Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Motorrad Motorsport bemutatja a BMW Motorrad Race Trophy-t

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW Motorrad Motorsport a nemzetközi ügyfélsport területén: a bajor gyártó innovatív és egyedülálló világméretű versenysport projektet indít. A BMW Motorrad Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW motorkerékpárral induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat.

BMW Motorrad
·
Sports
·
PressClub Sports
·
Motorcycle Sports

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~302,18 KB)

Related Links.

Bővebb információ a letölthető angol nyelvű sajtóanyagban található.

A bajor gyártó innovatív világméretű versenysport-projektet indít a BMW Motorrad privát versenyzői számára.

   

Merőben új utakra lép 2014-ben a BMW Motorrad Motorsport a nemzetközi ügyfélsport területén: a bajor gyártó innovatív és egyedülálló világméretű versenysport projektet indít. A BMW Motorrad Race Trophy a különböző nemzetközi és országos bajnokságokban BMW motorkerékpárral induló privát versenyzők számára meghirdetett saját versenysorozat. Versenyeiken elért eredményeiknek megfelelően a BMW Motorrad Race Trophy értékelésében is pontokat szereznek a résztvevők, amelyek alapján év végén megválasztják a világ legjobb BMW Motorrad privát motorosát.

 

„Célkitűzésünk, hogy a BMW Motorrad a versenysportban is élen járjon az innovatív ötletek megvalósításában” – hangsúlyozta Stephan Schaller, a BMW Motorrad elnöke. „Újra kívánjuk értelmezni az ügyfélsport rendszerét, így nagy örömmel tölt el minket, hogy a BMW Motorrad Race Trophy formájában olyan projektet mutathatunk be, amely még nem létezett a nemzetközi motorkerékpár-sportban. A világ első motorkerékpár-gyártójaként kínálunk az összes kontinensre kiterjedő, s közös értékeléssel összefogott versenysport-projektet privát versenyzőink számára. A BMW Motorrad versenyzői így a világ minden részéről egyetlen nagy családot alkothatnak. A BMW Motorrad Race Trophy 2014-től kínált, kibővített ügyfélsport-programunk alapvető eleme. A versenysportban szereplő ügyfeleink a márka kiváló nagykövetei, akik minden kontinensen képviselik a BMW Motorrad színeit. A BMW Motorrad Motorsport széles körű támogatással és további előnyökkel viszonozza erőfeszítéseiket.”

 

A megerősített ügyfélsport-program stratégiai megújításának keretében a BMW Motorrad Motorsport vezetősége is megfelelően átalakult. Első lépésként a nemzetközi motorkerékpár-versenysport területén évtizedes tapasztalatokkal rendelkező Berthold Hauser vette át a BMW Motorrad Motorsport műszaki igazgatói székét. Második ütemként létrejött a BMW Motorrad Motorsport marketingigazgatói pozíciója, amit Udo Mark tölt be, aki a BMW Group kötelékében végzett sokévi munkája során szintén jelentős versenysport-tapasztalat birtokosa.

 

A BMW Motorrad Race Trophy hivatalos bemutatója alkalmával – amelyre Assenben, a 2014-es FIM Superbike-világbajnokság hollandiai futamának keretében került sor – Hauser és Mark részletesen ismertette ezen egyedülálló megmérettetést. Az első szezon során a versenyben azok a BMW-vel induló privát versenyzők vehetnek részt, akik a tizenöt kiválasztott bajnokság valamelyikében indulnak: a listában a FIM Superbike-világbajnokságtól egészen az Isle of Man TT-ig találhatóak bajnokságok (részletes lista a hír végén található). A BMW Motorrad résztvevő versenyzői összességében hat kontinens 19 országában gyűjthetnek pontokat a BMW Motorrad Race Trophy 2014-es idénye során. Komplex és kiegyenlített számítási módszer határozza meg, hány pontot írnak jóvá az egyes résztvevőknek az adott versenyeken elért eredményeikért. Az idény végén a legjobb tizenöt motoros ünnepélyes keretek között veheti át díját illetve pénzjutalmát. A BMW Motorrad Race Trophy összdíjazása százezer euró.

 

Az érdeklődők máris jelentkezhetnek a BMW Motorrad Race Trophy sorozatára. Minden olyan privát motoros indulhat a 2014-es pontversenyen, aki a BMW S 1000 RR vagy a BMW HP4 modellekre épülő motorkerékpárjával legalább egyen részt vesz a megadott tizenöt versenysorozat/sportesemény közül. A tervek szerint a jövőben további bajnokságokkal bővül a BMW Motorrad Race Trophy kínálata. A részvétel ingyenes.

 

„Büszkén mutatjuk be a BMW Motorrad Race Trophy új koncepcióját” – emelte ki Hauser. „Ilyen kezdeményezésre még nem volt példa a motorkerékpár-versenysportban. A BMW Motorrad a világ első motorkerékpár-gyártójaként kínál saját Race Trophy pontversenyt ügyfelei számára. Ez egyfajta „bajnokság határok nélkül”, amelyben a BMW Motorrad a világ legjelentősebb nemzetközi és országos versenysorozataiban induló ügyfelei játsszák a főszerepet. Az egyes szériákban a bajnokságért küzdő BMW Motorrad ügyfelek itt egymás között is versenghetnek a BMW Motorrad legjobb motorosa díjért. E versenyzők egyébként aligha mérhetnék össze tudásukat, mivel egészen eltérő sorozatokban állnak rajthoz. E kezdeményezés így egyedülálló.”

 

Mark így folytatta: „Az ügyfélsport már a BMW Motorrad génjeiben rejlik. Hiszünk benne, ezért új szintre kívánjuk emelni működését. Célunk, hogy a jövőben világszerte minden motorkerékpár-rajongó számára elérhetővé tegyük márkánkat és termékeink élményét. Ez az élmény immár új nevet is kapott: BMW Motorrad Race Trophy, amely a hivatalos bajnokságok pontjaiért küzdő minden BMW motoros számára közös platformként szolgál, hogy megválaszthassák a világ legjobbját márkatársaik köréből.”

 

A BMW Motorrad Race Trophy a BMW Motorrad kibővített ügyfélsport programjának egyik alappillére. A 2014-es szezon során a BMW Motorrad privát versenyzői és csapatai szerte a világon még szélesebb körű támogatást élvezhetnek. A BMW Motorrad Motorsport mérnökei számos nemzetközi és országos bajnokságban a helyszínen is együttműködnek a privát csapatokkal, emellett a BMW S 1000 RR és a BMW HP4 modellekkel kapcsolatban online-támogatás is igénybe vehető.

 

További információ a jelentkezésről hamarosan az alábbi weboldalon található (angol és német nyelven):

www.bmw-motorrad.com/motorsport

 

 

 

A 2014-es BMW Motorrad Race Trophy pontversenyében szereplő bajnokságok és sportesemények:

 

1.    FIM Superbike-világbajnokság (WSBK)

2.    FIM Superstock 1000 Cup (WSTK)

3.    FIM Endurance világbajnokság (EWC)

4.    FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV)

5.    FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC)

6.    Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK)

7.    Brit Superbike-bajnokság (BSB)

8.    Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK)

9.    Francia Superbike-bajnokság (FSBK)

10.  Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM)

11.  Olasz Superbike-bajnokság (CIV)

12.  Japán Road Race Bajnokság (MFJ)

13.  Dél-Afrikai Motorkerékpár-bajnokság (SAM)

14.  Isle of Man Tourist Trophy (TT)

15.  Makaó Grand Prix (MGP)

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés