Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Elérkezett a BMW Motorrad Race Trophy harmadik felvonása – 2016-ban még több díj és új bajnokságok teszik minden korábbinál vonzóbbá a BMW Motorrad Motorsport nemzetközi családjának páratlan versenysorozatát

2016-ban harmadik idényébe lép a BMW Motorrad világméretű versenysport-projektje, a BMW Motorrad Race Trophy elnevezésű különleges versenysorozat, amely immáron 21 kétkerekű-bajnokságot és motorsport-eseményt ölel fel, miközben a versenyzőket idéntől még több díjjal illetik. Az egész éven át tartó pontgyűjtés február 19-én, pénteken veszi kezdetét.

Vállalati
·
Sport
·
Motorcycle Sports
·
PressClub Sports
·
2016
·
Brands
·
BMW Motorrad
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~88,75 KB)
  
Photos(7x, ~8,4 MB)

2016-ban harmadik idényébe lép a BMW Motorrad világméretű versenysport-projektje, a BMW Motorrad Race Trophy elnevezésű különleges versenysorozat, amely immáron 21 kétkerekű-bajnokságot és motorsport-eseményt ölel fel, miközben a versenyzőket idéntől még több díjjal illetik. Az egész éven át tartó pontgyűjtés február 19-én, pénteken veszi kezdetét.

2014 és 2015 után idén ismét életre hívja világméretű versenysport-projektjét a BMW Motorrad: a bajor gyártó privát színekben induló motorkerékpár-versenyzői 2016-ban újabb bajnokságokon és sporteseményeken szerezhetnek pontokat a BMW Motorrad Race Trophy összetett tabelláján, a legeredményesebb indulókat pedig minden korábbinál több díj várja az idény végén.

A BMW Motorrad a motorsportok iránti hosszú távú elköteleződéseként 2014-ben indította útjára a BMW Motorrad Race Trophy elnevezésű világméretű versenysport-projektet, a bajor gyártó privát motorsport-programjának legfőbb pilléreként. A projekthez csatlakozó kétkerekű-bajnokságokon és motorsport-eseményeken BMW S 1000 RR motorkerékpárral rajthoz álló versenyzők díjmentesen nevezhetnek a BMW Motorrad Race Trophy nemzetközi mezőnyébe is, ahol számos versenysorozat különböző nemzetiségű versenyzőivel küzdhetnek meg a BMW Motorrad legjobb privát versenyzője címért. Az egyes bajnokságokon és sporteseményeken induló versenyzők eredményei egy összetett szabályrendszer szerint a Race Trophy összesített tabellájára is felkerülnek, így év végén az a versenyző nyeri meg a BMW Motorrad világméretű versenysport-projektjét, aki az idény során a legtöbb pontot szerezte meg az összesített rangsorban.

Első két szezonjában a BMW Motorrad Race Trophy rendkívüli sikernek bizonyult: amíg a debütáló, 2014-es idényben 69 BMW motorkerékpáros versenyzett a legjobb eredményekért, addig 2015-ben már hat kontinens huszonkét országának összesen 104 privát versenyzője szállt harcba a busás díjakért. A nemzetközi versenysorozat szervezőinek célja, hogy a projekt folyamatos bővítésével szezonról szezonra újabb tagokkal gazdagodjon a BMW Motorrad Motorsport versenyzőinek családja.

2016-ban a korábbi 19 helyett immáron 21 kétkerekű-bajnokságot és motorsport-eseményt foglal magába a BMW Motorrad Race Trophy, a világ minden tájáról. Új az európai Nemzetközi Road Race Bajnokság (IRRC – International Road Racing Championship), a Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK – SuperBike Series Brasil), valamint az Ausztrál Superbike-bajnokság (ASBK – Australian Superbike Championship). Mi több, idén újabb motorsport-eseménnyel bővül a BMW Egyesített Road Race-versenysorozat (BMW RRC – BMW Combined Road Race Challenge) is: a North West 200 verseny, a Man-szigeti TT, az Ulster GP és a Makaó GP mellett a BMW versenyzői a júliusi Man-szigeti TT keretei között megrendezett Southern 100 versenyen is értékes Race Trophy-pontokat szerezhetnek.

A BMW Motorrad Race Trophy versenysorozatban résztvevő 21 bajnokságon és sporteseményen az indulók összesen 28 különböző kategóriában állhatnak rajthoz. A BMW Motorrad Race Trophy szervezői 2015-ben egy összetett, rendkívül sportszerű pontozási rendszert vezettek be a világméretű versenysorozatban, amelyet idén is változtatások nélkül alkalmaznak majd. A pontszerzési időszak február 19-én, pénteken veszi kezdetét és egészen december 4-ig tart. A résztvevők egyszerre több kétkerekű-bajnokságban és motorsport-eseményen is indulhatnak. A BMW Motorrad Race Trophy összesített táblázatába az egyes sorozatokban megszerzett pontok külön-külön szabályrendszer szerint kerülnek fel, a listára csak az egyes bajnokságokon és sporteseményeken megszerzett legmagasabb versenyzői pontokat regisztrálják közvetlenül.

A BMW Motorrad legeredményesebb szezonbéli privát versenyzőit és csapatait decemberben, a 2016-os BMW Motorrad Motorsport szezonzárón koronázza meg a bajor gyártó, a díjazás összértéke pedig nem kevesebb, mint 100 000 euró. A díjból a BMW Motorrad Race Trophy összesített tabellájának első 15 helyezettje részesül, az abszolút győztes 20 000 euró pénzjutalmat nyer.

A pénzdíjazáson felül a BMW Motorrad Motorsport a legsikeresebb versenyzőket és csapatokat „Championship Bonus” díjjal is megjutalmazza, idén ráadásul egy vadonatúj, „Race Finisher Bonus” díjat is átadnak a szervezők. Akárcsak a tavalyi szezonban, a BMW Motorrad Race Trophy idén is 2 500 euróval díjazza azon versenyzőit, akik győztesként állhattak fel az egyes bajnokságok vagy sportesemények dobogójára, függetlenül attól, hogy az összetett tabellán hol végeztek. A 2016-os versenysorozatot megnyerő privát induló csapata 7 500 euró pénzjutalomban részesül.

A BMW Motorrad Motorsport idén első ízben adja át a „Race Finisher Bonus” díjat, amellyel minden korábbinál vonzóbbá teszi a versenysorozatot az indulók számára: a díjban azok a pilóták részesülnek majd, akiknek nincs esélyük a legjobbak között végezni. A BMW Motorrad Race Trophy azon motorkerékpár-versenyzői, akik bajnokságuk mindegyik futamán célba értek, egyszer sem végeztek az utolsó helyen, de nem fértek be a Race Trophy összesített tabellájának legjobb 15 versenyzője közé és minimum 100 pontot szereztek a Race Trophy egész szezonja során, az idény végén 500 euró pénzjutalomban részesülnek és részt vehetnek a BMW Motorrad Motorsport szezonzáróján.

A 2016-os BMW Motorrad Race Trophy regisztrációja elkezdődött és egészen 2016. június 30-ig tart. Ez idő alatt mindegyik versenyző, aki a BMW Motorrad világméretű versenysport-projektjének részesévé válik, egy exkluzív üdvözlő csomagot is kap, amelyben BMW Motorrad Motorsport kabát, ing és póló, HP lábtartók, BMW logók és számos versenymatrica található.

A 2016-os BMW Motorrad Race Trophy versenysorozatról bővebb információkat talál a BMW Motorrad Motorsport hivatalos weboldalán, a www.bmw-motorrad-motorsport.com oldalon.

A 2016-os BMW Motorrad   Race   Trophy  összetett pontversenyében szereplő kétkerekű-bajnokságok és motorsport-események:

FIM Superbike-világbajnokság (WSBK – FIM Superbike World Championship)

FIM Endurance világbajnokság (EWC – FIM Endurance World Championship)

FIM Oldalkocsis-világbajnokság (SWC – FIM Sidecar World Championship)

FIM Spanyol Superbike-bajnokság (CEV – FIM CEV Superbike European Championship)

FIM Superstock 1000 Cup (STK1000)

Alpok-Adria versenysorozat (AARR – Alpe Adria Road Racing Championship)

Brit Superbike-bajnokság (BSB – British Superbike Championship)

Nemzetközi Német Superbike-bajnokság (IDM – International German Championship)

Francia Superbike-bajnokság (FSBK – French Superbike Championship)

Francia Európai Motorkerékpár-bajnokság (FR EU – French European Bikes Championship)

Olasz Superbike-bajnokság (CIV – Italian Superbike Championship)

Moto 1000 GP (MT1GP)

Brazil Superbike-bajnokság (BRSBK – SuperBike Series Brasil)*

MotoAmerica Észak-Amerikai Motorkerékpár-versenysorozat (AMA – FIM North American Road Racing Series)

Kanadai Superbike-bajnokság (CSBK – Canadian Superbike Championship)

Japán Road Race Bajnokság (MFJ – MFJ Superbike All Japan Road Race Championship)

Malajziai Superbike-bajnokság (MSC – Malaysia Superbike Championship)

Dél-Afrikai SuperGP Bajnokság (RSA SBK – South African SuperGP Champions Trophy)

Ausztrál Superbike-bajnokság (ASBK – Australian Superbike Championship)*

BMW Egyesített Road Race-versenysorozat (BMW RRC – BMW Combined Road Race Challenge)

Nemzetközi Road Race Bajnokság (IRRC – International Road Racing Championship)*

*a 2016-os BMW Motorrad Race Trophy új bajnokságai

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés