Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW M760Li xDrive

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin piaci bemutatkozásával új vezérmodell érkezik a vadonatúj BMW 7-es sorozat palettájának élére. Példaértékű járműtechnológiai és ergonómiai kifinomultságával, minden körülmények között letaglózó menetteljesítményével és a motorháztető alatt dolgozó vadonatúj, M Performance TwinPower Turbo technológiát alkalmazó V12-es benzinmotorjával a bajor gyártó tekintélyt parancsoló zászlóshajója alapjaiban írja át a csúcskategóriás luxuslimuzin fogalmát.

G12
·
Hosszú tengelytávú
·
7-es sorozat
·
BMW M
·
BMW M Performance modellek
·
M760Li xDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~269,2 KB)
  
Photos(33x, ~140,28 MB)

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin piaci bemutatkozásával új vezérmodell érkezik a vadonatúj BMW 7-es sorozat palettájának élére. Példaértékű járműtechnológiai és ergonómiai kifinomultságával, minden körülmények között letaglózó menetteljesítményével és a motorháztető alatt dolgozó vadonatúj, M Performance TwinPower Turbo technológiát alkalmazó V12-es benzinmotorjával a bajor gyártó tekintélyt parancsoló zászlóshajója alapjaiban írja át a csúcskategóriás luxuslimuzin fogalmát. Az új BMW M760Li xDrive modell a lélegzetelállítóan dinamikus vezetés élményét fejedelmi utazási komforttal karöltve varázsolja négy kerékre, amellyel a BMW minden korábbinál magasabbra helyezi a királykategória mércéjét, a luxuslimuzinok vadonatúj etalonját tárva ügyfelei elé.

Erő és megingathatatlan határozottság

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzinban az M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó V12-es benzinmotor is világpremierjét ünnepli. Az „M Performance” feliratot viselő motorborítás alatt megbúvó 6,6 liter hengerűrtartalmú, tizenkét hengeres erőforrás percenkénti 5 500 főtengely-fordulatnál* 441 kW / 600 lóerő* maximális teljesítményt, percenkénti 1 500 főtengely-fordulattól* pedig nem kevesebb, mint 800 Nm* csúcsnyomatékot ad le (100 kilométerenkénti 12,6 literes átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 294 grammos kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)**. A vadonatúj fejlesztésű M Performance TwinPower Turbo technológiát alkalmazó nagyteljesítményű benzinmotor mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsítja fel a BMW M760Li xDrive luxuslimuzint álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben a modell végsebességét az elektronika 250 km/óránál maximálja. Az opcionális extrafelszereltségként elérhető M Driver's Package ez utóbbit egészen 305 km/óráig kitolja, amelyet ugyancsak a jármű vezérlőelektronikája korlátoz. A V12-es erőforrás bődületes teljesítményét és forgatónyomatékát a modellhez alapfelszereltségként kínált, csúcstechnológiás nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó továbbítja a négy kerék felé. Az M Performance váltási karakterisztika szerint beállított automataváltót kifejezetten a tizenkét hengeres benzinmotor teljesítmény- és nyomatékgörbéjéhez hangolták a mérnökök, amely így a teljes fordulatszám-tartományban sportosabb sebességváltást és közvetlenebb visszaváltásokat garantál. Optimalizált belső hatékonyságával és a navigációs rendszer adatait felhasználó sebességváltási számításaival a nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó kiválóan kelti életre a megtorpanás-mentes, folyamatosan előrelátó vezetés élményét, amely tökéletesre fejlesztve dolgozik együtt az alapfelszereltségként kínált Auto Start Stop funkcióval.

Hatalmas teljesítmény és fejedelmi kényelem, messze a vetélytársak előtt

A vadonatúj BMW 7-es sorozatban bemutatkozó, innovatív Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás a mérnökien pontos, lendületes menetteljesítmény és a felülmúlhatatlan utazási komfort kettősének csúcstechnológiás záloga. Miközben az aktív kilengés-kiegyenlítő rendszer minimálisra csökkenti a karosszéria oldalirányú mozgását, a 20 coll méretű, Cerium Grey fémszürke M könnyűfém keréktárcsa-garnitúrán feszülő nagyteljesítményű gumiabroncsok veszteség nélkül továbbítják az aszfaltra a V12-es erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát, kategóriaelső menetdinamikával ruházva fel a BMW M760Li xDrive modellt, a fejedelmi utazási komfortra gyakorolt bárminemű befolyás nélkül. Az alapesetben hátsókerék-meghajtású hajtáslánc-karakterisztika szerint beállított BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden esetben a vezetési szituáció igényei szerint osztja el az erőforrás teljesítményét és forgatónyomatékát a négy kerék között, mindvégig gondoskodva az M Performance modelleket jellemző hamisítatlan lendületről és a tökéletes tapadásról. A luxuslimuzin új generációjához alapfelszereltségként kínált aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) a BMW M760Li xDrive modell aktív biztonságát és menetdinamikáját egyaránt növeli: az utazósebesség és az első kerekek elforgatási szöge szerint kormányzott hátsó tengely érezhetően közvetlenebb kormányreakciót, kisebb fordulókört és nagyobb menetstabilitást eredményez. Az aktív hátsókerék-kormányzásnak köszönhetően alacsony sebességnél kisebb kormánymozdulatokra van szükség, miközben nagyobb tempónál az agilitást és a biztonságot is fokozza. Az új BMW M760Li xDrive modell 20 collos keréktárcsái mögött 19 collos M Sport féktárcsák és M logóval ellátott, kékre fényezett féknyergek jelzik az új vezérmodell acélos teljesítményét, miközben minden helyzetben verhetetlen lassulást garantálnak.

Innovatív vezetést támogató rendszerek

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin a vadonatúj BMW 7-es sorozat összes járműtechnológiai innovációját és jövőbe mutató vezetést támogató rendszerét megörökölte. A Driving Assistant Plus csomag részeként a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and lane control assistant), az oldalirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel dolgozó sávtartó asszisztens (Lane keeping assistant with active side collision protection), a hátsó ütközésvédelem (Rear collision prevention) és a keresztirányú forgalomra figyelmeztető funkció (Crossing traffic warning function) is a biztonságos vezetés szolgálatába áll a fedélzeten. A közlekedési torlódásokat figyelő asszisztens (Traffic jam assistant) mindeközben – magába foglalva a nagymértékben automatizált járművezetés lehetőségét – mindegyik úttípuson tökéletesen használható. A bajor gyártó ügyfelei a vadonatúj 7-es BMW-ben mostantól mindössze egyetlen gombnyomással aktiválhatják a Stop&Go funkcióval ellátott aktív tempomatot (Active Cruise Control with Stop&Go function), amely ezt követően a sebességkorlát-kijelzés (Speed Limit Info) által érzékelt aktuális sebességkorlátozás szerint állítja be a luxuslimuzin követési sebességét. A Surround View rendszer legújabb generációja már jármű körüli háromdimenziós- és panorámanézetet (3D View and Panorama View) is kínál, amelyeket a rendszer a központi kijelzőre vetít ki.

Vezérmodellhez illő karosszéria-kiegészítők széles tárháza

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin már első ránézésre egyértelművé teszi kvalitásait: a modell egyszerre elegáns és atletikus kisugárzása a BMW M Performance négykerekűek vérpezsdítő dinamizmusát nyomatékosítja, hamisítatlanul egyedülálló stílusban. A sportosan elegáns megjelenésről a hatalmas légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót is kínáló exkluzív M aerodinamikai csomag és a Cerium Grey fémszürke árnyalatú, 20 collos, 760M duplaküllő-kialakítású M könnyűfém-kerékgarnitúra kettőse gondoskodik. Az exkluzív, galvanizált Cerium Grey fémszürke felületkezelés a vese alakú hűtőrács keretén, a hűtőrács lamelláinak élén, az első lökhárító toldatain, a külső kilincseken, az első kerékjárati ívekbe integrált Air Breathers légkivezető nyílásokon és az oldalsó díszléceken, valamint a csomagtérajtó díszlécén is visszaköszön, még tovább hangsúlyozva a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin BMW 7-es sorozaton belül és teljes BMW modellpalettán elfoglalt abszolút vezető szerepét. A bajor gyártó legújabb csúcsmodelljét olyan figyelemre méltó részletek különböztetik meg testvérmodelljeitől, mint az ugyancsak Cerium Grey fémszürke visszapillantó-házak, a C-oszlopokon megjelenített diszkrét V12 emblémák és a karosszéria két oldalán található egy-egy M logó. Az intelligens szelepvezérléssel ellátott M sport kipufogórendszer méltó orgánummal szólaltatja meg a zászlóshajó orrában dolgozó 6.6 literes erőforrást, a kétoldali dupla kipufogóvég galvanizált Cerium Grey fémszürke felületkezelése pedig jellegzetes M Performance sajátosságként zárja a BMW M760Li xDrive luxuslimuzin egyedi karosszéria-kiegészítőinek listáját.

Hamisítatlan BMW M Performance jegyek az utastérben is

Az új BMW M760Li xDrive modell utasterét jellegzetes BMW M Performance kiegészítők öltöztetik sportosan elegáns hangulatba. Az exkluzív M bőrkormány függőleges küllője diszkrét M logót, a vízszintes küllők pedig elegáns, gyöngyházfényű króm multifunkciós gombokat viselnek. A manuális sebességváltás elősegítése és a vezetési élmény fokozása érdekében a kormány mögött váltófülek kaptak helyet. Az ajtók kinyitását követően V12 logóval ellátott, világító küszöblécek jelzik a fejedelmi luxuslimuzin sportos énjét, a digitális műszeregység bal középső ívében pedig típusjelzéssel ellátott, 330 km/óráig kalibrált exkluzív sebességmérő sürgeti a vezetés vérpezsdítő élményének megélését. Az új BMW M760Li xDrive modell sportos énjét az M lábtámasszal kiegészített M pedálsor is nyomatékosítja. Az automataváltó előválasztó karjához és az iDrive vezérlőjéhez közel eső középkonzol-rész zongoralakk-fekete BMW Individual bevonatot és elegáns V12 emblémát kapott, ez utóbbit a hátsó üléssor középső könyöktámaszába szerelt opcionális BMW Touch Command táblagép tartókonzolja is büszkén viseli.

Előkelő utastéri részletek az első osztályú utazási komfortért

Az új BMW M760Li xDrive luxuslimuzin utasterében a többszörös memóriafunkcióval ellátott, automatikusan állítható első ülések, a magasfényű fémes hatású dekorcsíkok, a sötét tónusú fabetétek, az antracit Alcantara tetőkárpit és a hátsó lábtérben elhelyezett puha, vastag szőnyegek teremtik meg az utazás fejedelmi hangulatát, amelyet az üléseken, az oldalsó és a középső könyöktámaszokon, a fejtámlákon és az ajtókárpitokon végigvezetett exkluzív Nappa bőrözés emel kategóriájában egyedülálló magaslatokba.

A visszafogott alternatíva: BMW M760Li xDrive V12 Excellence

A bajor gyártó azon ügyfelei számára, akik a BMW M760Li xDrive modell visszafogottabb kisugárzását helyezik előtérbe, opcionális alternatívaként a BMW M760Li xDrive V12 Excellence névre keresztelt, diszkrétebb kivitel is elérhetővé válik, mindennemű többletköltség nélkül. A csúcsmodell ezen alternatívája jelentős mértékben változtat a BMW M760Li xDrive modell egyéniségén: lekerülnek a karosszériáról az M aerodinamikai csomag sportos elemei, a 760M duplaküllő-kialakítású M könnyűfém-keréktárcsák helyét pedig felcsiszolt, 20 collos BMW Individual könnyűfém-kerékgarnitúra veszi át, 646 kódjelű, W-küllőkialakítású kivitelben, elöl 245/40 R20, hátul 275/35 R20 méretű gumiabroncsokkal szerelve. A kékre fényezett féknyergeket ez esetben magasfényű fekete elemek váltják fel. A V12 Excellence modell kiváltsága a jármű frontrészén keresztbe húzódó, exkluzív króm csík, amelyet az ezüstszínű hűtőrács-lamellák krómozott éle, a szintén krómozott hűtőrács-keret és a fényes króm kilincsek, valamint a karosszérián található krómozott díszlécek egészítenek ki. A BMW M760Li xDrive V12 Excellence luxuslimuzin csomagtérajtaján a modelljelölést krómozott V12 embléma váltja fel, a kipufogórendszer ikervégződéseit pedig elegáns négyszög alakú, króm keretekbe foglalt végek helyettesítik. A visszafogott alternatíva utasterében a BMW bőrkormány elegáns fabetétet kap, a motor beindítására pedig a – 260 km/óráig kalibrált sebességmérővel dolgozó – digitális műszerfalon elegáns V12 típusjelölés villan fel. Az intelligens szelepvezérlésű kipufogórendszert ezen modell esetében visszafogottabb, komfort-orientált hangzásra állítják be a mérnökök, a V12 Excellence kivitel különleges karakterét helyezve a középpontba.

Intuitív járművezérlés érintőképernyővel és BMW gesztusvezérléssel

Miként a vadonatúj BMW 7-es sorozat mindegyik modellváltozatában, úgy az iDrive operációs rendszer a csúcsmodellnek számító BMW M760Li xDrive luxuslimuzinban is érintőképernyős központi kijelzővel dolgozik együtt, a bajor gyártó ügyfelei így immáron a modern okoskészülékekhez hasonlóan, érintő és csúsztató mozdulatokkal navigálhatnak az operációs rendszer különböző funkciói között. Tekintve azonban, hogy a tervezők az iDrive vezérlőjének hagyományos működtetését is meghagyták, a BMW ügyfelei szabadon választhatnak az érintőképernyős és a könyöktámaszról működtetett járművezérlés opciói között.

Az iDrive operációs rendszer egyes funkciói mindemellett a vadonatúj BMW 7-es sorozatban bemutatkozó BMW gesztusvezérléssel is működtethetők. A bajor gyártó ügyfelei a háromdimenziós szenzorok által érzékelt kézfej-mozdulatokkal a valaha tapasztalt legintuitívabb módon vezérelhetik a különféle funkciókat, így például ujjkörzéssel változtathatják a zenerendszer hangerejét, a beérkező telefonhívásokat pedig egy mozdulattal fogadhatják vagy elutasíthatják. A BMW gesztusvezérlési rendszerén belül ráadásul számos funkcióhoz egyéni kézmozdulatokat társíthatnak a gyártó ügyfelei. A vadonatúj járműtechnológiai innovációk sorát egy, a középkonzolba épített okostelefon-tartó zárja, amely vezetékmentes, induktív akkumulátortöltési lehetőséget is kínál, az autóipar történetében most először.

* Előzetes értékek.

** Előzetes üzemanyag-fogyasztási értékek, az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés