Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Három új fényezés és egy jubileumi rajtszám színesíti a BMW M4 DTM versenyautók 2016-os flottáját

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának, a BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

DTM
·
BMW Motorsport
·
Cars
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,21 KB)
  
Photos(9x, ~28,74 MB)

A BMW Motorsport 2016-ban is rendkívül erős prémium partnerekkel karöltve vág neki a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kilenc hétvégét és öt országot átölelő szezonjának, a BMW M4 DTM versenyautók pedig már fel is öltötték a névadó szponzorok összetéveszthetetlenül egyedi ruházatát. A négy BMW-istálló összeállítása mellett néhány esetben a partnerek is változtak.

A BMW Group és a bajor gyártó centenáriuma idén a Német Túraautó Bajnokságban (DTM) is kulcsfontosságú tényezőként lesz jelen: a különleges jubileum alkalmából Martin Tomczyk BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautója az idei szezon futamain a 100-as rajtszámot viseli majd. „Csupán két olyan szám van, amelyre örömmel cserélem el a korábbi 77-es rajtszámomat: a DTM bajnokát illető 1-es számra és a BMW centenáriumát jelző 100-asra” – mondta a német pilóta. „Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra, hogy a BMW 100. évfordulóján az én versenyautóm lehet az, amely a 100-as rajtszámot viseli a DTM-ben. A BMW M Performance Parts M4 DTM versenyautó tradicionális BMW Motorsport fényezése tökéletesen illik is ehhez az alkalomhoz. A tőlem telhető legtöbbet ki fogom hozni magamból, hogy a legjobb eredményeket érjem el ezzel a rajtszámmal” – tette hozzá.

Amíg Martin Tomczyk új rajtszámmal, de változatlan partnerrel (M Performance Parts) vág neki a Német Túraautó Bajnokság 2016-os idényének, addig Tom Blomqvist, António Félix da Costa és Marco Wittmann versenyautója az új szezonra új ruhába öltözik. Amint azt múlt héten már bejelentette, a BMW 2014-es DTM-világbajnoka, Marco Wittmann az idei szezon futamain már a Red Bull BMW M4 DTM versenyautóval gurul pályára. „Boldog vagyok, amiért 2016-ban a Red Bull színeiben versenyezhetek a Német Túraautó Bajnokság futamain. A Red Bull számtalan világklasszis sportolót támogat világszerte, rengeteg különféle sportágban, és rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy én is e család tagja lehetek” – fogalmazott a német pilóta.

Marco Wittmann után 2016-tól Tom Blomqvist viszi pályára az Ice-Watch színeit. A brit pilóta már rögtön bemutatkozó szezonja során, 2015-ben megszerezte első DTM-futamgyőzelmét (szeptember 13., Oschersleben, Motorsport Arena), amellyel az év újoncának is megválasztották a sorozatban. „Úgy érzem, az Ice-Watch színei nagyon is passzolnak hozzám. Fiatalos dizájnjával az óragyártó épp az én korosztályomat célozza meg. Bízom benne, hogy én is olyan magaslatokba tudom majd vinni ezt a partnerséget, mint azt elődöm, Marco Wittmann is tette. Hatalmas sikerekhez segítette őt ez a fényezés” – nyilatkozta Tom Blomqvist.

António Félix da Costa a BMW M4 DTM versenyautóval áll majd rajthoz a Német Túraautó Bajnokság kilenc versenyhétvégéjének tizennyolc futamán. Akárcsak Tom Blomqvist, a portugál pilóta is a 2015-ös szezonban szerezte meg DTM-pályafutása első futamgyőzelmét (július 12., Circuit Park Zandvoort). „Rendkívül büszkén autóztam a Red Bull színeiben, és külön köszönöm az együtt töltött idő fantasztikus pillanatait. Az új autóm fényezése ugyancsak vérpezsdítő – amellyel idén én is olyan lenyűgöző teljesítményt szeretnék elérni, mint Tom Blomqvist 2015-ben” – mondta António Félix da Costa.

A nyolc BMW M4 DTM versenyautóból álló BMW-flotta többi pilótája idén is a már jól ismert fényezéssel áll majd rajthoz. Bruno Spengler ismét a fekete BMW Bank M4 DTM versenyautót viszi pályára. „Amióta 2012-ben megnyertem a DTM bajnoki címét, a „Fekete Szörny” nagyon a szívemhez nőtt. Boldog vagyok, amiért tovább folytathatom a munkát egy olyan nagyszerű partner oldalán, mint a BMW Bank” – fogalmazott a kanadai pilóta, akinek új csapattársa, Augusto Farfus immáron sorozatban második idényét kezdi meg a Shell támogatásával. „2015-ben először ültem be pilótaként a Shell BMW M4 DTM versenyautóba, és nagyszerű sikereket, valamint káprázatos pillanatokat értünk el együtt, két pole pozícióval és két dobogós helyezéssel. Ugyanakkor remélem, hogy 2016-ban már a Shell BMW M4 DTM első futamgyőzelmét is bezsebeljük. Fantasztikus, hogy az idei szezonba is a Shell támogatásával vághatok bele” – mondta a BMW MTEK csapat brazil versenyzője.

Timo Glock tovább folytatja a DEUTSCHE POST BMW M4 DTM versenyautóval, amellyel eme hosszú távú együttműködés újabb sikeres fejezete veszi kezdetét. „A Deutsche Post már jó pár éve támogatja a pályafutásomat. Ez idő alatt szoros kötelék alakult ki közöttünk, amely messze túlmutat a pilóta és a szponzor közötti megszokott partnerségen. Nagy örömmel nézek az újabb közös DTM-szezon elé” – így Timo Glock.

Maxime Martin 2016-ban eközben sorozatban harmadik szezonját kezdi meg a SAMSUNG BMW M4 DTM versenyautóval. A belga pilóta az elmúlt két évben egy-egy futamgyőzelemmel a pilóták közötti pontverseny abszolút hetedik helyén végzett. „A SAMSUNG színei eddig mindig szerencsét hoztak nekem, és mint ilyen, jó ómen, hogy ismét együtt szállunk versenybe. A SAMSUNG egy innovatív vállalat, amely tökéletesen passzol a BMW Motorsporthoz. A célom egyértelműen az, hogy minél több dobogós helyezést és futamgyőzelmet szerezzek idén” – mondta Maxime Martin.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjában rajthoz álló BMW-csapatok és BMW-pilóták hivatalos névsora:

BMW RMG csapat:

#11 Marco Wittmann, Red Bull BMW M4 DTM

#16 Timo Glock, DEUTSCHE POST BMW M4 DTM

BMW MTEK csapat:

#7 Bruno Spengler, BMW Bank M4 DTM

#18 Augusto Farfus, Shell BMW M4 DTM

BMW RBM csapat:

#31 Tom Blomqvist, Ice-Watch BMW M4 DTM

#36 Maxime Martin, SAMSUNG BMW M4 DTM

BMW Schnitzer csapat:

#13 António Félix da Costa, BMW M4 DTM

#100 Martin Tomczyk, BMW M Performance Parts M4 DTM

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2016-os szezonjának versenyhétvégéi:

2016. május 6-8.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)
2016. május 20-22.: Red Bull Ring (Ausztria, Spielberg)
2016. június 3-5.: Lausitzring (Németország)
2016. június 24-26.: Norisring (Németország, Nürnberg)
2016. július 15-17.: Circuit Park Zandvoort (Hollandia, Zandvoort)
2016. augusztus 19-21.: Moscow Raceway (Oroszország, Moszkva)
2016. szeptember 9-11.: Nürburgring (Németország)
2016. szeptember 23-25.: Hungaroring (Magyarország, Mogyoród)
2016. október 14-16.: Hockenheimring (Németország, Hockenheim)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés