Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Marco Wittmann BMW M4 DTM versenyautója 2016-tól a Red Bull ruháját viseli

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) fiatal világbajnokának BMW M4 DTM versenyautóját a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben küldi pályára a BMW Motorsport. Marco Wittmann a spanyolországi Circuito Monteblanco aszfaltcsíkján mutatta be a vadonatúj fényezést.

2016
·
DTM
·
BMW M4 DTM
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,86 KB)
  
Photos(5x, ~7,28 MB)

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) fiatal világbajnokának BMW M4 DTM versenyautóját a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben küldi pályára a BMW Motorsport. Marco Wittmann a spanyolországi Circuito Monteblanco aszfaltcsíkján mutatta be a vadonatúj fényezést.

2016. február 23-án, kedden három napon át tartó intenzív tesztelésbe kezdett a BMW Motorsport a spanyolországi Circuito Monteblanco versenypályán: a bajor gyártó a Sevilla és Huelva városok között félúton elterülő aszfaltcsíkon folytatja felkészülését a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjára. A tesztidőszak első napján a nyolc BMW M4 DTM-ből álló versenyautó-flotta idei első hivatalos képviselője is bemutatkozott: a sorozat 2014-es világbajnoka, a német Marco Wittmann a 2016-os szezon futamain már a Red Bull színeiben gurul fel a rajtrácsokra.

A BMW RMG csapat 11-es rajtszámot viselő BMW M4 DTM versenyautója a BMW Motorsport prémium partnerének számító Red Bull hivatalos versenyruházatát öltötte magára. Az osztrák világcég 2014 óta támogatja a BMW DTM-szereplését, éppen azóta, hogy Marco Wittmann négy futamgyőzelemmel, mindössze 24 esztendősen megnyerte a széria pilótái között futó pontversenyt, amellyel a sorozat világbajnoki címét is elhódította.

„Boldog vagyok, amiért 2016-ban a Red Bull színeiben versenyezhetek a Német Túraautó Bajnokság futamain” – kezdte Marco Wittmann. „A Red Bull számtalan világklasszis sportolót támogat világszerte, rengeteg különféle sportágban, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy én is e család tagja lehetek. 2015-ben, a Red Bull szakembereivel egészen fantasztikus Forma-1-es teszteket produkáltunk a Scuderia Toro Rosso színeiben. Ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetemet és hálámat fejezzem ki korábbi partneremnek, az Ice-Watch-nak. Nagyszerű sikereket értünk el együtt, kiváltképp 2014-ben, amikor a dobogó legfelső fokára állhattunk fel. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ez az álom a Red Bull oldalán is valóra váljon” – fogalmazott a német pilóta.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc versenyhétvégéből és tizennyolc futamból álló 2016-os versenyszezonja március 6-8. között rajtol el Hockenheim aszfaltcsíkján. A BMW DTM-pilótái az idény során négy alkalommal látogatnak majd Németországon kívülre: a hockenheimringi szezonnyitó és szezonzáró, valamint a lausitzringi, a norisringi és a nürburgringi megmérettetések mellett a három nagy német prémiumgyártót rajtrácsra állító sorozat Ausztriában (Spielberg), Hollandiában (Zandvoort), Oroszországban (Moszkva) és Magyarországon (Mogyoród) is tiszteletét teszi.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann

#16 Timo Glock

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler

#18 Augusto Farfus

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist

#36 Maxime Martin

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa

#77 Martin Tomczyk

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:

2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés