Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új fényképeken pózol a vadonatúj BMW M2 Coupé

A BMW nagyteljesítményű kompakt sportautói az elmúlt 40 évben kivétel nélkül elcsavarták a fejeket és felgyorsították a szívverést. A BMW 2002 Turbo már az ikonikus modellsorozat első képviselőjeként a kimagasló menetteljesítmény, a kivételes agilitás és a tökéletes vezethetőség egységét kínálta. A négykerekű legenda modernkori újraértelmezésével a BMW M GmbH a vezetés lélegzetelállító élményét támasztja fel a kompakt szegmensben: megérkezett a vadonatúj BMW M2 Coupé. Kirobbanó teljesítményű soros hathengeres benzinmotorjával, hátsókerék-meghajtásával, alumínium alkatrészekből álló könnyűszerkezetes M sport futóművével és csábító megjelenésével a BMW M2 Coupé az abszolút vezetési élmény minden összetevőjét a sofőr kezébe adja.

BMW M modellek
·
M2
·
BMW M
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~524,71 KB)
  
Photos(200x, ~1,63 GB)
A vadonatúj BMW M2 Coupé modellt bemutató, 2015. október 14-én kiadott magyar nyelvű sajtóanyag csatolva található.

A BMW nagyteljesítményű kompakt sportautói az elmúlt 40 évben kivétel nélkül elcsavarták a fejeket és felgyorsították a szívverést. A BMW 2002 Turbo már az ikonikus modellsorozat első képviselőjeként a kimagasló menetteljesítmény, a kivételes agilitás és a tökéletes vezethetőség egységét kínálta. A négykerekű legenda modernkori újraértelmezésével a BMW M GmbH a vezetés lélegzetelállító élményét támasztja fel a kompakt szegmensben: megérkezett a vadonatúj BMW M2 Coupé. Kirobbanó teljesítményű soros hathengeres benzinmotorjával, hátsókerék-meghajtásával, alumínium alkatrészekből álló könnyűszerkezetes M sport futóművével és csábító megjelenésével a BMW M2 Coupé az abszolút vezetési élmény minden összetevőjét a sofőr kezébe adja.

Jellegzetes BMW M karakter

A vadonatúj BMW M2 Coupé már első pillantásra egyértelművé teszi hovatartozását, jellegzetes stílusjegyeivel hangsúlyozva a BMW M modellekre jellemző páratlan menetdinamikát. A vadonatúj családtag karosszériaelemeit egy-egy legendás BMW versenyautóról mintázták a tervezők, nem rejtve véka alá a kompakt sportmodell bámulatos teljesítményét. A hatalmas légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót és az erőtől duzzadó kerékjárati íveket karakteres BMW M hűtőrács, 19 collos M duplaküllős alumínium keréktárcsák, valamint a sport kipufogórendszer ikervégződéseivel ékesített széles hátsó terpesztés egészíti ki. Az ikonikus BMW M elődmodellek jellemzői az utastérben is visszaköszönnek: az ajtókárpitok és a középkonzol Alcantara borításának kivételes minőségét M logóval és kék dizájncsíkkal díszített szénszálas sportbetétek fokozzák tovább. A sportülések, az M sportkormány és az M váltókar mindeközben garantálja, hogy a BMW M2 volánja mögött mindig, minden szituációban örömteli élmény a vezetés.

Kirobbanó teljesítmény

A vadonatúj BMW M2 soros hathengeres, új fejlesztésű, 3.0 liter hengerűrtartalmú benzinmotorja a legmodernebb M TwinPower Turbo technológiának köszönhetően percenkénti 6 500 főtengely-fordulatnál 272 kW / 370 lóerő maximális teljesítményt küld a hátsó tengelyre (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 199 gramm / km)*, amellyel a nagyteljesítményű kompakt sportautók új etalonjának alapjait fekteti le. A percenkénti 1 400 és 5 560 közötti főtengelyfordulat-tartományban rendelkezésre álló 465 Nm csúcsnyomaték pillanatnyi túltöltéssel akár 500 Nm-re is növelhető, amely az opcionális extrafelszereltségként elérhető hétsebességes M duplakuplungos automataváltóval (M DCT) és a Launch Control elnevezésű rajtprogrammal mindössze 4,3 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW M2 Coupé-t. A sportmodell végsebességét 250 km/óránál elektronikusan maximálták. Az opcionálisan elérhető hétsebességes M duplakuplungos automataváltóval a BMW M2 Coupé átlagos üzemanyag-fogyasztása mindeközben csupán 7,9 liter* 100 kilométerenként, 185 grammos* kilométerenkénti kombinált emisszió mellett, amely a BMW M modellcsalád legújabb tagjának példaértékű hatékonyságát bizonyítja.

Motorsport-technológia a legapróbb részletekben is

A BMW M3/M4 sportmodell első és hátsó tengelyének könnyűszerkezetes alumínium alkatrészeivel, az elöl 245/35 ZR19, hátul 265/35 ZR19 méretű gumiabroncsokkal szerelt, 19 collos kovácsolt alumínium keréktárcsákkal, a két beállítási lehetőséget is tartogató M Servotronic kormányzással és a kellően hatékony M fékrendszerrel a vadonatúj BMW M2 Coupé a menetteljesítmény tekintetében minden korábbinál magasabb mércét állít fel a nagyteljesítményű kompakt sportautók szegmensében. Az elektronikusan vezérelt aktív M differenciálmű, amely egyszerre optimalizálja a tapadást és a jármű stabilitását, ugyancsak kiemelt szerephez jut e téren. A lehengerlő menetteljesítményt a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) M Dinamikus Módja (MDM) fokozhatja tovább, amely a kerekek kontrollált, engedélyezett megcsúszásával kelti életre a versenypályás driftelés élményét.

Intelligens járműkapcsolat, bárhol és bármikor

Teljesítményre optimalizált egyéniségének kihangsúlyozása érdekében a vadonatúj BMW M2 Coupé már az alapfelszereltség részeként számos innovatív opciót magáénak tudhat. Az opcionális extrafelszereltségek listáját mindeközben a Drivelogic-kal ellátott, hétsebességes M duplakuplungos automataváltó (M DCT) színesíti, amely rendkívül gyors váltásokat tesz lehetővé, a motor fordulatszámának visszaejtése nélkül. Sőt mi több, a sportmodellhez a BMW ConnectedDrive vezetést támogató rendszereinek és mobilitási szolgáltatásainak rendkívül széles tárháza is elérhető. A BMW ConnectedDrive szolgáltatásai tökéletes alapot teremtenek a vezető, a jármű és a környezet közötti állandó, interaktív kapcsolat megteremtéséhez, az autó operációs rendszerébe ráadásul megannyi innovatív alkalmazás is feltelepíthető. A GoPro applikációjának köszönhetően például a BMW M2 Coupé sofőrje látványos videókkal teheti örök emlékké versenypályás élményeit, egy, a műszerfalra erősített apró kamerával, amelyet az iDrive vezérlőjével, a központi kijelzőn nézve irányíthat. A versenypályás eredményeket eközben az M Laptimer alkalmazással azonnal ki is elemezheti a BMW ügyfele, az információkat pedig e-mailben vagy a Facebook-on keresztül azonnal meg is oszthatja barátaival.

Erőteljes elődök nyomdokain

A vadonatúj BMW M2 Coupé nem csupán a hatalmas népszerűségnek örvendő BMW 1-es M Coupé közvetlen leszármazottja, de – az immáron négy évtizedre visszatekintő alapfilozófia örököseként – az eredeti BMW M3 E30 és a BMW 2002 Turbo hivatalos utódja is. Ez utóbbi már több mint negyven esztendővel ezelőtt megtestesítette a BMW M GmbH mindmáig aktuális vezérelvét: a kimagasló menetteljesítmény, a kivételes agilitás és a tökéletes vezethetőség négy keréken kínált egységét.

*Az üzemanyag-fogyasztási értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusokról is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés