Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Centenáriumi öltönyben állnak rajthoz a BMW M6 GTLM versenyautók

A BMW RLL csapat január 27-én lerántotta a leplet az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) idei futamain rajthoz álló vadonatúj BMW M6 GTLM versenyautókról: Bobby Rahal csapatának különleges négykerekűi a BMW centenáriumának állítanak emléket.

Motorsport Automotive
·
United SportsCar Championship
·
GT Racing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,42 KB)
  
Photos(11x, ~31,05 MB)

A BMW RLL csapat január 27-én lerántotta a leplet az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) idei futamain rajthoz álló vadonatúj BMW M6 GTLM versenyautókról: Bobby Rahal csapatának különleges négykerekűi a BMW centenáriumának állítanak emléket.

Az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) 2016-ban megrendezendő tizenkét futamán a sorozatban immáron nyolcadik versenyszezonjára készülő BMW RLL csapat két vadonatúj BMW M6 GTLM versenyautóval áll rajthoz, első ízben a január 30-án kezdődő Daytona-i 24-órás megmérettetésen. A 25-ös rajtszámú gépezet a legendás BMW 3.0 CSL versenyautó első, 1975-ös észak-amerikai szezonjának és a pontosan négy évtizeddel ezelőtt elhódított első Daytona-i futamgyőzelemnek állít emléket, miközben a 100-as rajtszámú, futurisztikus fényezést viselő BMW M6 GTLM versenyautó a bajor gyártó fennállásának századik évfordulóját ünnepli.

„Napokon belül elrajtol az idei szezon első igazi mérföldköve, a Daytona-i 24-órás megmérettetés – a BMW M6 GTLM és a BMW M6 GT3 versenyautók leleplezése pedig kellőképpen felfokozta az izgalmat” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „A WTSCC e hétvégi szezonnyitójával egy egészen különleges, évfordulókkal tarkított idény veszi kezdetét. Bízom benne, hogy a BMW centenáriumának és tengerentúli versenysport-sikertörténetének emléket állító BMW M6 GTLM modellek elnyerik majd a rajongók tetszését. Megannyi, intenzív teszteléssel és finomhangolással töltött hónap után már alig várjuk, hogy Daytona ikonikus aszfaltcsíkján végre elrajtoljon az idei szezon. Tisztában vagyunk vele, hogy ez lesz a vadonatúj technika első hosszú távú megmérettetése, de rendkívül boldogan nézünk szembe a kihívásokkal. Felkészülten várjuk a rajtot” – tette hozzá Jens Marquardt.

A 25-ös rajtszámot viselő BMW M6 GTLM versenyautó jubileumi fényezése a BMW Motorsport négy történelmi ikonját tükrözi. A 25-ös rajtszám a BMW 3.0 CSL versenyautónak állít emléket, amely 1975-ben a Sebring-i 12-órás megmérettetésen a BMW első jelentősebb tengerentúli győzelmét nyerte el. A második visszaemlékezés egy fénykép, amely a rendkívül sikeres BMW M1 versenyautót ábrázolja, amely egyúttal a BMW Motorsport GmbH első önálló fejlesztésű sportautójaként vonult be a történelembe. A harmadik emlék szintén egy különleges fénykép, amely az ezredforduló egyik legfejlettebb versenyautó-prototípusa, a BMW V12 LMR 1999-es Le Mans-i és Sebring-i megbízhatósági győzelmét hirdeti. Negyedik ikonként a 2011/2012-es szezonokban rajthoz álló BMW M3 GT került fel a centenáriumi versenyautóra, miután az Amerikai Le Mans Sorozat (ALMS) 2011-es szezonjában az összes lehetséges díjat bezsebelte kategóriájában.

A 100-as rajtszámú BMW M6 GTLM versenyautó látványos háló-motívumot visel, amely szemkápráztató, háromdimenziós hatással tükröződik vissza a hófehér karosszériáról. A BMW RLL csapat két versenyautója az Észak-Amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) 2016-ban megrendezendő tizenkét futamán kivétel nélkül a centenáriumi öltönyben áll majd rajthoz.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés