Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Plácido Domingo elsöprő sikere az Opera Shakespeare Estélyén – az új 7-es BMW kiemelt jelenlétével

A világhírű Plácido Domingo lépett az Opera színpadára február 6-án, hogy az intézmény Shakespeare Estélyén lenyűgözze a magyar közönséget

Vállalati
·
BMW
·
Brands
·
Kulturális ügyek
·
Vállalati események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~92,21 KB)
  
Photos(6x, ~48,78 MB)

2016 február 6-án, szombaton Plácido Domingo volt az Opera Shakespeare Estélyének sztárvendége. A Maestro 29 éve lépett fel utoljára Magyarországon színházi környezetben. A gálán énekelt többek között Giuseppe Verdi Macbeth-jéből, de megmutatkozott karmesterként is, zárásként pedig a Bésame Muchót adta elő az Operaház 1214 vendégének – a teltházas közönség hosszú percekeig állva ünnepelte a világsztárt.

Plácido Domingo valódi operalegenda, a műfaj vezető egyénisége, akit nemcsak kiváló énekesként, hanem immár karmesterként is ismer a világ. A madridi születésű sztár a világ minden jelentős operaházának vendége, számos Grammy, Latin-Grammy és további nívós díjak tulajdonosa 144 szerepet felölelő repertoárral bír. 1959 óta van a pályán, de lendületete, vitalitása, a zene iránti elkötelezett rajongása ma is milliókat hódít meg világszerete, példát állítva a feltörekvő operatehetségek számára.

Plácido Domingo mellett az estélyen felléptek a magyar Opera csillagai is, többek közt Rálik Szilvia, Szemere Zita és Sáfár Orsolya, vagy a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, Apáti Bence is.

A Maestro magyarországi tartozkodása során a BMW Group Magyarország a márka zászlóshajóját, az új 7-es BMW-t kínálta fel a művésznek, aki a hétvége során számos budapesti helyszín mellett Pécs városába is ellátogatott, ahol a Pécsi Tudományegyetem díszdoktori címét vette át.

A BMW új 7-es sorozata nemcsak Plácido Domingo kényelmes utazását garantálta a hétvége során, de a vállalat az Opera stratégiai partnereként 11 autóból álló limuzin szolgáltatással is hozzájárult a Shakespeare Estély eleganciájához. A meghívott vendégek egy része a BMW 7-es modelljeivel kényelmesen utazott haza a felejthetetlen gálakoncert után.

A 7-es sorozat a márka fejlesztő és tervezőmérnökeinek innovációs képességeit szimbolizálja. A autó olyan egyedülálló különlegességeket vonultat fel, mint a Carbon Core könnyűszerkezetes felépítmény-mely a BMW i modellekből származik, a szegmensében unikumnak számító lézervilágítás, az autóiparban úttőrő gesztusvezérlés vagy éppen a távirányítású parkolás. Mindamellett a modell karakterét markánsan meghatározzák a kortárs luxus formanyelvezete és stílusa, valamint az autó hagyományosan kiemelkeő vezetési élménye.

Az Opera és a BMW Group Magyarország stratégiai partnersége immár egy éve tart és kiemelkedő szerepet játszik a BMW Group Art & Culture programjának hazai megteremtésében és gondozásában. A Shakespeare estély az együttműködés legújabb formájaként bebizonyította, hogy a magaskultúra és a művészetek elhivatott támogatása milyen sikeresen jelenhet meg a hazai események között is. A BMW Group az elmúlt 40 évben több mint száz kultúrális partneri viszonyt épített ki és ápol világszerte, melynek az Operával való együttműködés a legfontosabb pillére Magyarországon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés