Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

DTM 2016: a BMW Motorsport nem változtat a pilóták névsorán

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os futamain is jól bevált pilótáit küldi pályára a BMW Motorsport. António Félix da Costa, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Marco Wittmann, Martin Tomczyk, Maxime Martin, Timo Glock és Tom Blomqvist ezúttal is a BMW MTEK, RBM, RMG és Schnitzer csapatok színeiben ülnek be a BMW M4 DTM versenyautók volánja mögé, némileg módosított felállásban.

Sports
·
PressClub Sports
·
2016
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,47 KB)
  
Photos(1x, ~3,41 MB)

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os futamain is jól bevált pilótáit küldi pályára a BMW Motorsport. António Félix da Costa, Augusto Farfus, Bruno Spengler, Marco Wittmann, Martin Tomczyk, Maxime Martin, Timo Glock és Tom Blomqvist ezúttal is a BMW MTEK, RBM, RMG és Schnitzer csapatok színeiben ülnek be a BMW M4 DTM versenyautók volánja mögé, némileg módosított felállásban.

A BMW Motorsport hivatalosan is bejelentette, hogy a Német Túraautó Bajnokság (DTM) idei szezonjában nem változtat a 2015-ös idényben rajthoz álló nyolc pilótája névsorán. A négy BMW-csapaton belül három pilóta azonban helyet cserél, egyedül a BMW Schnitzer csapat felállása marad változatlan, a portugál António Félix da Costa és a német Martin Tomczyk pilótákkal. A német Timo Glock a BMW MTEK istállóból átül honfitársa, az ugyancsak német Marco Wittmann mellé a BMW RMG csapatba, amellyel a páros 2013 után ismét egy csapatban versenyez majd (Wittmann és Glock akkor a BMW MTEK csapat színeiben versenyzett együtt). Timo Glock megüresedett helyét a brazil Augusto Farfus veszi át a BMW MTEK csapatnál, a kanadai Bruno Spengler társaként. A brazil pilóta megannyi sikeres, együtt töltött idény után hagyja el a BMW RBM csapatát, ahol helyét a belga Maxime Martin veszi át a brit Tom Blomqvist oldalán.

„Rendkívül erős és összeszokott csapattal büszkélkedhetünk, amely tavaly kiváló csapatszellemről és küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot, elhódítva a gyártók közötti pontverseny arany serlegét” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „Egyetlen gyenge láncszem sincs a csapatban, éppen ezért nincs szükségünk drasztikus változtatásokra. Ugyanakkor jól bevált csapatfilozófiánk része, hogy időről időre változtatnunk kell az egyes istállók felállásán, új impulzusokhoz juttatva ezzel a pilótákat, akik így maximális teljesítményre lesznek képesek. Nagyon jó tapasztalataink vannak e téren, így biztos vagyok benne, hogy idén is nagyszerű eredményeket fogunk elérni a versenypályán. Augusto Farfus, Maxime Martin és Timo Glock egyaránt bizonyította már, hogy a Német Túraautó Bajnokság legjobb pilótáinak egyikei, akik képesek fényes futamgyőzelmeket aratni. Idén újabb kihívásokkal szembesülnek majd az új csapatoknál, és remélem, ez a változás egy újabb lépés lesz majd az egyéni fejlődésükben” – tette hozzá az igazgató.

Az Augusto Farfus – Maxime Martin – Timo Glock trió DTM-pályafutásában az idei az első csapatváltás. A brazil pilóta négy éven át versenyzett a Német Túraautó Bajnokságban a BMW RBM csapat színeiben, miután az FIA Túraautó-Világbajnokság (WTCC) futamain sikert sikerre halmoztak. Farfus 2013-ban három futamgyőzelmet ünnepelhetett a DTM-ben, amellyel a pilóták közötti pontverseny ezüstérmeseként zárta az idényt. Amióta megérkezett a sorozatba, Timo Glock a BMW MTEK csapat oszlopos tagjának számított: 2013-ban és 2015-ben is egy-egy futamgyőzelmet könyvelhetett el. A német pilóta 2013 után most ismét Marco Wittmann csapattársaként szállhat versenybe a BMW RMG csapatnál. Maxime Martin 2014-ben és 2015-ben is egy-egy futamgyőzelemmel ajándékozta meg a BMW RMG csapatot, akivel 2014-ben a csapatok közötti pontverseny aranyérmét is elhódították. A belga pilóta 2016-ban a BMW RBM csapatnál folytatja pályafutását.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann

#16 Timo Glock

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler

#18 Augusto Farfus

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist

#36 Maxime Martin

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa

#77 Martin Tomczyk

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:
2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés