Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új szintre lépett a BMW és a milánói Teatro alla Scala operaház közötti kiváló együttműködés

A BMW Group centenáriumának és a BMW félévszázados olaszországi jelenlétének kettős ünnepén a bajor autógyártó olasz leányvállalata tovább bővítette a világ leghíresebb operaházával immáron tizennégy esztendeje folytatott, rendkívül gyümölcsöző kulturális együttműködését.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A BMW Group centenáriumának és a BMW félévszázados olaszországi jelenlétének kettős ünnepén a bajor autógyártó olasz leányvállalata tovább bővítette a világ leghíresebb operaházával immáron tizennégy esztendeje folytatott, rendkívül gyümölcsöző kulturális együttműködését.

A világ legtekintélyesebb operaházával folytatott, kölcsönös együttműködésre épülő kulturális partnerség kibővítéseként a BMW Olaszország a milánói Teatro alla Scala kivételes alapítványi támogatójává lépett elő – éppen azon évben, amely kiemelkedő jelentőséggel bír a bajor autógyártó történelmében. 2016-ban a BMW Group ugyanis fennállásának 100. évfordulóját ünnepli, miközben a BMW olaszországi leányvállalatának hivatalos értékesítési hálózata idén félévszázados jubileumához érkezik.

„Rendkívül boldogok vagyunk, amiért a Teatro alla Scala operaházzal folytatott kiváló partnerségünkben új, minden korábbinál átfogóbb fejezet veszi kezdetét” – mondta Nicolas Peter, a BMW AG európai régiójának alelnöke. „Tizennégy éven át tartó, rendkívül gyümölcsöző együttműködés után úgy döntöttünk, hogy a milánói operaház kivételes alapítványi támogatójává lépünk elő – hogy méltóképpen ünnepeljük meg a vállalatcsoport idei évfordulóit és további támogatásunkról biztosítsuk a világ leghíresebb operaházát. A kezdeményezés egyúttal tisztelettel adózik a művészetek, a kultúra, illetve a szépség hazájának számító Olaszország és a BMW AG közötti köteléknek is” – tette hozzá Nicolas Peter.

„Milánó városát a világ minden pontján a Teatro alla Scala képviseli. Az operaház városunk kivételes szimbóluma, eme rendkívüli sikertörténet egyik kulcspontja pedig a támogatásukat biztosító személyekkel és vállalatokkal folytatott együttműködés” – fogalmazott Giuliano Pisapia, Milánó polgármestere és a Teatro alla Scala operaház alapítványának elnöke. „Köszönetemet fejezem ki a BMW-nek, amiért az operaház kivételes alapítványi támogatójává lépett elő, megannyi együtt töltött, sikeres év után még tovább gazdagítva ezzel a köztünk lévő partnerséget” – mondta.

„A BMW Group immáron több mint negyven esztendeje a kulturális szféra aktív résztvevője, kezdeményezéseink és világszerte ápolt együttműködéseink nem csupán az autógyártók, de a nagyvállalatok között is rendhagyó szereplővé emelnek minket” – nyilatkozta Sergio Solero, a BMW Olaszország elnök-vezérigazgatója. „A Teatro alla Scala operaházzal folytatott gyümölcsöző együttműködésünk egyike azon kiváló partnerségeinknek, amelyek világszerte irigykedésre adnak okot, miközben újfent a kultúra és a kimagasló értékek megosztása iránti elköteleződésünket támasztja alá. A kivételes alapítványi támogatás a tizennégy éves partnerség következő lépése, amely ugyancsak kézzelfogható jele a vállalatcsoport Olaszországban folytatott kulturális és társadalmi elköteleződésének” – tette hozzá a bajor gyártó olaszországi fióktelepének vezetője.

„A Teatro alla Scala stabil működéséhez és az új projektek megvalósításához elengedhetetlen feltétel az operaház és a különböző ágazati támogatók közötti együttműködés” – mondta Alexander Pereira, a Teatro alla Scala operaház felügyelője. „Az újabb alapítványi támogatók érkezése az operaházban rejlő erőt és a színház különböző iparágak iránti nyitottságát tükrözi. Felbecsülhetetlenek az olyan kivételes partnerségek, mint amilyet immáron tizennégy éve folytatunk a BMW-vel, aki a premierek mellett olyan fontos projektekhez adja a nevét, mint a „Grandi Spettacoli per Piccoli”, amely 2016-ban 31 előadáson nem kevesebb, mint 50 000 gyermeket ültet a nézőtérre. A tizennégy éves együttműködés kivételes alapítványi támogatáshoz vezetett” – emlékeztetett Alexander Pereira.

A BMW Olaszország 2002 óta a Teatro alla Scala operaház „Hivatalos autóipari partnere”, 2005 óta pedig rendre az „Évadnyitó hivatalos partnere” is. Az évek során a BMW és a milánói Scala számos közös kezdeményezést váltott valóra: jó pár új modell itt mutatkozott be elsőként az olasz nagyközönség előtt, így például a BMW 7-es sorozat utolsó három modellgenerációja, 2012-ben pedig a világ első prémium elektromos kisautója, a BMW i3 is. 2008-ban, a bajor autógyártó olasz leányvállalatának tízéves milánói évfordulóján a Teatro alla Scala operaház Maestro Daniele Gatti vezette filharmonikus zenekara különleges zenei estet hívott életre a BMW Olaszország vendégei számára. Tavaly a világ egyik leghíresebb zenekaraként számon tartott Berlini Filharmonikus Zenekar – amely 2005 óta nem játszott a milánói Scala-ban - rendkívüli koncertje nyitotta meg az EXPO-t. 2014 óta a BMW Olaszország az operaház „Grandi Opere per Piccoli” produkcióját is támogatja, amellyel a Teatro alla Scala fiataloknak szóló, érdekfeszítő történetek bemutatásával csalogatja be a színházba a gyermekeket.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés