Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad Motorsport bemutatja a BMW Motorrad Race Trophy-t

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW Motorrad Motorsport a nemzetközi ügyfélsport területén: a bajor gyártó innovatív és egyedülálló világméretű versenysport projektet indít. A BMW Motorrad Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW motorkerékpárral induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat.

BMW Motorrad
·
Sports
·
PressClub Sports
·
Motorcycle Sports

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~302,18 KB)

Related Links.

Bővebb információ a letölthető angol nyelvű sajtóanyagban található.

A bajor gyártó innovatív világméretű versenysport-projektet indít a BMW Motorrad privát versenyzői számára.

   

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW Motorrad Motorsport a nemzetközi ügyfélsport területén: a bajor gyártó innovatív és egyedülálló világméretű versenysport projektet indít. A BMW Motorrad Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW motorkerékpárral induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat. Versenyeiken elért eredményeiknek megfelelően a BMW Motorrad Race Trophy értékelésében is pontokat szereznek a résztvevők, amelyek alapján év végén megválasztják a világ legjobb BMW Motorrad privát motorosát.

 

„Célkitűzésünk, hogy a BMW Motorrad a versenysportban is élen járjon az innovatív ötletek megvalósításában” – hangsúlyozta Stephan Schaller, a BMW Motorrad elnöke. „Újra kívánjuk értelmezni az ügyfélsport rendszerét, így nagy örömmel tölt el minket, hogy a BMW Motorrad Race Trophy formájában olyan projektet mutathatunk be, amely még nem létezett a nemzetközi motorkerékpár-sportban. A világ első motorkerékpár-gyártójaként kínálunk az összes kontinensre kiterjedő, s közös értékeléssel összefogott versenysport-projektet privát versenyzőink számára. A BMW Motorrad versenyzői így a világ minden részéről egyetlen nagy családot alkothatnak. A BMW Motorrad Race Trophy 2014-től kínált, kibővített ügyfélsport-programunk alapvető eleme. A versenysportban szereplő ügyfeleink a márka kiváló nagykövetei, akik minden kontinensen képviselik a BMW Motorrad színeit. A BMW Motorrad Motorsport széles körű támogatással és további előnyökkel viszonozza erőfeszítéseiket.”

 

A megerősített ügyfélsport-program stratégiai megújításának keretében a BMW Motorrad Motorsport vezetősége is megfelelően átalakult. Első lépésként a nemzetközi motorkerékpár-versenysport területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Berthold Hauser vette át a BMW Motorrad Motorsport műszaki igazgatói székét. Második ütemként létrejött a BMW Motorrad Motorsport marketingigazgatói pozíciója, amit Udo Mark tölt be, aki a BMW Group kötelékében végzett sokévi munkája során szintén jelentős versenysport-tapasztalat birtokosa.

 

A BMW Motorrad Race Trophy hivatalos bemutatója alkalmával – amelyre Assenben, a 2014-es FIM Superbike-világbajnokság hollandiai futamának keretében került sor – Hauser és Mark részletesen ismertette ezen egyedülálló megmérettetést. Az első szezon során a versenyben azok a BMW-vel induló privát versenyzők vehetnek részt, akik a tizenöt kiválasztott bajnokság valamelyikében indulnak: a listában a FIM Superbike-világbajnokságtól egészen az Isle of Man TT-ig találhatóak bajnokságok (részletes lista a hír végén található). A BMW Motorrad résztvevő versenyzői összességében hat kontinens 19 országában gyűjthetnek pontokat a BMW Motorrad Race Trophy 2014-es idénye során. Komplex és kiegyenlített számítási módszer határozza meg, hány pontot írnak jóvá az egyes résztvevőknek az adott versenyeken elért eredményeikért. Az idény végén a legjobb tizenöt motoros ünnepélyes keretek között veheti át díját illetve pénzjutalmát. A BMW Motorrad Race Trophy összdíjazása százezer euró.

 

Az érdeklődők máris jelentkezhetnek a BMW Motorrad Race Trophy sorozatára. Minden olyan privát motoros indulhat a 2014-es pontversenyen, aki a BMW S 1000 RR vagy a BMW HP4 modellekre épülő motorkerékpárjával legalább egyen részt vesz a megadott tizenöt versenysorozat/sportesemény közül. A tervek szerint a jövőben további bajnokságokkal bővül a BMW Motorrad Race Trophy kínálata. A részvétel ingyenes.

 

„Büszkén mutatjuk be a BMW Motorrad Race Trophy új koncepcióját” – emelte ki Hauser. „Ilyen kezdeményezésre még nem volt példa a motorkerékpár-versenysportban. A BMW Motorrad a világ első motorkerékpár-gyártójaként kínál saját Race Trophy pontversenyt ügyfelei számára. Ez egyfajta „bajnokság határok nélkül”, amelyben a BMW Motorrad a világ legjelentősebb nemzetközi és országos versenysorozataiban induló ügyfelei játsszák a főszerepet. Az egyes szériákban a bajnokságért küzdő BMW Motorrad ügyfelek itt egymás között is versenghetnek a BMW Motorrad legjobb motorosa díjért. E versenyzők egyébként aligha mérhetnék össze tudásukat, mivel egészen eltérő sorozatokban állnak rajthoz. E kezdeményezés így egyedülálló.”

 

Mark így folytatta: „Az ügyfélsport már a BMW Motorrad génjeiben rejlik. Hiszünk benne, ezért új szintre kívánjuk emelni működését. Célunk, hogy a jövőben világszerte minden motorkerékpár-rajongó számára elérhetővé tegyük márkánkat és termékeink élményét. Ez az élmény immár új nevet is kapott: BMW Motorrad Race Trophy, amely a hivatalos bajnokságok pontjaiért küzdő minden BMW motoros számára közös platformként szolgál, hogy megválaszthassák a világ legjobbját márkatársaik köréből.”

 

A BMW Motorrad Race Trophy a BMW Motorrad kibővített ügyfélsport programjának egyik alappillére. A 2014-es szezon során a BMW Motorrad privát versenyzői és csapatai szerte a világon még szélesebb körű támogatást élvezhetnek. A BMW Motorrad Motorsport mérnökei számos nemzetközi és országos bajnokságban a helyszínen is együttműködnek a privát csapatokkal, emellett a BMW S 1000 RR és a BMW HP4 modellekkel kapcsolatban online-támogatás is igénybe vehető.

 

További információ a jelentkezésről hamarosan az alábbi weboldalon található (angol és német nyelven):

www.bmw-motorrad.com/motorsport

 

 

 

A 2014-es BMW Motorrad Race Trophy pontversenyében szereplő bajnokságok és sportesemények:

 

1.    FIM Superbike-világbajnokság (WSBK)

2.    FIM Superstock 1000 Cup (WSTK)

3.    FIM Endurance világbajnokság (EWC)

4.    FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV)

5.    FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC)

6.    Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK)

7.    Brit Superbike-bajnokság (BSB)

8.    Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK)

9.    Francia Superbike-bajnokság (FSBK)

10.  Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM)

11.  Olasz Superbike-bajnokság (CIV)

12.  Japán Road Race Bajnokság (MFJ)

13.  Dél-Afrikai Motorkerékpár-bajnokság (SAM)

14.  Isle of Man Tourist Trophy (TT)

15.  Makaó Grand Prix (MGP)

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés