Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új szintre lépett a BMW és a milánói Teatro alla Scala operaház közötti kiváló együttműködés

A BMW Group centenáriumának és a BMW félévszázados olaszországi jelenlétének kettős ünnepén a bajor autógyártó olasz leányvállalata tovább bővítette a világ leghíresebb operaházával immáron tizennégy esztendeje folytatott, rendkívül gyümölcsöző kulturális együttműködését.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A BMW Group centenáriumának és a BMW félévszázados olaszországi jelenlétének kettős ünnepén a bajor autógyártó olasz leányvállalata tovább bővítette a világ leghíresebb operaházával immáron tizennégy esztendeje folytatott, rendkívül gyümölcsöző kulturális együttműködését.

A világ legtekintélyesebb operaházával folytatott, kölcsönös együttműködésre épülő kulturális partnerség kibővítéseként a BMW Olaszország a milánói Teatro alla Scala kivételes alapítványi támogatójává lépett elő – éppen azon évben, amely kiemelkedő jelentőséggel bír a bajor autógyártó történelmében. 2016-ban a BMW Group ugyanis fennállásának 100. évfordulóját ünnepli, miközben a BMW olaszországi leányvállalatának hivatalos értékesítési hálózata idén félévszázados jubileumához érkezik.

„Rendkívül boldogok vagyunk, amiért a Teatro alla Scala operaházzal folytatott kiváló partnerségünkben új, minden korábbinál átfogóbb fejezet veszi kezdetét” – mondta Nicolas Peter, a BMW AG európai régiójának alelnöke. „Tizennégy éven át tartó, rendkívül gyümölcsöző együttműködés után úgy döntöttünk, hogy a milánói operaház kivételes alapítványi támogatójává lépünk elő – hogy méltóképpen ünnepeljük meg a vállalatcsoport idei évfordulóit és további támogatásunkról biztosítsuk a világ leghíresebb operaházát. A kezdeményezés egyúttal tisztelettel adózik a művészetek, a kultúra, illetve a szépség hazájának számító Olaszország és a BMW AG közötti köteléknek is” – tette hozzá Nicolas Peter.

„Milánó városát a világ minden pontján a Teatro alla Scala képviseli. Az operaház városunk kivételes szimbóluma, eme rendkívüli sikertörténet egyik kulcspontja pedig a támogatásukat biztosító személyekkel és vállalatokkal folytatott együttműködés” – fogalmazott Giuliano Pisapia, Milánó polgármestere és a Teatro alla Scala operaház alapítványának elnöke. „Köszönetemet fejezem ki a BMW-nek, amiért az operaház kivételes alapítványi támogatójává lépett elő, megannyi együtt töltött, sikeres év után még tovább gazdagítva ezzel a köztünk lévő partnerséget” – mondta.

„A BMW Group immáron több mint negyven esztendeje a kulturális szféra aktív résztvevője, kezdeményezéseink és világszerte ápolt együttműködéseink nem csupán az autógyártók, de a nagyvállalatok között is rendhagyó szereplővé emelnek minket” – nyilatkozta Sergio Solero, a BMW Olaszország elnök-vezérigazgatója. „A Teatro alla Scala operaházzal folytatott gyümölcsöző együttműködésünk egyike azon kiváló partnerségeinknek, amelyek világszerte irigykedésre adnak okot, miközben újfent a kultúra és a kimagasló értékek megosztása iránti elköteleződésünket támasztja alá. A kivételes alapítványi támogatás a tizennégy éves partnerség következő lépése, amely ugyancsak kézzelfogható jele a vállalatcsoport Olaszországban folytatott kulturális és társadalmi elköteleződésének” – tette hozzá a bajor gyártó olaszországi fióktelepének vezetője.

„A Teatro alla Scala stabil működéséhez és az új projektek megvalósításához elengedhetetlen feltétel az operaház és a különböző ágazati támogatók közötti együttműködés” – mondta Alexander Pereira, a Teatro alla Scala operaház felügyelője. „Az újabb alapítványi támogatók érkezése az operaházban rejlő erőt és a színház különböző iparágak iránti nyitottságát tükrözi. Felbecsülhetetlenek az olyan kivételes partnerségek, mint amilyet immáron tizennégy éve folytatunk a BMW-vel, aki a premierek mellett olyan fontos projektekhez adja a nevét, mint a „Grandi Spettacoli per Piccoli”, amely 2016-ban 31 előadáson nem kevesebb, mint 50 000 gyermeket ültet a nézőtérre. A tizennégy éves együttműködés kivételes alapítványi támogatáshoz vezetett” – emlékeztetett Alexander Pereira.

A BMW Olaszország 2002 óta a Teatro alla Scala operaház „Hivatalos autóipari partnere”, 2005 óta pedig rendre az „Évadnyitó hivatalos partnere” is. Az évek során a BMW és a milánói Scala számos közös kezdeményezést váltott valóra: jó pár új modell itt mutatkozott be elsőként az olasz nagyközönség előtt, így például a BMW 7-es sorozat utolsó három modellgenerációja, 2012-ben pedig a világ első prémium elektromos kisautója, a BMW i3 is. 2008-ban, a bajor autógyártó olasz leányvállalatának tízéves milánói évfordulóján a Teatro alla Scala operaház Maestro Daniele Gatti vezette filharmonikus zenekara különleges zenei estet hívott életre a BMW Olaszország vendégei számára. Tavaly a világ egyik leghíresebb zenekaraként számon tartott Berlini Filharmonikus Zenekar – amely 2005 óta nem játszott a milánói Scala-ban - rendkívüli koncertje nyitotta meg az EXPO-t. 2014 óta a BMW Olaszország az operaház „Grandi Opere per Piccoli” produkcióját is támogatja, amellyel a Teatro alla Scala fiataloknak szóló, érdekfeszítő történetek bemutatásával csalogatja be a színházba a gyermekeket.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés