Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Története legsikeresebb évét zárta a BMW Group Magyarországon – új értékesítési rekord 2015-ben

A BMW Group Magyarország új értékesítési rekordot beállítva, 21%-kal növelte tavalyi eladásait 2014-hez képest, jelentősen túlszárnyalva a magyar piac növekedési ütemét.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,47 KB)
  
Photos(3x, ~6,03 MB)

A BMW Group Magyarország új értékesítési rekordot beállítva, 21%-kal növelte tavalyi eladásait 2014-hez képest, jelentősen túlszárnyalva a magyar piac növekedési ütemét.

A közel egy éve tartó Operával való stratégiai partnerség jegyében, a létesítmény elegáns kávéházában, az Opera Café-ban megrendezett sajtótájékoztatón, a BMW Group Magyarország ismét új értékesítési rekordról számolt be a sajtó képviselőinek. Jelentősen meghaladva a magyar piac 14,3%-os bővülési ütemét, a vállalat 21%-kal több autót adott át ügyfeleinek 2015-ben Magyarországon, mint az azt megelőző évben.

Az összesen 2 091 darab Magyarországon forgalomba helyezett új BMW legnagyobb hányadát a 3-as sorozat és az 5-ös sorozat modelljei adták, 438 illetve 401 darabos részesedéssel. A 269 db-os mennyiséget elérő X5-öst, a sikeresen debütáló, 2-es Active Tourert és Gran Tourert is felvonultató 2-es sorozat (180 db), illetve az X3 (146 db) és az X6 modellek (141 db) követték. Kimondottan kedvelt volt a magyar vásárlók körében a sportos megjelenésű BMW X4 modell is (99 db). A hazai, egyik legnépszerűbb elektromos autó kínálatát biztosító BMW i modellekből összesen 56 darab értékesítését könyvelte el a vállalat. A környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt első, zöld rendszámmal kitüntetett i3 modellből 49 darab, míg a plug-in-hibrid sportautóból, az i8-asból 7 darab kelt el. Az immár két értékesítési partnernél kínált BMW i modellek a nemzetközi trendeknek megfelelően jelentős sikerrel zárták első teljes értékesítési évüket.

A prémium összkerékhajtású modellek piacán a BMW sorozatban negyedik éve a legsikeresebb gyártó* és a BMW modellmixét tekintve is ez a legnépszerűbb hajtástípus: a BMW ügyfelek 60%-a döntött tavaly az xDrive meghajtás mellett.

A MINI éves magyarországi értékesítési volumene 2015-ben is bővülést mutatott, a márka megújult palettája 3%-os növekedést, vagyis 119 darab MINI modell hazai forgalomba helyezését jelentette.

A BMW Motorrad is kiváló eredményt ért el tavaly hazánkban: 2015-ben az előző évhez képest 24%-kal többen, egészen pontosan 253-an vehették át új BMW motorkerékpárjukat.

A BMW Group az éves globális értékesítési mutatójában 6,1%-os emelkedést elérve – egyúttal új értékesítési rekordot beállítva és megőrizve piacvezető pozícióját a prémium márkák között – összesen 2 247 485 BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített 2015-ben. A tavalyi számok alapján a BMW Group minden márkája erősödött a megelőző évhez képest, a BMW 1 905 234 darabos csúcsot ért el, melyből a legnagyobb növekedés a BMW i almárkához kötődik, melynek modelljeiből közel 66%-kal több talált gazdára, mint 2014-ben.

A MINI még soha nem adott el ennyi autót, mint tavaly, így a 338 466 db-os értékesítés is abszolút rekord, de a Rolls-Royce is rendkívül sikeres évet zárt: a márka 117 esztendős történetének második legeredményesebb évében 3 785 autót értékesített.

„A BMW Group Magyarország 2015-ös eredményei illeszkednek a nemzetközi trendekhez, nagy büszkeséggel tölt el, hogy a tavalyi értékesítési rekordunkat is jócskán túlszárnyaltuk. Ma a BMW a magyar vásárlók preferált prémium-márkája, hiszen a kereskedelmi piacon – nem számolva az állami megrendeléseket – megelőzte közvetlen konkurenseit. A siker mögött a kedvező fogadtatásban részesülő újdonságaink, egyre szélesebb modellkínálatunk, illetve a Magyarországon is erős partnerhálózatunk teljesítménye húzódik” – mondta el Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója. „A kiegyensúlyozott magyarországi partnerhálózatunk körül számos újdonság történt: vadonatúj telephelyre költözött a pécsi Schneider Autóház, illetve három kereskedőház – a győri, Leier Autó Kft., a kecskeméti Linartech Kft. és a fővárosi Budapest Motors Kft. – is mind jelentős átalakításon estek át. A partnerhálózatunk megújulását 2016-ban is folytatjuk.

Ügyfeleinket az év során olyan új plug-in hibrid modellekkel várjuk majd, mint az X5 40e, a 225xe Active Tourer, a 330e Limousine és a hibrid modellek zászlóshajója, a 740e. A hosszú távú fenntarthatóság jegyében alkotott modelljeink mellett, a vérpezsdítő élményt kínáló újdonságokat, a sokak által méltán várt BMW M2-t és a különleges X4 M40i-t is bemutatjuk Magyarországon, ahogy a MINI vadonatúj modelljeit, a MINI Cabrio-t és annak 231 lóerős JCW változatát is megismerheti tavasszal a magyar közönség. A tavaly év végén premierjét tartó lenyűgöző 7-es sorozat illetve az új BMW X1 debütálása ad továbbá okot arra, hogy idén is kiemelkedő értékesítési sikerekben bizakodhassunk” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

(*az adatok a 2015. január-november időszakra vonatkoznak)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés