Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Művészi portré-paradoxokkal várja a látogatókat nyolc vasárnapon át a MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, New York-i „Ludlow 38” galériája

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű filmsorozatban mutatja be a kortárs művészek privát szféráját, Nina Tabassomi kurátor jegyzésében.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű filmsorozatban mutatja be a kortárs művészek privát szféráját, Nina Tabassomi kurátor jegyzésében.

2016. február 7-én, vasárnap délután új művészeti projekt nyitja meg kapuit a látogatók előtt az öt földrészen jelenlévő Goethe-Institut kulturális intézet New York-i Goethe Intézetének galériáján: a MINI támogatását élvező „Ludlow 38” kurátori színtér a „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlat keretében február és március mindegyik vasárnap délutánján kortárs művészekről szóló portréfilmeket mutat be. A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közötti széleskörű kulturális együttműködés újabb kurátori színterének programsorozataként Nina Tabassomi kurátor eddig nem látott szemszögből, minden korábbinál személyesebb hangvételű portréfilmeken mutatja be a látogatóknak a kortárs művészek privát szféráját és az alkotásaikra hatást gyakorló irányzatokat.

A különleges filmsorozat margóján Nina Tabassomi az idei évre előirányzott projektek részleteiről is beszámol majd: márciusban a berlini festőművész, Anne Neukamp bemutatja legújabb alkotását, amelyet speciálisan a „Ludlow 38” galéria utcafronti biztonsági redőnyére készített. Az év végéig látható kültéri festmény a redőny tagoltságát a kommunikációs csatornák szüntelen változásával állítja párhuzamba. Március végén a párizsi művész, Arash Hanaei itt nyitja meg első önálló tengerentúli kiállítását, majd ezt követően júniusban a berlini-lagosi művész, Emeka Ogboh legfrissebb munkái is megtekinthetők lesznek a New York-i galérián. A „Ludlow 38” galéria idei vizuális arculatát a lipcsei grafikus művész, Leila Tabassomi állította össze, aki koncepciójával az újabb kurátori évad folyamatosan visszatérő témaköreit járja körül.

A „Vadonatúj Önarckép-paradoxok” („New-Self-Portrait-Paradox”) elnevezésű rendhagyó tárlatról és a „Ludlow 38” galéria idei programsorozatáról bővebb információkat talál a http://www.ludlow38.org/archive/about/ weboldalon.

A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, a New York-i „Ludlow 38” galérián életre hívott kurátori színterének idei kurátora a Berlinben, 1977-ben született Nina Tabassomi, aki a drámatagozatos középiskola elvégzését követően előbb Berlinben, majd Potsdam-ban és Párizsban német, illetve francia nyelvtudományt tanult. Felsőfokú tanulmányai után a berlini „Based in Berlin” galéria kurátori asszisztenseként dolgozott, majd 2011 és 2013 között a berlini KW Institute for Contemporary Art kortárs művészeti galéria projektmenedzsere volt. Egészen mostanáig a Kassel-i Fridericianum múzeum tornyában megvalósított művészeti programsorozatok felelős kurátoraként dolgozott.

A Manhattan alsó keleti felében található „Ludlow 38” az öt földrészen jelenlévő Goethe-Institut kulturális intézet New York-i Goethe Intézetének galériája, amely 2008 óta az egyik legrégebbi német művészeti egyesület, a „Kunstverein” immáron tradicionális kurátori kísérleteinek és számos kortárs művészeti kiállításnak ad otthont. A MINI és a Goethe-Institut kulturális intézet közös, a New York-i „Ludlow 38” galérián életre hívott kurátori színtereinek 2011-es elindítása óta évről évre újabb németországi kurátorok kapnak lehetőséget az aktuális tárlat és programsorozat megálmodására. Eme projekt a MINI széleskörű támogatását élvezi, a BMW Group kultúra iránti elkötelezettségének részeként, amely közel fél évszázada a vállalatcsoport kommunikációs stratégiájának szerves része. A BMW Group több száz kulturális partnerséget ápol világszerte, amelyek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a klasszikus zene és a jazz, valamint az építészet és a dizájn állnak. A művészeti kreativitás kibontakoztatása érdekében a vállalatcsoport teljes körű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - az úttörő művészeti munkák megalkotása és a sikeres együttműködések által létrehozott innovációk szempontjából ez egyaránt létfontosságú. A MINI számtalan kulturális intézménnyel, illetve művészeti- és dizájn-kiállítással működik együtt szerte a világon, így például a milánói Salone del Mobile kiállítással és a Londoni Dizájn Fesztivállal is.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés