Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Művészi portré-paradoxokkal várja a látogatókat nyolc vasárnapon át a MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, New York-i „Ludlow 38” galériája

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű filmsorozatban mutatja be a kortárs művészek privát szféráját, Nina Tabassomi kurátor jegyzésében.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű filmsorozatban mutatja be a kortárs művészek privát szféráját, Nina Tabassomi kurátor jegyzésében.

2016. február 7-én, vasárnap délután új művészeti projekt nyitja meg kapuit a látogatók előtt az öt földrészen jelenlévő Goethe-Institut kulturális intézet New York-i Goethe Intézetének galériáján: a MINI támogatását élvező „Ludlow 38” kurátori színtér a „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat keretében február és március mindegyik vasárnap délutánján kortárs művészekről szóló portréfilmeket mutat be. A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közötti széleskörű kulturális együttműködés újabb kurátori színterének programsorozataként Nina Tabassomi kurátor eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű portréfilmeken mutatja be a látogatóknak a kortárs művészek privát szféráját és az alkotásaikra hatást gyakorló irányzatokat.

A különleges filmsorozat margóján Nina Tabassomi az idei évre előirányzott projektek részleteiről is beszámol majd: márciusban a berlini festőművész, Anne Neukamp bemutatja legújabb alkotását, amelyet speciálisan a „Ludlow 38” galéria utcafronti biztonsági redőnyére készített. Az év végéig látható kültéri festmény a redőny tagoltságát a kommunikációs csatornák szüntelen változásával állítja párhuzamba. Március végén a párizsi művész, Arash Hanaei itt nyitja meg első önálló tengerentúli kiállítását, majd ezt követően júniusban a berlini-lagosi művész, Emeka Ogboh legfrissebb munkái is megtekinthetők lesznek a New York-i galérián. A „Ludlow 38” galéria idei vizuális arculatát a lipcsei grafikus művész, Leila Tabassomi állította össze, aki koncepciójával az újabb kurátori évad folyamatosan visszatérő témaköreit járja körül.

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlatról és a „Ludlow 38” galéria idei programsorozatáról bővebb információkat talál a http://www.ludlow38.org/archive/about/ weboldalon.

A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, a New York-i „Ludlow 38” galérián életre hívott kurátori színterének idei kurátora a Berlinben, 1977-ben született Nina Tabassomi, aki a drámatagozatos középiskola elvégzését követően előbb Berlinben, majd Potsdam-ban és Párizsban német, illetve francia nyelvtudományt tanult. Felsőfokú tanulmányai után a berlini „Based in Berlin” galéria kurátori asszisztenseként dolgozott, majd 2011 és 2013 között a berlini KW Institute for Contemporary Art kortárs művészeti galéria projektmenedzsere volt. Egészen mostanáig a Kassel-i Fridericianum múzeum tornyában megvalósított művészeti programsorozatok felelős kurátoraként dolgozott.

A Manhattan alsó keleti felében található „Ludlow 38” az öt földrészen jelenlévő Goethe-Institut kulturális intézet New York-i Goethe Intézetének galériája, amely 2008 óta az egyik legrégebbi német művészeti egyesület, a „Kunstverein” immáron tradicionális kurátori kísérleteinek és számos kortárs művészeti kiállításnak ad otthont. A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, a New York-i „Ludlow 38” galérián életre hívott kurátori színtereinek 2011-es elindítása óta évről évre újabb németországi kurátorok kapnak lehetőséget az aktuális tárlat és programsorozat megálmodására. Eme projekt a MINI széleskörű támogatását élvezi, a BMW Group kultúra iránti elkötelezettségének részeként, amely közel fél évszázada a vállalatcsoport kommunikációs stratégiájának szerves része. A BMW Group több száz kulturális partnerséget ápol világszerte, amelyek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a klasszikus zene és a jazz, valamint az építészet és a dizájn állnak. A művészeti kreativitás kibontakoztatása érdekében a vállalatcsoport teljes körű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - az úttörő művészeti munkák megalkotása és a sikeres együttműködések által létrehozott innovációk szempontjából ez egyaránt létfontosságú. A MINI számtalan kulturális intézménnyel, illetve művészeti- és dizájn-kiállítással működik együtt szerte a világon, így például a milánói Salone del Mobile kiállítással és a Londoni Dizájn Fesztivállal is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés