményeire hangolhatók.

 

Új, kimondottan férfias stílusú burkolata mellett az R 1200 GS Adventure 20 milliméterrel hosszabb rugóutak jellemezte új futómű-hangolásával, megnövelt szabadmagasságával, illetve hosszlengőkarja kedvezőbb irányíthatósági tulajdonságokat szolgáló geometriájával is kiemeli világjáró-karakterét és fokozott terepképességeit. A nagyobb, kézikerékkel kényelmesen állítható szélvédő, a kiegészítő légterelő elemek illetve kézprotektorok fokozzák hatékonyan a szél és az eső elleni védelmet. Az R 1200 GS Adventure karakteres megjelenését széles enduro-lábtartók, állítható és megerősített lábfék-kar, valamint teljes egészében új fejlesztésű burkolatelemek teszik teljessé.

 

 

Az új BMW R 1200 GS Adventure különlegességei:

 

 • Az R 1200 GS sokoldalú alapkoncepciójának átvétele karakteres kéthengeres boxermotorral és magas fokú mozgékonyságot biztosító futóművel, mindemellett jelentősen fokozott terepképességek és világjáró-karakter
 • Megnövelt motorbeli kiegyenlítő-tömeg, és kiegészítő lengéscsillapító a hajtásláncban a lágy járás és a kedvezőbb vezethetőség szolgálatában
 • Az R 1200 GS modelléhez viszonyítva 20 milliméterrel megnövelt első és hátsó rugóút
 • Elődjéhez képest 10 milliméterrel megnövelt szabadmagasság
 • Kedvezőbb irányíthatósági tulajdonságokat szolgáló geometriával kialakított hosszlengőkar
 • Hangsúlyosan robusztus és férfias, teljes egészében új fejlesztésű GS Adventure Design burkolati elemek
 • 30 literes üzemanyagtartály, az előd modellel összevethető hatótáv
 • Szériakivitelben blokkolásgátló berendezés (ABS) és kipörgésgátló (ASC - Automatic Stability Control), illetve kétféle üzemmód
 • Gyári extraként három további menetprogram
 • Gyári extrafelszerelésként félaktív Dynamic ESA (Dynamic Electronic Suspension Adjustment - dinamikus, elektronikus futóműállítás)
 • Még kényelmesebb, állítható állásszögű ülés
 • Nagyméretű, állítható szélvédő és kiegészítő légterelő elemek
 • Széles enduro-lábtartók
 • Állítható, megerősített lábfék- és váltókar
 • Robusztus motor- és üzemanyagtartály-védő bukócső
 • Gyári extrafelszerelések és kiegészítők széles kínálata

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés