Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Plácido Domingo elsöprő sikere az Opera Shakespeare Estélyén – az új 7-es BMW kiemelt jelenlétével

A világhírű Plácido Domingo lépett az Opera színpadára február 6-án, hogy az intézmény Shakespeare Estélyén lenyűgözze a magyar közönséget

Vállalati
·
BMW
·
Brands
·
Kulturális ügyek
·
Vállalati események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~92,21 KB)
  
Photos(6x, ~48,78 MB)

2016 február 6-án, szombaton Plácido Domingo volt az Opera Shakespeare Estélyének sztárvendége. A Maestro 29 éve lépett fel utoljára Magyarországon színházi környezetben. A gálán énekelt többek között Giuseppe Verdi Macbeth-jéből, de megmutatkozott karmesterként is, zárásként pedig a Bésame Muchót adta elő az Operaház 1214 vendégének – a teltházas közönség hosszú percekeig állva ünnepelte a világsztárt.

Plácido Domingo valódi operalegenda, a műfaj vezető egyénisége, akit nemcsak kiváló énekesként, hanem immár karmesterként is ismer a világ. A madridi születésű sztár a világ minden jelentős operaházának vendége, számos Grammy, Latin-Grammy és további nívós díjak tulajdonosa 144 szerepet felölelő repertoárral bír. 1959 óta van a pályán, de lendületete, vitalitása, a zene iránti elkötelezett rajongása ma is milliókat hódít meg világszerete, példát állítva a feltörekvő operatehetségek számára.

Plácido Domingo mellett az estélyen felléptek a magyar Opera csillagai is, többek közt Rálik Szilvia, Szemere Zita és Sáfár Orsolya, vagy a Magyar Nemzeti Balett magántáncosa, Apáti Bence is.

A Maestro magyarországi tartozkodása során a BMW Group Magyarország a márka zászlóshajóját, az új 7-es BMW-t kínálta fel a művésznek, aki a hétvége során számos budapesti helyszín mellett Pécs városába is ellátogatott, ahol a Pécsi Tudományegyetem díszdoktori címét vette át.

A BMW új 7-es sorozata nemcsak Plácido Domingo kényelmes utazását garantálta a hétvége során, de a vállalat az Opera stratégiai partnereként 11 autóból álló limuzin szolgáltatással is hozzájárult a Shakespeare Estély eleganciájához. A meghívott vendégek egy része a BMW 7-es modelljeivel kényelmesen utazott haza a felejthetetlen gálakoncert után.

A 7-es sorozat a márka fejlesztő és tervezőmérnökeinek innovációs képességeit szimbolizálja. A autó olyan egyedülálló különlegességeket vonultat fel, mint a Carbon Core könnyűszerkezetes felépítmény-mely a BMW i modellekből származik, a szegmensében unikumnak számító lézervilágítás, az autóiparban úttőrő gesztusvezérlés vagy éppen a távirányítású parkolás. Mindamellett a modell karakterét markánsan meghatározzák a kortárs luxus formanyelvezete és stílusa, valamint az autó hagyományosan kiemelkeő vezetési élménye.

Az Opera és a BMW Group Magyarország stratégiai partnersége immár egy éve tart és kiemelkedő szerepet játszik a BMW Group Art & Culture programjának hazai megteremtésében és gondozásában. A Shakespeare estély az együttműködés legújabb formájaként bebizonyította, hogy a magaskultúra és a művészetek elhivatott támogatása milyen sikeresen jelenhet meg a hazai események között is. A BMW Group az elmúlt 40 évben több mint száz kultúrális partneri viszonyt épített ki és ápol világszerte, melynek az Operával való együttműködés a legfontosabb pillére Magyarországon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés