Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Oliver Zipse lesz a BMW Group igazgatótanácsának új, gyártásért felelős tagja

Az 51 esztendős szakember a vállalatcsoport vezetőinek éves ülését követően, 2015. május 13-tól foglalja el elődje, Harald Krüger székét az igazgatótanácsban

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Emberek
·
BMW csoport igazgatótanácsának tagjai

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~103,15 KB)

A BMW AG felügyelő bizottságának csütörtöki ülésén Oliver Zipse-t választották meg a BMW Group igazgatótanácsának új, gyártásért felelős tagjává, amely pozíciót 2015. május 13-i hatállyal, a vállalatcsoport vezetőinek éves ülését követően kezdi az új vezető. Oliver Zipse a feladatokat elődjétől, Harald Krügertől veszi át, aki a vállalatcsoport vezetőinek éves ülését követően az igazgatótanács elnöki székében foglal majd helyet.

„Oliver Zipse átfogó tapasztalatra tett szert a BMW Group nemzetközi gyártási hálózatával kapcsolatban. Döntésünk biztosítja a zökkenőmentes folytonosságot a gyártásirányítás, és mint ilyen, a vállalatcsoport tartós fejlődési sikertörténete terén” – mondta Prof. Joachim Milberg, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke a csütörtöki ülés után. Oliver Zipse korábban fejlesztéssel, gyártással és termeléstervezéssel kapcsolatos feladatokat látott el Münchenben és a BMW Group dél-afrikai régiójában, majd 2007-ben az oxfordi gyár ügyvezető igazgatójává nevezték ki. 2009 és 2012 között a vállalatcsoport műszaki tervezéséért felelt, mielőtt a BMW Group vállalati tervezéséért és termékstratégiájáért felelős vezetőnek nevezték ki.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/hu/startpage.html

 

 

A BMW Group

A BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ egyik legsikeresebb autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is nyújt. Világcégként a BMW Group 14 országban 30 gyárat üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2014-ben a BMW Group hozzávetőlegesen 2,118 millió autót és 123 000 motorkerékpárt értékesített világszerte. A vállalat mintegy 80,40 milliárd eurós összbevételével a 2014-es pénzügyi évben 8,71 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2014. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 116 324 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés

BMW Group Streaming

LIVE STREAMING.

Open Streaming Page

Here you can see the on-demand streams of the latest BMW Group press events. 

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés