Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW három aranyéremmel és öt dobogós hellyel folytatja tovább a tavalyi díjesőt

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin több mint 115 ezer szavazó olvasója idén három aranyéremmel és öt dobogós helyezéssel ismerte el a BMW járműtechnológiai innovációit: a vadonatúj BMW 7-es sorozat és a BMW X1 második generációja mellett a BMW 5-ös sorozat is a dobogó legfelső fokára gurulhatott fel – a felső-középkategória királya ráadásul már sorozatban hatodik alkalommal.

F48
·
I01
·
F22
·
F12 LCI
·
F45
·
F46
·
BMW
·
Termék- és tervezési díjak
·
7-es sorozat
·
5-ös sorozat
·
X1
·
BMW i
·
BMW i3
·
Coupé
·
2-es sorozat
·
3-as sorozat
·
6-os sorozat
·
Cabrio
·
Active Tourer
·
Gran Tourer
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~87,8 KB)
  
Photos(6x, ~39,25 MB)

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin több mint 115 ezer szavazó olvasója idén három aranyéremmel és öt dobogós helyezéssel ismerte el a BMW járműtechnológiai innovációit: a vadonatúj BMW 7-es sorozat és a BMW X1 második generációja mellett a BMW 5-ös sorozat is a dobogó legfelső fokára gurulhatott fel – a felső-középkategória királya ráadásul már sorozatban hatodik alkalommal.

Miután a BMW 2015-ben hetvennél is több szakmai kitüntetést, nemzetközi díjat és olvasói elismerést nyert el világszerte, az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin 2016-os olvasói szavazásának végeredménye újabb három aranyéremmel és öt dobogós helyezéssel gazdagítja tovább a bajor gyártó rendkívül nívós trófeagyűjteményét: a szavazásban résztvevő több mint 115 ezer olvasó a vadonatúj BMW 7-es sorozatot és a BMW X1 ugyancsak néhány hónappal ezelőtt debütált második generációját azonnal az év legjobb autójának járó „Best Cars 2016” díjjal tüntette ki a luxusautók („Luxury Performance Segment”) és a kompakt SUV modellek kategóriájában, miközben a BMW 5-ös sorozat immáron sorozatban hatodik alkalommal nyerte el a felső-középkategória etalonját díjazó „Best Cars” kitüntetést. A fényesen csillogó érmek ismét a BMW prémium autógyártók között elfoglalt abszolút vezető pozícióját nyomatékosítják.

A vadonatúj BMW 7-es sorozat a 2016-os év elsőszámú luxusautója az „auto, motor und sport” magazin olvasói szerint

A vadonatúj BMW 7-es sorozat 2015 őszén, a 66. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon ünnepelte világpremierjét, majd néhány hónappal bemutatkozása után, a luxusautók („Luxury Performance Segment”) kategóriájában máris bezsebelte az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin több mint 115 ezer olvasói szavazatának 22 százalékát. A forradalmian innovatív luxuslimuzin hatodik modellgenerációjával a BMW új mércét állít fel a luxusautók szegmensében: jövőbe mutató járműtechnológiai repertoárja olyan egyedülálló újításokat vonultat fel, mint az elvakítás-mentes BMW lézer-fényszóró, a vezetést támogató rendszerek részben automatizált járművezetést is lehetővé tevő, széleskörű technológiai arzenálja, a forradalmian innovatív CarbonCore karosszériaváz-felépítés, amelynek köszönhetően a jármű modellváltozatai megegyező elődmodelljükhöz viszonyítva immáron 130 kilogrammal kevesebbet nyomnak a mérlegen, valamint a vadonatúj BMW 7-es sorozatban debütált Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás, amely minden korábbinál magasabb szintre emeli a vezetési élmény, a biztonság és az utazási komfort egységét. A vadonatúj BMW 7-es sorozatban ünnepelte világpremierjét a BMW Gesztusvezérlés (BMW Gesture Control), a távirányítású parkolás (Remote Control Parking) és a Touch Command névre keresztelt táblagép is. A luxuslimuzin modellváltozatai egytől egyig nyújtott tengelytávval és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is elérhetők. A 7-es BMW hatodik modellgenerációjának motorpalettája jelenleg egy soros hathengeres (BMW 740i) és egy V8-as (BMW 750i) benzinmotorból, valamint két soros hathengeres (BMW 730d és BMW 740d) dízelmotorból áll, a paletta azonban 2016-ban további három motorváltozattal, köztük az innovatív plug-in hibrid hajtáslánccal (BMW 740e, BMW 740Le és BMW 740Le xDrive) gazdagodik, amely a BMW eDrive technológiának köszönhetően a kimagaslóan fejedelmi utazási komfort és a rendkívül hatékony vezetési élmény páratlan kettősét kínálja. A soros négyhengeres erőforrás és az elektromos motor párosa 240 kW / 326 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel és 40 kilométernyi tisztán emisszió-mentes hatótávolsággal ruházza fel a vadonatúj BMW 7-es sorozat legzöldebb modellváltozatát (a BMW 740e előzetes értékei: 100 kilométerre vetített 2,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 49 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás)*.

A BMW 5-ös sorozat immáron hatodik éve a felső-középkategória királya, amely „egy autóban egyesíti az ügyfelek igényeit”

A BMW 5-ös sorozat immáron több mint fél évtizede uralja a felső-középkategóriájú prémium üzleti modellek szegmensét. A bajor gyártó az elmúlt évben a sorozat több mint 347 000 vadonatúj képviselőjét adta át ügyfeleinek világszerte, az 5-ös BMW hatalmas népszerűsége pedig az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin 2016-os olvasói szavazásán is egyértelműen megmutatkozott: a modellnek idén immáron sorozatban hatodik alkalommal ítélték oda a felső-középkategória legjobbjának járó „Best Cars” díjat, a szavazatok 23,7 százalékával. A BMW 5-ös sorozat népszerűségéhez nagymértékben hozzájárul a három különböző karosszéria-kivitel (limuzin, Touring és GT) és a kiváltképp hatékony, négy-, hat-, illetve nyolchengeres dízelüzemű és benzines erőforrásokból álló motorpaletta. Az 5-ös BMW átfogó kínálata a rendkívül gazdaságos BMW 518d modelltől (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,7 liter / 100 km)* egészen a kirobbanó erejű BMW M5 sportlimuzinig terjed, amelynek 412 kW / 560 lóerő maximális teljesítménye az opcionális extrafelszereltségként elérhető Competition Package teljesítménynövelő csomaggal 423 kW-ra / 575 lóerőre növelhető (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,9 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 231 gramm / km)*. Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin indoklása szerint „kényelem, menetdinamika és korszerű információ-szolgáltatás terén nyújtott egységével a BMW 5-ös sorozat egy autóban egyesíti az ügyfelek igényeit”.

A közkedvelt előd nyomdokain: debütálása után néhány héttel máris aranyérmes a BMW X1 második generációja

A Sports Activity Vehicle (SAV) járműcsalád legkisebb tagjának második generációja 2015 végén érkezett meg a BMW márkakereskedéseibe, megörökölve a BMW X modellcsalád vadonatúj nemzedékének jellegzetes stílusjegyeit. Az új BMW X1 a markáns karosszéria-arányokat dinamikus vonalvezetéssel egyesíti, amely kiváltképp magabiztos kisugárzást kölcsönöz a modellnek. A keresztben beépített erőforrás és az öt centiméterrel magasabbra helyezett tetővonal együttese bőségesebb helykínálatot, gazdagabb csomagtér-pakolhatóságot és még átfogóbb sokoldalúságot kínál, miközben az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin szerint a vadonatúj BMW X1 „épp olyan agilis, mint eddig bármikor”. A modell motorpalettája háromféle benzines és háromféle dízelüzemű erőforrásból áll, amelyek közül kettő az első kerekeket hajtja, míg a többi a legkorszerűbb, rendkívül hatékony BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően a nyomatékot és a teljesítményt mind a négy keréken osztja el. A BMW X1 extrafelszereltségeinek listája mindeközben vadonatúj tételekkel gazdagodott: ilyen például a BMW Head-Up kijelző, amely a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat közvetlenül a vezető látómezejébe vetíti, illetve a teljes LED-techológiás fényszóró-pár és a dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control) is. Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói a szavazatok 22,6 százalékával a vadonatúj BMW X1 modellt választották meg a kompakt SUV kategória győztesének, amellyel a legkisebb SAV négykerekű a legjobb autónak járó „Best Cars 2016” díjat is elnyerte.

11 kategória 364 modellje közül választott a 115 239 szavazó olvasó

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin hőn áhított „Best Cars” díjait immáron negyven éve ítélik oda az olvasók az autóipar legkiemelkedőbb képviselőinek. Idén 115 239 olvasó adta le szavazatait postán vagy online a 11 kategória 364 jelöltjére. A „Best Cars 2016” díjakat január 28-án, a stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban megrendezett gálaünnepségen adták át a nyerteseknek. A három kategóriagyőzelem mellett a BMW további öt dobogós helyezést is ünnepelhetett, a BMW i3, a BMW 2-es Coupé, a BMW 3-as sorozat, a BMW 6-os Cabrio és a BMW 2-es Active Tourer / Gran Tourer modelljeivel.

*Az üzemanyag-fogyasztási értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés