Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW hivatalos partnerként kíséri Hongkongba március végén az Art Basel művészeti kiállítást

A Hongkong központjába látogató nemzetközi kiállítás mintegy négyezer művész alkotását tárja a látogatók elé március 24-26. között, mialatt a bajor gyártó a BMW Art Journey művészeti utazás első győztesének digitális kalandjait és Frank Stella festőművész legendás négykerekű költeményét is bemutatja a közönségnek.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

A Hongkong központjába látogató nemzetközi kiállítás mintegy négyezer művész alkotását tárja a látogatók elé március 24-26. között, mialatt a bajor gyártó a BMW Art Journey művészeti utazás első győztesének digitális kalandjait és Frank Stella festőművész legendás négykerekű költeményét is bemutatja a közönségnek.

Amióta az Art Basel művészeti kiállítás 2013. májusában első ízben Hongkongba látogatott, a nagyszabású tárlat az ázsiai kontinens nemzetközi művészeti életének központi eseményévé vált. A világ 239 vezető művészeti galériájának mintegy négyezer kimagasló műalkotása 2016. március 24-26. között ismét megérkezik a Hongkong központjában álló Hongkongi Konferenciacsarnok és Kiállítóközpontba. Világméretű kulturális elkötelezettségének részeként a BMW már egészen a kezdetektől hivatalos partnerként támogatja a Bázel és Miami mellett évről évre Hongkongba is ellátogató Art Basel művészeti kiállítást, amelynek előadóit és díszvendégeit idén is VIP luxusautó-flottával szolgálja majd ki.

A látogatók előtt három teljes napon át nyitva álló hongkongi tárlat hivatalos partnereként a BMW a kiállítóközpontban egy BMW Lounge komfortszobát is felállít, ahol a legendás BMW Art Cars kollekció második darabja, az amerikai festőművész, Frank Stella által megálmodott BMW 3.0 CSL modell is teljes életnagyságban megtekinthető lesz. Az idén 40. évfordulóját ünneplő guruló műalkotás közvetlenül egy évvel azután látott napvilágot, hogy Alexander Calder képzőművész a kollekció megalapítójaként 1975-ben, a versenypályára épített BMW 3.0 CSL exkluzív külső módosításaival életre hívta az első BMW Art Car modellt. Négykerekű költeményéhez Frank Stella 1976-ban a BMW 3.0 CSL járműtechnológiai kifinomultságából és a modell mögött álló kimagasló tervezőmérnöki szaktudásból merítette az ihletet, elképzelését pedig egy túlméretezett milliméterpapírra emlékeztető karosszéria-fényezéssel váltotta valóra. „Alkotásom olyan, akár egy karosszériára álmodott tervrajz” – mondta az idén májusban 80. születésnapját ünneplő művész. A legendás BMW Art Cars kollekció tizenhét guruló műalkotása világszerte mind a mai napig magával ragadja a művészetek, a dizájn-innovációk, az autók és a technológiai újítások rajongóit.

Az Art Basel művészeti kiállítás támogatásával párhuzamosan a BMW 2015-ben egy vadonatúj kezdeményezést is útjára indított, amely a feltörekvő fiatal művészek megtalálására és patronálására hivatott: ez a BMW Art Journey művészeti utazás. Az első felvonás győztese, Samson Young a március 24-26. között megrendezett hongkongi Art Basel művészeti kiállításon egy exkluzív digitális utazásra invitálja a látogatókat: az „Élethosszig tartó világkörüli utazás Hongkong felé” („So You Are Old by the Time You Reach the Island”) címet viselő interaktív kirándulás részeként – amely új fejezetet nyit a fiatal hongkongi művész „Akikért a harang szól: hangos utazás az ellentétek viharában” („For Whom the Bell Tolls: A Journey Into the Sonic History of Conflict”) című BMW Art Journey projektjében – az alkotó a kiállítóközpont falain kívülre kalauzolja el a résztvevőket, a hongkongi Wan Chai és Admiralty városrészek bemutatásával vonva éles párhuzamot a hatalmas metropolisz jól ismert és sokak számára felfedezetlen kerületei között. A hordozható médialejátszóknak köszönhetően a tárlat minden egyes látogatója hangfelvételek és vadonatúj kisvideók segítségével élheti át Samson Young öt kontinens tizenegy országán átívelő világkörüli utazását, amelyet a fiatal művész élő előadásai színesítenek majd.

Az Art Basel művészeti kiállítás hongkongi állomásán idén ismét összeül a BMW Art Journey művészeti utazás elismert kurátorokból és múzeumigazgatókból álló nemzetközi, szakértő zsűrije, hogy kiválassza a művészeti utazás következő felvonásának három legígéretesebb projektjét. A zsűriben Richard Armstrong, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeum igazgatója, Claire Hsu, a hongkongi Asia Art Archive művészeti archívum igazgatója, Matthias Mühling, a müncheni Lenbachhaus Városi Galéria igazgatója, Bose Krishnamachari, az indiai Kochi-Muziris Biennálé elnöke, valamint Pauline J. Yao, a hongkongi Visual Art M+ kurátora foglalnak helyet. A BMW Art Journey művészeti utazás következő felvonásának azon három művészét, akik előadhatják projekt-javaslatukat, a szakértő zsűri 2016. március 23-án, délután 16:00 órakor jelenti be a média képviselőinek a BMW Lounge komfortszobában megrendezett sajtótájékoztatón. A BMW a bejelentés estéjén egy exkluzív VIP állófogasát is tart majd a három kiválasztott művész tiszteletére.

Az Art Basel művészeti kiállítás március 24-26. között megrendezett hongkongi állomása mellett a BMW a hosszú távú partnerség jegyében a nemzetközi tárlat Bázelbe és Miamiba látogató felvonásain is hivatalos támogató partnerként van jelen.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés