Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

DTM 2016: a BMW Motorsport nem változtat a pilóták névsorán

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os futamain is jól bevált pilótáit küldi pályára a BMW Motorsport. António Félix da Costa, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Marco Wittmann, Martin Tomczyk, Maxime Martin, Timo Glock és Tom Blomqvist ezúttal is a BMW MTEK, RBM, RMG és Schnitzer csapatok színeiben ülnek be a BMW M4 DTM versenyautók volánja mögé, némileg módosított felállásban.

Sports
·
PressClub Sports
·
2016
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,47 KB)
  
Photos(1x, ~3,41 MB)

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os futamain is jól bevált pilótáit küldi pályára a BMW Motorsport. António Félix da Costa, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Marco Wittmann, Martin Tomczyk, Maxime Martin, Timo Glock és Tom Blomqvist ezúttal is a BMW MTEK, RBM, RMG és Schnitzer csapatok színeiben ülnek be a BMW M4 DTM versenyautók volánja mögé, némileg módosított felállásban.

A BMW Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy a Német Túraautó Bajnokság (DTM) idei szezonjában nem változtat a 2015-ös idényben rajthoz álló nyolc pilótája névsorán. A négy BMW-csapaton belül három pilóta azonban helyet cserél, egyedül a BMW Schnitzer csapat felállása marad változatlan, a portugál António Félix da Costa és a német Martin Tomczyk pilótákkal. A német Timo Glock a BMW MTEK istállóból átül honfitársa, az ugyancsak német Marco Wittmann mellé a BMW RMG csapatba, amellyel a páros 2013 után ismét egy csapatban versenyez majd (Wittmann és Glock akkor a BMW MTEK csapat színeiben versenyzett együtt). Timo Glock megüresedett helyét a brazil Augusto Farfus veszi át a BMW MTEK csapatnál, a kanadai Bruno Spengler társaként. A brazil pilóta megannyi sikeres, együtt töltött idény után hagyja el a BMW RBM csapatát, ahol helyét a belga Maxime Martin veszi át a brit Tom Blomqvist oldalán.

„Rendkívül erős és összeszokott csapattal büszkélkedhetünk, amely tavaly kiváló csapatszellemről és küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, elhódítva a gyártók közötti pontverseny arany serlegét” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Egyetlen gyenge láncszem sincs a csapatban, éppen ezért nincs szükségünk drasztikus változtatásokra. Ugyanakkor jól bevált csapatfilozófiánk része, hogy időről időre változtatnunk kell az egyes istállók felállásán, új impulzusokhoz juttatva ezzel a pilótákat, akik így maximális teljesítményre lesznek képesek. Nagyon jó tapasztalataink vannak e téren, így biztos vagyok benne, hogy idén is nagyszerű eredményeket fogunk elérni a versenypályán. Augusto Farfus, Maxime Martin és Timo Glock egyaránt bizonyította már, hogy a Német Túraautó Bajnokság legjobb pilótáinak egyikei, akik képesek fényes futamgyőzelmeket aratni. Idén újabb kihívásokkal szembesülnek majd az új csapatoknál, és remélem, ez a változás egy újabb lépés lesz majd az egyéni fejlődésükben” – tette hozzá az igazgató.

Az Augusto Farfus – Maxime Martin – Timo Glock trió DTM-pályafutásában az idei az első csapatváltás. A brazil pilóta négy éven át versenyzett a Német Túraautó Bajnokságban a BMW RBM csapat színeiben, miután az FIA Túraautó-Világbajnokság (WTCC) futamain sikert sikerre halmoztak. Farfus 2013-ban három futamgyőzelmet ünnepelhetett a DTM-ben, amellyel a pilóták közötti pontverseny ezüstérmeseként zárta az idényt. Amióta megérkezett a sorozatba, Timo Glock a BMW MTEK csapat oszlopos tagjának számított: 2013-ban és 2015-ben is egy-egy futamgyőzelmet könyvelhetett el. A német pilóta 2013 után most ismét Marco Wittmann csapattársaként szállhat versenybe a BMW RMG csapatnál. Maxime Martin 2014-ben és 2015-ben is egy-egy futamgyőzelemmel ajándékozta meg a BMW RMG csapatot, akivel 2014-ben a csapatok közötti pontverseny aranyérmét is elhódították. A belga pilóta 2016-ban a BMW RBM csapatnál folytatja pályafutását.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann

#16 Timo Glock

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler

#18 Augusto Farfus

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist

#36 Maxime Martin

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa

#77 Martin Tomczyk

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:
2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés