Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

721 kört futott bemutatkozó futamán a BMW M6 GTLM versenyautó

A BMW M6 GTLM és a BMW M6 GT3 versenyautó is beváltotta a hozzá fűzött reményeket az IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) január 30-án elrajtoló szezonnyitó futamán: a 25-ös rajtszámmal rajtrácsra guruló BMW M6 GTLM versenyautó 721 kört teljesített a Daytona-i 24-órás megmérettetésen, amely után a GTLM kategória ötödik helyezettjeként száguldott át a célvonalon.

2016
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,08 KB)
  
Photos(19x, ~37,53 MB)

A BMW M6 GTLM és a BMW M6 GT3 versenyautó is beváltotta a hozzá fűzött reményeket az IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) január 30-án elrajtoló szezonnyitó futamán: a 25-ös rajtszámmal rajtrácsra guruló BMW M6 GTLM versenyautó 721 kört teljesített a Daytona-i 24-órás megmérettetésen, amely után a GTLM kategória ötödik helyezettjeként száguldott át a célvonalon.

Hivatalosan is bemutatkoztak a versenypályán a BMW M6 Coupé műszaki alapjaira épített BMW M6 GTLM és BMW M6 GT3 versenyautók: az IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) január 30-án elrajtoló szezonnyitó futamán az amerikai Bill Auberlen, a német Dirk Werner, a brazil Augusto Farfus és a kanadai Bruno Spengler a GTLM kategória ötödik helyére hozta be a 25-ös rajtszámú BMW M6 GTLM versenyautót, miközben az amerikai Michael Marsal, a finn Markus Palttala, a belga Maxime Martin és a finn Jesse Krohn vezette 97-es rajtszámú BMW M6 GT3 versenyautó a GTD kategória hatodik helyén végzett a Turner Motorsport színeiben. A 96-os rajtszámmal induló BMW M6 GT3 versenyautó technikai problémák miatt már a futam első szakaszában hátrányba került, így végül a GTD kategória tizenhetedik helyén érkezett be a célba.

A Daytona International Speedway aszfaltcsíkját vasárnap reggel 7:13-kor köszöntő napfelkeltekor már csupán egy BMW M6 GTLM versenyautó rótta a köröket az ikonikus pályán, mintegy négy órával korábban, a 360. kör első kanyarjában ugyanis meghibásodott a 100-as rajtszámú BMW M6 GTLM versenyautó fékrendszere. Az autót a német Lucas Luhr vezette, aki karcolások nélkül úszta meg a problémát, az eset miatt azonban a német pilóta, az amerikai John Edwards, a szintén amerikai Graham Rahal és a kanadai Kuno Wittmer négyesének fel kellett adnia a szezonnyitó megmérettetést.

Az IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) következő, ugyancsak legendás, Sebring-i 12-órás megmérettetése 2016. március 19-én rajtol el.

„Több ezer szenvedélyes fejlesztőórával, több hónapnyi intenzív finomhangolással és számtalan teszteléssel töltött kilométerrel a hátunk mögött az egyetlen célunk az volt, hogy célba érjünk a Daytona-i 24-órás megmérettetésen – amennyiben lehetséges, minél jobb eredményekkel” – mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Összességében elégedett vagyok a BMW M6 GTLM és a BMW M6 GT3 bemutatkozásával. Jól tudtuk, hogy a Daytona-i szezonnyitó roppant kemény megpróbáltatások elé állít minket, és pontosan ezt tapasztaltuk a hétvégén. A Daytona International Speedway aszfaltcsíkjáról a GTLM kategória ötödik és a GTD osztály hatodik helyével távozni kiváló eredmény, egyúttal nagyszerű jutalom a BMW Motorsport családja számára. Kétség sem férhet hozzá, hogy jól kezdtük a BMW centenáriumát ünneplő jubileumi szezonunkat. A 100-as rajtszámú versenyautó meghibásodása kissé ijesztő pillanatokat okozott, de szerencsére Lucas Luhr karcolások nélkül megúszta az esetet. A rajongók egy rendkívül izgalmas, szórakoztató futam részesei lehettek, amely során számtalan versenyautó harcolt a legjobb pozíciókért. Sok gyártó kiváló teljesítményt mutatott fel, így az IMSA WeatherTech SportsCar Championship (WTSCC) 2016-os idénye kiváltképp drámai szezonnak ígérkezik. Roppant ígéretes versenyautóval nézünk szembe a mezőnnyel, és mint ilyen, biztos vagyok benne, hogy idén is jó eredményeket halmozunk majd egymásra” – tette hozzá Jens Marquardt.

„Soha nem tudhatod, mennyire vagy versenyképes, amíg el nem kezdődik a szezon” – vette át a szót Bobby Rahal, a BMW RLL csapat főnöke. „A 100-as rajtszámú BMW M6 GTLM versenyautó kiválóan kezdte a futamot, ezért kicsit szomorú, hogy egy olyan hiba miatt kellett feladnunk vele a küzdelmet, amellyel nem túl gyakran találkozunk. A versenyautó teljesítményére és a csapat munkájára azonban nem lehet panasz, és ez igaz a 25-ös rajtszámú gépre is. Vadonatúj technikával álltunk rajthoz, és úgy vélem, olyan eredményt értünk el, amely önmagában is felér egy győzelemmel. Kissé csalódott vagyok, amiért a kiváló teljesítmény ellenére elmaradt a győzelem, de ez azért túlzás lett volna rögtön a bemutatkozó futamon. A Corvette és a Porsche is rendkívül jól megépített autókkal száll versenybe, és ezt be is bizonyították a Daytona-i versenypályán. Figyelembe véve, hogy a BMW M6 GTLM egy vadonatúj technikát felvonultató, vadonatúj versenyautó, a tény, hogy a 25-ös rajtszámú autó problémák nélkül teljesítette az első 24-órás megmérettetést, mindennél többet elmond” – fogalmazott a csapatfőnök.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés