Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Csúcsra járatva: 450 lóerőt kínál a BMW M3 / M4 sportmodell-páros teljesítménynövelő csomagja

2016 tavaszától széleskörű optikai, kényelmi és gyorsulási exkluzivitást kínáló teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé ügyfelei számára a BMW M GmbH. A vadonatúj Competition Package kereken 450 lóerőt présel ki a BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio orrában dolgozó soros hathengeres erőforrásból.

F80
·
F82
·
F83
·
BMW M
·
BMW M modellek
·
M3
·
Coupé
·
M4
·
Cabrio
·
Tartozékok
·
Műszaki adatok, specifikációk
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~226,17 KB)
  
Photos(5x, ~15,32 MB)

2016 tavaszától széleskörű optikai, kényelmi és gyorsulási exkluzivitást kínáló teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé ügyfelei számára a BMW M GmbH. A vadonatúj Competition Package kereken 450 lóerőt présel ki a BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio orrában dolgozó soros hathengeres erőforrásból.

A BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodellek a nagyteljesítményű sportautók által képviselt tervezőmérnöki szaktudás és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság tökéletes kombinációjának megtestesítői. 2016 tavaszától a BMW M GmbH mindhárom karosszéria-változathoz Competition Package névre keresztelt teljesítménynövelő csomagot tesz elérhetővé, még dinamikusabb motorkarakterisztikával, látványos optikai kiegészítőkkel és komfortnövelő opciókkal emelve új szintre a vezetés abszolút élményét. A széleskörű vezethetőségi finomhangoláson túl a Competition Package 14 kW / 19 lóerő teljesítmény-többletet varázsol elő a BMW M3 / M4 sportmodell-páros M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres erőforrásából, amelynek maximális teljesítménye így percenkénti 7 000-es főtengely-fordulatnál jelentkező 331 kW-ra / 450 lóerőre nő (a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé kombinált üzemanyag-fogyasztása: 8,3 – 8,8 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátása: 194 – 204 gramm / km; a BMW M4 Cabrio kombinált üzemanyag-fogyasztása: 8,7 – 9,1 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátása: 203 – 213 gramm / km)*.

A többlet-teljesítmény természetesen jobb menetdinamikát is eredményez. A Competition Package teljesítménynövelő csomagnak köszönhetően a BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé 0,1 másodperccel gyorsabban, immáron kereken 4,0 másodperc alatt futja meg álló helyzetből a 100 km/órás sprintet a sportmodell-pároshoz opcionális extrafelszereltségként kínált hétsebességes duplakuplungos automataváltóval (M DCT) szerelve, míg a BMW M4 Cabrio modellnek ehhez 4,4 másodperc helyett csupán 4,3 másodpercre van szüksége. A teljesítménynövelő csomag a hatsebességes manuális váltóval szerelt sportmodellek esetében is kivétel nélkül 0,1 másodperccel jobb 0-100-as gyorsulási időt eredményez.

A Competition Package a 14 kW / 19 lóerő többlet-teljesítmény mellett új rugókkal, lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal kiegészített adaptív M futóművet is tartalmaz, amelyet minden részletében a megnövelt teljesítményhez igazítottak a mérnökök. A csomag részeként újrakonfigurálták a Comfort, a Sport és a Sport+ vezetési módokat, a hátsó tengelyre szerelt aktív M differenciálművet és a dinamikus menetstabilizáló rendszert (DSC – Dynamic Stability Control) is. A Competition Package kétségkívül leglátványosabb hozadékai a kovácsolt, géppel csiszolt, súly- és terhelés-optimalizált M könnyűfém keréktárcsák, amelyek elöl 9,0J x 20 collos méretben, míg hátul 10,0J x 20 collos méretben kerülnek az autó alá. A 666 M küllő-dizájnú felniken elöl 265/30 ZR20-as, hátul 285/30 ZR20-as gumiabroncsok feszülnek.

A BMW M3 limuzin és a BMW M4 Coupé esetében a teljesítménynövelő csomag könnyűszerkezetes M kagylóüléseket is tartogat, amelyek extrém vezetési körülmények között tökéletes tartást, a hosszabb utazások alkalmával pedig kivételes kényelmet biztosítanak. A rendkívül sportos hangulatú utasteret BMW M-csíkozású biztonsági övek színesítik.

Az exkluzív könnyűfém kerékgarnitúrán túl a Competition Package fekete króm végekkel dobja fel a BMW M3 / M4 sportmodell-páros M sport kipufogórendszerét, miközben minden korábbinál vérmesebb hangzást idéz elő. A BMW M sport kipufogórendszer a hajtáslánchoz méltó hangorkánnal szólaltatja meg a motortérben dolgozó erőforrást, páratlanul egyedülálló szintre emelve ezzel a vezetés abszolút élményét. Az M sport kipufogórendszer gyújtás utáni dörrenése és működés közben hallatott acélos morajlása időről időre megborzongtatja a vezetés szerelmeseit.

A BMW M3 limuzin, a BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodellekhez kínált teljesítménynövelő csomagot a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltség zárja, amely nem csupán az ablakkereteket, az oldalsó díszléceket, illetve a külső visszapillantók kereteit és talpait, de a vese alakú hűtőrácsot, az oldalsó kopoltyúkat és a csomagtérajtón található modelljelzést is magasfényű feketébe öltözteti.

*Az üzemanyag-fogyasztási értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés